سبک زندگی ...
نکات زندگی...
_هرگز به بچه هایتان بیشتراز دو سال شیر مادر ندهید
_از بچه های فامیل راجع به معدل درسیشان نپرسیم.
_وقتی برایمان مهمان می آید تلوزیون را خاموش کنیم .
_از عروس و داماد خود به فرزندانمان بدگویی نکنیم.
_سرزده به خانه کسی نرویم.
_راجع به متراژ و قیمت خانه صاحبخانه از او سوال نپرسید .راجع به قد و وزن و سن اشخاص و مسایل شخصی انها مثل ایا نماز میخوانید ایا روزه اید سوال نپرسید.
_وقتی پدر یا مادری فرزندش را تنبیه کرده جلوی بچه طرفداری بچه را نکنیم.
_در تربیت فرزند دیگران حتی نوه هایمان هیچ دخالتی نکنیم.
_هرگاه برای تولد بچه ای کادو میبرید اگر خواهر ,برادری دارد حتما برای آنها هم چیزی ببرید.
_هدایایی را که برای ما مناسب نبودند به دیگران هدیه نکنیم.
_بدون اجازه همسایه مهمانی با صدای موزیک بلند در منزل نگیریم.
_در مکان های عمومی اگر فرد سالمندی ایستاده شما ننشینید.
_در مترو و اتوبوس به افراد زل نزنید.
_موقع رانندگی داخل ماشین بغلی را نگاه نکنید.
_وقتی چراغ سبز میشود با بوق اعلان نکنید.
_وقتی پیاده راه میروید اخم نکنید.
_وقتی دوستانتان را بعد مدتی میبینید، هرگز
نگویید :چقدر پیر شدی؟
یا ازبین رفتی.راجع به ظاهر کسی قضاوت نکنید.
_به آرامی غذا بخورید.مخصوصا وقتی مهمان هستید بیشتر از کنار هم غذا خوردن لذت ببرید تا خود غذا.
_باران که می آید کنار پیاده رو ها آهسته برانیم
_با آدم بی ادب بحث نکنید
_به رستورانهای فست فود که میروید خودتان ظرف غذایتان را داخل سطل بیندازید.
_همیشه زباله های خود را تفکیک کنید.همیشه در پله برقیها در سمت راست بایستید و سمت چپ را همیشه برای مردمی که عجله دارند خالی بگذارید.
_ در متروها و اتوبوسها بدانیم حق تقدم با کسانی هست که قصد پیاده شدن دارند سپس افرادی که سوار میشوند.
_تمام وقتتان را صرف سریالهای بی سر وته ترکی نکنید.به ورزش و مطالعه و یا دیدن فیلم های روز سینما بها دهید.
_پولهای شما برای بانک های شهر نیستند.بیشتر خرج خودتان کنید و تا جایی که امکان دارد به مسافرت بروید.
_اگر متاهل هستید هرگز بدون اطلاع همسرتان به جایی نروید.همیشه او را در جریان بگذارید.
_همیشه حلقه ازدواج در دستتان باشد.اگر کوچک شده در اسرع وقت سایز آنرا درست کنید و به دست کنید.
_در محیط کار لباس رسمی بپوشید و هرگز صندل راحتی به پا نکنید یا صندل تابستانه با جوراب سفید نپوشید.
_هرگز بدون ادکلن به سر کار نروید مخصوصا اگر شغل شما طوریست که با ارباب رجوع زیاد سروکار دارید.
_هر سال به دندانپزشکی بروید .اگر سالی یک دندان خراب را هم درست کنید.دندانهایتان همیشه سالم میمانند.
_به افراد بیمار یا معتاد یا اقلیت ها به چشم یک انسان عادی نگاه کنید و با آنها رفتار عادی و محترمانه داشته باشید.
_هرگز میزان حقوق ماهیانه کسی را نپرسید.
_هرگز شماره عینک کسی را نپرسید.
_برای دعا کردن از زبان عادی و خودمانی خود استفاده کنیم نیاز نیست زیاد آن را پیچیده کنیم.
از کلیله و دمنه اینگونه نقل می کنند که :
روزی سفره ای گسترانیده و کله پاچه ای بیاوردند.
سلطان فرمود: در این کله پاچه اندرزها نهفته است.
سپس لقمه نانی برداشت و یک راست، مغز کله را تناول نمود، سپس گفت:
اگر می خواهید حکومتی جاودان داشته باشید، سعی کنید جامعه را از مغز تهی کنید.
سپس زبان کله پاچه را نوش جان و فرمود:
اگر می خواهید بر مردم حکمرانی کنید، زبان جامعه را کوتاه و ساکت کنید.
سپس چشم ها و بناگوش کله پاچه را همچون قبل برکشید و فرمود:
برای این که ملتی را کنترل کنید، بر چشم ها و گوش ها مسلط شوید و اجازه ندهید مردم زیاد ببینند و زیاد بشنوند.
وزير اعظم عرض کرد:
پادشاها! قربانت بروم حکمت ها بسیار حکیمانه بودند، اما جواب شکم ما را چه میدهید؟
ذات ملوكانه، در حالی که دست خود را بر سبيل های چرب خویش می کشیدند، با ابروان خود اشاره ای به پاچه انداختند و فرمودند:
شما پاچه را بخورید و پاچه خواری را در جامعه رواج دهید تا حکومت مان مستدام بماند ...
این است شرح حال برخی در امور حکمرانی!!!
چرا انگلیس خبیث است...
در تاریخ می خوانیم؛
تولد خاورمیانه جدید👇
چهارم مه 1917 (۱۴ اردیبهشت ۱۲۹۶) سربازان انگليسي كه در جريان جنگ جهاني اول (عمدتا به خاطر نفت) وارد بين النهرين شده بودند پس از يك نبرد ۱۴۳ روزه با عساكر عثماني، در منطقه كوت العماره به اسارت عثماني ها در آمدند. در پايان جنگ جهاني اول كه در آن آلمان و متحد آن عثماني شكست خوردند، بالاخره انگلستان به آرزوي خود رسيد و بر بين النهرين و بسياري از متصرفات عربي عثماني از جمله فلسطين مستولي شد، نقشه جغرافيايي منطقه را تغيير داد، اردن را به وجود آورد، عراق را از ايالت هاي سابق وابسته به عثماني و با حذف پاره اي قسمتها به ويژه در جنوب آن (كويت)، به عنوان کشوري مستقل اعلام داشت، دو اميرزاده از حجاز را به پادشاهي اردن و عراق گمارد، قسمتي از فلسطين را اختصاص به يهوديان داد و ... و ريشه مسائل امروز خاور ميانه از همين تقسيمات اصطلاحا من درآوردي (و استخوان لاي زخم گذاردن) بریتانیای کبیر یا همان انگلیس است.
محدودیتی که محرومیت ایجاد کند ...
در خبرها آمده که بر اساس تصمیم برخی مدیران با سلیقه و بحران آفرین نظام مقدس جمهوری اسلامی امروز به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام ، بازدید مجموعه تاریخی تخت جمشید و حومه تعطیل اعلام شده و این محموعه ها از پذیرش مردم و بازدید کنندگان معذور است . نتیجه واکنش مردم که به نظر از تعطیلی این مجموعه در روز شنبه خبر نداشتند به این محدودیت منجر به محرومیت بدین گونه می شود که :
۱- تجمع هزاران نفر در گیت ورودی مجموعه اتفاق می افتد
۲-نارضایتی و اعتراض به این نوع تصمیم گیری
۳- عدم پاسخگویی مقام مسئول و در نهایت تخریب گیت ورودی( شیشه راهبند)
۴- ورود مردم به مجموعه بدون محدودیت و تهیه بلیط
۵- ضرر و زیان دولت از عدم تهیه بلیط توسط مردم
۶- عدم نظارت بر اماکن عمومی و تردد بانوان با پوشش های بسیار زننده و دور از شان حاکمیت
۷- تعطیل شدن سرویس های خدمات عمومی و ...
۸- فتح آثار تاریخی توسط مردم و عدم توجه به تذکرات اندک نگهبانان
۹- تفسیرهای متعدد و متنوع بازدید کنندگان از این تصمیم نابجای نمایندگان حکمرانی در استان فارس
۱۰- در حین این همه مسائل و مشکلات و ناهماهنگی های موجود، در یک اقدام شایسته به هنگام َظهر شرعی ، بلندگوهای محوطه تخت جمشید اذان اقامه صلاة را پخش کرد .
۱۱- سرو یسهای بهداشتی و وضوخانه و نماز خانه که بسته بود ولی مکانی بود که با حداقل امکانات و در بدترین شرایط خدماتی ارائه کرد.
۱۲- مسئولین به اصطلاح مسئول و پر مدعا دَمتون گرم و دست خوش.
۱۳- البته مردم ما با این نوع حکمرانی مدتهاست آشنایی دارند.( سیزده بدر امسال و ...)
☸️گزارشی میدانی از شکاف طبقاتی در ایران در دو پرده
✍️محمدباقر تاج الدین
✅پردۀ نخست: جنوب شهر سمنان؛ منطقۀ جنوبی این شهر که عمدۀ ساکنین آن را مهاجرین افغانی، زابلی،کرد، و شهروندان سایر شهرهای ایران تشکیل می دهند منطقه ای با بافت قدیمی و البته بسیار نامناسب برای زندگی است به گونه ای که دارای کوچه های باریک و خانه های با بافت فرسوده و فاقد کمترین امکانات زندگی است. در هر خانه ای برای مثال چندین خانوار زندگی می کنند که هر خانوار یک اتاق را در اختیار گرفته با سرویس بهداشتی و آشپزخانه در حیاط ساختمان که به صورت مشترک استفاده می شود. این خانه ها اغلب فاقد حمام بوده و ساکنین برای شست وشوی خودشان از توالت استفاده می کنند. ساکنین این خانه ها با فقر و محرومیتی عمیق و گسترده دست و پنجه نرم می کنند. شغل بیش تر افرادی که در این منطقه زندگی می کنند کار در معادن و برخی کارخانجات سمنان است. البته برخی افراد نیز دارای مشاغل کاذب مانند دستفروشی هستند. زنگ یکی از خانه ها را می زنم و خانمی مسن بیرون می آید که خودم را معرفی می کنم و ایشان مرا به داخل حیاط خانه هدایت می کند. خانه ای بسیار قدیمی و فرسوده با کم ترین امکانات لازم برای یک زندگی معمولی. ایشان مادر خانواده ای است با 5 فرزند که سه دختر و دو پسر دارد و اهل زابل هستند. این مادر با بیماری سختی هم دست و پنجه نرم می کند و ضمناً همسرشان نیز چند سالی است فوت شدند!! درآمدشان از طریق کار دختران در خانه های مردم به دست می آید که برای تأمین هزینه های 6 نفر بسیار ناچیز است. برای اثبات فقر و بدبختی شان یخچال شان را که قدیمی و کهنه است نشان می دهد که به جز چند بطری آب و مقداری گوجه و خیار و یک قالب پنیر دیگر هیچ چیز ارزشمندی برای گذران زندگی شان در آن وجود ندارد!!! نه خبری از گوشت و مرغ است و نه میوه و نه سایر نیازمندی های یک خانوار!! نگاهی به اتاق شان می اندازم که موکتی کهنه و پاره کف آن را پوشانده با چند پشتی کهنه و تلویزیونی قدیمی!! این تمام دارایی شان است که اگر محاسبۀ سر انگشتی کنیم شاید بشود 20 میلیون تومان!!!
✳️پردۀ دوم: خزر شهر در بابلسر؛ به واسطۀ حضور و سکونت یکی از دوستان نزدیکم در ویلای دایی شان که فرزندان شان در آمریکا ساکن هستند بعد از عمری برای نخستین بار وارد این شهرک اشرافی و اعیانی می شوم که در واقع ورود به آن جا از آرزوی های دست نیافتنی بسیاری از ایرانیان است!!! در این شهرک که دو بخش خزرشهر شمالی و جنوبی دارد قمیت ویلاها از 50 میلیارد تومان تا 200 میلیارد تومان است با تمام امکانات لازم!! خودروهای مورد استفاده توسط مالکان این ویلاها تماماً خودروهای خارجی و روز دنیا با قیمت های چند میلیارد تومانی است!! ورود به این شهرک فقط با کارت شخصی مالکان یا اجازۀ یکی از آن ها امکان پذیر است!! محوطۀ این شهرک دارای طراحی های مدرن و پوشیده از فضاهای سبز و درختان و گل ها و گیاهان زینتی بسیار زیبا است. همچنین فضاهای ورزشی و تفریحی گوناگون مانند زمین تنیس، والیبال، فوتبال، مسیر دوچرخه سواری، پیاده روهای سرسبز و زیبا، کافی شاپ ها و رستوران های لوکس برای مالکین طراحی شده است!! برای مثال استفاده از هر میز کافی شاپ با انواع نوشیدنی ها تا مبلغ 5 میلیون تومان هزینه در بر دارد!!! ضمن این که هر یک از مالکین در ویلاهای شان دارای تمام امکانات لازم از استخر و سونا و جکوزی گرفته تا انواع لوزام بازی و سرگرمی و تفریح هستند!! اجارۀ هر ویلا در روزهای تعطیل مثلا عید نوروز شبی 50 میلیون تومان است!! از پسری که با موتور سیکلت چهارچرخ برند خاصی در حال تردد بود پرسیدم قیمت این موتور چند است؟گفت: چیزی نیست فقط 2 میلیارد تومان!!! راست می گفت برای اینان که ویلای مثلا 200 میلیارد تومانی و خودروی 20 میلیارد تومانی و زندگی فوق لاکچری دارند 2 میلیارد تومان پولی نیست!! فروشگاه شهرک انواع کالاها و نوشیدنی ها و اغذیه های خارجی را به فروش گذاشته که خرید یک سبد کوچک از کالاهای مورد اشاره ممکن است چیزی حدود 10 میلیون تومان برای خریدار آب بخورد!!! در این گشت و گذار چند ساعته در این شهرک چیزها دیدم که برایم بسیار عجیب و غیرقابل باور بود که نوشتن تمام آنها در این جا امکان پذیر نیست!! خلاصه زندگی فوق لاکچری ای در این جا به نمایش گذاشته می شود که در مقایسه با نمونه ای که از فقرای جنوب شهر سمنان بیان کردم شکاف طبقاتی عظیمی را نشان می دهد!! آن فقیر تمام دارایی اَش 20 میلیون تومان هم نمی شود و این مولتی میلیاردر دارایی های اَش سر به فلک می زند!! آن فقیر نمی داند چگونه شکم خالی فرزندان خود را سیر کند و این مولتی میلیاردر از زیادی پول و ثروت و از سرِ شکم سیری نمی داند از کدام یک از فرصت ها و امکانات فراوان تفریحی ای که در اختیار دارد استفاده کند!! قصّۀ بسیار دردناک و تلخی است!!!
شکاف طبقاتی در ایران ، تصویر ۱۴۰۳:
این یعنی نه تنها در مسیر عدالت اقتصادی و اجتماعی قدم برنداشته ایم بلکه شعارهای این دو سه سال اخیر در زمینه تحقق یک ساختار انقلابی و مردمی قوی به شعور نرسیده است .تصویر بالا سمت راست کپر نشینی سیستان بلوچستان است و تصویر دیگر برج مسکونی در منطقه الهیه تهران است . این روزها اعتراض و بعضا اعتصاب صنف طلا و جواهر در خصوص اعمال قانون مالیات براساس سیستم جدید و نو ین را شاهد هستیم .البته تا زمانی که کارمند و کارگر و معلم و پرستار که دوام و قوام هر نظام سیاسی مدیون حضور این افراد فرهیخته می باشد و در این مرز و بوم مالیات میدهند، وصول مالیات از قشر متمول جامعه را چه نیاز این ساختار انقلابی و مردمی قوی!!!
گزارش میدانی یک استاد و محقق اجتماعی و جامعه شناس مبرز را مطالعه فرمایید👆
تحقیقات اجتماعی بهترین سرمایه برای اقدامات اساسی پیش روی دولتها:
هر شخص حقیقی یا حقوقی که بخواهد پولی را خرج کند باید مبتنی بر تامین بیشترین مطلوبیت باشد. مثلاً شخص حقیقی که تشنه است، پول خود را پیش از هر چیز صرف خرید آب و رفع تشنگی میکند، بعد دنبال رفع گرسنگی میرود و همینطور در رفع یا تامین نیازها با اولویت بعدی خرج میکند.
اگر بخواهیم محلهای هزینهکرد دولت را اولویتبندی کنیم، یکی از مهمترین آنها باید پژوهش، بهویژه پژوهش اجتماعی و سنجش افکارعمومی باشد. البته، برای این کار نیازی نیست که دولت از هزینههای دیگر خود کم کند. کافی است بودجه متعارف را تخصیص دهد و کارهای علمی انجام داده و منتشر کند تا متوجه شود که در بطن جامعه چه میگذرد؟
متاسفانه این حد از توجه به مسئله شناخت جامعه و هزینه کردن برای آن مغفول واقع شده است و منابع مالی صرف امور بیهوده و حتی با اثرات منفی میشود. «موج چهارم پیمایش ارزشها و نگرشهای مردم ایران» که سال گذشته از سوی دفتر طرحهای ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شد، یکی از مصادیق معدود نحوه بهینه مصرف بودجه عمومی بود که متاسفانه هنوز بهطور رسمی منتشر نشده است.
هرچند رئیس مرکز طرحهای ملی هفته گذشته اعلام کرد که مجلدی از نتایج این موج بهزودی منتشر خواهد شد. ما نیز امیدواریم تحقق این وعده مشمول فراموشی و ممیزی نشود. عدم انتشار نتایج این گزارش مثل خریدن آب از سوی فرد تشنه است که بهجای خوردن آن را در قفسه نگهداری کند.
بر اساس بررسی های انجام شده در برنامه های توسعه پنج ساله حداکثر یک صفحه به مسائل اجتماعی پرداخته شده که این خود نشان از عدم رغبت دولتها به مسائل اجتماعی است .
عدم توجه به توسعه اجتماعی و عدالت اجتماعی ، توسعه های اقتصادی و سیاسی را به بن بست هدایت می کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نامی که شریف ماند....
نام عضو ارشد مجاهدین خلق ( منافقین) چگونه روی دانشگاه شریف تهران گذاشته شد؟
تامل و تفکر :
به نظرتون این خدام
امام رضا (ع) چه کسانی هستند؟🤔
نفراول :
پروفسور کریستین بونو از فرانسه
نفر دوم:
پروفسور خوان فرانسیسکو از اسپانیا (جزء ده دانشمند برتر جهان در زمینه هوش مصنوعی )
نفرسوم :
دکتر تاراس اقتصاددان از روسیه
نفر چهارم :
دکتر روبرتو آرکادی فیلسوف و مسلط به چند زبان از ایتالیا
هر 4 نفر پس از تحقیق مفصل ، شیعه شدهاند
پذیرایی از زائران
در لباس خادمی امام رضا (ع)
قابل توجه کسانی که تا ۴ ترم
درس خواندند منکر همه چیز میشوند
بصیرتحسینی لازمه مومن و انقلابی بودن است
نه مدرک دانشگاهی و پز سیاسی و آقا زاده بودن ... !
در وصف چاپلوسی رعیت پیش ارباب....
روزی به کریمخانزند گفتند: فردی میخواهد شما را ببیند و مدام گریه میکند. کریمخان گفت: "وقتی گریههایش تمام شد بیاریدش نزد من".
پس از ساعتها گریه کردن شخص ساکت شد و گفت قربان من کور مادرزاد بودم به زیارت قبر پدر بزرگوار شما رفتم و شفایم را از او گرفتم.
کریمخان دستور داد چشمهای این فرد را کور کنید! تا برود دوباره شفایش را بگیرد! اطرافیان به شاه گفتند قربان این شفا گرفتهی پدر شماست. ایشان را به پدرتان ببخشید.
وکیل الرعایا (کریمخان) گفت: پدر من تا زنده بود در گردنهی بید سرخ دزدی میکرد، من نمیدانم قبرش کجاست و من به زور این شمشیر حکمران شدم. پس از اینکه من به شاهی رسیدم عدهای چاپلوس برایش آرامگاه ساختند و آنجا را ابوالوکیل نامیدند. پدر من چگونه میتواند شفا دهنده باشد؟ اگر متملقین میدان پیدا کنند دین و دنیایمان را به تباهی میکشند ...
این روزها به کرات در امور جاری این متملقین را به چشم می بینیم و به ادبیات دینی می گویند جانثار به سلامت ، تو را جانان نگهدارد که جان جدید دادی
دخیل بستن به زمین و زمان ...
اینجا حوض ماهی یکی از اماکن تاریخی ایران است به ظاهر روزگاری پر بوده از ماهی های زیبا .... الان به یاد اون روزهای شیرین ، متولی این مکان تاریخی چند ماهی قرمز رها کرده است تا خاطرات قرن ۷و۸ هجری زنده بماند . کار پسندیده ای است . ولی در تعجبم چرا مردمان ما یاد گرفته اند به هر گودالی می رسند پول بیندازند از نوع سکه اش نه،چون این روزها پول سکه ای کجا پیدا میشود .می گویند قیمتش بیش از ارزش اسمی آن است . پس مردمان ما پول کاغذی که در جیب دارند به نظر به وفور هم دارند و از دل سیری اینگونه هزینه می کنند و به سوی این گودال می اندازند و شاید از ماهیان طلب برآورده شدن حاجت و آرزوهای چنین و چنان خود می کنند ...اخیرا کتابی در مراحل مجوز انتشار پیدا کردم به نام " دو سه خروار خریت" البته وزارت ارشاد توصیه کرده اسمش را بگذارند دو سه خروار کیاست " اگر چاپ بشود مطالعه اش خالی از لطف نیست!!!