شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت نوزدهم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ ei
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت نوزدهم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️وارد سياست نشو!!!
🔻زيارت عاشورا شرح فراگير شدن صفات پست در ميان شيعيان است. شيعيانی كه امام حسين(ع) را تنها گذاشتند. از شركت كردن در جنگ با ظلم و فساد امتناع ورزيدند. به يكديگر میگفتند: «وارد سياست نشويد، به ما ربطی ندارد!». آنها میخواستند مستقل باشند، اما استقلال از اباعبدالله الحسين(ع) يعنی چه؟! يك وقت است كه دو حزب ضد اسلام با هم دعوا دارند، بديهی است كه نبايد دخالت كرد چون هر دو گمراهند، اما وقتی به قانون اساسی يا ولايت فقيه يا ائمه اطهار (ع) جسارت میشود، آيا باز هم بايد مستقل بود و بیطرفی اختيار كرد؟ اگر مستقل بودن به معنای بیاعتنايی نسبت به جريانات ظلم و فساد باشد، غلط است. مثلاً يك كودك را میخواهند به قتل برسانند، آيا آن وقت هم بايد مستقل بود؟ آيا اين حوادث كه در كشورهای اسلامی رخ میدهد نيز به ما ربطی ندارد؟! آيا در چنين حوادثی هم نبايد وارد سياست شد؟ آيا به صورت كسانی كه جنايت به كودكان را با سازشكاری يا سكوت يا توجيه، تأييد میكنند، نبايد خاك پاشيد؟ اين عمل از روی عصبانيت و احساساتِ تنها نيست، بلكه زيارت عاشوراست كه اينگونه به ما ياد میدهد. «حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُمْ» يعنی درگير شدن با دشمن. يعنی اگر دارند جگر اباعبدالله الحسين(ع) را پاره پاره میكنند، بايد شمشير بكشی و فریاد بزنی و رسوايشان كنی، نه اینکه بایستی کنار و نگاه کنی!
♦️خطر فراگير شدن گوسفند صفتی
🔻اين صفات پست يعنی وقتی که بیتفاوتی، سازشكاری، آرامشطلبی و آسايشطلبی در مقابل دشمن فراگير بشود، آنوقت دشمنان براحتی میتوانند امام حسين(ع) را شهید کنند. چون دشمن میبيند آدمهای سازشكار همچون گوسفندانی هستند که به اطراف خود کاری ندارند، لذا جری میشود و اينجاست كه گرگها راحت همه را میدرند. از اين گوسفندها در جامعه بسيار هستند، اصلاً ظلمشان به احدی نمیرسد، آنقدر مظلوم هستند، آنقدر خوب هستند كه صهيونيستها هم دوستشان دارند!! در اين شرايط است كه اگر حسينبنعلی(ع) را شهيد كنند، كسی كاری نمیكند.
♦️خودت را به سختي نيانداز!!
🔻اگر اينگونه رفتار كنی باعث میشود آدم سالم بماند. بعضی میگويند با اين حرفها يك وقت كار دست خودمان خواهيم داد. عجب! تو اگر میخواستی كار دست خودت ندهی اصلاً چرا انقلاب كردی؟ چرا به جبهه رفتی؟ اگر میخواستی كار دست خودت ندهی، چرا لا إله إلّا الله گفتی؟ چرا مسلمان شدی؟ آمريكا میگويد مسلمان هم بشوی باز هم كار دست خودت دادهای! بوش میگويد: «هر كه با ما نيست، عليه ماست». در حالی كه با آنها بودن، يعنی اينكه افسار بر گردنت بيانداز تا هرجا كه میخواهند سوارت شوند و تو را ببرند. آنها آدرس مرزهای «با ما بودن» را كه نمیدهند و نمیگويند كه من چگونه باشم كه با من كاری نداشته باشند. امّا به صراحت میگويند قرآن كتاب تروريستی است! يعنی اگر میخواهی با ما باشی بايد از قرآن دست برداری!
📚پایان قسمت نوزدهم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی
📚قسمت بیستم (آخر)
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «کشتی نجات» تالیف استاد زاهدی 📚قسمت بیستم (آخر) 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی
🔴 قسمت بیستم (آخر)
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️زيارت عاشورا نقشه زندگی يك منتظر مهدی (عج) است
🔻زيارت عاشورا مانيفست زندگی يك منتظر مهدی (عج) است. در دو قسمت از زيارت عاشورا دو فراز مهم ذكر شده است، در جايی میفرمايد: «فَاَسْئَلُ اللهَ الَّذی اَکْرَمَ مَقامَکَ وَ اَکْرَمَنی بِکَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارِک» و در جای ديگر میفرمايد: «وَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارکُم مَعَ اِمامٍ هُدیً ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْکُمْ» يعنی نقشه همه زندگی يك منتظر مهدی (عج) در زيارت عاشورا نهفته است. شنيدهايد كه در فرهنگ شيعه و روحانيت معظم و در مساجد و هيأتهای مذهبی از عظمت و فضيلت انتظار فرج روايات بسياری از ائمه طاهرين عليهمالسلام نقل میكنند، اما بايد دانست كه اين انتظار به چه صورت بايد باشد. نقشه جزئيات اين انتظار چگونه بايد باشد؟ پاسخ اين سؤال در زيارت عاشورا است، زيرا عمل به زيارت عاشورا نقشه عملی انتظار فرج است. زيارت عاشورا متن زندگی يك شيعه منتظر ظهور حضرت مهدی (عج) است.
♦️زيارتعاشورا، طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است
🔻براس يك شيعه منتظر، زيارت عاشورا كليات طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است. در حالی كه میبينيد آمريكا و اروپا به دنبال جهانیسازی هستند. پيشرفت تكنولوژی باعث شده است كه ديوارهای فرهنگی، سياسی، اقتصادی، جغرافيايی و امنيتی و... فرو بريزد. به صورتی كه مثلاً همه دانشجويان من آدرس E-mail تمامی سناتورهای آمريكايی را میتوانند داشته باشند و میتوانند با آنها تماس بگيرند. برای برقرار كردن ارتباط با جهان به پاسپورت نياز ندارند. به راحتی میتوانند با هم حرف بزنند و دشمن هم از همين میترسد. آنها از اينترنتشان بيشتر از ما میترسند. لذا شبكههای اينترنت را با تكنولوژی پيشرفته در كنترل خود گرفتهاند.
🔻من خودم اصلاً نمیدانستم كه حضرت مهدی (عج) چطور میخواهد در تمام جهان عدل را اقامه كند و صدايش به همه برسد، زيرا حكومتهای مقتدر و ظالم مانع از بيداری ملتهای خود میشوند. مثل آمريكا و اروپا؛ در حالی كه اكنون میبينيم به دست خود كفار، تكنولوژی آنقدر پيشرفت كرده است كه ديوارها و مرزها و موانع انتقال فرهنگ در حال فرو ريختن هستند و در چنين وضعيتی اگر حضرت مهدی (عج) حرفی بزند صدايش تا عمق همه خانهها خواهد رسيد و آنوقت در اين جهانی شدن، حضرت مهدی (عج) پيروز خواهد بود. زيرا فرهنگ و انديشه حضرت مهدی (عج) همان انديشهای است كه حقتعالی در قرآن كريم فرياد پيروزی آنرا سر داده است و به اين دليل آمريكا از اينگونه جهانی شدن بسيار وحشت دارد. لذا تمام تلاشهای پيشگيرانه خود را به كار بسته است. مثل حمله به افغانستان، حمله به عراق، حمله به اسلام و قرآن. اين جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) در زيارت عاشورا است و لذا زيارت عاشورا، طرح جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) است. «وَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارکُم مَعَ اِمامٍ هُدیً ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْکُمْ».
📚پایان خلاصه کتاب «کشتی نجات»
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
👈پایان درج خلاصه شرح زیارت عاشورا مربوط به کتاب «کشتی نجات»، تالیف استاد زاهدی در ۲۰ قسمت.
♦️انشاءالله به زودی خلاصه شرح زیارت عاشورا مربوط به کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی در کانال قرار خواهد گرفت.
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ Eitaa.com/Ziarat_Ashoura
♦️ T.me/Ziarate_Ashoura
♦️ Instagram.com/Ziarat_Ashoura
📕لینک تمام قسمتهای خلاصه کتاب "کشتی نجات" تالیف استاد زاهدی (برگرفته از جلسات سوم و چهارم شرح زیارت عاشورا توسط ایشان):
🔻قسمت اول:
eitaa.com/ziarat_ashoura/330
🔻قسمت دوم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/332
🔻قسمت سوم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/334
🔻قسمت چهارم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/336
🔻قسمت پنجم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/339
🔻قسمت ششم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/345
🔻قسمت هفتم:
eitaa.com/ziarat_ashoura/347
🔻قسمت هشتم
eitaa.com/ziarat_ashoura/349
🔻قسمت نهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/351
🔻قسمت دهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/353
🔻قسمت یازدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/357
🔻قسمت دوازدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/359
🔻قسمت سیزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/361
🔻قسمت چهاردهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/363
🔻قسمت پانزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/365
🔻قسمت شانزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/367
🔻قسمت هفدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/369
🔻قسمت هجدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/371
🔻قسمت نوزدهم
eitaa.com/ziarat_ashoura/373
🔻قسمت بیستم (پایانی)
eitaa.com/ziarat_ashoura/375
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت اول
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت اول 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت اول
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️تجلّي قرآن در زيارت عاشورا
🔻«فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ» (بقره:۲۵۶) يعنی مسلمان بايد هر چه طاغوت ظالم و منحرف است را كنار بگذارد و از هرگونه فرهنگ و انديشه انحرافی، فرهنگ و انديشه ظلم و فرهنگ و انديشه خلاف قرآن و اهلالبيت پرهيز نمايد و سپس «یُؤمِن بِاللهِ»، يعنی مردانه قدم در ميدان انديشه و عمل بگذارد و مطيع حق باشد، چنين انسانی مسلمان، مؤمن، خدايی، بهشتی و مصداق آيه شريفه «فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ» است.
♦️زيارت عاشورا برنامه كلی و جامع تمسك به «عُروَةِ الوُثقیٰ»
🔻اگر از رسول خدا (ص)، ائمه اطهار (ع) و جبرئيل و فرشتگان سؤال كنيم كه نقشه كاربردی، ترجمه كارشناسی و برنامه عملياتی اين آيه مباركه چيست؟ خواهند فرمود: "زيارت عاشورا" است. يعنی اگر بخواهی به قرآن عمل كنی بايد به زيارت عاشورا عمل كنی. چون زيارت عاشورا برنامه كلی و جامع تمسك به «عروةالوثقي» است. برای طراحی نظام سياسی و اقتصادی و عبور از بحرانهای اقتصادی كشور، پيشرفت نظام، پيشرفت تعليم و تربيت و ديگر شئون در جامعهاسلامی، بايد برنامه داشته باشيد. قرآن كريم اصول كلی آن برنامهها را بيان فرموده است، ائمه اطهار (ع) پژوهشهای كلی و برنامههای عملی آنرا در زيارت عاشورا معرفی فرمودهاند. زيارت عاشورا برنامه عملی و تجلّی عينی و كاربردی آيات كريمه قرآن است. اگر ده سال هم شرح دهيم كه آيه آيهی عاشورا تجلّی اين آيه از قرآن است، تمام نمیشوند كه میفرمايد «فَمَن یَکفُر بِالطّاغوتِ وَ یُؤمِن بِاللهِ فَقَدِ استَمسَکَ بِالعُروَةِ الوُثقیٰ». زيرا آخرين، بزرگترين، نورانیترين، پرعظمتترين و نهايت تجلّی عينی اين آيه جز عاشورا كجاست؟! نهايت عمل به اين آيه جز عاشورا و برترين مجری اين آيه جز وجود مقدس حضرت حسين (ع) كيست؟ به جز حضرتش كيست كه نشان دهد هرگونه كفر و هرگونه طاغوت و نفاق را نفی كرده و آنان را از آسمان عقايد و فرهنگ اسلام ناب محمد (ص) دور كرده است و با آنها درگير شده و ايمان محض و اوج آن را در عشق به خدا و خشم به كفر متجلّی نموده است؟
♦️رسول خدا (ص) نيز زيارت عاشورا تلاوت میفرمود!
🔻ائمهاطهار (ع)زيارت عاشورا را خواندهاند و عجيب اينجاست كه زيارت عاشورا مربوط به عاشورا است، ولی حضرت امام حسن (ع) كه قبل از زمان عاشورا میزيسته و سالها قبل از عاشورا شهيد شده است و در روز عاشورا در حيات ظاهری نبوده است، ولی زيارت عاشورا را تلاوت میفرموده است. در مفاتيح الجنان روايت شده كه حضرت امام صادق (ع) فرمود: من به همين ضمان از پدرم گرفتم و او هم به همين ضمانت از پدرش امام زينالعابدين (ع) دريافت كرد و او نيز از پدرش اباعبدالله الحسين (ع)، و امام حسين (ع) به همين ضمانت از امام حسن (ع) و امام حسن (ع) از حضرت مولا اميرالمؤمنين (ع) و حضرت مولا از رسول خدا (ص) و رسول خدا از جبرئيل امين و او نيز ضمانت حقتعالی را در مستجاب الدعوه كردنِ زائرين زيارت عاشورا به رسول گرامی اسلام ابلاغ نموده است. معلوم میشود كه حتی حضرت رسول (ص) زيارت عاشورا تلاوت میفرموده است. طبق روايت، فرشتگانی که برای زيارت اباعبدالله الحسين (ع) میآيند و حتی جبرئيل که به زيارت امام حسين (ع) میآيد، اول اين نقشه عملی را به دست او میدهند و میگويند طبق اين نقشه (زیارت عاشورا) به زيارت برو.
❇️پایان قسمت اول
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت دوم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت دوم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت دوم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️پيام اهلالبيت (ع) در تأكيد به تلاوت زيارت عاشورا
🔻آيا نبايد اندكی در اين روايات تدبر كنيم؟ ما روايات را برای ثواب میخوانيم! مگر تدبر كنيم ثواب نمیبريم؟ چونكه صد آمد، نود هم پيش ماست. يعنی اگر تدبر كنيم، ثواب هم میبريم. اما اگر فقط برای ثواب بخوانيم چيز خيلی كمی به دست میآوريم. حالا كه پيش سليمان آمدهای چرا ران ملخ میخواهی؟! میخواهند همه چيز را به تو بدهند. تمام ائمه اطهار (ع) اين زيارت را شب و روز میخواندند. میدانی معنی آن چيست؟ اين است كه همه ائمه اطهار (ع) میفرمايند: ای شيعيان ما! جوانهايتان را بر اساس زيارت عاشورا تربيت كنيد؛ جوانهايتان را بر اساس اين فراز از زيارت عاشورا كه میفرمايد: «مَعَ اِمامٍ هُدَيََ ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم»، يعنی برای جهانی شدن تربيت كنيد؛ نگذاريد دشمنان بگويند شعار جهانی شدن برای آنهاست؛ شما كه وقتی بچهتان را به دنيا میآوريد میخواهيد در راه مهدی (عج) شهيد شود. شما چرا اسمی از جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) نمیآوريد؟!
♦️تربيت نسل شيعه برای تمهيد مقدمات ظهور
🔻چرا بچههايتان را برای جهانی شدن با قرائت حضرت مهدی (عج) تربيت نمیكنيد؟ جهانی شدن برای ما شيعيان است. دشمنان اسلام از ترسشان ادعا میكنند جهانی شدن مال آنهاست. قرآن هزار و چهارصد سال پيش فرموده: «وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَي الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ» (قصص:۵). ارض يعنی جهان. منظور از ارض در قرآن كريم كشور سعودی نيست، مدينه و عراق نيست، ايران نيست. آيه كريمه قرآن در جمله «وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه» میفرمايد: شيعيان حقيقی بايد رهبران جهانی باشند؛ «وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِين» میفرمايد: مديران، مديريتها و تمام مالكيتهای عالم بايد در چنگ شايستهترين پيروان حضرت مهدی (عج) قرار بگيرد. تو چرا نمیگويی جهانی شدن؟! زيارتعاشورا میفرمايد: ای شيعه! جوانت را برای جهانی شدن «مَعَ اِمامٍ هُدَيََ ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم» تربيت كن. چرا زيارت عاشورا را میخوانی و فقط خيال میكنی ثواب دارد؟! مثل بعضی از اين روشنفكرهای غربزده نشوی و بگويی ثواب ندارد. خير؛ اگر حتی آن را نگاه كنی ثواب دارد. به سينهات هم بمالی ثواب دارد. اما تو آمدهای كنار اقيانوس و آن وقت با پوست پسته آب بر میداري؟! هزار و چهارصد سال است كه همين بلا را بر سر زيارت عاشورا آوردهايم. چهارده معصوم (ع) پای اين زيارت عاشورا جان دادهاند و بعضاً تكهتكه شدهاند برای اينكه زيارت عاشورا زنده بماند. آن وقت زيارت عاشورا را فقط برای ثواب میخوانيم! در حالیکه علاوه بر ثواب، باید برای جهانیشدن اسلام ناب محمدی (ص) و برای ياری حضرت مهدی (عج)، زیارت عاشورا بخوانیم.
❇️پایان قسمت دوم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت سوم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی ❇️قسمت سوم 📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا ♦️ eit
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
📕خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام»، تالیف استاد زاهدی
🛑 قسمت سوم
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
♦️معنی لغوی سلام
🔻«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله»، اَلسَّلام يعنی چه؟ سلام به ظاهر يعنی سلام عليكم، يعنی درود بر شما. سلامتی میآورد. اينگونه ترجمه در مقابل كهكشان معارف مستتر در كلمه «اَلسَّلام» آنگاه كه در مجموعه معارف قرآنی و روايی قرار میگيرد، مسخرهترين ترجمه است! سلام واژهای عربی است. كلمات عربی در زبان محاورهایِ عربها همان معنی معمول را دارند كه در زبانهای ديگر وجود داشته و ترجمه معادل میشود. در مورد كلمه سلام، عربها هم در هنگام ملاقات و هم در هنگام خداحافظی از كلمه سلام استفاده میكنند. میگويند: «السلام عليكم» و يا «مع السلام». اينها به معنی درود بر شماست. اينها سلامتی میآورد. ترجمه آنها جمله «سلامت باشيد» میباشد، يعنی خداحافظ كه معادل آن در فارسی محاورهای، «به سلامت» معنی میدهد. اما زمانيكه اين كلمات عربی معمولی، به اقيانوس معارف وحيانی وصل میشوند و در مجموعه الفاظ و كهكشانهای واژههای قرآنی وارد میشوند، از جنس ديگری خواهند شد. آنگاه سلام به معنی درود بر شما نخواهد بود. مفهوم ساير كلمات قرآنی نيز همينگونه است.
♦️مقايسه واژههای عربی و قرآنی
🔻وقتی كه عرب بگويد «ما اسمك» يعنی «نامت چيست؟». در اينجا اسم به معنی نام است. اما وقتی كلمه اسم به اقيانوس معارف قرآنی وصل میشود ديگر در معنی "نام" محدود نمیشود. آيا ترجمه جمله «بِسْمِٱلله» به معنی «به نام خدا است»؟! اين ترجمه، از روی ناچاری است و ضعيفترين و محدودترين و دورترين ترجمه برای كلمه اسم در «بِسْمِٱلله» است. مثال ديگر از كلمات عربی كلمه «اكبر» است. در زبان عربی «هذا اكبر» و «هذا اصغر» يعنی اين بزرگتر است و اين كوچكتر است. در عربی "اكبر" يعنی بزرگتر و "اصغر" يعنی كوچكتر. اما آيا میتوان گفت كه ترجمه «اَللهُأَكْبَر» يعنی خدا بزرگتر است؟! تا وقتی كلمه "اكبر" در كلام عربها استفاده میشود، معنی آن میشود بزرگتر. اما وقتی كلمه اكبر وصل میشود به اسماءُالله و جزء اسماءُالحسنی قرار میگيرد و وصل میشود به اقيانوس معارف وحيانی، ديگر معنی اكبر، بزرگتر نيست. خدا از چه چيز بزرگتر است؟ خدا را با چه چيزی میخواهی مقايسه كنی؟! اين كلمهی "بزرگتر" مسخرهترين ترجمه برای اكبر در «اَللهُأَكْبَر» است. ممكن است سؤال شود بالاخره ترجمه را چه كار كنيم؟ پاسخ آن اين است كه آنقدر با كمك ساير آيات قرآن بايد درباره واژه مورد نظر تدبر كنی تا معنی آن به قلبت وارد شود. آنقدر بايد با كمك آيات در سينه تو انشراح حاصل شود تا اسرار كهكشانها و منظومههای وحيانی در قلب تو گشوده شود. ترجمه «اَلْحَمْدُلِلهِ رَبِّ الْعالَمِين» چيست؟ معنی اين جمله ملكوتی نيز به روزگار معنی سلام دچار شده است. معنی صلوات نيز به روزگار بقيه دچار شده است. آيا «اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» يعنی درود بر رسول خدا؟! آيا «اَلْحَمْدُلِله» يعنی ستايش خدای را؟! سپاس و ستايش يعنی چه؟! در جمله ملكوتی «اِیّاکَ نَعْبُد»، نعبد يعنی چه؟
🔻ملاحظه میشود كه كلمات وقتی به اقيانوس وحيانی وصل میشوند، ديگر آنها را نمیتوان ترجمه نمود. در هيچ زبانی نمیشود آنها را با يك كلمه معادل ترجمه نمود. برای آنها ترجمه معادل و زيرنويس وجود ندارد. به عنوان نمونه يكی از اين كلمات را مطرح میكنم تا ثابت شود كه واژههای وحيانی ترجمه زيرنويس ندارد و به وسيله كلمه معادل نمیتوان آنها را ترجمه نمود...
❇️پایان قسمت سوم
👈ادامه دارد...
#شرح_زیارت_عاشورا
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ @Ziarat_Ashoura
♦️خلاصهای از کتاب «تفسیر سلام» تالیف استاد زاهدی
❇️قسمت چهارم
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6