هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌کار خطرناک
بعداز شهادت سید مظلوم شهید آیت الله رئیسی یک خط رسانهای قدرتمندی در فضای مجازی شکل گرفت وخطیب رسانهای آقای سید محمدمهدی میرباقری رابه عنوان گزینهی ریاست جمهوری معرفی میکرد.
این اولین بار نبود بلکه این خط رسانهای بعداز وفات فیلسوف انقلاب اسلامی آیت الله مصباح یزدی هم تلاش داشت تا جناب میرباقری را به عنوان تنها گزینهی جایگزین آیت الله مصباح درجبههی انقلاب اسلامی معرفی کند.
پیشتر هم این خط رسانهای یک بار از شبکهی المانتیور در اول ژوئن 2018 (11 خرداد 1396) در ایام تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری، راهبری و هدایت شد و در فضای رسانهای داخلی به آن دامن زده شد و اخیر نیز توسط سایت اصلاح طلب انتخاب دوباره مطرح شد و درصدد القای میرباقری به عنوان مهمترین متفکر انقلاب بود.
اینبار نیز جریانی که مشخص نیست از کجا هدایت و راهبری میشود دوباره به میدان آمد و فردی را که هیچ سابقهی اجرایی و مدیریتی حتی کوچک در نظام اسلامی نداشته و هیچ ارتباطی با زندگی مردم را ندارد بلکه اندیشه او در تقابل با پیشرفت و رفاه جامعه است را به عنوان گزینه رئیس جمهور معرفی میکند و ضریب رسانهای گستردهای هم به آن میدهد و ذهنهای جبهه انقلاب را به این سو جهت میدهند. در حالی که خوب میدانند که وی شرط اصلی ریاست جمهوری که رجل سیاسی و مدیریت و تجربه است را ندارد، بنابراین دور از ذهن نیست که اهداف دیگری پشت این خط رسانهای است که از هر موقعیت و فقدانی استفاده میکند تا جناب میرباقری را از حاشیه به متن بیاورد و برای او وجاهت فکری و انقلابی به وجود آورند.
جالب توجه این است که چند روز بعد از هر موج رسانهای از سوی اعضای وابسته به جریان دفتر فرهنگستان تکذیبیهای صادر میشود و ایشان رابه عنوان کسی که مشغول فکر و تولید علم برای انقلاب اسلامی است معرفی میکند. اینبار خود آقای میرباقری به میدان آمد و بیانیه صادر کرد وبه «رسالت علمی و تبیینی خود» در جبهه انقلاب اشاره کرد.
به نظر میرسد که این جریان رسانهای بعد از این هم ساکت نخواهند ماند و موجهای دیگری رابه وجود میآورد ازاینرو لازم است به درستی و دقت جریان دفتر فرهنگستان قم و افکار جناب آقای میرباقری مورد بازخوانی و بازشناسی قرار گیرد و فرصتها و تهدیدهای آن برای مکتب انقلاب اسلامی تبیین شود.
جریان دفتر فرهنگستان که به واسطهی منبرهای میرباقری و برنامه «به سمت خدا» شبکهی سوم سیما تدریج از حاشیهی شهر قم به متن جامعه اسلامی وارد شده است و دهها عضو وابسته به این جریان به مراکز علمی وابسته به مجموعههای نظامی و نهادهای انقلابی و مجامع فرهنگی وارد شدهاند و برپایهی راهبرد تقیه و تفاهم توانستهاند روایتی نوین و روبنایی از دغدغهها و رؤیاهای خود ارائه بدهند که این تلقی دراذهان شکل بگیرد که فقط آنها هستند که حرف نوئی برای آینده دارند ودیگران از چنین ظرفیتی برخوردار نیستند.
جریان دفتر فرهنگستان و آقای میرباقری درحال گسترش و نفوذ در مراکز تصمیمگیری و محاسباتی نظام جمهوری اسلامی است در حالی که کمتر کسی از بنیانهای فکری و تجدیدنظر طلبی های آنها نسبت به علوم اسلامی و انقلاب اسلامی مطلع است و صرفا به برخی از حرفهای منبری، روبنایی وشعاری آنها استناد داده میشود.
همهی مبانی و بنیانهای فکری جریان فرهنگستان از منطق و فلسفه، کلام و اخلاق تا فقه و اصول، کاملا در تضاد با بنیانهای فکری انقلاب اسلامی و متفکران اصیل انقلاب اسلامی است وبا با رد منطق و فلسفه در سودای تاسیس یک منطق و فلسفه دیگری است که عموم بنیانهای آن برگرفته از جریانهای فکری چپ دنیای غرب است و در زمینه اخلاق و علوم انسانی به نفی مطلق حسن و قبح ذاتی ارزشها و افعال انسانی و ناتوانی عقل در کشف حقایق میپردازند. بر همین اساس عقل و یافتههای آن را برساختهی تعلقات نفسانی و تقویمات اجتماعی میدانند و بر تقدم اراده بر معرفت نظر میدهند و بدین جهت به تغییر منطق حجیت اجتهاد و به تاسیس اصول و اجتهاد دیگری نظر دوختهاند.
با توجه به این تجدیدنظر طلبی ها و تلاش گسترده برای تغییر مبانی و بنیانهای فکری و اجتهادی انقلاب اسلامی میتوان این جریان رایک جریان محوری و اساسی در جبههی انقلاب اسلامی دانست و راهبری فکر واندیشه انقلاب را به امثال آقای میرباقری سپرد؟
بدون تردید فضای جامعه اسلامی باید به گونهای باشد که هر جریان و فرقهی فکری و سیاسی بتواند فعالیت علمی و عملی صادقانه داشته باشد و حرف واقعی خودرا در کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی بزند تا محققان و صاحب نظران به نقد و بررسی ایدهها و پیشنهادات آنها بپردازند اما مسئله در اینجا، مسئله هدایت و راهبری مکتب حکمی و فقاهتی انقلاب اسلامی است مکتبی که ریشه درحکمت وفقاهت اسلامی دارد و توسط حکما و فقهای بزرگی چون امام خمینی، امام خامنهای و شهیدمطهریها و شهیدبهشتیها نظام معرفتی یافته است.
#دفتر_فرهنگستان
هدایت شده از موسسه فلسفه و عرفان نفحات
نقش عرفان در سیاست از منظر امام خمینی.mp3
20.1M
🎧 نقش عرفان در سیاست امام خمینی (ره)
▫️ مصاحبه معاونت برون مرزی صدا و سیما با حضرت استاد آیتالله یزدانپناه که در تیرماه ۱۴۰۱ در مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات برگزار شد برای نخستین بار منتشر میشود. در این برنامه آیتالله یزدانپناه به ارائه مباحثی تحت عنوان نقش عرفان در سیاست امام خمینی(ره) به ابعاد عرفانی این شخصیت الهی پرداختند.
این مصاحبه به زبانهای مختلف ترجمه و در شبکه های مختلف همچون Press TV, Hispan TV و... پخش شده است.
❓سوالات مطرح در این گفتگو:
🔹 میان اندیشه عرفانی توحیدی امام با سیاست ایشان چه رابطه ای وجود دارد؟
🔹رابطه عرفان ابن عربی با اندیشه های سیاسی او چیست؟
🔹سابقه و ریشه های تاریخی ورود حکما و عارفان به مسائل سیاسی اجتماعی چیست؟
🔹نسبت فقه و عرفان امام در تحقق انقلاب اسلامی چگونه است؟
🔹معرفی شخصیت حضرت امام ره از منظر بعد عرفانی ایشان چه نقش و تاثیری در باورمندان به ادیان دیگر دارد؟
🔹آثار عرفانی حضرت امام و ویژگیهای آنها چه هستند؟
#امام_خمینی
#استاد_یزدان_پناه
#عرفان_اسلامی
#رابطه_عرفان_سیاست
💢 مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات
@Nafahat_eri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برسد به دست اهالی لرستان و شهرهای اطرافش
با اشتراک گذاشتن در این کار خیر سهیم باشید
هفتمین جلسه از سلسله نشستهای علمی عرفان و هنر
با موضوع"نمادهای عرفانی هنر تندیس در آیین هندو"
پنجشنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۲:۴۵
سالن شهید بهشتی
لینک حضور مجازی👈
http://yun.ir/zee1c9
رمز ورود ۲۲
https://eitaa.com/AGLOESHG
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی بابِ اللهِ المَفتوحِ و کتابِهِ المَشروحِ، ماهیَّةِ الماهِیّاتِ، مُطلَقِ المُقَیَّداتِ، سِرِّ السِّریّات المَوجودِ فی ظِلِّ اللهِ المَمدود، المُنطَبِعِ فی مِرآتِ العِرفانِ، المُنقَطِعِ مِن نَیلِهِ حَبلِ الوُجدانِ، غَوّاصِ بَحرِ القِدَم، مَهبِط الفَضلِ و الکَرَمِ، حامِلِ سِرِّ الرَّسولِ، مُهَندِس الأرواحِ و العُقولِ، أدیبِ مَعلَمَةِ الأسماء و الشُّئون، قَهرَمانِ الکافِ و النّونِ، غایةِ الظُهورِ و الإیجاد، مُحَمَّدِ بنِ علیٍّ الجواد، علیهِ الصَّلوةُ و السَّلام.
📖کتاب المناقب
✍محی الدین ابن عربی
@AGLOESHG|عقل و عشق
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران علمی:
▪️انتخابات بسیار مهم است
▪️تلاش کنید مشارکت افزایش یابد
▪️برای انتخاب خوب ببینید چه کسی توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب را دارد.
💻 Farsi.khamenei.ir
هدایت شده از نشر آثار استاد حسین عشاقی
✨✨ بررسی شبهه #متاخرین نسبت به بخش پایانی دعای عرفه
⚡️ در سالهای أخیر منکران جزئیت با استناد به این که این بخش از دعا در کتاب #الحکم_العطائیة ابن عطاء اسکندری تحت عنوان «مناجات» موجود است گفتهاند اصل این بخش از دعا از ابداعات او بوده و بعد به کتاب اقبال سید بن طاووس و برخی کتب دیگر ملحق شده است.
💥 پاسخ شهبه: این پندار باطل است؛ زیرا
⭐️ اولا: #ابن_عطاء بلحاظ زمانی تقریبا نیم قرن از سید بن طاووس متأخر است؛ و الحاق آثار مؤلفان متأخر به آثار مؤلفان متقدم، بعید است؛
⭐️ ثانیا مکتوباتی که او در بخش حکم کتابش آورده نشان میدهد که او بلحاظ علمی در سطح یک #نصیحتگر_اخلاقی است نه در سطح یک فیلسوف و عارف عالی مقام؛ حال آن که این بخش از دعای عرفه سرشار از مضامین عالی عرفانی و فلسفی است و چنین مضامینی ممکن نیست از ابداعات چنین شخصی با چنین سطحی از معلومات باشد؛
🌟 مثلا از مضامین عالی فلسفی این بخش این جمله است که میفرماید 🌸كيْفَ يُسْتَدَلُّ عَلَيْكَ بِمَا هُوَ فِي وُجُودِهِ مُفْتَقِرٌ إِلَيْك🌸که به #برهانهای_صدیقین اشاره دارد، برهان هایی که سخن گفتن در مورد آنها فقط از فیلسوفان بزرگ انتظار میرود؛ بنابراین آنچه معقول است این است که او چنین دعایی را در جایی مشاهد کرده و اجمالا آن را با حال وهوای #سلوک_عرفانی مناسب دیده و لذا آن را به آخر کتابش افزوده است؛
🌟چنانکه در بخش حکم نیز مسئله به همین صورت بوده است او جملات برجستهای را در راستای تهذیب و سلوک عرفانی جمعآوری کرده برخی را خود ابداع کرده و برخی را از دیگران گرفته و با تصرفاتی، آنها را در کتابش آورده است
مثلا در حکمت 37 جمله معروف 🌺کان الله و لا شیء معه و هو الآن علی ما علیه کان🌺را آورده که روشن است این حکمت از خود او نیست بلکه در روایات ائمه شیعه آمده
و نیز در حکمت 64 جمله «من لم یشکر النعم فقد تعرض لزوالها» منسوب به امیرالمؤمنین است که در کتاب عیون الحکم و المواعظ لیثی با کمی تفاوت بدین صورت آمده است که 🌸منْ لَمْ يَشْكُرِ النِّعَمَ عُوقِبَ بِزَوَالِهَا🌸؛
🔥 بنابراین درست این است که گفته شود همانگونه که ابنعطاء جملاتی را از منابع روایی شیعه گرفته و بدون این که از منبع اصلی یادی بکند، در بخش حکم آورده است؛ بخشی از دعای عرفه را نیز از منابع روایی شیعه گرفته و بدون این که از منبع اصلی یادی بکند در بخش مناجات آورده است.
@oshaghierfan
#Eitaa & #Telegram
هدایت شده از فلسفه و عرفان
لینک جدید گروه فلسفه و عرفان 👇
https://eitaa.com/joinchat/2338127993C01d7a60817
فقط در اختیار دوستان فلسفی قرار دهید
هدایت شده از فلسفه و عرفان
4_5857147614243324382.mp3
9.25M
مست و پریشان توام موقوف فرمان توام/اسحاق قربان توام این عید قربانی است این
🔹 مولانا
🎙حسام الدین سراج
@AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عارفانه های نماز عید قربان
حکیم عارف آیت الله علامه جوادی آملی
نماز عید قربان ۹۶/٠۶/١٠
@AGLOESHG|عقل و عشق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمانه بر سر جنگ است یاعلی مددی
@AGLOESHG|عقل و عشق
هدایت شده از فلسفه و عرفان
اللهم لاَ تُسَلِّطْ عَلَيْنَا مَنْ لاَ يَرْحَمُنَا
و نَجِّنا مِن کلِّ همّ و شدّه و غم
اللهُمّ لک الحَمد و اِلیکَ المُشتَکی يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از فلسفه و عرفان
🌀لیست اول کتب صدرالمتالهین علیه الرحمه
بالمس هر لینک به همان کتاب هدایت خواهید شد
📚رساله جبر و تفویض یا خلق الاعمال
✍صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی مشهور به ملاصدرا
🔹به تصحیح : سید محمدعلی روضاتی
🔸با گفتاری از استاد جلال الدین همایی
🔹چاپ حبل المتین اصفهان/آبان ۱۳۴۰
🔸۲۵صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3258
📚مثنوی ملاصدرا
✍صدرالدین محمد شیرازی
(ملاصدرا/ صدرالمتالهین) .
🔹 به کوشش: مصطفی فیضی.
🔸 قم: کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی(ره)، 1376
https://eitaa.com/AGLOESHG/3262
📚رسالة الواردات القلبیة في معرفة الربوبیة
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔸مکتبة المصطفوی
🔹۱۳۴صفحه
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3266
📚شرح و تعلیقه صدر المتالهین بر الهیات شفا
🔹تصحیح نجفقلی حبیبی
🔸چاپ بنیاد حکمت اسلامی صدرا
🔸۷۴۴صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3272
🌀کتاب بسیار کمیاب
📖ضوابط المعرفة المُسمّاة شرح الهداية الأثيريّة
✍مولانا صدر الدِّين محمد الشّيرازي
🔹تحقيق أحمد عبد الرّحيم السّايح وتوفيق علي وهبة
https://t.me/PHILO_MYS/959
https://eitaa.com/AGLOESHG/3278
📖مرآت الاکوان
ترجمه و تحریر فارسی شرح هدایه ملاصدرا شیرازی
✍به قلم احمد بن محمد حسینی اردکانی
🔹تحقیق و تصحیح : عبدالله نورانی
🔸۵۸۵صفحه
https://eitaa.com/AGLOESHG/3281
🔹الشواهدالربوبیه
🔹متن عربی
🔹کیفیت عالی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3286
📚تفسیرالقران الکریم
✍صدر المتالهین مولی صدرا
🔸انتشارات بیدار
🔸زبان عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3293
📖درسنامه شواهد الربوبیه
✍استاد حشمت پور
📑290صفحه
https://eitaa.com/AGLOESHG/3321
♦️ کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
هدایت شده از فلسفه و عرفان
🔻لیست دوم کتب ملاصدرا
📚شرح رساله المشاعر ملاصدرا
✍ملا محمد جعفر لاهیجی
🔹۷۵۳صفحه
🔸به اذعان بزرگان فلسفه اسلامی رساله المشاعر بهترین کتاب در هستی شناسی و مساله اصالت الوجود است و شرح لاهیجی بهترین شرح این کتاب مستطاب است
https://eitaa.com/AGLOESHG/3160
📚کتاب المشاعر
✍نویسنده: ملاصدرا
🔹مترجم: بدیع الملک میرزا عمادالدوله
🔸ترجمه، مقدمه و تعلیقات فرانسوی: هانری کربن
🔹تعداد صفحات: ۵۱۸صفحه
https://eitaa.com/AGLOESHG/3165
📚الحکمه المتعالیه فی الاسفار العقلیه
✍صدر المتالهین مولی صدرا
🔸 تصحیح محمد خواجوی
🔹جلد اول
🔸زبان عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3168
🔷ترجمه اسفار اربعه/ اسفار اربعه.
✍ملاصدرا، صدرالدین محمد بن ابراهیم قوام شیرازی (صدرالمتألهين شیرازی)
✍ترجمه محمد خواجوی.
https://eitaa.com/AGLOESHG/3178
📚الشواهد الربوبیه
✍نویسنده: صدرالمتالهین محمد بن ابراهیم(#ملاصدرا)
🔹با تعلیقات حکیم ملاهادی سبزواری
🔸به تصحیح حکیم سید جلال الدین #آشتیانی
■زبان:عربی
🔹۸۳۳صفحه
🔸چاپ دانشگاه فردوسی مشهد
https://eitaa.com/AGLOESHG/3189
📖الشواهد الربوبیه
✍صدرالمتالهین محمد بن ابراهیم(#ملاصدرا)
ترجمه و تفسیر: جواد #مصلح
https://eitaa.com/AGLOESHG/3193
📚ایقاظ النائمین
✍صدرالدین محمدبن ابراهیم شیرازی (ملاصدرا)
🔹تصحیح محمد خوانساری
🔸۲۷۶صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3199
📚إیقاظ النائمین
✍صدر الدين الشيرازي
🔹تحقيق الدكتور محسن مؤيدي
🔸125صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3200
📚سه رساله فلسفي
(المسائل القدسية, متشابهات القرآن, أجوبة المسائل)
✍صدر الدين الشيرازي
🔹تصحیح سید جلال الدین آشتیانی 🔸434صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3202
📚مفاتیح الغيب
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔹تعليقات المولى علي النوري
🔸مقدمه آیت الله عابدی شاهرودی
🔹تصحیح محمد خواجوی
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3206
📚مجموعه رسائل فلسفی صدرالمتالهین
🔹شامل بر آثار ناشناخته و چاپ نشده:
اتحاد عاقل و معقول و شواهدالربوبیه و خلق اعمال و اصالت جعل وجود و مزاج وتفسير سوره حمدو...
🔹تحقیق و تصحیح
دکتر حامد ناجی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3208
📚رساله سه اصل
✍مولی صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3215
📚المظاهر الإلهیة في أسرار العلوم الكمالیة
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔹بنیاد حکمت اسلامی صدرا
🔸تحقيق سيد محمد خامنه ای
🔹515صفحه
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3217
📚المظاهر الإلهیة في أسرار العلوم الكمالیة
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔹دفتر تبلیغات اسلامی
🔸تحقيق سیدجلال الدين آشتیانی
🔹150صفحه
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3219
📚أسرار الآيات
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔹تصحیح محمد خواجوی
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3226
📚ترجمه أسرار الآيات
✍مولاناصدرالدين محمدبن ابراهیم الشيرازي
🔹ترجمه علویه همایونی
🔸۱۷۷صفحه
https://eitaa.com/AGLOESHG/3229
📖رساله فی الحدوث (حدوث العالم)
✍مولانا صدر الدِّين محمد الشّيرازي
(ملاصدرا/ صدرالمتالهین)
🔹تصحیح دکتر سیدحسین موسویان
🔸چاپ بنیاد حکمت اسلامی صدرا
🔹۴۴۱صفحه
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3238
📖التنقیح في المنطق
✍مولانا صدر الدِّين محمد الشّيرازي
(ملاصدرا/ صدرالمتالهین)
🔹 تحقيق غلامرضا یاسی پور
🔸بامقدمه احد فرامرز قراملکی
🔹بنیاد حکمت اسلامی صدرا
🔹۱۴۹صفحه
🔸متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3245
📚كسر أصنام الجاهلية
✍مولی صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی
🔹تحقيق محمدتقی دانش پژوه
🔹چاپِ دانشکده معقول و منقول
🔸بمناسبت چهارصدمین سال ولادت صدرالدین شیرازی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3249
📚عرفان و عارفنمایان؛ ترجمه کتاب کسر اصنام الجاهلیة
✍صدرالدین محمد شیرازی (ملاصدرا) 🔹مترجم: محسن بیدارفر...
https://eitaa.com/AGLOESHG/3251
📚شرح اصول الکافی
✍صدر المتالهین محمدبن ابراهیم الشیرازی
🔸مع تعلیقات للمولی علی نوری
🔹عنی بتصحیحه محمد خواجوی
🔸موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی
🔹متن عربی
https://eitaa.com/AGLOESHG/3392
♦️کانال فلسفه و عرفان
t.me/PHILO_MYS
https://eitaa.com/AGLOESHG
این مرکزی که در قم، به اسم آکادمی .... از چهل و پنج سال قبل می خواهد علم اسلامی در حوزه فیزیک و مانند آن عرضه کند، آیا تا به حال یک نمونه، یک قانون، یک اصل، روش ویژه برای حل یک معادله، یک اختراع مبتنی بر فیزیک اسلامی عرضه کرده است تا بشود دید مقصودش چه چیزی است؟
#فرهنگستان
#سیدمنیرحسینی
#میرباقری
✍ رسول جعفریان
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙مرحوم آیت الله قائنی :
حتی اگر با ریا برای امام حسین کاری کنید، آن عمل نوشته می شود.
@AGLOESHG|عقل و عشق
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 تکامل فلسفه به کدام روایت؟
❇️ روایت فلاسفه
یکی از مسائل مهم در دوران اخیر و بخصوص بعد از آشنایی ایرانیان با اندیشههای فلسفی غرب، مسئله تکامل فلسفه و امتداد اجتماعی آن است. مسئلهای که اول بار توسط فیلسوف بزرگ اسلام سید جمال الدین اسدآبادی (ره) مطرح شد و بعد از آن فیلسوفان بزرگی همچون امام خمینی، علامه طباطبایی، شهید مطهری و آیت الله العظمی خامنهای برای آن یک بنیاد فلسفی و متعالی فراهم آوردند که به تولید آثار بسیار ارزشمندی منتهی شده است.
بر این اساس و در این روایت، فلسفه اسلامی بواسطه بهرهمندی از معارف قرآن و روایات معصومین (علیهم السلام) از غنای درونی و اساس منطقی صحیحی برخوردار است و بر پایه معارف عمیق اسلامی دارای یک سامان متعالی و وحیانی است که قابل مقایسه با فلسفه یونان نیست.
https://eitaa.com/hekmat121/2019
لذا میبایست به طور عمیق و دقیق، عمق معارف آن را شناخت و با استفاده از همه ظرفیتهای منطقی و محتوایی آن، الگوهای کلان معرفتی و نظامات اجتماعی را استنباط کرد. از اینرو هیچ نیازی به تغییر منطق فلسفه اسلامی و رنسانس مبنایی و محتوایی در آن نیست. هرگونه ادعای رنسانس فلسفی و تغییر منطق و روش در آن ناشی از عدم شناخت و تعلیم درست فلسفی است و موجب انحراف از مسیر تکاملی حکمت و فلسفه خواهد شد.
آیت الله العظمی خامنهای در این زمینه میفرماید:
«ما به #رنسانس_فلسفی یا #واژگون_کردن اساس فلسفهمان احتیاج نداریم. ... میتوان در مبانی موجود فلسفىِ ما #نقاط_مهمّی را پیدا کرد که اگر گسترش داده شود و تعمیق گردد، جریانهای #بسیار_فیّاضی را در خارج از محیط ذهنیّت بهوجود میآورد و تکلیف جامعه و حکومت و اقتصاد را معیّن میکند. دنبال اینها بگردید، این نقاط را مشخّص و رویشان کار کنید؛ آنگاه یک #دستگاه_فلسفی درست کنید. از #وحدت_وجود، از « #بسیط_الحقیقة_کلّ_الاشیاء»، از #مبانی_ملاّصدرا. (بیانات در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی 29/10/1382)
در این روایت، تکامل فلسفه به معنای «لبس بعد از لبس» براساس حرکت جوهری است که همان جوهرهی پیشین تکامل وجودی پیدا میکند و بر عمق و دقت آن افزوده میشود.
🛑 روایت دگر اندیشان فلسفی
در مقابل رویکرد اول، یک روایت دیگری وجود دارد که معتقد به باز اندیشی در منطق فلسفه اسلامی و ناتوانی فلسفه موجود در نظامسازی اجتماعی است. در این رویکرد، طیفهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها جریان احمد #فردید و سید #منیرالدین_شیرازی و اتباع آنها است. بر اساس این اندیشهها، فلسفه اسلامی یک پدیدهی تاریخی متاثر از فلسفه یونانی است که در تاریخ اسلام تغییرات قابل توجهی داشته است و در برخی مسائل جهت دینی پیدا کرده است اما جوهره یونانی آن حفظ شده است و به همین جهت فلسفه موجود در جامعه اسلامی باید بسط و تکامل پیدا کند و از حیثهای مختلفی باید تغییر کند.
برخی به منطق هرمنوتیک و روش پدیدارشناسی روی آوردهاند و از این منظر به بازخوانی فلسفه اسلامی پرداختهاند و برخی براساس منطق دیالکتیک و فلسفهی شدن، به تاسیس منطق و فلسفه جدید میاندیشند. البته این جریانات، ممکن است به تعریف و تمجید از فلسفه اسلامی هم بپردازند و آن را به عنوان یک امر تاریخی در #دوران_گذار محترم همضض بشمارند اما باید توجه کرد که این یا از باب اضطرار است و یا تفاهم و تقیه. و الا باید در بسیاری از بنیانهای منطقی و اصول معرفتشناختی و هستیشناسی آن تجدیدنظر کرد.
یکی از مروجان این روایت میگوید:
«فلسفه موجود باید بسط و تکامل پیدا کند؛ هم از لحاظ "استناد منطقی به وحی" و هم از لحاظ "امتداد عینی پیدا کردن و معطوف شدن به عمل اجتماعی".»
این اظهارات به خوبی نشان میدهد که مدعیان آن معتقدند که باید یک رنسانس فلسفی صورت پذیرد تا فلسفه جدیدی تأسیس شود و بنیان جدیدی برای عینیت و عمل اجتماعی فراهم شود.
در این روایت، تکامل فلسفه به معنای «کون و فساد» در فلسفه مشایی و منطق دیالکتیک (تغییر و تغایر) است که باید جوهری نابود شود و جوهری دیگر متولد شد.
#فردید
#منیرالدین_شیرازی
#دفتر_فرهنگستان
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/2020
🔹درسگفتار حکمت اشراق
🔹استاد یزدانپناه
🔸۷۶جلسه
https://t.me/PHILO_MYS/1980
🔷درسگفتارحکمت_اشراق
🔸#استاد_امینی_نژاد
🔹42 جلسه
https://t.me/PHILO_MYS/817
🔹درسگفتار لغت موران
🔹استاد یزدانپناه
🔸۲۹جلسه
https://t.me/PHILO_MYS/2429
♦️ کانال فلسفه و عرفان👇
https://t.me/+SjKdfj3zgEdshYaj
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3