🔶وظیفه شخص در صورت ناتوانی در پرداخت کفاره غیر عمد
❓پرسش : چنانچه فردی توانایی پرداخت کفارهی غیر عمد را نداشته باشد، وظیفهی او چیست؟
✅پاسخ آیت الله مکارم : هر زمآنکه توانست بهصورت تدریجی یا یکجا بپردازد و چنانچه به این صورت نیز ممکن نیست به هر مقداری که توان دارد عمل کند و اگر نتواند استغفار كند.
📚سایت ایت الله مکارم
❓کارمندی که در حین ماموریت به جهت کار شخصی #ماموریت را رها کرده و برمی گردد، حکم نمازش در سفر برگشت چگونه است؟
✅آیت الله خامنه ای : کسی که #شغلش سفر است اگر به آخرین سفر شغلی برود یا در بین سفر از ادامه اشتغال منصرف شود، چنانچه سفر مقوم شغل او بوده؛ مانند رانندگی، در این صورت در مسیر برگشت از آخرین سفر، اگر مسافری نیاورد،برگشت او سفر شغلی حساب نمی شود و نمازش قصر است، چه با ماشین خودش #برگردد و یا با وسیلۀ دیگری و اگر سفر مقدمه شغل او باشد هنگام برگشت از سفر آخر بنابر احتیاط واجب باید نماز را هم قصر و هم تمام بخواند.
❓❓فردی که شغلش سفر است و به #قصد_تجارت به سفر میرود، اگر بر اثر مریضی مجبور شود سفر شغلی را رها کند و از بین راه برگردد، وظیفه اش دربارۀ نماز در حال بازگشت از سفر چیست؟
✅آیت الله سیستانی: اگر فرد کثیرالسفر نباشد، در برگشتن به وطن باید نماز را شکسته بخواند.
📚 آیت الله سیدعلی سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 912
#بیان_احکام_ومعارف
https://eitaa.com/zolalahkam1
آیا سفر کسی که برای #معصیت، به حد مسافت شرعی سفر کرده است، در راه بازگشت هم سفر
معصیت است؟
✅آیت الله خامنه ای:کسی که از سفر معصیت برمی گردد و مسیر برگشت به مقدار مسافت شرعی است، چنانچه خود سفر (نه غایت آن) معصیت باشد و بازگشت از سفر معصیت، ادامۀ همان سفر باشد، در صورت توبه، نمازش قصر
است، اما اگر توبه نکرده، بنابر احتیاط واجب باید نماز را هم تمام و هم شکسته بخواند، اما اگر هدف سفر معصیت باشد احتیاط واجب آن است که نماز را هم قصر و هم تمام بخواند؛ خواه توبه کرده باشد یا نه، اما چنانچه بازگشت، سفر جدیدی محسوب شود (نه ادامۀ سفر قبل)مانند اینکه بعد از گذشتن مدت طولانی؛مثل یک سال، بخواهد به شهر اوّل برگردد، در هر صورت (چه توبه کرده باشد یا نه)باید نماز را قصر بخواند وروزه را هم افطار کند.
✅آیت الله سیستانی :باید نماز را شکسته بخواند؛ به شرطی که آن برگشت، خودش سفر معصیت نباشد. فرق ندارد که برگشتن به تنهایی هشت فرسخ باشد یا نباشد. احتیاط مستحب است در صورتی که توبه نکرده است، نماز را هم شکسته و هم کامل بخواند.
✅آیت الله مکارم :اگر توبه کرده است، باید نماز را شکسته بخواند؛ به شرطی که برگشت، هشت فرسخ باشد. همچنین اگر توبه نکرده، ولی در بازگشت آلوده به معصیت نباشد، چنانچه برگشت هشت فرسخ باشد، نمازش شکسته است.
✅خوئي، وحید: مسأله 1311- کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر بر می گردد اگر برگشتن به تنهايي هشت فرسخ است، بايد نماز را شكسته بخواند و احتياط مستحب آن است كه در صورتي كه توبه نكرده، هم شكسته و هم تمام بخواند
✅سبحانی: مسأله 1026- کسی که برای معصیت سفر کرده موقعی که از سفر بر می گردد، باید نماز را شکسته بخواند خصوصا اگر توبه کرده باشد.
📚سیدمحمدحسن بنیهاشمی خمینی، توضیح المسائل مراجع، ج 1، م 1302 ؛ سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی، العروۀ الوثقی، فصل فی صلاۀ المسافر، م 32 ؛ حضرت امام ،تحریر الوسیلۀ، فصل فی صلاۀ المسافر، م 20 . امام خامنه ای، اختلاف فتاوی جزوه ارسالی دی ماه 1400
#بیان_احکام_ومعارف
https://eitaa.com/zolalahkam1
💠حکم تلاقی غسل جنابت با اذان صبح
✅اگر در ماه رمضان با اعتقاد به اینکه برای غسل جنابت وقت دارد، مشغول غسل شود و در این بین بفهمد که مقداری از غسل با اذان صبح همراه شده، روزه اش صحیح است.
📚رساله مصور ص 265
#بیان_احکام_ومعارف
https://eitaa.com/zolalahkam1
432-صدبار گوش کن-استاد رفیعی.mp3
1.03M
⚠️100 بار گوش کنید‼️
◀️ استاد #رفیعی
⏰ زمان : ۱دقیقه و ۴ ثانیه
🌷 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
🌷 اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین
🌷خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز كه میترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار ترسناكان
🍂🍃🍂🍃🍂#بیان_احکام_ومعارف
https://eitaa.com/zolalahkam1
⭕️ مقدار مسافت شرعی
#احکام_مسافر
#مسافت_شرعی
#احکام
❓سوال: مسافت شرعی که باعث شکسته شدن نماز می شود چند کیلومتر است؟
✅ پاسخ: ⬇️
🔸 آیت الله خامنه ای: مسافت شرعی حدود ۴۱ کیلومتر است هر چند به صورت رفت و برگشت باشد؛ در این صورت نباید رفت آن از 20/5 کیلومتر کمتر باشد.
🔸 آیت الله مکارم: رفت و برگشت حدود 43 کیلومتر است خواه رفت 21/5 کیلومتر باشد یا کمتر یا بیشتر، ولی باید مجموع رفت و برگشت 43 کیلومتر باشد.
🔸 آیت الله سیستانی: رفت و برگشت تقریبا 44 کیلومتر باشد. خواه رفت و برگشت کمتر از چهار فرسخ باشد یا نباشد.
🔸ایت الله زنجانی:رفت و برگشت حدود 40 کیلومتر است خواه رفت20 کیلومتر باشد یا کمتر یا بیشتر، ولی باید مجموع رفت و برگشت 40 کیلومتر باشد.
—----------------
✅ پی نوشت:
سایت آیت الله خامنه ای
توضیح المسائل آیت الله مکارم مسئله 1120
توضیح المسائل آیت الله سیستانی مسئله 1543
#بیان_احکام_ومعارف
https://eitaa.com/zolalahkam1