✔️معرفی سامانه ها و پلتفرم های خدماتی ماه محرم
📡https://b2n.ir/m76725
🔸کارگاه آموزشی هیئت دانشجویی
📡aghigh.ir
🔸عقیق
📡www.shereheyat.ir
🔸شعر هیات
📡kheimegah.com
🔸خیمه گاه(سایت ساز هیات ها)
📡1542.org
🔸سامانه محتوایی هیات ها
📡honareheyat.com
🔸هنر هیات
📡heyat.school
🔸اموزش مجازی هیات ها
📡Heyatonline.ir
🔸پخش زنده هیات
📡https://b2n.ir/g19027
🔸بانک محتوای هیات
🔅تِمُد🔅
🆔 @Temod_uni
📕کتاب فروغ شهادت ایه الله سعادت پرور
▪️ اقای سعادت پرور به عنوان عرفانی ترین شاگرد علامه طباطبایی شناخته میشود
▪️ مطالب این کتاب با استناد به احادیث وارده به تحلیل قیام تاریخی بی نظیر آن حضرت بیانگر آن است که حرکت سید الشهداء (ع) از آغاز تا انجام و ادامه آن با پیام رسانی اهل بیت (ع) و در درجه اول یک حرکت معنوی- توحیدی است. بنابراین، احیای آن با گریه، عزادارای، زیارت و... باید متناسب با هدف والای بنیانگذار این نهضت باشد.
▪️ از این رو، کتاب «فروغ شهادت» به تبیین نکات ناب توحیدی سخنان امام حسین (ع) در طول این نهضت نورانی از «مدینه» تا «مکه» و از «مکه» تا «کربلا» پرداخته است.
#معرفی_کتاب | #محرم | #ایده
🔅تمُد🔅
🆔 @Temod_Uni
💡نواوری های هیات میثاق با شهدا
⭕️هیئت میثاق با شهدا را دانشجویان رزمنده دانشگاه امام صادق علیهالسلام، پس از پایان سالهای دفاع مقدس و در حال و هوای دوری از همدرسان شهیدشان راه انداختند. بذر این هیئت به عنوان اولین هیئت دانشجویی کشور در سال ۱۳۶۹ کاشته شد و با نیت خالص مؤسسین و با هدایت آیتالله مهدوی کنی رحمه اللهعلیه ابتدائاً تنها برای اهالی دانشگاه امام صادق علیه السلام بود.
✅رفته رفته استقبال و توجهات به این هیئت گسترش یافت تا امروز که مخاطبان حتی در ایامی به حدود ۳۰ هزار نفر هم میرسد و به یکی از هیئات اصلی و موثر کشور تبدیل شده است.
♻️دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه، خدام و گردانندگان این هیئت هستند و در طول سالهای مختلف تاکنون، نزدیک به ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم در انجام امور مشارکت داشتند که سالانه و در مراسمات خاص، این عدد در حدود ۲۰۰ نفر میباشد.
🖍به منظور شناخت بهتر و ترویج سبک این هیئت، در ادامه مهمترین نوآوریهای هئیت میثاق با شهدا در هجده محور برشمرده میشود:
🚀نوآوری در نام: انتخاب عنوان هنری ـ دینی در مقایسه با سایر عناوین هیئات مرجع، اشاره دائمی به شهدای گمنام دانشگاه، محوریت یادمان شهدا در تزیینات.
🚀نوآوری در تعلق نهادی: استفاده از ظرفیت دانشگاه امام صادق(ع)؛ عدم جدا بودن از دانشگاه؛ به استخدام درآوردن ظرفیتهای تصویرساز دانشگاه.
🚀نوآوری در مرجعیت: تقدم مرجعیت فرهنگی بر مرجعیت علمی و زمینهسازی برای مرجعیت علمی
🚀نوآوری در همسوسازی: حمایت حداکثری دانشجویان، اساتید و دانشگاه امام صادق(ع) در یک موضوع خاص و بیسابقه.
🚀نوآوری در پایداری: کسب قابلیتهای منحصر به فرد و رقابتی پایدار و حرکت به سمت بقای بلند مدت با تاکید بر عدم تقلیدپذیری.
🚀نوآوری در ارتباط با جهان اسلام: پخش مداحی در دنیای عرب و سایر کشورها. حضور مداح اصلی هیئت در کشورهای عربی زبان. ارتباط با دنیای عرب به کمک رسانه شعر محزون.
🚀نوآوری در محتوا: مقتل خوانی، قوت مطالب سخنرانی و قوت مطالب مداحی به صورت همزمان (هیئات دیگر عمدتاً یکی از این نقاط قوت را دارند). سلسله واری مطالب سخنرانی. مستندبودن مداحی. ارائه محتوا در بستر علمی. تفوق محتوا بر شکل و قالب. ادعیه و مناجات خوانی. لطایف قرآنی.
🚀نوآوری در مدیریت: هیئت امنای دانشگاهی. مدیریت دانشجویی و جلب موفق مشارکت دانشجویی. جوشش درونی.
🚀نوآوری در زبان: خواندن اشعار عربی، خواندن اشعار فارسی-عربی. ارائه مطالب با کیفیت نخبگانی و علمی و زبان دانشگاهی و عمومی به صورت توامان.
🚀نوآوری در مکان: حضور در محیط علمی. همراهی جنبههای معرفتی و شعوری با شور حسینی.
🚀نوآوری در تامین مالی: جلب مشارکت عمومی در تأمین مالی و … .
🚀نوآوری در دانشگاه امام صادق: اثبات تحقق هدف به مجموعه دانشگاه. واداری دانشگاه برای ارائه خدمات عمومی به مردم. (هم خود هیئت و هم غرفههای فعال در ایام هیئت).
🚀نوآوری در مخاطب: فهم و درک بالای حاضران برای طرح مطالب عمیق. برنامه برای هیئت نوجوانان، مخاطب خانوادگی.
🚀نوآوری در ارتباط با مخاطب: ادب و نزاکت خدام. فعالیت مستمر در شبکه های مجازی و دریافت بازخورد.
🚀نوآوری در اثرگذاری منطقهای: برپایی دستههای عزاداری برای تاثیرگذاری در مراکز حساس شهر (به لحاظ فرهنگی و سیاسی).
🚀نوآوری در رهبری جریانات مذهبی: تاثیرگذاری در هیئات شهرستان و تکرار و تقلید مطالب سخنرانی و مداحی.
🚀نوآوری در آرمانخواهی: طرح مطالب سیاسی و اجتماعی در کلاس عمومی با هدف ترویج بیانات مقام معظم رهبری.
🚀نوآوری در تربیت دینی: آموزش مطالب دینی در بستری گیرا و متفاوت.
#محرم | #نسل_حسین | #ایده
🔅تمُد🔅
🆔 @Temod_uni
ایده های برای ماه محرم.pdf
130.3K
🔹ایده هایی برای ماه محرم
🔺منبر و هیئت
🔺خیمه و ایستگاه صلواتی
🔺تابلو اعلانات و اکرانهای شهری
#محرم | #نسل_حسین | #ایده
🔅تمُد🔅
🆔 @Temod_uni
⭕️ بایدهای #مداحی از زبان رهبر معظم انقلاب
➕ به مناسبت ماه عزای حسینی
🆔 @Temod_uni
⭕️ نبایدهای #مداحی از زبان رهبر معظم انقلاب
➕ به مناسبت ماه عزای حسینی
🆔 @Temod_uni
#یادداشت
#یادداشت_شخصی
🔰 عزاداری محرم و فقه هیئات مذهبی
ℹ️ مقدمه
بنابر تقسیم مختار از فقه فرهنگی در نظامات به فقه نظام فرهنگی و فقه نظام مدیریت فرهنگی، در فقه نظام فرهنگی از جمله در فراغتگزینیهای مکلفین بحث میکنیم که فراغتهای ایمانی از اقسام آن است. یکی از این فراغتها، شرکت در هیئات مذهبی است.
مرادف واژهی هیئات مذهبی در روایات، مجالس ذکر اهل بیت است و بررسی اجمالی فقه آن را در سه بخش میتوان تبیین کرد: حد مطلوب شرع، امکان تسنین و مسئولیتهای فرهنگی دولت.
1⃣ حد مطلوب شرع
مجالس مطلوب ذکر اهل بیت علیهمالسلام در روایات در سه قسم بیان شده است: ذکر علوم اهل بیت، ذکر فضائل اهل بیت و ذکر مصائب ایشان.
در صحیحه معتب به اسناد شیخ از امام صادق علیهالسلام چنین روایت شده:
قَالَ: سَمِعْتُهُ يَقُولُ لِدَاوُدَ بْنِ سِرْحَانَ : يَا دَاوُدُ ، أَبْلِغْ مَوَالِيَّ عَنِّي اَلسَّلاَمَ، وَ أَنِّي أَقُولُ: رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً اِجْتَمَعَ مَعَ آخَرَ فَتَذَاكَرَا أَمْرَنَا، فَإِنَّ ثَالِثَهُمَا مَلَكٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُمَا، وَ مَا اِجْتَمَعَ اِثْنَانِ عَلَى ذِكْرِنَا إِلاَّ بَاهَى اَللَّهُ بِهِمَا اَلْمَلاَئِكَةَ، فَإِذَا اِجْتَمَعْتُمْ فَاشْتَغِلُوا بِالذِّكْرِ، فَإِنَّ فِي اِجْتِمَاعِكُمْ وَ مُذَاكَرَتِكُمْ إِحْيَاؤُنَا، وَ خَيْرُ اَلنَّاسِ مِنْ بَعْدِنَا مَنْ ذَاكَرَ بِأَمْرِنَا وَ دَعَا إِلَى ذِكْرِنَا. (امالی، ج۱، ص۲۲۴)
در این روایت مطلق ذکر بیان شده است؛ هرچند تعبیر «بأمرنا»، بر تعلیم و تبلیغ امامت دلالت دارد که ذکر فضائل از مقدمات آن است. در عبارت «أبلغ» بر ترویج و تسنین این مجالس دلالت دارد. یعنی علاوه بر مطلوبیت فردی که با «رحم الله» تعبیر شده، اما در ساحت اجتماعی، با صیغه امر بحث شده است و این تفاوت در تعبیر، تفاوت در نوع حکم هیئات را به لحاظ فردی و اجتماعی میرساند.
لذا به نظر میرسد نحوه این مطلوبیت _با نظر به میزان شدت مصلحت_ به نسبت مجریان هیئت و عزاداران متفاوت باشد؛ در مجریان، قائل به وجوب و در عزاداران، قائل به استحباب باشیم. زیرا فعل مجریان، فعل جمعی و در راستای اقامهی این مجالس است و اگر در میان این اقامه، هویت فرهنگی مطلوب هیأت _که این سه قسم است_ ترک شود، قطعا به تعطیل سنت اهل بیت علیهمالسلام _هرچند در فضای فرهنگی یک شهر یا روستا باشد_ منجر میشود و شارع مقدس به تعطیل این سنت رضایت نمیدهد، فارغ از ادلهای که بر حرمت تعطیل سنت وجود دارد. اما فعل عزاداران، فعل فردی است و دلیل محکمی را نمیتوان بر وجوب این مطلوبیت یافت؛ به ویژه که اخلال در اقامه سنت هم ایجاد نخواهد کرد.
ثمره این وجوب در نوع برنامهریزی زمانی و محتوایی از یک سوی و نوع دعوت از سخنران و مداح در هیئت از سوی دیگر خود را نشان میدهد.
در روایات دیگر هم از مطلوبیت ذکر مصائب و احیای امر بحث شده است: مانند موثقه علی بن فضال از امام رضا علیه السلام: مَنْ تَذَكَّرَ مُصَابَنَا فَبَكَى وَ أَبْكَى لَمْ تَبْكِ عَيْنُهُ يَوْمَ تَبْكِي اَلْعُيُونُ وَ مَنْ جَلَسَ مَجْلِساً يُحْيَا فِيهِ أَمْرُنَا لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ اَلْقَلْبُ (عیون اخبار الرضا، ج۱، ص۲۹۴)
2⃣ امکان تسنین
مسأله دوم این است که آیا میتوان در نحوه برگزاری هیئات، فرهنگسازی جدیدی کرد که سابقهای در نصوص ندارد؟ برای مثال، هر روز با روشهای عزاداری متفاوت و آداب و هنرهایی (ادبیات و موسیقی) مواجه هستیم که پیش از این نبود.
اگر بخواهیم با ادبیات فقه فرهنگی پاسخ دهیم، باید هویت فرهنگی مطلوب در هیأت که در بند اول بحث شد را ملاک قرار دهیم. یعنی نباید آن هویت تهدید شود و نباید آن را صرفا حکمت و هدف حکم بدانیم. با این ضابطه، میتوان بیان حضرت آیت الله خامنهای که «مداحی، موسیقی پاپ نیست» را بهتر فهمید. به نظرم ایشان در این عبارت فقط قصد ایراد توصیه نداشته و به ضابطهای فقهی نظر داشته است. با همین پاسخ مختصر تحریم بسیاری از ابداعات مداحان که صرفا با توجیه احساسی انجام میشود مشخص میشود. گاه در این ابداعات، مؤلفههای فراغتگزینی غربی همچون لذت، تخیل، آزادی و فانتزی بودن را تداعی میکند و از آن حد مطلوب شرع خارج مینماید. به ویژه آنجا که در یکی از هیئات در پاسخ به منتقدان خود میگفتند:(دیوانگی ما به کسی ربط ندارد!) این هویت فرهنگی تناسبی با مطلوب شرع ندارد.
3⃣ مسئولیت فرهنگی دولت
قطعا برگزاری هیئات مطابق با ضوابط فوق، هم اقامه معروف است و هم احیای سنت. همین دو قاعده در اثبات مسئولیت دولت برای حمایتهای مادی و معنوی از هیئات کافی است. یعنی علاوه بر این که نسبت به حفظ هویت فرهنگی و جلوگیری از انحرافات مکلف است، اگر هیئات به دلیل نیاز مالی یا عدم تبلیغ کافی در بین مردم امکان برگزاری جلسات خود را نداشته باشند، جلوگیری از تعطیل سنت، مسئولیت دولت خواهد بود.
✍ طباطبائی
🆔 @Temod_uni
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▪️ شخصی از حضرت آیتالله بهجت سؤال کرد: «آقا، من فرصت نمیکنم که هر روز این زیارت(عاشورا) را با صد لعن و صد سلام بخوانم، چه کنم؟»
▪️ ایشان راه چارهای به او نشان دادند و فرموند: «زیارت عاشورای مختصره» را بخوانید. [منظور زیارتی است که در فضیلت و ثواب مانند زیارت عاشورا است، ولی صد لعن و سلام را ندارد. این زیارت در مفاتیحالجنان، پس از زیارت عاشورا با نام «زیارت عاشورای غیرمعروفه» آمده است. ..]
📚 برگرفته از کتاب رحمت واسعه، ص٢٢
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت آیتالله میرزا محمدعلی شاهآبادی؛ ۱۳۶۹ق.
🔹 وفات آیتالله سید محمود طالقانی، اولین امامجمعه تهران،؛ ١٣۵٨ش.
🆔 @Temod_uni
🏴 ویژهنامه اینترنتی: «پرتوی از رحمت واسعه»
🔻مجموعه بیانات حضرت آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و واقعه عاشورا
⚫️ به مناسبت ایام سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام، پروندهای ویژه شامل مجموعهای از فرمایشات گهربار حضرت آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت سیدالشهدا علیهالسلام و اصحاب و یاران آن حضرت در قالب متن، صوت، فیلم و کلیپ در سایت رسمی این مؤسسه منتشر گردیده است.
⬅️ عناوین اصلی ویژهنامه:
✳️«بیانات منتخب از آیتالله بهجت درباره حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفای حضرت»؛
*️⃣«فیلمهای ضبط شده از مجالس روضه و عزاداری ماه محرم و صفر در مسجد فاطمیه»؛
*️⃣«مجموعه عکسنوشتههای عاشورایی انتشار یافته در کانالها و پیامرسانهای اجتماعی مرکز» ؛
✳️«معرفی نمایهها و موضوعات مرتبط با واقعه عاشورا، منتشر شده در سایت مرکز»؛
💻 جهت مشاهده ویژهنامه اینترنتی «پرتوی از رحمت واسعه» به لینک ذیل در سایت رسمی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت(ره) مراجعه فرمایید:🔻
https://bahjat.ir/fa/occasion/21446
🆔@Temod_uni