صفحه ۴۴۲ مصحف شریف
سوره مبارکه یس
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5859528331795367668.mp3
1.82M
🔸ترتیل صفحه 442 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_یس
28 - و نفرستادیم بر قومش پس از او لشکری از آسمان و نبودیم فرستندگان
29 - نبود آن جز یک خروش که ناگهان ایشانند مُردگان
30 - افسوس بر بندگان که نیایدشان پیمبری جز آنکه هستند بدو استهزاکنندگان
31 - آیا ندیدند بسا نابود کردیم پیش از ایشان از قرنها که آنان بسوی ایشان بازنگردند
32 - و هر آینه همگانند با هم به نزد ما احضارشدگان
33 - و آیتی برای ایشان زمین مرده است که زنده کردیمش و برون آوردیم از آن دانهای که از آن میخورند
34 - و نهادیم در آن باغهائی از خرمابنها و انگورها و بشکافتیم در آن از چشمهها
35 - تا خورند از میوه آن و آنچه ساختش دستهای ایشان پس آیا سپاس نگزارند
36 - منزّه است آنکه آفرید جفتها را همگی از آنچه میرویاند زمین و از خود ایشان و از آنچه نمیدانند
37 - و آیتی برای ایشان شب است که برکنیم از آن روز را ناگاه ایشانند به تاریکیشدگان
38 - و خورشید روان است سوی آرامگاهی برایش این است اندازهنهادن (یا مقرّر داشتن) عزّتمند دانا
39 - و ماه را گردانیدیم منزلهائی تا بازگشت چون شاخه خرمای کهن (خشکیده)
40 - نه مهر را سزد که به ماه رسد و نه شب است پیشیگیرنده بر روز و هر کدامند در گردونهای شناوران
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۴۲🌷
دو معجزه ی علمی قرآن:
آیات 33 تا 44 این سوره، به بخشی از نشانه های علم و قدرت خدا در جهان هستی اشاره می کنند. در اینجا به دو مورد از آن ها اشاره می شود که شاید در آن زمان ـ جز پیامبر و امامان ـ کسی از حقیقت آن خبر نداشت و بتوان آن ها را نوعی مـعجزه ی علمـی برشـمرد:
1ـ بر اساس آیه ی 36، تمام گیاهان، انسان ها و چیزهایی که در آن زمان برای مردم معلوم نبوده، دارای «زوجیّت» هستند. وجود زوجیّت در انسان ها روشن است؛ ولی زوجیّت گیاهان برای مردم عصر نزول قرآن ـ جز در موارد خاصّی مانند درختان نخل و امثال آن ـ ناشناخته بوده است؛ ولی هم اکنون به اثبات رسیده که زوجیّت در عالم گیاهان، یک ویژگی عمومی است. در مورد جمله ی «مِمّا لا یَعلَمون» (از چیزهایی که نمی دانند) این احتمال را داده اند که منظور خدا، جانوران و حیواناتی باشد که برای مردم آن زمان ناشناخته بوده است؛ ولی برخی فراتر از این نکته احتمال داده اند که این جمله به مطلبی بسیار گسترده تر در جهان هستی و در ریزترین اجزای تشکیل دهنده ی اشیاء یعنی اتم ها اشاره داشته باشد؛ چراکه می دانیم تمام اتم ها از دو بارِ مثبت و منفی تشکیل شده اند، و بدین ترتیب، ذرّه ذرّه ی جهان از قانون زوجیّت پیروی می کند.
2ـ آیه ی 38 به حرکت خورشید اشاره می کند.
می دانیم که از گذشته های بسیار دور تا چند قرن قبل، فرضیه ی «هیأت بطلمیوسی» بر محافل علمی جهان حاکم بوده، و بر اساس آن، اجرام آسمانی به خودی خود حرکتی نداشتند؛ بلکه در دل افلاک ـ که اجسامی بلورین و متراکم روی هم مانند پوست پیاز بودند ـ میخ کوب شده بودند و حرکت آن ها در پی حرکت فلکشان بود. بنابراین، طبق آن نظریه، شناور بودن و حرکت خورشید به سوی معیّن، مفهومی نداشته است؛ امّا پس از فرو ریختن پایه های آن نظریه و کشفیّات علمی اخیر، این فرضیه ثابت شده که خورشید همراه منظومه ی شمسی با سرعت سرسام آوری به سمت ستاره ای معیّن به نام «وِگا» در حال حرکت است. بر اساس تحقیقات علمی، حرکتِ دَوَرانی کهکشان، خورشید را با سرعتی حدود 1,130,000 کیلومتر در ساعت در فضا می گرداند، و در داخل کهکشان نیز خورشید با سرعتی نزدیک به 72,400 کیلومتر در ساعت در حال حرکت است .
الله اکبر از عظمت خداوند
سبحان الله
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🔴با افزايش قدرت، حرص كم مىشود
#نهج_البلاغه
💥إِذَا كَثُرَتِ آلْمَقْدِرَةُ قَلَّتِ الشَّهْوَةُ
💠هنگامى كه قدرت بر چيزى فزونى يابد علاقه به آن كم مىشود
✍دليل آن هم روشن است؛ چيزى كه در دسترس انسان باشد و هر زمان بخواهد به آن برسد، نه براى ذخيره كردن آن دست و پا مىزند، نه به علّت ازدست دادنش اضطراب دارد و اى بسا با بىاعتنايى به آن نگاه كند و حتى گاه از آن سير و ملول شود؛ ولى به عكس، چيزى كه در دسترس او نيست يا به زحمت پيدا مىشود به آن علاقه نشان مىدهد و گاه اصرار دارد بيش از مقدار حاجت خود از آن ذخيره كند.
📚 #حکمت_245
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
📩نامه امیر المومنین به مالک اشتر
#نهج_البلاغه
💢ای مالک، آگاه باش که تو را به شهرهایی روانه کردم که پیش از تو فرمانروایانی در آن
به عدالت و ستم حکومت کردند، و مردم به وضع تو به همان صورت می نگرند که
تو به حاکمان پیش از خود می نگریسته ای، و همان را در حق تو می گویند که تو درباره حاکمان گذشته........
📚 #نامه ۵۳
🌹کانال نهج البلاغه 🌹
🍃🌸꙰🍃🌸꙰🍃🌸꙰
@nahjol_balagheh
🍃🌸꙰🍃🌸꙰🍃🌸꙰
🔔تفاوت میان عدالت و احسان
#نهج_البلاغه
💥الْعَدْلُ: الاِْنْصَافُ، وَالاِْحْسَانُ: التَّفَضُّلُ
💠عدالت همان رعايت انصاف (و پرداختن حق مردم) و احسان به معناى نيكى بيشتر (از حد انصاف) است.
📚 #حکمت_231
@nahjol_balagheh
🔔روش برخورد با دنیا
#نهج_البلاغه
💥 أَيُّهَا النَّاسُ انْظُرُوا إِلَي الدُّنْيَا نَظَرَ الزَّاهِدِينَ فِيهَا الصَّادِفِينَ عَنْهَا فَإِنَّهَا وَ اللَّهِ عَمَّا قَلِيلٍ تُزِيلُ الثَّاوِيَ السَّاكِنَ وَ تَفْجَعُ الْمُتْرَفَ الآْمِنَ لَا يَرْجِعُ مَا تَوَلَّي مِنْهَا فَأَدْبَرَ وَ لَا يُدْرَي مَا هُوَ آتٍ مِنْهَا فَيُنْتَظَرَ
💠ای مردم! به دنیا چونان زاهدان رویگردان از آن، بنگرید، به خدا سوگند! دنیا به زودی ساكنان خود را از میان می برد، و رفاه زدگان ایمن را به درد می آورد، آنچه از دست رفت و پشت كرده هیچگاه بر نمی گردد، و آینده به روشنی معلوم نیست تا در انتظارش باشند.
📚 #خطبه_103
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
نهج 66.mp3
14.68M
🌺شرح خطبه پنجم نهج البلاغه
#خطبه ۵
🎤 #استاد_محمدرضا_رنجبر
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
🌸شرح خطبه ۵ نهج البلاغه توسط استاد محمد رضا رنجبر
✨أَيُّهَا النَّاسُ شُقُّوا أَمْوَاجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجَاةِ وَ عَرِّجُوا عَنْ طَرِيقِ الْمُنَافَرَةِ وَ ضَعُوا تِيجَانَ الْمُفَاخَرَةِ؛ أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاحٍ أَوِ اسْتَسْلَمَ فَأَرَاحَ. هَذَا مَاءٌ آجِنٌ وَ لُقْمَةٌ يَغَصُّ بِهَا آكِلُهَا، وَ مُجْتَنِي الثَّمَرَةِ لِغَيْرِ وَقْتِ إِينَاعِهَا كَالزَّارِعِ بِغَيْرِ أَرْضِهِ.
فَإِنْ أَقُلْ يَقُولُوا حَرَصَ عَلَى الْمُلْكِ وَ إِنْ أَسْكُتْ يَقُولُوا جَزِعَ مِنَ الْمَوْتِ! هَيْهَاتَ، بَعْدَ اللَّتَيَّا وَ الَّتِي، وَ اللَّهِ لَابْنُ أَبِي طَالِبٍ آنَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْيِ أُمِّهِ، بَلِ انْدَمَجْتُ عَلَى مَكْنُونِ عِلْمٍ لَوْ بُحْتُ بِهِ لَاضْطَرَبْتُمْ اضْطِرَابَ الْأَرْشِيَةِ فِي الطَّوِيِّ الْبَعِيدَة.
🔷اى مردم، امواج فتنه ها را با كشتي هاى نجات، درهم بشكنيد، و از راه اختلاف و پراكندگى بپرهيزيد . و تاج هاى فخر و برترى جويى را بر زمين نهيد، رستگار شد آن كس كه با ياران بپا خواست، يا كناره گيرى نمود و مردم را آسوده گذاشت،
🔷 اينگونه زمامدارى، چون آبى بدمزه، و لقمه اى گلوگير است، و آن كس كه ميوه را كال و نارس چيند، مانند كشاورزى است كه در زمين ديگرى بكارد .
🔷 در شرائطى قرار دارم كه اگر سخن بگويم، مى گويند بر حكومت حريص است، و اگر خاموش باشم، مى گويند: از مرگ ترسيد !! هرگز! من و ترس از مرگ؟! پس از آن همه جنگها و حوادث ناگوار؟!
🔷سوگند به خدا، انس و علاقه فرزند ابيطالب به مرگ در راه خدا، از علاقه طفل به پستان مادر بيشتر است، اينكه سكوت برگزيدم، از علوم و حوادث پنهانى، آگاهى دارم كه اگر باز گويم مضطرب مى گرديد، چون لرزيدن ريسمان در چاههاى عميق !!
#شرح_خطبه_ ۵
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#نهج_البلاغه
✨الْغِنَى الاَْكْبَرُ الْيَأْسُ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ
💠برترین بی نیازی و دارایی ، نومیدی است از آنچه در دست مردم است.
📚 #حکمت ۳۴۲
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
#مقام_معظم_رهبری
🔴موضوع : اقسام ظلم و ستم
#نهج_البلاغه
✨أَلَا وَ إِنَّ الظُّلْمَ ثَلَاثَةٌ: فَظُلْمٌ لَا يُغْفَرُ وَ ظُلْمٌ لَا يُتْرَكُ و ظُلْمٌ مَغْفُورٌ لَا يُطْلَبُ؛ فَأَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي لَا يُغْفَرُ فَالشِّرْكُ بِاللَّهِ، قَالَ اللَّهُ تَعَالَى: «إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ»، وَ أَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي يُغْفَرُ فَظُلْمُ الْعَبْدِ نَفْسَهُ عِنْدَ بَعْضِ الْهَنَاتِ، وَ أَمَّا الظُّلْمُ الَّذِي لَا يُتْرَكُ، فَظُلْمُ الْعِبَادِ بَعْضِهِمْ بَعْضاً، الْقِصَاصُ هُنَاكَ شَدِيدٌ، لَيْسَ هُوَ جَرْحاً بِاْلمُدَى وَ لَا ضَرْباً بِالسِّيَاطِ وَ لَكِنَّهُ مَا يُسْتَصْغَرُ ذَلِكَ مَعَهُ.
🔹 ظلمى كه هرگز آمرزيده نشود و ظلمى كه بازخواست گردد و ظلمى كه بخشوده است و بازخواست نشود. ظلمى كه هرگز آمرزيده نشود، شرك به خداست. خداى تعالى گويد: «خدا نمى آمرزد كسى را كه به او شرك آورده باشد» و ظلمى كه آمرزيده شود، ظلم بنده است به خود به ارتكاب برخى كارهاى ناشايست و ظلمى كه بازخواست مى شود، ظلم كردن بندگان خداست به يكديگر.] قصاص در آنجا سخت است و آن زخم زدن به كارد يا به تازيانه نيست، چيزى است كه اينها در برابر آن خرد نمايند.
📚 #خطبه ۱۷۶
@nahjol_balagheh