بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
امـروز پنجشنبه
۲۱ فروردین ۱۳۹۹
۱۵ شعبان المعظم ۱۴۴۱ (میلاد منجی عالَم، مولانا الغریب صاحب الزَّمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف)
۹ آوریل ۲۰۲۰
ــــــــــــــ
پنجشنبه متعلق است به:
🌺 حضرت ابامحمد امام حسن بن علیٍ العسکری سلام الله علیهما
ــــــــــــــ
ذکر امروز: صد مرتبه:
«لا اله الا الله المَلِکُ الحَقُّ المُبین»
ــــــــــــــ
پایگاه جامع قرآن کریم انهار
http://quran.anhar.ir
ــــــــــــــ
مناسبتها
http://monasebat.anhar.ir
ــــــــــــــ
http://eitaa.com/zohouremola
دعای فـــــرج
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُوَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ؛يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
امـروز جمعه
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
۱۶ شعبان المعظم ۱۴۴۱
۱۰ آوریل ۲۰۲۰
ــــــــــــــ
جمعه متعلق است به:
🌺 حضرت ابا صالح المهدی، صاحب العصر و الزّمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف
ــــــــــــــ
ذکر امروز: صد مرتبه:
«اللهم صل علی محمد و آل محمد
و عجل فرجهم»
ــــــــــــــ
پایگاه جامع قرآن کریم انهار
http://quran.anhar.ir
ــــــــــــــ
مناسبتها
http://monasebat.anhar.ir
ــــــــــــــ
http://eitaa.com/zohouremola
شناخت حضرت صاحب الزّمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف -
قسمت شانزدهم
-اسامی و اوصاف و القاب حضرت مهدی علیه السلام و عجل الله تعالی فرجه الشریف
مرحوم ثقة الاسلام نوری در بیان اسماء شریفه امام عصرعلیه السلام، با استناد به آیات و روایات و کتب آسمانی پیشین و تعبیرات راویان و تاریخ نگاران تعداد یکصد و هشتاد و دو اسم و لقب برای حضرت مهدی علیه السلام ذکر میکند و مدّعی است که در این مقام، از استنباطهای شخصی و استحسانهای غیر قطعی خودداری نموده است که در غیر این صورت چندین برابر این اسماء و القاب، قابل استخراج از کتب مختلفه بود، که از آن جمله است:
محمّد، احمد، عبد الله، محمود، مهدی، برهان، حجّت، حامد، خلف صالح، داعی، شرید، صاحب، غائب، قائم، منتظر و... [۱]
----------
[۱]: نجم الثاقب: ص ۵۵ - ۱۳۲.
شناخت حضرت صاحب الزّمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف -
قسمت هفدهم
-کنیه های حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف -
قسمت اول
کنیههای آن حضرت عبارتند از:
ابوالقاسم (هم کنیه پیامبر صلی الله علیه و آله)،
ابو عبدالله،
ابوصالح که
مرحوم نوری ابوابراهیم،
ابوالحسن و
ابوتراب
را نیز از کنیههای ایشان شمرده است. در اینجا به ذکر پاره ای عناوین و صفات که در ضمن زیارتهای مختلف و ادعیه مربوط به حضرت مهدی علیه السلام مورد تصریح قرار گرفته است، اشاره می شود. با این امید که دقّت و تأمّلی در آنها، ما را با شؤونات مختلفه آن بزرگوار آشنا ساخته و مقاماتی را که غالباً از لسان معصومین علیهم السلام در ضمن این دعاها و زیارتها برای امام دوازدهم علیه السلام برشمرده شده برایمان روشن تر سازد.
قابل ذکر اینکه تمام این عناوین و اوصاف به طور خاصّ در مورد حضرت مهدی علیه السّلام وارد گردیده، اگرچه بسیاری از آنها در مورد سایر امامان بزرگوار اسلام علیهم السلام نیز میتواند مصداق داشته باشد.
دیگر اینکه، آنچه ذکر میشود، نه به ادعای اسم یا لقب آن حضرت، بلکه به عنوان بهره وری از تعابیر موجود در نصوص زیارت و دعاست، اعم از اینکه واژه ای مفرد یا جمله ای توصیفی باشد.
-بقیّة الله: باقیمانده خدا در زمین.
-خلیفة الله: جانشین خدا در میان خلایق.
-وجه الله: مظهر جمال و جلال خدا، سمت و سوی الهی که اولیای حق رو به او دارند.
-باب الله : دروازه همه معارف الهی، دری که خداجویان برای ورود به ساحت قدس الهی قصدش میکنند.
نرجس خاتون – قسمت اول
کنیزان را در معرض فروش قرار میدهد. با اینكه پردهداران میخواهند كنیزان را به خریداران نشان دهند، آن دختر، خود را نشان نمیدهد، حجاب و عفّت خود را حفظ میكند، او دو لباس حریر پوشیده و یك لباس پوستی گرانبها بر دوش دارد.
خریداران متوجّه او میشوند، و اصرار میكنند كه او را خریداری كنند، او ناراحت می شود و به زبان رومی میگوید :«وای كه حجابم آسیب دید». یكی از خریداران میگوید: من این كنیز را به سیصد دینار خریدارم.
آن دختر به او میگوید: «اگر به اندازه مُلك سلیمان دارایی داشته باشی، حاضر نیستم كنیز تو شوم».
عمرو بن یزید به آن دختر میگوید: چارهای نیست، باید تو را فروخت.
او میگوید: شتاب نكن، آن خریداری كه من میخواهم پیدا میشود، مگر نه این است كه معامله باید از روی رضایت باشد. ...
نرجس خاتون– قسمت دوم
«ملیكه» وقتی كه همراه عدّهای از بانوان اسیر شد، برای اینكه كسی او را نشناسد، خود را نرگس نامید (كه تلفّظ عربیاش همان نرجس است)
حضرت امام هادی علیه السلام به بُشر فرموده است: در این موقع نزد «عمر بن یزید» برو؛ بگو نامهای برای این بانو دارم كه به زبان رومی نوشته شده است، این نامه را به آن بانو بده بخواند اگر راضی شد، او را برای صاحب نامه كه اوصاف و نشانههای صاحب نامه در آن نوشته شده، خریداری میكنم، وقتی كه نامه را به او دادی او راضی میشود آنگاه او را خریداری كن و به اینجا بیاور.
بُشر بن سلیمان طبق پیشنهاد امام هادی«علیهالسلام» همان روز معین به بغداد آمد، صبح زود كنار پل بغداد رفت، دید كشتیها رسیدند، و كنیزها را در معرض فروش قرار دادند، در این هنگام كنیزی را دید كه دارای آن اوصافی است كه امام هادی«علیهالسلام» فرموده بود، خریداران اصرار دارند كه او را بخرند، ولی او مایل نیست كنیز آنها شود.
بُشر جلو آمد و با اجازه فروشنده، نامه امام هادی«علیهالسلام» را به «نرجس» داد، نرجس تا آن را گشود و خواند، بیاختیار منقلب شد و اشك در چشمانش حلقه زد، در حالی كه گریة شوق گلویش را گرفته بود به صاحبش عمرو بن یزید گفت: مرا به صاحب این نامه بفروش، و اصرار و تأكید كرد كه مرا حتماً به صاحب این نامه بفروش.
عمرو بن یزید گفت: بسیار خوب، مانعی ندارد. آنگاه در مورد قیمت او با بُشر بن سلیمان صبحت كرد، او به همان مقدار پولی كه در همیان بود و امام هادی«علیهالسلام» فرستاده بود، راضی شد.
بُشر میگوید: همیان را دادم و كنیز را خریدم و با او از آنجا حركت كردیم. او همواره نامه را بیرون میآورد و میبوسید و به چشم میكشید.
من از روی تعجب گفتم: تو كه هنوز صاحب نامه را نمیشناسی چرا این قدر نامه را میبوسی؟
گفت: «معرفت و شناخت تو اندك است، اگر پیامبر «صلی الله علیه و آله» و جانشینان آنان را میشناختی چنین نمیگفتی»!.
آنگاه داستان خود را از اوّل تا آخر برای من بیان كرد، من به پاكی و شخصیت معنوی و فكر بلند و عالی حضرت نرجس«علیها السلام» پی بردم، و از آن پس بیشتر احترامش كردم تا رسیدیم، به سامّرا، و او را به حضور امام هادی علیهالسلام بردم. ...
نرجس خاتون – قسمت سوم
در این وقت امام هادی(علیه السلام) به او خوش آمد گفت و احوالپرسی كرد و سپس خواهرشان حكیمه خاتون را خبر كرد و به او فرمود: این است آن بانوی محترمهای كه در انتظار او بودی، حكیمه او را در آغوش گرفت، و خوش آمد و تبریك به او گفت.
امام هادی«علیهالسلام» به او فرمود: «عزّت اسلام و ذلّت نصرانیت را چگونه دیدی؟» او عرض كرد: «چگونه چیزی را بیان كنم كه شما بهتر از من میدانید».
سپس امام هادی علیهالسلام به خواهرش حكیمه فرمود: او را به خانه ببر و دستورات اسلامی را به او بیاموز، او همسر فرزندم حسن، و مادر مهدی آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) خواهد بود.
امام هادی «علیهالسلام» به «نرجس» رو كرد و گفت:
«مژده باد تو را به فرزندی كه سراسر جهان را با نور حكومتش پر از عدالت و دادگری كند، همان گونه كه پر از ظلم و جور شده باشد».
این است لیاقت و استعداد یك زن كه شخصیتش به جایی میرسد كه حضرت قائم آل محمد«علیهالسلام و عجّل الله تعالی فرجه الشریف» منجی جهان بشریت، از دامن پاك او برمیخیزد.