eitaa logo
تربیت فرزند (زندگی آموز)
26.6هزار دنبال‌کننده
653 عکس
261 ویدیو
3 فایل
﷽ 🎨 نکات تربیتی کودک و نوجوان ✨ فرزندپروری سالم 🌈 پرورش نسل مهدوی . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
تحقیقات نشون داده نود درصد یادگیری در یاد دادن هست ... یعنی اگر می خواهید یه چیزی رو خوب یاد بگیرید بهتره اونو یاد بدید و مدارسی که با جدیدترین متد آموزشی جلو میرند این رو در کلاس هاشون لحاظ می کنند این در خانواده های چند فرزندی زیاد اتفاق میفته...از درس گرفته تا مسائل دینی ... این تکرار باعث میشه هم بعدی ها یه چیزی یاد بگیرند هم برای یاد دهنده تثبیت بشه پ.ن: مث سر. مث پا😁😁
زماني كه فرزند شما ناراحت است و براي درد دل نزد شما مي‌آيد، ممكن است به عنوان مثال بگويد : - از معلمم متنفرم - از خاله بدم مياد - بابا رو دوست ندارم - ديگه خونه مادر بزرگ نميام - از خواهرم يا برادرم بدم مياد و ..... در چنين شرايطي : 🔸نصيحت نكنيد 🔸حالت دفاعي به خود نگيريد 🔸سعي نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه مي‌كند 🔸سعي نكنيد نظر او را عوض كنيد 🔸سعي نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد در چنين مواردي: 🔅شنونده خوبي باشيد، 🔅احساسش را تایید كنيد 🔅سعی کنید علتش را متوجه شوید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید. 👈با اين روش هم هوش هيجاني فرزندتان را بالا مي‌بريد هم فرزندتان به شما اعتماد مي‌كند.
برای کمک به کودک، ما به عنوان والدین چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟ 🔻با آرامش کامل به آنچه کودک می گوید گوش دهید نه به اینکه چگونه می گوید. 🔻بگذارید خودش حرفش را تمام کند، شما جمله او را کامل نکنید. 🔻هنگام صحبت کردن با او تماس چشمی داشته باشید. 🔻برای پاسخ دادن به سوال به کودک فشار نیاورید. 🔻پس از اینکه صحبتش تمام شد، با آرامش و با به کار بردن تعدادی از لغات خودش به او پاسخ دهید. 🔻هرگز هنگام صحبت کودك از عباراتی چون زودباش، الان صحبت نکن کار دارم استفاده نکنید. 🔻هرگز به او نگوییدکه چه کار کند تا لکنت نداشته باشد. عباراتی نظیر یواش، آهسته، نفس عمیق بکش، آرام تر صحبت کن از این قبیلند. 🔻حداکثر روزی 15 دقیقه را به صحبت آرام با کودک اختصاص دهید. مثلا برای او کتاب بخوانید. 🔻کودک را در فعالیت هایی که به خوبی از عهده آنها بر می آید شرکت دهید و توانایی های او را تشویق کنید. 🔻کودکانی که لکنت دارند، معمولا وقتی در گروه قرار می گیرند و همراه سایرین مطالبی را بیان می کنند یا شعر یا آوازی را از بر می خوانند، مشکلی ندارند، این موقعیت ها را برای کودک فراهم کنید.
همهٔ علوم دنیا را میشود در ذهن کودک وارد کرد مغز کودک بسیار وسیع است... ولی به هرمیزان که به مغز کودک فشار بیاید از عمرش کم می شود. آموزش به کودک باید با تجربه وبازی به وجود بیاید #
⛔️ هرگز نگذارید کودک در حالت عصبانیت بخوابد. خوابیدن در حالت عصبانیت باعث استرس زیاد و ماندگار شدن خاطرات بد در ذهن انسان و عصبی شدن میشود. ✅ بهتر است از چند ساعت قبل خواب ذهن کودک را آرام کنید.
🔻 رفع کودک: ✔️ گلاب خواب‌آور است و برای بچه‌هایی که بی‌قرار هستند، گذاشتن دستمالی که به گلاب آغشته شده است، به رفع کودک کمک می‌کند. ✔️ مصرف دم‌نوش استخدوس مفید است.
✔️ لطیفه بگویید. داستان های طنز و خنده دار و شعرهای شاد بخوانید. به دنبال سرگرمی های شاد کننده باشید. کاری کنید تا صدای خنده فرزندتان بلند شود. آن وقت خواهید دید که با خنده او شما هم خواهید خندید. خندیدن شما تأثیر فراوانی بر جسم و جان شما می گذارد و بسیاری از فشارهای روانی کاهش پیدا می کند. اکسیژن بیشتری به بدنتان می رسد و با روحیه بهتری به حل مشکلات می پردازید. ✔️ کودکان موفق، کودکان شادند و کودکان شاد، کودکان موفق اند. بکوشید عادت هایی را در فرزندتان تقویت کنید که روحیه تحمل و مقاومت را در او بالا ببرد. همه کودکان به زمانی برای تخلیه بار هیجانی، زنگ تفریح و بازی های شادی بخش نیاز دارند. دیدن پرواز پرندگان، حرکت ابرها و دقت در محیط اطرافشان هم می تواند به نوعی به شمار آید.
از جمله مشکلات تربیتی دوستی‏ های افراطی میان "دو جنس موافق" است که منجر به وابستگی‏ های شدید عاطفی می‏شود. این ‏ ها، مشکلات بسیاری در روح و روان جوان و نوجوان، تولید می‏کند. ⚠️ برخی به جهت نامشروع نبودن این رابطه ‏ها، آن را مشکلی جدّی به حساب نمی ‏آورند؛ امّا این رابطه‏ ها گاهی به و حتّی گاه به ارتباط‏ های نامشروع هم کشیده می‏ شود.
راه هایی که می توانید از طریق آن باعث شوید فرزندانتان احساس ارزشمند بودن و قدرت داشتن کنند این است که به آنها اجازه بدهید، اجازه بدهید در حساب کتاب هایتان کمکتان کنند، در پختن غذا کمکتان کنند یا در خرید کردن. یک بچه دو ساله می تواند ظرف های پلاستیکی یا میوه را بشوید. بیشتر وقت ها ما کارهای بچه ها را انجام می دهیم در حالی که خودشان خیلی خوب از پس آن برمی آیند. از خودتان بپرسید اگر در این اتفاق دخالت نمی کردید چه می شد؟ وقتی بی خود در کاری دخالت می کنیم، شانس درس گرفتن از عواقب کار را از بچه ها می گیریم. وقتی اجازه بدهیم که عواقب کارشان به طور طبیعی اتفاق بیفتد، رابطه مان با فرزندمان هم به خاطر غر زدن ها و سرزنش ها خراب نمی شود.
کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن و چشیدن و حتی پرتاب اشیای اطراف خود می‌کنند، از توانایی بهتری در برخوردار هستند. ☔️کثیف کاری کودکان شاید برای والدین چندان خوشایند نباشد، اما این رفتار می‌تواند درک کودک از دنیای اطراف خود را افزایش دهد. ☔️بازی کردن و لمس اشیای مختلف می‌تواند مهارت یادگیری کودک را به شدت تقویت کند. ❀
🔴 به کودک اجازه نمی دهید! هیچ کس دوست ندارد شاهد فرزند خود باشد، اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که اشتباه کردن بخشی از زندگی است و کودکان از اشتباهاتشان درس می گیرند و بهتر است والدین به کودک اجازه اشتباه کردن بدهند تا بتواند از اشتباهاتش درس بگیرد. 👈به کودک فرصت دهید اشتباه کند. به او اجازه دهید دهان شویه را روی دستشویی بریزد، زانوهایش را زخم کند، توپش را در حیاط همسایه بیاندازد و یا جواب خیلی از سوالات را نداند، البته به این نکته دقت کنید که در مورد کارهای خطرناک صحبت نمی کنیم و در صورت وجود کوچکترین خطر برای کودک باید وارد عمل شوید اما اشتباهات ساده، فرصت کسب تجربیات ارزشمندی را به کودک می دهد.
روش های آموزش تکنيک های جرأت مندی به کودکان: 1. بازی چشم تو چشم به اينگونه که کودک با يکی از والدين مقابل هم بوده و به چشمهای هم خيره نگاه ميکنند، و نبايد بخندند، اين تمرين برای کودکانی با اعتماد به نفس پايين، و ضعيف بسيار توصيه ميشود چون اين افراد قدرت نگاه کردن در چشمان طرف مقابل را ندارند و اين موجب ضعفشان مي شود. 2- کشتی گرفتن: با کودک خود کشتی بگيريد و بگذاريد هر از گاهی او برنده شود و هر بار که برنده ميشود با ذوق و شوق فراوان او را تشويق کنيد. 3- نقش بازی کنيد: در مقابل رفتار کودکان ديگر چه رفتاری از کودک خود انتظار داريد؟ شما نقش کودک خود و کودکتان نقش کودک مقابل را بازی کند، رفتاری که انتظار داريد کودکتان در مقابل کودکان ديگر داشته باشد را با ايفای نقش کودکتان اجرا کنيد، تا کودکتان ياد بگيرد، حال کودک نقش خود را و شما نقش کودک مقابل را بازی کند، از کودکتان بخواهيد همانگونه بازی کند که چندی پيش شما نقش آن را بازی کرده بوديد، و آنقدر اين بازی را تمرين کنيد تا رفتار دلخواهی که انتظار داريد نهادينه شود.