انسان شناسی ۲۹۰.mp3
11.8M
#انسان_شناسی
#قسمت290
#حجهالاسلام_قرائتی
#استاد_شجاعی
انسانها دو دستهاند :
※ یا بیدارند / یا غافل.
✘ چگونه میتوان این دو را از هم تشخیص داد؟
✘ چگونه بفهمیم خودمان در کدام دستهایم؟
@ostad_shojae
☀️ خون مظلوم تو را میخواند
اشک معصوم تو را میخواند...
#اللّٰھُمَعجِّلْلِّوَلیڪَالفࢪَج
#بِحَقِّفاطِمَهوُآَبیهاوَبَعلهاوَبَنیها
#طوفان_الاقصی
🌿🌹🌼🌿🌹🌼🌿🌹🌼
شیعیان مژده که از پرده برون یار آمد
عسکرى پورنقى مظهر دادار آمد
گشت از کان کرم گوهر پاکى ظاهر
ز صدف آن دُر تابنده به بازار آمد
شد تولد ز سلیل آن مه تابنده حق
سامره از قدمش جنت الانهار آمد
#میلاد_امام_حسن_عسکری (ع)🌺
#برهمگان_مبارڪ_باد💫 🌺
❇️ بلوغ شخصیتی: یکی از پر چالش ترین مباحث در مشاوره پیش از ازدواج بلوغ شخصیتی است که دارای ابعاد مختلفی است. شخصیت سالم در گرو، بلوغ شخصیتی است. یک شخصیت سالم، توانایی برقراری ارتباط صحیح دارد در غیر اینصورت یک چرخه ارتباطی معیوب شکل می گیرد که می تواند برای طرف مقابل رابطه، بسیار آسیب زا باشد. به همین منظور بررسی شخصیت در زوج بسیار اهمیت دارد. در ادامه یک تعریف کلی از انواع تیپ های شخصیتی و اختلالات ارائه شده است، اما برای درک این مساله بهتر است از یک مشاور کمک بخواهید.
📎انواع تیپ شخصیتی
تیپA : اسکیزوئید،اسکیزوتایپال،پارانوئید
تیپB : مرزی،ضداجتماعی،نمایشی،خودشیفته
تیپC : وسواسی،اجتنابی،وابسته
تیپD : افسردگی،منفعل،پرخاشگری
#قبل_از_ازدواج
#ویژه_مجردها
❇️ بلوغ فکری: از مسائل مهم در ازدواج، قدرت حل مساله توسط زوجین است. از همسر آینده خود بپرسید: اگر ناگهان دچار ورشکستگی شوید چه می کند؟ پاسخ به این سوال می تواند میزان بلوغ فکری این فرد را مشخص کند. شخصی که بدون دستپاچگی و خودباختگی شروع به ارزیابی موقعیت می کند و بهترین و مناسب ترین راه را انتخاب می کند حتما از لحاظ فکری به بلوغ رسیده است اما افرادی که با کوچکترین مشکلی صحنه را خالی می کنند و خودشان را می بازند، نمی توانند انعطاف لازم در برخورد با شرایط را داشته باشند و قطعا افراد پخته و مناسبی نیستند. زمانی که یک فرد در موقعیت های بحرانی قرار می گیرد، میزان آسیب پذیری نسبت به استرس و کنترل شرایط یکی از نکات مهم در عبور از این شرایط می باشد.
🔹نحوه برخورد والدین با مسائل و مشکلات زندگی می تواند یک الگوی کامل برای فرزندان باشد؛همچنین می توانید در مورد حل مشکلات در خانواده از همسر آینده خود بپرسید، زمانی که در خانواده مشکل پیش می آید چه می کنید؟ چه کسی (پدر یا مادر) در این شرایط بهتر عمل می کند؟ در نهایت چه کسی تصمیم نهایی را می گیرد؟ با این سوال می توانید از نحوه مدیریت خانواده (مرد سالاری یا زن سالاری) همسر آینده خود نیز مطلع شوید. تمامی این نکات ذکر شده در خانواده مرجع می تواند آینه تمام نمای زندگی فرد باشد.
🔸مساله مهم دیگری که در اینجا باید به آن پرداخته شود «استقلال فردی» در تصمیم گیری است. آیا فرد به این میزان از استقلال شخصیتی و فکری رسیده است که بتواند برای مسائل فردی و بین فردی به طور مستقل و به دور از هرگونه وابستگی فکری به شخص دیگر تصمیم بگیرد؟ یعنی در تصمیم گیری در مورد مسائل مهم زندگی همیشه پای شخص دیگری در میان است یا خود فرد می تواند اصولی و حساب شده فکر کند و تصمیم بگیرد؟ (مشورت کردن با دیگران و استفاده ازنظرات افراد صاحب نظر کاری بسیار پسندیده است و منظور مشورت کردن نیست)
📌بعضی از دختران و پسران وابستگی شدید به خانواده خود دارند و در همه امور زندگی حرف اول و آخر را پدر یا مادرشان می زند و خود فرد از تصمیم گیری مستقلانه عاجز است، در زندگی زناشویی این مساله می تواند مشکل ساز باشد و باعث دلخوری و ایجاد سوءتفاهم در زوجین شود بهتر است قبل از شروع زندگی در مورد این نکته مطمئن شوید که همسر شما در زندگی آینده به استقلال فردی رسیده است.
#قبل_از_ازدواج
#ویژه_مجردها
❇️ بلوغ اخلاقی : منظور از بلوغ اخلاقی این است که فرد بتواند رفتارهای اخلاقی و واکنش های اخلاقی مناسب از خود نشان دهد، به عبارت بهتر بلوغ اخلاقی مکمل بلوغ عاطفی است.
رشد رفتارهای اخلاقی به چند عامل مهم بستگی دارد:
✅ فرد بتواند عواقب واکنش های خود را پیشبینی کند و فقط به پاداش های فوری و نتیجه های فوری مسائل فکر نکند. به عبارت بهتر عاقبت اندیشی در مورد رفتارهای خود داشته باشد.
✅ فرد بتواند با دیگران همدلی کند که این از رشد و بلوغ اخلاقی فرد نشات می گیرد؛ یعنی بتواند خود را جای دیگران بگذارد.
✅ مهم ترین نکته، توانایی «خود کنترل گیری» است؛ یعنی فرد بتواند در شرایط مختلف، واکنش ها، هیجانات و گفتار خود را کنترل کند.
#قبل_از_ازدواج
#ویژه_مجردها
❇️بلوغ اجتماعی : همان پایگاه و جایگاه اجتماعی و شغلی فرد است. این مساله نشان می دهد که فرد از لحاظ جایگاه اجتماعی چقدر هم تراز، بالاتر یا پایین تر از شما قرار دارد. در ایران چون اداره امور اقتصادی و مالی خانواده بر عهده آقایان است از این رو جایگاه اجتماعی مردان پر رنگتر و پر اهمیت تر از زنان است. زمانی که یک آقا، به خواستگاری می رود از اولین سوالاتی که پرسیده می شود این است که شغل شما چیست؟ چون این مساله می تواند در اداره هزینه زندگی و کلاس اجتماعی زوج تاثیر بسزایی داشته باشد، البته در بلوغ اجتماعی میزان تحصیلات نیز تاثیر چشمگیری دارد. در واقع بلوغ اجتماعی داشتن شغل و پایگاه اجتماعی مناسب است.
#قبل_از_ازدواج
#ویژه_مجردها
❇️ بلوغ اقتصادی (مالی) : بلوغ اقتصادی زمانی رخ می دهد که فرد از نظر اقتصادی، تامین مخارج و توانایی اداره امور زندگی مستقل و به دیگران متکی نباشد و بتواند میزان درآمد و هزینه خود را هماهنگ کند. چنین فردی می تواند ادعا کند که توانایی اداره یک زندگی دو نفره را دارد اما شخصی که هنوز، از لحاظ اقتصادی به خانواده خود وابسته است و هنوز سرمایه مناسب برای یک زندگی را ندارد بالطبع نمی تواند از پس مخارج یک زندگی دو نفره بر بیاید. وابستگی مالی به خانواده می تواند باعث ایجاد توقع از سوی خانواده شود و به واسطه آن استقلال فردی از دست رود و زوج قادر نباشد در مورد سایر مسائل زندگی هم به طور مستقل تصمیم بگیرد و برای خانواده این تفکر ایجاد میشود که باید همه امور زندگی شما زیر نظر آنها باشد که این نکته می تواند باعث ایجاد مشکل و سوءتفاهم در زوجین شود.
💯البته بلوغ اقتصادی و اجتماعی در راستای یکدیگر قرار دارند و جدا از هم نیستند و به عبارت بهتر این دو مکمل یکدیگرهستند.
#قبل_از_ازدواج
#ویژه_مجردها
💕زندگی عاشقانه💕
سمینار #تکنیکهای_موفقیت #جلسه8 #قسمت5 دکتر شاهین #فرهنگ ═══✼🍃🌹🍃✼══ @zendegiasheghane_ma ═══✼🍃🌹🍃✼═
سمینار #تکنیکهای_موفقیت دکتر #فرهنگ
حتما دانلود و گوش کنید
😊🌸👇👇
انسان شناسی ۲۹۱.mp3
13.06M
#انسان_شناسی
#قسمت291
#آیتالله_ضیاءآبادی
#استاد_شجاعی
بیداری (یقظه)، مخصوص علما و دانشمندان دینی نیست!
اتفاقاً تاریخ بیشترین آماری که از خفتگان و غافلان میده، مخصوص خواص هست!
چی باعث به خواب رفتن و غفلت میشه ؟
@ostad_shojae
☀️ خون مظلوم تو را میخواند
اشک معصوم تو را میخواند...
#اللّٰھُمَعجِّلْلِّوَلیڪَالفࢪَج
#بِحَقِّفاطِمَهوُآَبیهاوَبَعلهاوَبَنیها
#طوفان_الاقصی
🌿🌹🌼🌿🌹🌼🌿🌹🌼
سلام
صبح چهارشنبه تون
سـرشـار از
لطف بی کران خــدا
الهـی گـل لبخنـد
رو لباتون همیشگی باشه
الهی عطر گـلها
دل آرای زندگیتون
وشـادی نقل لحظه هاتون باشه
چهارشنبه شـاد و سرشـار از زیبـایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 راهکار پیشگیری از اعتیاد فرزندان به اینترنت
✍ دو راهکار برای درمان اعتیاد اینترنتی وجود دارد که مامان و بابا و بچهها باید با هم انجام دهند و گاهی مشکل این است که بعضی پدرها و مادرها با هم هماهنگ نیستند. یکی اشتراکی بودن است، یعنی موبایل و تبلت باید اشتراکی باشد. گوشی بابا یا مامان دست بچهها باشد، استفاده کنند و پس دهند؛ یا مثلاً گوشی و تبلت، اشتراکی بین بچهها وجود داشته باشد. حس مالکیت روی گوشی و تبلت خطرناک است! چرا که حس مالکیت، خصوصی سازی میآورد. سواد رسانهای میگوید گوشی و تبلت حریم خصوصی نیست! سیم کارت شخصی است. یعنی گوشی بابا، دست دختر است، اما دختر اجازه ندارد با «سیمکارت» پدر در جایی عضو شود و یا به کسی زنگ بزند. دومین راه، اعتمادسازی است. به این معنا که آن راکه حساب پاک است، ازمحاسبه چه باک است؟ یعنی گوشی بچهها رمز عبور ندارد، روی اسپیکر صحبت میشود، در اتاق خواب برده نمیشود، خارج از اتاق راحت و رها در شارژ است.
🔷 اگر این دو شرط را رعایت کنیم از آسیب های فضای مجازی در امان میمانیم و میتوانیم از فواید آن استفاده کنیم.
#اعتیاد_اینترنتی
#تربیت_رسانه_ای
#دکتر_سعید_عزیزی
#تربیت_فرزند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔮 راهکار کلیدی برای افزایش هوش اجتماعی بچه ها
✍ در نسل جدید EQ یا هوش اجتماعی پایین است. یکی از علل اصلی بالا بودن هوش اجتماعی، تعداد فرزندان است. هرچه تعداد فرزندان بیشتر شود این هوش فعالتر میشود. تنها درگیری که باعث رشد و تربیت میشود درگیری است که درون یک خانواده اتفاق میافتد، چون بعد از درگیری، خواهر و برادر به دنبال راهکاری برای ایجاد محبت و عاطفه نسبت به یکدیگر هستند و این راهکارها همان افزایش هوش اجتماعی است. وقتی بچهها با هم درگیر میشوند، مادر و پدر به هیچ عنوان نباید دخالت و بین آنها قضاوت کنند. بلکه بچه ها فقط میتوانند راجع به درگیریشان با پدر مادر حرف بزنند و تخلیه عاطفی کنند.
❌در درگیری بچهها هیچ وقت تعیین مقصر نکنید!🖐
☝️چون ما نصف موضوعاتی که بین بچهها رخ داده است را نمیدانیم. بنابراین تعداد بچه ها باعث میشود درگیری بین بچه ها بالا برود و خودشان به دنبال راه حل مشکلات بگردند؛ آن راهکارهای #محبت_افزایی که بعد از درگیری بین بچهها ایجاد میشود همان چیزی است که موجب #تربیت و افزایش هوش اجتماعی خواهد شد.
#هوش_اجتماعی
#تربیت_فرزند
#چند_فرزندی
#دکتر_سعید_عزیزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اینجوری بچهها رو از پوشک بگیرین!
🔻بهترین بازه برای از پوشک گرفتن بچه ها ۲ تا ۴ سالگی است.
🌟 نکته مهم این است که معمولا دخترها راحتتر از پسرها از پوشک گرفته میشوند، راه میافتند، زبان باز میکنند و... . پس پسر دارها نگران نباشند. پسرها کمی به نسبت دختر ها تعطیل هستند!
✴️ اولین مسئله از پوشک گرفتن بچه ها این است که زمان انتخابی هرگز دو تا نشود.
❌ یعنی یک دفعه تصمیم نگیریم که فرآیند از پوشک گرفتن را شروع کنیم و بچه را باز بگذاریم، بعد مثلا یادمان بیفتد که قرار بود به سفری برویم و دوباره بچه را پوشک کنیم!
یکبار زمان مناسب را انتخاب کنیم، بسم الله بگوییم و با ذهنیت اینکه قرار است همه خانه نجس شود، کار را شروع کنیم.
✴️ دومین مسئله این است که از تهدید و تنبیه و تحقیر بچه در این فرآیند به شدت خودداری کنیم. اگر در مقابل نجس کردن بچه ها تنبیه و تهدید و تحقیر انجام شود، این فرآیند به شدت عقب میافتد.
❌ پس حتما لازم است از چنین کارهایی پرهیز کنیم.
✴️ نکته آخر اینکه تذکر مدام و یادآوری دستشویی رفتن هم آسیبزاست.
🔷 بعضی مادرها دائم از بچه ها میپرسند دستشویی داری؟ به جای این کار هر وقت بچه احساس کرد که میخواهد دستشویی برود کمکش کنیم.
⛔️ توجه کنیم که اگر در مقابل دفعات اولی که نجس میکند تهدید و تحقیر و تنبیه نباشد، به تدریج این فرآیند طی میشود و درست خواهد شد.
#دکتر_سعید_عزیزی
#تربیت_فرزند
#تهدید
#تنبیه
#ازپوشک_گرفتن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰انقلاب جهانی...✊
صحبت های #دکتر_سعید_عزیزی پیرامون اتفاقات اخیر
برای بیداری مردم دنیا✌🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تفاوت کلیدی رفتار با دختر در کودکی و نوجوانی!
🔻 در دخترهای زیر سن بلوغ، گفتن خصوصیات ظاهری نه تنها ایرادی ندارد، بلکه واجب است.
مثلاً چقدر موهایت قشنگت است، چقدر رنگ پوستت را دوست دارم، چقدر دوست داشتنی هستی و ... .
یعنی زیبا بودن او را طرح کنید
🔴 اما بعد از سن بلوغ خصوصیات ظاهری را نباید گفت و باید خصوصیات باطنی را طرح کرد.
مثلاً چقدر مهربانی، چقدر با حیایی، چقدر مومنی، چقدر اخلاقت را دوست دارم و ... .
💥 قبل از سن بلوغ نیازهای جسمی باید تامین شود، اما بعد از سن بلوغ توجه به آنها آسیب دارد و اگر دختر نوجوان، به درونیات خود متوجه نشود به دنبال جلوهگری خواهد رفت.
یعنی کم کم باید متوجه شود، درست است که چشمان قشنگی دارد، اما وقتی مهربان نیست، به دردی نمیخورد یا درست است که پوست قشنگی دارد اما وقتی اخلاق بدی دارد آن زیبایی هم به چشم نمیآید.
☑️ با نزدیک شدن به سن بلوغ کم کم از صورت به سیرت باید برسیم.
حضرت رسول (ص) هم در دوران کودکی حضرت زهرا (س)، ایشان را با عباراتی مانند حمیرایی یعنی خوشگلم صدا میکرند اما وقتی بزرگتر شده بودند عباراتی چون ام ابیها را به کار میبردند.
#دکتر_سعید_عزیزی
#تربیت_فرزند
#تربیت_نوجوان
#تربیت_دخترانه
#بلوغ_در_دختران
#بلوغ
#جلوهگری