‼️شیوه جبران خسارت در هنگام خجالت کشیدن
🔷س :من قبلا به شخصی خسارتی وارد کردم و الان خجالت می کشم بروم و خسارت را جبران کنم آیا می توانم پول آن را از طرف صاحب حق، به فقیر صدقه بدهم؟
✅ ج همه مراجع : صدقه، کفایت نمی کند و باید مبلغ خسارت را به او بپردازید می توانید به گونه ای که مطلع نشود ـ مثلا از طریق واسطه مورداطمینان یا واریز به حساب ـ آن را ادا کنید. واگر شخص ازدنیا رفته است بایدبه وارثان ایشان برسانیدکه مانندبقیه اموالش دربین خود تقسیم کنندویا از همه طلب رضایت کنید
♐️https://eitaa.com/zolalahkam1 #- جبران خسارت بیان احکام
شبهه 1 چرا قرآن به زبان عربی است و به زبان دیگری نیست؟
پاسخ تفصیلی
قرآن به هر زباني که نازل مي شد اين سؤال شما قابل طرح بود مثلاً اگر قرآن انگليسي بود همين سؤال طرح ميشد که چرا انگليسي است و اگر فارسي بود باز همين طور. و وقتي سؤالي در هر صورت باقي ميماند معلوم ميشود سؤالي معقول و به جا نيست… ! (در اين بخش به ياد جمله طنز معروفي افتادم که مدتي سر زبان ها بود و اينکه: از شخصي ميپرسند اگر اديسون برق را اختراع نميکرد چه ميشد؟ آن شخص در جواب گفت کس ديگري اختراع ميکرد، بالاخره بايد دين اسلام با زباني نازل ميشد.)
مثلاً اگر بگويند چرا نماز صبح دو رکعت است و اگر سه رکعت بود جا داشت بگويند چرا سه رکعت است و اگر چهار رکعت الي آخر… وقتي تسلسل در سؤال پيش ميآيد و اين تسلسل لاينقطع است دلالت دارد که اين سؤال معنايي محصل نخواهد بود.
قرآن ميفرمايد: «وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ بِلِسانِ قَوْمِهِ؛ و ما هيچ رسولي را جز به زبان قومش نفرستاديم» (ابراهيم/49)
بنابراين عربى بودن قرآن امرى طبيعى مىباشد؛ چرا كه پيامبر(ص) از ميان قومى برانگيخته شد كه زبانشان عربى بود. همانطور که زبان تورات عبري و زبان انجيل سرياني بود.
مخاطبان اوليّه پيامبر گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) و قرآن كريم، مردم منطقه مكه و اطراف آن بودند، گرچه در مراحل بعدى، رسالت، جهانى و دعوت همگانى شد (هدى للناس) ليكن معقول نيست كه قرآن به زبانى كه اولين مخاطبان و نزديكان پيامبر(صلى الله عليه وآله) با آن بيگانه هستند، نازل شود، به بيانى ديگر معنا ندارد كه پيامبرى در ميان جامعه اى به رسالت مبعوث شود، ولى كتاب آسمانى او به زبان جامعه ديگرى باشد و مخاطبان نخستين او نتوانند از آن بهره اى ببرند.
با توجه به تعصبات قومي، اعراب دست کم در زمان پيامبر(صلى الله عليه وآله) اگر قرآن به زبان غيرعرب بود، اعراب نميپذيرفتند، ولي ملت هاي ديگر چنين تعصب ناپسندي ندارند يا ضعيف است. قرآن ميفرمايد:
«وَ لَوْ نَزَّلْناهُ عَلى بَعْضِ الْأَعْجَمِينَ(198) فَقَرَأَهُ عَلَيْهِمْ ما کانُوا بِهِ مُؤْمِنِينَ(199)؛ هر گاه ما آن را بر بعضى از عجم (غير عرب) ها نازل مىکرديم و او آن را برايشان مىخواند، به آن ايمان نمىآوردند!» (شعراء/198-1999)
در حديثى از امام صادق(عليه السلام) آمده است:
«لَوْ نُزِّلَ الْقُرْآنُ عَلَى الْعَجَمِ مَا آمَنَتْ بِهِ الْعَرَبُ وَ قَدْ نُزِّلَ عَلَى الْعَرَبِ فَآمَنَتْ بِهِ الْعَجَمُ فَهَذِهِ فَضِيلَةُ الْعَجَمِ»؛ اگر قرآن بر عجم نازل شده بود عرب به آن ايمان نمىآورد، ولى قرآن بر عرب نازل شد و عجم(غير عرب) به آن ايمان آورد و اين فضيلتى است براى عجم. (بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، مجلسي، محمدباقر، دارالکتب الاسلاميه، تهران، 1363هـ ش، چاپ دوم، ج 64، ص 174.)
علاه بر آن به اعتراف زبان شناسان، زبان عربي داراي امتيازاتي در فصاحت و دقت در کلمات است. از جمله قانون مند بودن قالب هاي فصاحت و بلاغت آن، اشتقاق کلمات آن و قواعد قياسي آن، امکانات فراوان زبان عربي براي بيان بيشترين حجم از مطالب در کمترين حجم از الفاظ بدون ابهام گويي و نارسايي، مثلا در زبان عربي جاي 6 صيغه 14صيغه دارند، تمام اسم ها مذکر و مونث دارند و افعال و ضماير و صفت ها مطابق آن ها مي باشند.
فارسي: اين يک کتاب است.
This is a bookانگلیسی:
عربي: هذا کتاب
در روايتى آمده است: «يبيّن الألسن و لا تبيّنه الألسن؛ عربى فصيح، از واژه ها و ساختارى برخوردار است كه گويايى ديگر زبان ها را دارد، در حالى كه زبان هاى ديگر گويايى زبان عربى را ندارند.»
(اصول كافى، ج2، ص637، كتاب فضل القرآن)
در تفسير نورالثقلين در تفسير «بلسان عربي مبين» شخصي به نام حجال از امام صادق(ع) سوال نمود. ايشان فرمودند: يعني آن زبان ها را روشن ميکند و آن را زبان ها روشن نميکنند.
( نورالثقلين: ج 4، ص 65، فصلت، آيه 44)
همچنين قرآن با جاذبه هاي دروني و آواي دلپذير خود و همچنين استحکام در معاني باعث شده تا در اذهان مردم بخصوص باديه نشينان عرب که دوستدار کلام موزون و فصيح بودند نقش ببندد تا از انواع تحريف ها و تغيير ها مصون بماند. بنابراين از دلايل ديگر عربي بودن قرآن ميتوان به حفظ و صيانت ابدي او در مقابل تحريفات اشاره کرد
هدایت شده از سلام
بیان احکام ( zolallahkam):
🕉آیا میتوان تلفن همراه را با استفاده از برق مسجد شارژ کرد؟
🕉پرسش
آیا میتوان تلفن همراه را با استفاده از برق مسجد شارژ کرد؟
پاسخ اجمالی
هر چند استفاده از امکانات مسجد در امور شخصی و مخالف با جهت وقف، جایز نیست، ولی اگر در موردی اطمینان به رضایت واقف و متولی شرعی مسجد باشد، اشکال ندارد.
ضمائم:
🕉پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
💚حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اگر مخالف با جهت وقف بوده و یا مغایر با مقررات مربوطه است جایز نمیباشد.
💜حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در صورتی که اطمینان نوعی به رضایت متولی شرعی مسجد باشد، اشکال ندارد.
💜حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مانعی ندارد.
💚حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال استفاده از برق مسجد جایز نیست.
1_393816211.pdf
777.2K
حکایت.: امام رضا یادت باشه به ما قرمه سبزی ندادید