#شرح_حکمت ۱۴۶
📌قسمت اول
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨سُوسُوا إِیمَانَکُمْ بِالصَّدَقَهِ،
💠«ایمانتان را با صدقه حفظ کنید
✍ «سوسوا» از ریشه «سیاست» به معناى تدبیر و حفظ و اصلاح است.
تأثیر صدقه در حفظ ایمان از این نظر است که علاقه انسان به مال بیش از هر چیز است; بسیارند کسانى که در اعمال و عبادات ظاهرى قهرمان میدان اند; اما هنگامى که پاى مسائل مالى به میان مى آید مى لنگند.
✔️به همین دلیل پرداختن صدقه و چشم پوشى از مال مخصوصاً اگر به صورت عادت روزانه انسان درآید در تقویت پایه هاى ایمان بسیار مؤثر است و شاید به دلیل اهمیت صدقات و انفاق در راه خدا در قرآن مجید بذل مال در کنار بذل جان قرار گرفته و مى فرماید:
🌸إِنَّ اللهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّهَ
🔹 خداوند از مؤمنان، جان و مالشان را خریدارى کرده که در برابرش بهشت براى آنان باشد»
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
⚫️خبر از ستمگری و فساد بنی امیه
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
#نهج_البلاغه
🔅وَ اللَّهِ لَا يَزَالُونَ حَتَّى لَا يَدَعُوا لِلَّهِ مُحَرَّماً إِلَّا اسْتَحَلُّوهُ وَ لَا عَقْداً إِلَّا حَلُّوهُ، وَ حَتَّى لَا يَبْقَى بَيْتُ مَدَرٍ وَ لَا وَبَرٍ إِلَّا دَخَلَهُ ظُلْمُهُمْ وَ نَبَا بِهِ سُوءُ [رِعَتِهِمْ] رَعْيِهِمْ، وَ حَتَّى يَقُومَ الْبَاكِيَانِ يَبْكِيَانِ، بَاكٍ يَبْكِي لِدِينِهِ وَ بَاكٍ يَبْكِي لِدُنْيَاهُ، وَ حَتَّى تَكُونَ نُصْرَةُ أَحَدِكُمْ مِنْ أَحَدِهِمْ كَنُصْرَةِ الْعَبْدِ مِنْ سَيِّدِهِ إِذَا شَهِدَ أَطَاعَهُ وَ إِذَا غَابَ اغْتَابَهُ، وَ حَتَّى يَكُونَ أَعْظَمَكُمْ فِيهَا [غَنَاءً] عَنَاءً أَحْسَنُكُمْ بِاللَّهِ ظَنّاً،
💠سوگند به خدا، بنى اميّه چنان به ستمگرى و حكومت ادامه دهند كه حرامى باقى نماند جز آن كه حلال شمارند، و پيمانى نمی ماند جز آن كه همه را بشكنند، و هيچ خيمه و خانه اى وجود ندارد جز آن كه ستمكارى آنان در آنجا راه يابد، و ظلم و فسادشان مردم را از خانه ها كوچ دهد، تا آن كه در حكومتشان دو دسته بگريند: دست هاى براى دين خود كه آن را از دست داده اند، و دست هاى براى دنياى خود كه به آن نرسيده اند. و يارى خواستن يكى از ديگرى، چون يارى خواستن برده از ارباب خويش است كه در حضور ارباب اطاعت دارد و در غيبت او بدگويى مى كند. در حكومت بنى اميّه هر كس به خدا اميدوارتر باشد بيش از همه رنج و مصيبت بيند.
📘 #خطبه_98
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
@nahjol_balagheh
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
#نهج_البلاغه
🔅سُوسُوا إِیمَانَکُمْ بِالصَّدَقَهِ
💠«ایمانتان را با صدقه حفظ کنید
📚 #حکمت ۱۴۶
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
🔅وَ إِنَّ أَغَشَّهُمْ لِنَفْسِهِ أَعْصَاهُمْ لِرَبِّهِ
💠«کسى که از همه بيشتر خود را مى فريبد، از همه بيشتر مرتکب معصيت پروردگار مى شود.»
✍بديهى است آن کس که خويشتن را مى فريبد و عيوب خود را پنهان مى سازد، گناه در نظرش مباح و حتّى گاهى به صورت يک امر واجب جلوه مى کند و به اين ترتيب، زمينه ارتکاب هرگونه گناه را براى خود، فراهم مى سازد.
📚 #خطبه_86
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه ۳۱ نهج البلاغه توسط استاد محمدعلی انصاری
✨لاتَلْقَيَنَّ طَلْحَةَ، فَاِنَّكَ اِنْ تَلْقَهُ تَجِدْهُ كَالثَّوْرِ عاقِصاً قَرْنَهُ، يَرْكَبُ الصَّعْبَ وَ يَقُولُ هُوَ الذَّلُولُ. وَلكِنِ الْقَ الزُّبَيْرَ، فَاِنَّهُ اَلْيَنُ عَريكَةً،
🔹هرگز با طلحه دیدار مکن؛ که اگر با او روبه رو شوی، چونان گاو نری مییابیاش که شاخش را (برای نبرد) تابانده است. بر مرکب سرکش سوار شود و گوید: او رام است. اما با زبیر دیدارکن؛ چرا که خوی او نرمتر است.
#شرح_خطبه_۳۱
@nahjol_balagheh
حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی .mp3
10.86M
#کلیپ_صوتی
🔳تحول آفرینی امام حسین علیه السلام
🎤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر #رفیعی
#پیشنهادویژه_دانلود👌
✔کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
99-06-08 rafiee.mp3
9.51M
🔈 #کلیپ_صوتی
◾️شرایط حمایت از دین
🎤استاد #رفیعی
🔴 #پیشنهادویژه_دانلود
🌹کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
🔴عيب واقعى اين است❗️
#نهج_البلاغه
✨لاَ يُعَابُ الْمَرْءُ بِتَأْخِيرِ حَقِّهِ، إِنَّمَا يُعَابُ مَنْ أَخَذَ مَا لَيْسَ لَهُ
💠 «براى انسان عيب نيست كه حقش به تأخير افتد. عيب آن است كه چيزى را كه حقش نيست بگيرد»
📚 #خطبه_166
@nahjol_balagheh
khotbeh 31_b1_5929534713877235172.mp3
3.64M
🌺شرح خطبه ۳۱ نهج البلاغه
🔴 شرح خطبه ۳۱_ بخشاوّل
⏲زمان 14:02
🎤 #استاد_محمدعلی_انصاری
@nahjol_balagheh
14.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💢شجاعت امام حسین علیهالسلام و یارانش
تفسیر سوره مبارکه زمر
🎤استاد محمدعلی #انصاری
⏰زمان: ۵:۲۵
✔️کانال نهج البلاغه
#مناسبتها
#ماه_محرم
@nahjol_balagheh
................🌹یا ؏ــلے🌹 ...............
🎧آیت الله حائری شیرازی:
من یادم هست وقتی که بچه بودم، در خانواده وقتی همه به خواب میرفتند، آخر شب میآمدم خدمت پدر. پدرم این قصههای پیغمبران را در همان طفولیت برای من نقل میکرد و گاهی مثلاً یک قصه چندین شب طول میکشید و همینطور مقید بودم و گوش میکردم. وقتی این برنامهاش مصادف شد به ایام محرم، پدرم جریان عاشورا و جریان مسافرت حضرت، جریان بیعت گرفتن از امام حسین در مدینه، جریانی که از این ماه رجب شروع شده است، به تفصیل، شب به شب نقل میکرد.
✔️اینها کارهای موثری است. یعنی پدر و مادر یکی از خدمات بزرگی که به فرزند میکنند همین است که سرگذشت اینها را برای طفل بیان کنند. این در وجود طفل از همان طفولیت اثر میگذارد. در اخلاقش، کردارش، رفتارش، در عبادتش، نمازش، روزه اش اثر میگذارد و همهٔ اینها را اصلاح میکند.
#تربیت_فرزند
JOiN👇
💖 @Kolbezendegi 💖
🔴ایرج توتونچیان: خدا کسانی را که نام بهره را به سود علی الحساب تغییر دادند، نبخشد/ در زمان تصویب قانون بانکداری بدون ربا با شیطنتهای نظام بانکی آشنا نبودم
نویسنده کتاب پول و بانکداری اسلامی و مقایسه آن با نظام سرمایهداری:
🔹 خدا کسانی را که نام بهره را به سود علی الحساب تغییر دادند، نبخشد. اینکه من همیشه معتقد بودهام اقتصاددان اسلامی باید در کنار اقتصاد، حسابداری، مالی و فاینانس هم بداند، به همین دلیل است.
🔹تفاوت زیادی میان بهره و سود وجود دارد. بهره به پول اما سود به سرمایه تعلق میگیرد. بهرهای که مردم داده و میدهند، فوق العاده مضر است و جزو هزینههای بانک به شمار میرود. آن آقای سرمایهگذار که هنوز کار تولید را آغاز نکرده است وامی را که از بانک میگیرد در هزینههایش محاسبه میکند.
🔹پس اینجا بانک یک رقم مثلا ۲۰ درصدی به سپرده گذار میدهد و ۲۴ تا ۳۰ درصد از وام گیرنده میگیرد و خلق پول میکند. اما اگر درست عمل شود و سپردهگذار به بانک وکالت دهد سود دیگر جزو هزینهها نیست. در زمان تصویب قانون بانکداری بدون ربا در سال ۶۲ افرادی مثل من تازه بعد از سالها تحصیل و تدریس به ایران آمده بودیم و با شیطنتهای نظام بانکی آشنا نبودیم. یعنی تجربه لازم را نداشتیم. برای همین برخی توانستند این موضوع را به ما قالب کنند و گفتند بانکها مالک سپردهها هستند. در حالیکه این یک تناقض آشکار با بانکداری بدون رباست.
🔹از یک طرف میگوییم بانکها وکیل و از طرف دیگر میگوییم مالک هستند. مالکیت با وکالت فرق دارد. مثلا اگر من شما را برای فروش خودروی خودم وکیل کنم آیا شما میتوانید با آن وکالتنامه، منزل مرا هم بفروشید؟ من در آن مقاطع تجربه این موضوع را نداشتم. خب بعد از چند سال که من متوجه این موضوع شدم خودم در کتابم قانون سال ۶۲ را مجدد بازنویسی و اصلاح کردم.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat