#3897
متن شبهه:
روایت میگوید در #ماه_رمضان دست و پای شیطان در غُل و زنجیر است، اگر دست و پای شیطان در ماه #رمضان بسته است چرا باز #گناه میکنیم؟
پاسخ شبهه:
1⃣ بله واقعا دست و پای #شیطان در غل و زنجیر است ولی نسبت به بندگان خدا که دستورات الهی را بجا میآورند. زمانیکه مؤمنان طبق دستور الهی در خوراک و نوشیدنی خلاف رویه عادی امساک میکنند تمامی شیاطین در قبال او به غل و زنجیر کشیده میشوند و هیچ عملی نمیتوانند انجام دهند ومسلما چنانچه مومن مقربتر باشد و گوش و چشم و تمامی جوارحش روزه باشد که دیگر شیطان رجیم هم هیچ غلطی نمیتواند بکند ولی شخصی که طبق دستور الهی از اطعمه و اشربه نتواند بگذرد شیطانکهای کوچک نیز بر او مسلطند دیگر شیطانکهای بزرگتر که جای خود دارند.
2⃣ شخص مومن نمی تواند هیچ حرکتی بر خلاف اوامر خداوندی انجام دهد ، چون خداوند #دستورات ویژه ای برای بندگان خود در این ماه صادر کرده که اگر به #درستی انجام شوند، نوعی خودکنترلی در او به وجود می آورد که این امر مقضی #گناه کردن را بی اثر کرده یا کُند می کند در نتیجه تمایل انسان به #گناه کمتر می شود.
3⃣ از سوی دیگر #اضافه بر کارهایی که انسان در این ماه نباید انجام دهد - مثل #خوردن و آشامیدن – دستورات دیگری نیز مانند قرائت قرآن، اذکار و ادعیه وارد شده و اضافه بر آن، دستورات خاص دیگر مانند #غیبت نکردن و #دروغ نگفتن که اینها از نظر ایمانی و محتوایی روزه را باطل می کنند، تاکید شده که همه اینها در کنار هم، موجبات تقرب به خدا و دوری از #شیطان را فراهم می کند.
4⃣ اگر کسی به #روزه توجه نکرد و فقط آن را در #نخوردن و نیاشامیدن خلاصه کرد، این دست و پا بستن شیطان نیست چرا که این #مواظبت و سر سپردن به #دستورات الهی نیست و حتی فرد ممکن است در این اثناء به حقوق دیگران نیز تعدی و تجاوز کند اما خود را هم به دلیل #نخوردن و نیاشامیدن، روزه دار به حساب آورد!
5⃣ اینکه طبق آمارهای رسمی در تمام جوامع مسلمین در تمامی کشورها میزان جرم و جنایت به میزان چشمگیری کاهش میابد خود دلیلی بر همین گفتار است. در حالیکه در بین جوامع غیر مسلمان تغییری در میزان جرم و جنایت دیده نمیشود و جالب اینکه در جوامع مسلمین مقدار جرمی که مشاهده میشود از ناحیه افرادی است که دارای اعتقادی ضعیف هستند و بطور طبیعی روزه خوار هم هستند.
شب چراغ کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات
#3862
متن شبهه :
چرا باید سی روز روزه گرفت و در کجای قرآن این مسئله مطرح شده است؟
پاسخ شبهه:
1️⃣ با توجه به حکیم بودن خداوند که کارهای عبث و بیهوده انجام نمیدهد، اجمالاً میدانیم تمام تکالیف بندگان از جمله روزه که از جانب خداوند تشریع شده بر اساس مصالح و مفاسد تدوین شده است.
2️⃣ گرچه تمام فروعات و جزئیات احکام در قرآن نیامده هم چنان که کیفیت نماز و تعداد رکعات آن در قرآن بیان نشده، امّا در مورد روزه باید گفت که مقدار آن در قرآن به طور روشن بیان شده است:
✍️ الف. «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ … فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ … ، ماه رمضان چنان ماهی است که در آن قرآن نازل شده … پس آن که از شما این ماه را دریابد باید آن را روزه بدارد…» (بقره/185)
و میدانیم که یک ماه، 30 یا 29 روز است.
✍️ ب. «وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّى یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَى اللَّیْلِ، بخورید و بیاشامید تا نمودار و جدا شود براى شما رشته سفید از رشته سیاه از فجر سپس روزه را تا شب به پایان رسانید.» (بقره، 186)
3️⃣ آیه 187 سوره بقره نیز مؤیّد یک ماهه بودن روزه واجب است؛ زیرا در آغاز تشریع حکم روزه، در تمام شبانهروز آمیزش با همسر حرام بود و این مسئله موجب فشار بر جوانان شده بود؛ بهگونهای که برخی تاب نیاوردند و این عمل حرام را انجام دادند؛ سپس خداوند در آیه 187 فرمود:
✍️ «أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيامِ الرَّفَثُ إِلى نِسائِكُمْ» و همبستری در شبهای ماه رمضان را حلال کرد. روشن است که اگر روزه واجب فقط برای مثال طبق گفته ی برخی شبهه کنندگان تنها سه روز بود، پرهیز از مقاربت برای سه شبانهروز دشوار نبود و نیازی نبود که بعداً حلال شود؛ بلکه روزه در تمام ماه رمضان واجب بوده و ترک آمیزش برای یک ماه، برای برخی از افراد سخت و دشوار بودهاست. این مسئله زمانی روشنتر میشود که در ادامه همین آیه خداوند میفرماید که بر معتکف، در طول زمان اعتکاف اعمّ از روز و شب، آمیزش با زن حرام است:«وَ لا تُبَاشِرُوهُنَّ وَ أَنْتُمْ عاكِفُونَ فِي الْمَساجِد»؛ زیرا حدّاقلّ مدّت اعتکاف، سه شبانهروز است و ترک مقاربت برای این مدّت کم، سختی و دشواری ندارد.
شب چراغ کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات
💐شناخت نامه امام حسن مجتبی علیه السلام
💠نام مبارک: حسن علیه السلام
🔶لقب معروف: مجتبی علیه السلام
🔷کنیه شریف: ابو محمد علیه السلام
💠نام پدر: امیر المومنین علی علیه السلام
🔶نام مادر: صدیقه طاهره فاطمه زهرا علیها السلام
🔷محل ولادت: مدینه منوره
💠تاریخ ولادت: 15 ماه مبارک رمضان سال 3 هجرت
🔶محل شهادت: مدینه منوره
🔷تاریخ شهادت: 28 ماه صفر سال 50 هجری
💠علت شهادت: مسمومیت به زهر
🔶محل دفن:مدینه منوره (قبرستان بقیع)
🔷نام قاتل: جعده همسرش دختر اشعث بن قیس «لعنه الله علیهما»
💠مدت امامت: نه سال و شش ماه
🔶مدت عمر: 47 سال و نه ماه و هفت روز
🔷دوران زندگی در سه بخش: عصر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم حدود 8 سال. ملازمت با پدر «حدود 37 سال» عصر امامت «10 سال»
💠تعدای از القاب آن حضرت: ولی، زکی، سید، کریم اهل بیت، طیب، برّ، عالم، حجه، سبط اکبر، شبل، وزیر، تقی، طور، سینین، مجتبی، مظلوم، غریب، مسموم، احسان، زاهد، رضی، شریف، علم، مطیع، حسن
🔶کنیه معروف: ابومحمد
14.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ ویژه ولادت امام حسن مجتبی (ع)💐•°
حسن کاتب کربلایی
#ولادت_امام_حسن
#ماه_رمضان
19.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📲 #استوری
زهرا پسر آورده قرص قمر آورده💐
برای حیدر حیدر آورده💐
#کریمی
#میلاد_امام_حسن_مجتبی✨🌺
#مبارڪباد✨🌺
سلام علیکم . عاقبت همگی بخیر. طاعات قبول. امشب سومین شب قرائت دعای مجیر.
التماس دعای فرج.
🔴 ترک گناه
🔹 حضرت آیتالله خامنهای: برای نزدیکی به خدا، اصل قضیه، ترک گناهان است. انجام مستحبات و نوافل و توسلات و دعا و بقیه امور، فرع است. اصل قضیه، این است که انسان از صدور گناه و خلاف از خود، مانع بشود. این، همان تقوا را میطلبد. گناه نمیگذارد که ما حال دعا و توجه پیدا کنیم. گناه نمیگذارد که ما به فکر بازنگری و بازسازی خودمان بیفتیم. کوشش بکنیم از گناه فاصله بگیریم. ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
🌙 #بهار_قرآن