🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
💥 آغاز مهد کودک به فرجام خانۀ سالمندان میانجامد 💥
🍃 آیت الله جوادی آملی 🍃
🍁 کسی که در دوران نوزادی و کودکیِ خود طعم گوارای مهر را نچشیده است، در میانسالی پدر و مادر کهنسال خود را در خانۀ سالمندان اسکان میدهد و از پیامد آن هراسی ندارد. پدر و مادری که کودک خود را از عطوفت و مهر و گرمی خانواده محروم نموده، او را به مهد کودک میسپارند، کودک آندو نیز در بزرگسالی پدر و مادر خود را به خانۀ سالمندان میسپرد؛
🍁 زیرا با محبت و رأفت تربیت نشده و رحمت در روح او تزریق نشده و از آن تغذیه ننموده و آن را نچشیده است. عاطفه برای کودک به اندازۀ تغذیه ضروری است؛ چنانکه رأفت برای سالمندان، گذشته از نیاز غذایی آنها، در حد یک داروی روحی لازم است و جامعهای که زن را با مرد برابر میشمرد، در حقیقت سهم عاطفه و رأفت را پایمال میکند و آغاز مهد کودک به فرجام خانۀ سالمندان میانجامد.
📚 زن در آیینۀ جلال و جمال
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
🍁 باید به پرسشهای زیر پاسخهایی اطمینانبخش دهند 🍁
🍃 آیت الله جوادی آملی 🍃
💔 ... رأفت و رحمت، نه در بازار عرضه میشود تا انسان مستقیم از جایی بخرد، نه در مهد کودک یافت میشود و نه در حوزه و دانشگاه و کلاس درس پیدا میشود؛ بلکه همانند شیر مادر، چشیدنی است. آنانکه هزینۀ زندگی را بر عهدۀ زنان مینهند و او را به کار بیرون خانه تشویق میکنند و فرزندش را به مهد کودک میسپرند و این همه را نشانۀ فرهنگ و مدنیت میشمرند، باید به پرسشهای زیر پاسخهایی اطمینانبخش دهند:
💔 1. آیا از پیامد این کار آگاهی دارند؟
2. آیا این کار با خلقت و طبیعت زن سازگار است؟
3. آیا این کار با خلقت و ساختار جامعه سازگار است؟
4. آیا آنچه امروز در جهان رخ میدهد، نتیجۀ چنین جابهجایی نابجا نیست؟ آیا سر اینکه رحمت از جهان رخت بربسته و تکالب (درندهخویی) بهجای تعاطف نشسته است و به تعبیر حضرت امیر مؤمنان – سلام الله علیه – همانند گورخرهای وحشی در میان رمه، یکدیگر را لگد میزنند و گاز میگیرند؛ «یتکادمون فیها تکادم الحمر فی العانه»، جز این است که زنان بهجای آموزش عفاف و انعطاف در خانواده، شهوت و شرارت را در جامعه آموزش میدهند؟
5. آیا آنچه امروز بر خطوط کلی جهان حاکم است، جز این است؟
💔 آری، اینکه برخی از دور و با فشار یک دکمه، گوشهای از جهان را خاکستر میکنند و هیچ باکی از وحشیگری ندارند، برای آن است که غضب را امام رحمت قرار دادهاند: «یسعی غضبه امام رحمته»، اگر رحمتی داشته باشد.
📚 زن در آیینۀ جلال و جمال
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
💡تمام صلحا از همین تُخسها بهدست آمدهاند! 💡
🍃 استاد حائری شیرازی 🍃
🔍 من همیشه به افراد میگویم که آن بچهای که وقتی با او قلدری میکنی، مقابل شما میایستد، یک چیزی میشود؛ اما آن کسی که وقتی فحشش میدهی، میگوید: چشم، از عاقبتش بترس. تصور مردم عکس این است؛ آن بچهای که وقتی گوشش را میگیری، کلهاش را بلند میکند، میگویند: خوب است، و آن بچه دیگر را میگویند: تُخس است؛ گستاخ است؛ عاقبتش چطور میشود.
🔍 تمام صلحا از همین تُخسها بهدست آمدهاند! علتش این است که تا وقتی مقابل ظالم، یاغی نشود، مطیع خدا نمیشود؛ حالا چه پدرش ظالم باشد، چه مادرش و چه هر کس دیگری. البته یک حدودی را برای پدر و مادر رعایت میکند؛ اما در ظلمشان مشارکت نمیکند. بچههایی که آینده دارند، یک حریمی برای پدر و مادر قائل میشوند؛ اما نان ظلم را نمیخورند و حرفشان را میزنند.
🔍 گاهی دیدهاید که وقتی به بچه برمیخورد، بغض میکند و بیاعتنایی میکند؟ تمام آنچه که در بزرگی اوست، جوانهاش را در بچگی میبینید. پس اخلاق این است که او را با کرامت بزرگ کنید.
📚 راه رشد - جلد سوم
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
🧭 خالص باشیم، گرچه شیطان نمیگذارد! 🧭
🍃 استاد قرائتی 🍃
🗑 شخصی را سراغ دارم همکارمان است. بیست و پنج سال است با هم هستیم. کاشان با هم بودیم، تهران، نهضت سوادآموزی، ستاد نماز، زکات، تفسیر، رادیو و تلویزیون. چند سال است کمک به ما میکند. روحانی عزیزی است. من اسمش را در تلویزیون بردم، آمد گفت دیشب تا صبح غصه خوردم که چرا اسم مرا بردی؛ میخواستم اسم من را نبری. این یک نفر.
🗑 یک نفر هم یک حدیثی به من یاد داد من حدیث را در تلویزیون گفتم، گفتم یکی از دوستان یک حدیثی گفته؛ از من انتقاد کرد که چرا اسم من را نیاوردی. یعنی آدم هست یک حدیث میگوید میگوید اسم من را ببر، آدم هست بیست و پنج سال کمک میکند میگوید اسم من را نبر.
🗑 آدم هست میلیاردی کمک میکند میگوید اسم من را نبرید، آدم هست اگر یک سطل زباله به شهرداری بدهد، یک سطل زباله مثلاً بانی سطل زباله محسن قرائتی، بر پدر و مادر کسی که ته سیگار بیندازد لعنت. یعنی به همه امت لعنت میکند، از خودش هم تعریف میکند. چه خبر است؟ یک سطل زباله داده. خالص باشیم، گرچه شیطان نمیگذارد آدم خالص باشد ...
🌐 Gharaati.ir
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
✈ پدرِ والدین را در میآورند! ✈
🍃 آیت الله خوشوقت 🍃
🟡 سؤال: کسی که در کشور کفر به دنیا آمده، اگر به جای آن شخص در کشور شیعه به دنیا میآمد ...
🟢 جواب: این دیگر به خاطر پدر و مادر آنهاست. آنها نباید در جایی زندگی کنند که اینطور شود. یکی از محرمات، همین است که انسان به جایی برود و زندگی کند که از دین و اسلام خبری نیست و فرزندانش بیدین بار میآیند. پدرِ والدین را در میآورند و میگویند: «چرا به آنجا رفتی و بچهها بیخبر از دین شدند؟».
-------------
🌍 نباید شیعه به آن طرف نروژ برود و در آنجا زندگی کند که سالی سه ماه روز است و یا شش ماه شب است و هیچ کس نیست که دین را از او یاد بگیرد. حق نداری بروی. باید به جایی بروی که علما زیادند و حوزۀ علمیه هست و مسجد و اذان هست. بنابراین خیلیها با رفتن به خارج، مرتکب گناه کبیره شدند. بچههایشان به مدارس آنها میروند و از آن حرفها یاد میگیرند و بچههای آنها هم از بین میروند.
📚 آثار بندگی - جلد اول
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
💔 وگرنه به خود و اهل خود ظلم نموده 💔
☀ آیت الله بهجت ☀
🔦 ممکن است کسی در بلاد کفر سکونت داشته باشد ولی ایمان و اعتقادش بر خلاف حکومتهای بیدین، و یا بیعقل، و یا بیدین و بیعقل باشد و با این حال منتظر فرج باشد؛ ولی اگر کسی بخواهد عبادت کند و به خدا ایمان داشته باشد، یا ایمانش محفوظ بماند، و این امر متوقّف بر نقل مکان و نقل سکنی از آن بلاد به بلاد اهل ایمان باشد و منتقل شدن از آنجا برای او ممکن باشد، باید برای حفظ دین و ایمان خود و اهل بیت خود به بلاد اهل ایمان مهاجرت کند؛ وگرنه به خود و اهل خود ظلم نموده و مقصر خواهد بود 🔦
📚 در محضر آیت الله العظمی بهجت - جلد اول
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
📜 نامه سرّی 📜
🍃 آیت الله سبحانی 🍃
🍂 مفتی جمهوری مصری ... میگوید من یک نامهای را به دست آوردم از سازمان مسیحیت به پزشکان مسیحی که در مصر هستند ... نامه دو مطلب دارد، میگوید مبادا شما نسبت به فرزندان خود تحدید نسل کنید، خیلی انذار میکند که حتماً شما بر کثرت نسل خود تاکید کنید، ولی در عین حال مسلمانان را تشویق کنید که اینها تقلیل نسل پیدا کنند، [ایشان] مفتی مصر است، آدم دروغگو نیست ...
🍂 میگوید این نامهی سری را من به دست آوردم ... دو مطلب: اما نسبت به خودتان مبادا آنها را تشویق بر تقلیل نسل کنید، اما نسبت به مسلمانان هر چه بتوانید آنها را تقلیل کنید و این مسأله را در حق آنها اجرا کنید تا عدد آنها کاهش پیدا کند. همهتان سورهی یوسف [علیه اسلام] را خوانده اید: «وَشَهِدَ شَاهِدٌ مِّنْ أَهْلِهَا»، این در واقع از داخل یک نوع شهادتی است. الان ببینید چهل سال است که ما در غفلتیم.
#فرزندآوری
🌐 درس خارج فقه - 96/11/04
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
🔍 نمیدانید کدام بیشتر به دردتان میخورد 🔎
🍃 استاد قرائتی 🍃
🔦 دختر و پسر فرقی ندارد. خداوند میفرماید: ﴿لا تَدْرُونَ أَیُّهُمْ أَقْرَبُ لَکُمْ نَفْعاً﴾ (نساء/11) یعنی تو چه میدانی دختر بهتر است یا پسر. حدیث داریم به امام چهارم [علیه السلام] گفتند: خانمتان بچهدار شده است. امام [علیه السلام] پرسید [که آیا] سالم است و خدا را شکر کرد. گفتند نمیپرسید که پسر است یا دختر؟ و امام [علیه السلام] فرمود نه، نمیپرسم چون فرقی ندارد. چون قرآن میفرماید شما نمیدانید کدام بیشتر به دردتان میخورد.
🔦 قرآن به بچهدار شدن میگوید: ﴿یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ إِناثاً وَ یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ الذُّکُورَ﴾ (شورى/49) یعنی خدا به هر کس بخواهد دختر و به هرکس بخواهد پسر میدهد. و دختر دادن را اول گفته است و حدیث داریم کسی که فرزند اولش دختر باشد نشاندهندۀ این است که انسان سعادتمندی است. و اگر کسی بچهدار شد و بین دختر و پسر خود فرق گذاشت نشان دهنده این است که توحید ضعیفی دارد چون ﴿لا تَدْرُونَ أَیُّهُمْ أَقْرَبُ لَکُمْ نَفْعاً﴾. ...
🔦 قرآن به پیامبر [صلی الله علیه و آله] میفرماید «إِنَّا أَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ» (کوثر/1) چون کفار میگفتند پیامبر [صلی الله علیه و آله] پسر ندارد و میمیرد و ابتر است اما خداوند میفرماید من چنین دختری به تو دادم و دشمن تو خودش ابتر است؛ «إِنَّ شانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ» (کوثر/3). قرآن میفرماید: «أَمَدَّکُمْ بِأَنْعامٍ وَ بَنینَ» (شعراء/133) یعنی خدا به شما به وسیله خرها و پسرها کمک کرد. خدا اگر پدر و دختر خوب بودند میگوید «إِنَّا أَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ» ولی اگر پدر و پسر بد بودند میفرماید: «أَمَدَّکُمْ بِأَنْعامٍ وَ بَنینَ» پس اگر اولاد در خط نبود خدا پسر را کنار خر و گاو قرار میدهد.
🌐 Gharaati.ir
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
💡اهل عقل و استدلال محدودند / اما آنها هستند که در سایر اقشار نفوذ دارند 💡
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
🔑 درست است که اهل عقل و استدلال محدودند و فرهیختگان جامعهاند که اهل استدلال هستند، اما آنها هستند که در سایر اقشار نفوذ دارند. اگر فرهیختگان جامعه باورها و ارزشهایشان براساس بینش اسلامی شکل گرفت خواهناخواه و تدریجا در سایر اقشار هم اثر میگذارند؛
🔑 چون برنامهساز اینها هستند، انتقالدهنده مفاهیم ارزشی در جامعه همین فرهیختگان، اساتید دانشگاه، برنامهسازهای رادیو تلویزیون، نویسندگان، خبرنگاران و روزنامهنگاران هستند. اگر اینها با تربیت اسلامی تربیت شوند، راه برای اینکه ارزشهای اسلامی در کل جامعه گسترش پیدا کند، باز میشود،
🔑 اما اگر اینها تربیتشان را از فرنگستان گرفتند و ما بنشینیم در حوزه برای خودمان دم از اسلام و این حرفها بزنیم، آنها هم میگویند این آخوندها حرفهای قدیمیها را میزنند و نتیجه همین میشود که الان هست. وظیفه حوزه این است که تدریجا راهی پیدا کند که بتواند در مراکز دانشگاهی فرهنگ اصیل اسلامی را رواج بدهد.
🔑 تا این فرهنگ التقاطی هست همین حرفهای التقاطی که ملاحظه میفرمایید در سطوح عالی سیاستگذاری کشور و مدیریت کشور وجود دارد؛ چون پایههای باورها سست است. وقتی شما میبینید در تضاد بین ناسیونالیسم و دین، کسانی ناخودآگاه دوست دارند ناسیونالیسم و ایرانیت مطرح بشود، این علاقه بیجهت نیست.
🔑 این از اول که دانشگاه رفته، ایران ایران شنیده تا حالا. یک جایی هم روز عاشورا و در عزاداریها صحبت از اسلام و امام حسین علیهالسلام و این حرفها شده، اما در مقابل همه درسهایی که خوانده و حرفهایی که شبانهروز بمبارانش کردهاند چیزی نیست.
🔑 این است که نتیجهاش میشود نه غزه و نه لبنان، ایران برای ایران. برای اینکه ریشه فکر خراب است. آن اصالت ملیت، آن ناسیونالیسم در مقابل دین کار خودش را میکند. خودش هم متوجه نیست که از کجا آب میخورد، از بچگی با ایران ایران بزرگ شده.
🔑 این فرد آنچنان که ایران برایش اهمیت دارد خدا و پیغمبر اهمیت ندارد. خدا و پیغمبر را هم میخواهد در خدمت ناسیونالیسمش بگیرد. اسلام را هم میخواهد برای اینکه دینی است که ایران پذیرفته و نسبت به اسلام حساسیتی ندارد.
🔑 معتقد است هر چیز خوبی از هر جا باشد میپذیریم و از آمریکا هم چیزهای خوبش را میپذیریم. لیبرالیسم آمریکا را هم میپذیریم. این هم خوب است، چون بالاترین چیزی است که فکر بشر به آن رسیده است! این کلام را بعضی از مسئولین سابق کشور میگفتند. این برای این است که ریشههای فکری و اعتقادی یا باورها و ارزشهای ما مستحکم نیست؛ كَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِن فَوْقِ الأَرْضِ مَا لَهَا مِن قَرَارٍ.
🔑 اگر بخواهد ریشه باشد باید از آن پایههای اصلی، هستیشناسی اسلامی، ارزششناسی اسلامی، انسانشناسی اسلامی، شروع بشود. انسان چیست؟ ارزش یعنی چه؟ ما دنبال چه میگردیم؟ فطرت ما چه چیزی را اقتضا میکند؟ کمالات ما چه چیزی را اقتضا میکند؟ آن وقت برسیم به اینکه همه اینها در سایه اسلام است. آن وقت خجالت میکشیم در مقابل اسلام از چیز دیگر اسمی ببریم. اگر آن فکر درست شد نتیجهاش این خواهد شد، اما وقتی آن فکر متزلزل است و پایه ندارد، نتیجهاش همین میشود که نه غزه نه لبنان، ایران برای ایران.
🌐 mesbahyazdi.ir
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
🍃 آیت الله خوشوقت 🍃
🟡 سوال: بعضی از خانمها به قدری مقیّدند که حتی به مردان سلام نمیکنند. این موضوع برخی اوقات باعث کدورت میشود. آیا سلام کردن زن به مرد نامحرم اشکال دارد؟
🟢 جواب: گفتهاند: زن جوان سلام نکند. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: «من به زن جوان سلام نمیکنم».
📚 طریق بندگی
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
🌼 خواهشمندیم ارزشهای الهی را رعایت کنید 🌼
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
🔦 بعضی مکتبها به ارزشهای حقیقی قائل نیستند و ارزشها را اعتباری و قراردادی میدانند که یا فرد برای خودش تعیین میکند یا خیلی هنر کنند میگویند ارزشها را جامعه تعیین میکند. ... در شعارها و فرهنگ خود ما هم ملاحظه میکنید که گاه متأثر از همین طرز فکر است.
🔦 مثلا وقتی شما هواپیما سوار میشوید، میگویند که خواهشمندیم ارزشهای اجتماعی را رعایت کنید! وقتی سوار هواپیما میشوند خانمها برای رعایت ارزشهای اجتماعی باید حجاب خودشان را داشته باشند! این برخواسته از این است که ما فرهنگمان متأثر یا به عبارتی تابعی است از یک فرهنگ جهانی که پذیرفتهایم ارزشها را اجتماع تعیین میکند.
🔦 نمیگویند ارزشهای الهی، نمیگویند چون دستور خداست حجاب را رعایت کنید. میگویند نه نه این طور تعبیرات فناتیک است، خدا و دین و اینها جالب نیست. برای رعایت ارزشهای اجتماعی خانمها حجابشان را رعایت کنند که جامعه بپسندد؛ چون جامعه اسلامی است و حجاب را میپسندد، رعایت کنید. حالا اگر نپسندد خب شما هم رعایت نکنید! ...
🔦 اما کسی که فرهنگ دینی در زندگیاش حاکم باشد میگوید ارزش برای رعایت دستورات خدا و برای کسب رضای الهی است. چنین فردی نمیگوید برای رعایت ارزشهای اجتماعی. اما بالاخره فرهنگ ما خواه ناخواه فرهنگی التقاطی است؛ یعنی در کنار ارزشهای الهی و باورهای الهی ارزشهای دیگری نیز وجود دارد و شاید گاهی غلبه پیدا کرده است.
#استدلال_تربیتی
🌐 mesbahyazdi.ir
🚩 بسم الله الرحمن الرحیم 🚩
⚡ کسانی میگویند ما ميخواهيم اين انقلاب را از اين ورطه نجات بدهيم و برای نجات از گرفتاریهای اقتصادی نسخه ميپيچند. وقتی درباره دین از آنها پرسیده میشود، میگویند بعد درست ميشود، تا مسائل مادی حل نشود دين درست نمیشود! / سرچشمه بسياری از مفاسد همين اغنیا و پولدارها هستند ⚡
🍃 آیت الله مصباح یزدی 🍃
⛰ روايت است که كسانی در حضور ائمه سلامالله عليهم اجمعين آرزو کردند که اي کاش قائم آل محمد تشريف ميآورد و مشکلات حل ميشد. حضرت فرمود: شما چه ميگوييد؟ وقتي او تشريف بياورد ما و شما بايد به سختي زندگي کنيم و در رکاب او بجنگيم. او برايمان تشک پر قو نميآورد. وقتی ظهور میکند، مثل اين است که تازه پيغمبر [صلی الله علیه و آله] مبعوث شده است. باید با مشرکين بجنگيد و با فقر و گرفتاري بسازيد و استقامت کنید؛ تنها پس از اينکه پيروزيها کامل شد نعمتها ظهور پيدا ميکند.
⛰ سرتاپای اين دنيا امتحان است و در امتحان فرش قرمز جلوي پای کسی پهن نميکنند. امتحان بايد با سختي توأم باشد تا معلوم شود چقدر حاضريم براي خدا و سعادت آخرت از خواستههاي نفساني خود بگذريم، و تا اين امتحان را ندهيم، به جايي نميرسيم؛ ام حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُواْ الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ الَّذِينَ خَلَوْاْ مِن قَبْلِكُم مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاء وَالضَّرَّاء وَزُلْزِلُواْ حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللّهِ؛ اين سختيها براي همه امتها وجود داشته است. ما ميخواهيم از آن فرار کنيم؛ گرانيها برطرف شود، تورم برداشته شود و همه راحت و خوش هيچ مشکلي نداشته باشیم. بله اين خواست را خدا در ما قرار داده، اما جای تحققش در بهشت است؛ وَضَعْتُ الرَّاحَةَ فِي الْجَنَّةِ وَالنَّاسُ يَطْلُبُونَهَا فِي الدُّنْيَا؛ اما براي رسيدن به آن راحتي بايد اين سختيها را تحمل کرد و این امتحانها را بايد داد.
⛰ کسانی طلبکار انقلاب ميشوند و میگویند ماييم که برای انقلاب چنين و چنان کرديم و ميکنيم! میگویند ما ميخواهيم اين انقلاب را از اين ورطه نجات بدهيم و برای نجات از گرفتاریهای اقتصادی نسخه ميپيچند. وقتی درباره دین از آنها پرسیده میشود، میگویند بعد درست ميشود، تا مسائل مادی حل نشود دين درست نميشود! گويا آيات امتحان را نخواندهاند. گويا از اصحاب صفه و مسلمانهاي صدر اسلام خبري ندارند. خيال ميکنند کلید همه چيز پيشرفتهاي مادی و اقتصادی است. در صورتي که سرچشمه بسياري از مفاسد همين اغنیا و پولدارها هستند. نميگويم هيچ فقيري فساد نميکند؛ برخی از فقيرها نیز وقتي به وضع اغنيا نگاه ميکنند، هوس ميکنند و به دنبال کسب درآمد از راه نامشروع میروند، ولي گمان ميکنم اگر آمار بگيرند فسادهايي که از پولدارها در جامعه پيدا ميشود، کمتر از فسادهاي فقرا نباشد.
⛰ به هر حال راهحل اصلي فقط پول و رفاه مادي نيست. قرآن میگوید: وَ مَا أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّبِيٍّ إِلاَّ أَخَذْنَا أَهْلَهَا بِالْبَأْسَاء وَ الضَّرَّاء لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ؛ بر هيچ جامعهاي پيغمبري نفرستادیم مگر اينکه ابتدا آنها را به فقر و گرفتاري مبتلا کرديم و این زمينهاي برای شناخت راه حق و پیروی از انبيا ایجاد میکرد.
🌐 mesbahyazdi.ir