💠امام زمان قلابی صوفی
🔸صوفیه برای اقطاب خود ادعای ولایت و جانشینی خدا را دارند و در نشریات وابسته به خود، قطب را مصداق امام زمان (علیه السلام) معرفی کرده و میگویند:
👈«اعتقاد به وجود امام بهعنوان قطب عالم امکان با مفهوم قطب در تصوف تقریبا یکسان است... قطب و امام هر دو مظهر یک حقیقت و دارای یک معنا و اشاره به یک شخص است.» [1]
🔹یا اینکه قطب را بهعنوان انسان کامل، مصداق اهلبیت خدا در هر عصر خوانده و اعتراف به این دارند که این همان مقام قطب در مکتب تصوف است. [2]
🔻و از آن جهت که صوفیه معتقدند که در هر زمان فقط یک قطب و یک انسان کامل وجود دارد، لذا در این بین تکلیف امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چیست؟ صوفیه چه جایگاهی برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قائلاند؟
📚پینوشت:
1. نصر، سید حسین، فصلنامه عرفان ایران، 1379، شماره 7، صص 33 و 34.
2. خبرنامه خبری، تحلیلی، فرهنگی مجذوبان نور، ویژهنامه مهر مجذوب، مهر 1391، ص 21.
#نقد_تصوف
#امام_زمان
#صوفیه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠شباهتهای خلسه در تصوف و شمنیسم!
🔸تصوف رسیدن به خلسه و کشف و شهود را از شمنیستها الگو گرفته است، چراکه یکی از راههای رسیدن به خلسه در شمنیسم، بهوسیله نوشیدن مشروبات مسکر، خوردن گیاهان مخدر و توهمزا یا استنشاق دود آنهاست.
🔹کما اینکه رسیدن به خلسه از راه مواد مخدر در وادی صوفیه نیز سابقه طولانی دارد.
🔻چنانچه زرینکوب مینویسد: «برخی از صوفیه برای تحریک اعصاب و نیل به حالیکه از آن تعبیر به بیخودی میکنند، گاه به مواد تخدیر کننده... بعضی به بنگ و چرس میپرداختهاند.»[1]
🔰باخرزی از بزرگان صوفیه نیز میگوید: «این طایفه... خود را به مجانین الهی تشبیه میکنند و شبها با مستی بنگ میخوابند.»[2]
♻️علامه طباطبایی نیز میگوید: «در نهایت، به تکدیگری و استعمال بنگ و افیون روی آوردند. این حالت، آخرین حالت تصوف است که مقام فنا نامیده میشود.»[3]
📚پی نوشت
1. عبدالحسین زرینکوب، ارزش میراث صوفیه، ص 94
2. یحیی باخرزی، اوراد الاحباب و فصوص الآداب، ص 114و 115.
3. محمدحسین طباطبایی، تفسیر المیزان، ج 5، ص 282.
#نقد_تصوف
#موادمخدر
#بنگ #جرس
#علامه_طباطبایی
#شمنیسم
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠خرقه اسرار یا خرقه ناپاک
🔸خرقه مشهورترین نماد تصوف بوده، که همواره برای آن احترام ویژهای قائلند.
🔻در حال حاضر خرقهپوشی منسوخ شده است اما در گذشته آن را لباس مقدسی میدانستند و معتقد بودند کسی که لیاقت خرقه پیدا کرده است درواقع در عالم ازل خرقه بر او پوشاندهاند.[1]
🔹اما این چه لیاقت و چه لباس مقدسی است که خرقانی از آن تعبیر به پلاس خران کرده [2] 🔻یا نقل شده که وقتی بعد از بیست سال این لباس مقدس را بهزور از تن حلاج بیرون میآورند میبینند شپش زده، که اندازه یکی از آنها نیم دانگ (یک دوازدهم وزن شیء) وزن دارد [3].
🔰آنچه صوفیان باید پاسخ دهند این است که لباسی که مانع نظافت انسان در طول بیست سال شود آیا مقدس است؟ همچنین حلاج چطور غسلهای واجب خود را انجام میداده؟ آیا این خرقه ناپاک به دیگر اقطاب رسیده است؟!
📚پینوشت:
1. محمد بن منور، اسرارالتوحید فی مقامات أبی سعید، تصحیح شفیعی کدکنی، انتشارات آگاه، تهران، 1386، ص 311.
2. عطار، فریدالدین، تذکرةالاولیاء، به کوشش نیکلسون، انتشارات صفی علیشاه، تهران، 1375 ش، ص 70.
3. تذکره الاولیاء، ص 316.
#نقد_تصوف
#حلاج
#خرقه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠صوفیان حلولی و بزرگان شیعه
🔸عدهای از بزرگان شیعه، برخی از صوفیه را به سبب اعتقاد به حلول و اتحاد، منحرف دانسته و معتقدند ایشان از غلات هستند.
👈«صاحب كتاب بيان الاديان مىگويد: كه اصل حلول و اتحاد بعد از جرنانيّه كه طايفهای هستند كه از صابئيه و از ترسايان برخاستهاند و غلات شيعه، يعنى آنان كه بعضى از ائمه اثناعشر(علیهم السلام) را خدا مىدانند و غلات اهل سنت و جماعت، يعنى صوفيه كه مشايخ خود را اللّه مىدانند، حلول و اتحاد را از ترسايان فرا گرفتهاند و هيچ مذهبى از مذاهب ترسايان از آن دو مذهب نزديكتر نباشد. البته بايد دانست كه متقدّمين صوفيه مانند حسين بن منصور حلاج كه شهرتی پیدا كردهاند، بر يكى از اين دو مذهب بودهاند.
🔻در نتیجه به سبب اعتقاد فاسدى كه اين گروه داشتند، اكثر علماى شيعه مانند شيخ مفيد و ابن قولويه و ابن بابويه، اين دو طايفه ضالّه را -خواه حلوليّه و خواه اتحاديه- از غلات شمرده و يقين است كه ايشان اثر طايفه غلاتاند كه از نواصب هستند.»[1]
🔰بنابر نقل مقدس اردبیلی، برخی از گروههای صوفیه به سبب عقاید باطل مورد نکوهش علمای بزرگ شیعه واقع شدهاند.
📚پینوشت:
1. مقدس اردبیلی، حدیقه الشیعه، انصاریان، قم، 1383، ج 2، ص 752.
#نقد_تصوف
#مقدس_اردبیلی
#حلول
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠نفوذ یهود در اسلام توسط تصوف
🔸اکثر محققین پشمینهپوشی صوفیه را از زاهدان و راهبان مسیحی میدانند ولی برخی محققین منشأ اصلی آن را یهود معرفی کردهاند.
🔹زیرا معتقدند که حتی پشمینهپوشی راهبان مسیحی نیز از برنامههای یهود است که در مسیحیت وارد شد. چراکه یهودیان سعی کردند پشمینهپوشی را برای استمرار رهبانیت در آئین مسیح، همیشه حفظ کنند و چون در خمود (سست و خاموش) نگهداشتن مسیحیت نتایج خوبی برای یهود داشت، آن را به اسلام نیز انتقال دادند. [1] تا بتوانند با ایجاد رهبانیت در مسلمانان، آنها را در حالت انفعال نگهداشته و روحیه جهاد و مبارزه را از آنها بگیرند.
🔻حتی برخی از محققین نهتنها پشمینهپوشی بلکه طرحریزی و رخنه صوفیه در اسلام را برنامه زیرکانه یهود دانسته که موفق به اجرای آن شدهاند.
📚پینوشت:
1. وعیدی بهشهری، عباس، خرقه صوفیان، نشر راه نیکان، تهران، 1384، ص 51.
#نقد_تصوف
#یهود
#مسیحیت
#پشمینه_پوشی
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
آموزه ی تثلیث آموزه ی پر آشوب
آموزه ی تثلیث آموزه ی پر ماجرایی است. پر آشوب و پر اختلاف. بدعت ها یکی از نشانه های این اختلافات است. یک بدعت بدعت پاتریپاشنیسم patripassionism است. مسیحیان معتقدند که تمایز اشخاص تثلیث بر اثر یک سری ویژگی هاست: اول، ویژگیهای ارتباطی درون تثلیثی که اشخاص به دلیل روابط خود با سایر اشخاص تثلیث دارند: پدر، پسر را به دنیا می آورد، اما پسر، پسر را به دنیا نمی آورد. روح از پدر (و پسر) ناشی می شود اما نه پدر و نه پسر از پدر (و پسر) ناشی نمی شوند. ثانیاً، اشخاص تثلیث به دلیل "ماموریت های" متمایز خود - فعالیت های آنها در جهان - متمایز می شوند. شخص دوم تثلیث تجسم می یابد، متولد می شود، رنج می برد، می میرد، دفن می شود، از مردگان برخاسته و نزد پدر صعود می کند. با این حال، طبق آموزه ارتدوکس، این امر در مورد پدر (یا روح القدس) صادق نیست و در واقع، آموزه ای که پدر تجسم یافت، رنج کشید و مرد
"the Father became incarnate suffered and died"
بدعت پاتریپاشنیسم است.
------
https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#اختلافات
#بدعت_پاتریپاشنیسم
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
تثلیث زاینده بدعت ها
در نبود داور نهایی، به سختی می توان دید که تثلیث چگونه می تواند هر کاری را انجام دهد!
راست آیینی ( Orthodoxy ) می طلبد که اشخاص تثلیث از نظر قدرت، دانش، خوبی و همه ویژگی های مربوط به الوهیت به غیر از ویژگی های خاص هر یک از اشخاص، برابر باشند؛اما این برابری، مشکل ایجاد می کند. با فرض اینکه انجام «الف» و «ب» به یک اندازه خوب است، منطقا ممکن است که یک نفر «الف» و دیگری «ب» را ترجیح دهد (و شاید نفر سوم بی تفاوت باشد).
در نبود داور نهایی، به سختی می توان دید که تثلیث چگونه می تواند هر کاری را انجام دهد!
طرح سوینبرن، یک تثلیثِ جمعی گرا، برای اجتناب از مشکل این است که پدر، به دلیل شخصیتش به عنوان مبدا اشخاص تثلیث، اختیار دارد "قوانین را وضع کند" تا از درگیری های حل نشدنی بین اشخاص تثلیث جلوگیری شود ( سوینبرن، صص 172-173)؛ اما چالش در این است که: به فرض که ترجیحات یک شخص تثلیث مقدم است به طوری که سایر افراد با میل خود به عنوان یک سیاست تسلیم او می شوند، اما به سختی می توان از این تردید که برخی از افراد تثلیث "برابر تر از دیگران" هستند جلوگیری کرد - بدعت تبعیت گرایی ( the heresy of Subordinationis)
------
https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#برابر_تر
#بدعت
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌼🌸🌼🌸🌼🌸
✍️امام حسن عسکری(علیهالسلام) :
«به خدا سوگند؛ مهدی(عج) آنگونه نهان خواهد گشت که هیچ کس در زمان غیبت او، از گمراهی و هلاکت نجات نخواهد یافت؛ مگر آنان که خدای عزّوجل بر اعتقاد به امامت آن حضرت(عج)، پایدارشان دارد و در دعا برای تعجیلِ فرج مقدسش، موفقشان فرماید.»
📚 کمال الدّین، باب ۳۸،حدیث
📚 دلائل الإمامه،ص ۴۸
#امام_زمان
#امام_حسن_عسکری علیه السلام
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
تثلیثی پر از علت
آدمی دارای چند بُعد است. یک بعد، معرفتی است که با میدان داری عقل در کار گزینش و رد باورهاست. یک بعد، عواطف، هیجانات و احساسات است که تحت تاثیر علل روانشناختی در کار رد و قبول است. خیلی از گزینش ها،باورها یا ترجیحات آدمی محصول این بعد است. برخی عوامل موثر در این بعد چنین اند: تکرار زیاد یک چیز، نفع شخصی داشتن چیزی، منفعت گروهی، باندی و جناحی داشتن چیزی، بزرگی واقعی یا پروپاگاندایِ چیزی، تقدس چیزی، مرتبط شدن چیزی به مرجعیت عوام - اعم از مذهبی، سیاسی، هنری (سلبریتی و اینفلوئنسر ها) ورزشی و ... خیلی از آموزه ها و باورهای مسیحی مدلل نیست؛ بلکه معلل به عوامل احساسی است. گاه یک حکم، تکفیر و یا لعن یک شورا جای استدلال را گرفته و باوری را نهادینه کرده است. برای نمونه: روایتی تنزلی از تثلیث که منشاءِ اشخاص بودن، ویژگیِ بارزِ پدر است، دارای پیامدهای الهیاتی است که در نهایت باعث مناقشه ی بارزی بین کلیساهای شرقی و غربی درباره ی بند «و پسر» شد. نسخه اصلی اعتقاد نامه که توسط شوراهای نیقیه و قسطنطنیه تنظیم شد، اعلام می کند که روح القدس از پدر صادر شد. بند « و پسر » که تأیید می کند روح القدس از پدر و پسر صادر می شود و برای اولین بار در اعتراف ایمانی در شورای تولدو در 589 تنظیم شد، در سراسر فرانسه گسترش یافت و سرانجام در غرب بهنجار شد، توسط کلیساهای شرقی به دلیل تضعیف این آموزه که پدر منشاء اشخاص تثلیث است و شخصیت روح القدس، قاطعانه رد شد.
---------
https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#معلل_مدلل
#حکم_لعن
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ پاسخ #امام_زمان عجل الله به یک #ناصبی که دلیل خلافت #ابوبکر را همراهی او در غار در #آیه_غار میدانست!
🎤 استاد #حسینی_قزوینی
#نقد_وهابیت
#پاسخ_به_شبهات
#پاسخ_به_شبهات_وهابیت
#تکفیر #تکفیری #وهابی #وهابیت
#مطاعن #مطاعن_دشمنان_اهلبیت
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
خدای پدر، بدون خدای پسر از پس کار بر می آید.
آموزه های مسیحیت تبشیری با چون و چراهای الهیدانان مسیحی روبروست؛ برای نمونه، بند « و پسر » (Filioque Clause) که درباره ی نقش خدای پسر در صدور جبرئیل است. فوتيوس، پاتریارک قرن نهم قسطنطنيه كه بین مراکز اسقفی شرق و غرب جدایی انداخت (Photian Schism ) در كتاب عرفان روح القدس ( The Mystogogy of the Holy Spirit ) استدلال مي كند كه صدور روح القدس از طرف پسر و پدر، به طور ضمنی بر این نکته دلالت می کند که پدر در کار تولید اشخاص تثلیث دست بالاتر را ندارد. فوتیوس می گوید: یا پدر می تواند کار را به تنهایی انجام دهد یا نمی تواند. اگر می تواند، پس مشارکت پسر در ایجاد روح القدس زائد است، پس دلیلی برای قبول بند « و پسر » وجود ندارد. اگر او نمی تواند، پس او از منظر الهیاتی بی عرضه است، که نا معقول است. فوتیوس، نماینده سنت شرقی، روایت صدوری از تثلیث را در نظر می گیرد که بر اساس آن، پدر، منشاء دیگر اشخاص تثلیث است. او علاوه بر این فرض می کند که تمام ویژگیهای اشخاص تثلیث به گونه ای است که یا ویژگیهای کلی الوهیت است، پس در همه اشخاص مشترک است، یا ویژگیهای اقنومی اشخاص تثلیث (hypostatic properties possessed ) است. از این مفروضات بر می آید که بند « و پسر » باید رد شود.
------
https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#و_پسر
#فوتیوس
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌼🌸🌼🌸🌼🌸
🕌شکرانه خدا و پدر و مادر
امام رضا علیه السلام :
إنَّ اللّه َ أمَرَ بِالشُّکرِ لَهُ و لِلوالِدَینِ، فَمَن لَم یَشکُر والِدَیهِ لَم یَشکُرِ اللّه َ
خداوند به سپاس گزارى از خود و پدر و مادر فرمان داده است؛ پس هر که از پدر و مادرش سپاس گزارى نکند، #خداوند را سپاس نگفته است!.
🔸الخصال، ص ۱۵۶
#شکر #سپاس
#پدر #مادر
#امام_رضا علیه السلام
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠سرگیجه دراویش درباره دخالت یا عدم دخالت در سیاست
🔸دراویشِ امروز درباره دخالت در امور سیاسی یا عدم دخالت در آن سرگیجه گرفته و نمیدانند که تکلیف ایشان درباره دخالت یا عدم دخالت در امر سیاست چیست؟
🔹از سویی وقتی به سخنان قطب سابق نگاه میکنند او میگوید: «از من راجع به مسائل سیاسی و اجتماعی سوال نکنید؛ چون من راجع به مسائل طریقتی نظر میدهم.» [1]
🔻ولی از سوی دیگر همان قطب هنگام انتخابات، همه دراویش را به حمایت از کاندیدایی خاص دعوت میکند.[2]
🔻این تمام سخن نیست و کار بدینجا ختم نمیشود و برخی از اقطاب قبل از وی هم مریدان خود را از دخالت در سیاست نهی کردهاند. همانند صالح علیشاه در رساله پند صالح و حسین تابنده در رفع شبهات.
🔰اما برخی دیگر از اقطاب همان طریقه مثل نایب الصدر شیرازی مسئولیت سیاسی داشته است.
♻️بنابراین واقعا وظیفه مریدان طریقههای صوفیه در اینباره چیست؟ آیا باید به سخنان متناقض اقطاب گوش فرا دهند یا چشمشان به عمل آنها باشد؟
📚پینوشت:
1.تابنده نورعلی، مکاتیب عرفانی، شماره شانزدهم، ص20.
2.روزنامه اعتماد ملی، یکشنبه 17 خرداد 1388، ص 4.
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ ردپای #صحابه در لشکر #یزید_بن_معاویه
🎤 حجتالاسلام #یزدانی
🔻طبری در تاریخ خود نوشته است که #ابن_زیاد به #عمر_بن_سعد نامه نوشت که بین حسین و یارانش و آب فاصله بینداز و آنها یک قطره هم از آن ننوشند؛ همان طوری که با #عثمان همین کار را کردند. عمر بن سعد هم عمرو بن حجاج زبیدی را با پانصد نفر بر شریعه گماشت.
"جاء من عبیدالله بن زیاد کتاب إلى عمر بن سعد أما بعد فحل بین الحسین وأصحابه وبین الماء ولا یذوقوا منه قطرة کما صنع بالتقی الزکی المظلوم أمیر المؤمنین عثمان بن عفان قال فبعث عمر بن سعد عمرو بن الحجاج على خمسمائة فارس فنزلوا على الشریعة وحالوا بین حسین وأصحابه وبین الماء أن یسقوا منه قطرة" (تاریخ الطبری، ج۳ ص۳۱۱)
👈از این روایت دو نکته مهم استفاده میشود:
الف: جنگ #کربلا بین علوی ها و عثمانی ها بوده است.
ب: عمرو بن حجاج زبیدی که «صحابی» به شمار میرود، مأمور جلوگیری از آب برداشتن #سیدالشهداء علیه السلام و یارانش شده است. در حالی که اهل سنت همه صحابه را عادل، از اولیای الهی و اهلبهشت میدانند.
⁉️آیا چنین کسی میتواند عادل و از اولیای الهی و اهلبهشت باشد؟
پ ن: ابن حجر عسقلانی در الإصابه (ج۵ ص۱۱۱) و ابنأثیر در اسد الغابه، (ج۵ ص۲۰۰) عمرو بن الحجاج را جزء اصحاب برشمردهاند.
#نقد_وهابیت
#امام_حسین #اباعبدالله
#کربلا #تبری #برائت_از_دشمنان
#توسل #شفاعت #گریه #اهل_سنت
#اهل_سنت #محرم #عاشر_من_محرم
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
💠انتقاد شدید ابن جوزی از غزالی
🔸ابنجوزی عالم بزرگ اهل سنت ازجمله علمایی است که در کتاب خود به بررسی افکار و اعتقادات غزالی پرداخته است.
🔹ابن جوزی از کتاب احیاءالعلوم غزالی نقل میکند که یکی از شیوخ برای اینکه نفس او میل و رغبت به شبزندهداری پیدا کند، شب را تا به صبح روی سر ایستاد. [1]
🔻ابوالفرج پس از نقل داستانهای عجیب و دور از عقل و شرع غزالی مینویسد:
👈«شگفتی من از ابوحامد بیشتر است تا از کسانی که این اعمال زشت را مرتکب شدند، زیرا او پس از نقل آنها نهتنها هیچگونه مذمتی از آنها نکرده است، بلکه این حکایات را برای تعلیم و تربیت دیگران بیان نموده است!
👈در شگفتم که چگونه مردم را به این اعمال مخالف دستور شرع، ترغیب میکند؟ آیا جایز است که انسان شب را تا به صبح روی سر بایستد تا خون به صورتش بازگردد و تولید بیماریهای شدید کند؟!
درواقع ابو حامد غزالی فقه را به تصوف خیلی ارزان فروخته است!» [2]
🔰ابن جوزی ازجمله کسانی است که با افشاگریهای خود، افکار و اعتقادات سخیف غزالی را برملا کرد.
📚پینوشت:
1. مکارم شیرازی، ناصر، جلوه حق، نشر مدرسه علی بن ابیطالب، قم، 1381، ص 158.
2. همان، ص 158 و 159.
#نقد_تصوف
#ابن_جوزی
#غزالی
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠توصیه صوفیه برای ترک تکبر
🔸توصیههای اخلاقی صوفیان با عرفاء واقعی کاملاً متفاوت است،
🔻مثلاً غزالی برای درمان صفت تکبر میگوید: «افرادی که در خود تکبر و بزرگمنشی مشاهده میکنند باید در بازار اقدام به گدایی کنند تا این صفت زشت در نفس آنها کشته شود.» [1]
🔻واقعاً چرا انسان باید آبروی خویش را بریزد تا اینکه تکبر را از خود دور کند.
🔻هر انسان عاقلی میفهمد که این راهش نیست، بلکه راه آن راه عارفانی حقیقی همچون ملااحمد نراقی است که شخص متکبر را ارجاع به آیات و روایات در مذمت تکبر میدهد.
🍃یا همچون امام خمینی (رحمة الله علیه) که با استفاده از قرآن، شخص متکبر را متوجه نحوه خلقت او میکند که از آبی متعفن بوده است لذا لایق تکبر نیست.
همچنین او را متنبه میکند که اگر یک روز گرسنه بماند به خوردن هر مردار گندیدهای حاضر میشود. [2]
♻️درواقع این تفاوت توصیه، نشانه دور بودن صوفیه از معارف قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) دارد.
📚پینوشت:
1. مبلغی آبادانی، عبدالله، تاریخ صوفی و صوفی گری، انتشارات حر، تهران، ۱۳۷۶، ج ۲، ص ۸۱۵.
2. خمینی روحالله، چهل حدیث، نشر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، تهران، 1391، ص 93 و 94.
#نقد_تصوف
#امام_خمینی
#تکبر
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
تثلیث، خدا یا ضرورت شعری
مناجات با تثلیث زائد است.
مسیحیان معتقدند که خدا، شخصی (موضوعی روانشناختی) است (God is personal—the subject of psychological states). اما چه چیزی شخصی است؟ تثلیث در کل یا اشخاص به صورت جداگانه؟ این مناجات، که به صورت جداگانه به اشخاص و تثلیث به طور کلی توجه می کند، همه موارد فوق را اظهار می کند:
ای خدای پدر، آفریننده آسمان و زمین؛ به ما رحم کن!
ای خدای پسر، نجات دهنده جهان؛ به ما رحم کن!
ای خداوند، روح القدس، تطهیر کننده ی مومنان؛ به ما رحم کن!
ای تثلیث مقدس، متبرک و با شکوه، خدای یکتا: به ما رحم کن!
اما به نظر نمی رسد که این موضع منسجمی باشد. اگر پدر، پسر و روح القدس مراکز متمایز آگاهی (distinct centers of consciousness) باشند، موجوداتی که به طور منطقی از هر یک از آنها می توان درخواست رحمت کرد و اگر تثلیث، اجتماع الهی باشد همانطور که تثلیثِ جمعی گرایان اظهار می کنند، به نظر می رسد که تثلیث به خودی خود به هر معنی، نمی تواند شخصی باشد. بعد از درخواست از پدر، پسر و روح القدس، درخواست از تثلیث، زائد به نظر می رسد. چیزی شبیه یک ضرورت شعری؛ گویی من از هر یک از همسایگانم برای ساختن حصاری به دور املاکمان اجازه بخواهم و سپس آنها را با هم جمع کنم تا از آنها به عنوان یک گروه هم اجازه بگیرم!
------
https://iep.utm.edu/trinity/
#تثلیث
#شخص_شخصی
#زائد
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌼🌸🌼🌸🌼🌸
🏷 سودمندترین برای بدن
🔅 #امام_کاظم_علیه_السلام :
🔸 «براى بدن چيزى سودمندتر از دست نگه داشتن از خوردن، مگر به اندازه نياز، نيست» .
🔹 «لَيسَ شيءٌ في البَدَنِ أنفَعَ مِن إمساكِ اليدِ إلاّ عمّا يَحتاجُ إلَيهِ».
📚 الكافي : ج ٨ ص ٢٧٣ ح ٤٠٩
#امام_کاظم علیه السلام
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠شباهت صوفیه به مجوسیان قدیم؟
🔸در حالی صوفیه حضرت علی (علیه السلام) را الگوی خود در بلند گذاشتن سبیلهایشان معرفی میکنند که قطعاً نمیتواند این عمل از حضرت باشد.
🔹زیرا خلاف سنت نبوی است کما اینکه رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در روایتی میفرماید:
«خود را شبیه به مجوس نکنید، برای اینکه آنها ریش خود را میچینند و سبیلهای خود را بلند میگذارند ولیکن ما ریش خود را وامیگذاریم و سبیل خود را میچینیم، یعنی مقراض میکنیم چون فطرت بر همین است.» [1]
🔻لذا الگو خواندن حضرت علی (علیه السلام) ادعایی نابخردانه است.
🔰اما درواقع طبق این روایت، دراویش با تخطی کردن از سیره نبوی، شباهت به مجوسیان قدیم پیدا کرده که در صدر اسلام ریش خود را میزدند و سبیل میگذاشتند.
📚پینوشت:
1. بابویه قمی، محمد بن علی (شیخ صدوق) من لایحضره الفقیه، قم، دفتر انتشارات اسلامی، 1413 ق، ج 1، ص 130.
#نقد_تصوف
#امام_علی
#سبیل
#مجوس
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠تضاد اعمال و گفتار صوفیه با آیات و روایات
🔸صوفیه همواره ادعا میکنند که معارف و سنت خود را مستقیماً از قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) گرفته و میگیرند و آموزههایشان با آنها در تناقض و تضاد نیست.
🔹حال آنکه ابراهیم ادهم میگوید: «مرد به جایگاه نیکان نرسد، تا شش عقبه (مانع و مشکل) بگذراند. اول درِ نعمت بندد و درِ سختی بر خود بگشاید و دوم درِ عزت ببندد و درِ ذلّت بگشاید و سوم درِ توانگری ببندد و در درویشی بگشاید. چهارم در سیری ببندد و درِ گرسنگی بگشاید و پنجم درِ خواب ببندد و درِ بیداری بگشاید و ششم درِ امید ببندد و درِ منتظر بودن مرگ را بگشاید». [1]
🔰حال آیا این موارد از سنتهای رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است یا از بدعتهای صوفیه است؟
♻️چرا آیات و روایات ما بر حفظ عزت، کرامت و استفاده از تمامی نعمتهای الهی سفارش کردهاند ولی شما چیز دیگری میگویید؟
📚پینوشت:
1.هوازن قشیری، ابوالقاسم، ترجمه رساله قشیریه، به کوشش بدیعالزمان فروزان فر، انتشارات علمی و فرهنگی، تهران، 1374 ش، ص 208.
#نقد_تصوف
#ابراهیم_ادهم
#صوفیه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ زیارت #قبور برای #خانم ها حرام است!!!
🔻مقایسه کلام #شیخ_سعید_الکملی عالم اهل سنت و #سالم_الطویل عالم #وهابیت پیرامون #زیارت_قبور توسط #زنان و حکم آن
#نقد_وهابیت
#امام_حسین #اباعبدالله
#کربلا #تبری #برائت_از_دشمنان
#توسل #شفاعت #گریه #اهل_سنت
#اهل_سنت #محرم #عاشر_من_محرم
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
💠تضاد اعمال و گفتار صوفیه با آیات و روایات
🔸صوفیه همواره ادعا میکنند که معارف و سنت خود را مستقیماً از قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) گرفته و میگیرند و آموزههایشان با آنها در تناقض و تضاد نیست.
🔹حال آنکه ابراهیم ادهم میگوید: «مرد به جایگاه نیکان نرسد، تا شش عقبه (مانع و مشکل) بگذراند. اول درِ نعمت بندد و درِ سختی بر خود بگشاید و دوم درِ عزت ببندد و درِ ذلّت بگشاید و سوم درِ توانگری ببندد و در درویشی بگشاید. چهارم در سیری ببندد و درِ گرسنگی بگشاید و پنجم درِ خواب ببندد و درِ بیداری بگشاید و ششم درِ امید ببندد و درِ منتظر بودن مرگ را بگشاید». [1]
🔰حال آیا این موارد از سنتهای رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است یا از بدعتهای صوفیه است؟
♻️چرا آیات و روایات ما بر حفظ عزت، کرامت و استفاده از تمامی نعمتهای الهی سفارش کردهاند ولی شما چیز دیگری میگویید؟
📚پینوشت:
1.هوازن قشیری، ابوالقاسم، ترجمه رساله قشیریه، به کوشش بدیعالزمان فروزان فر، انتشارات علمی و فرهنگی، تهران، 1374 ش، ص 208.
#نقد_تصوف
#ابراهیم_ادهم
#صوفیه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠تضاد اعمال و گفتار صوفیه با آیات و روایات
🔸صوفیه همواره ادعا میکنند که معارف و سنت خود را مستقیماً از قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) گرفته و میگیرند و آموزههایشان با آنها در تناقض و تضاد نیست.
🔹حال آنکه ابراهیم ادهم میگوید: «مرد به جایگاه نیکان نرسد، تا شش عقبه (مانع و مشکل) بگذراند. اول درِ نعمت بندد و درِ سختی بر خود بگشاید و دوم درِ عزت ببندد و درِ ذلّت بگشاید و سوم درِ توانگری ببندد و در درویشی بگشاید. چهارم در سیری ببندد و درِ گرسنگی بگشاید و پنجم درِ خواب ببندد و درِ بیداری بگشاید و ششم درِ امید ببندد و درِ منتظر بودن مرگ را بگشاید». [1]
🔰حال آیا این موارد از سنتهای رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است یا از بدعتهای صوفیه است؟
♻️چرا آیات و روایات ما بر حفظ عزت، کرامت و استفاده از تمامی نعمتهای الهی سفارش کردهاند ولی شما چیز دیگری میگویید؟
📚پینوشت:
1.هوازن قشیری، ابوالقاسم، ترجمه رساله قشیریه، به کوشش بدیعالزمان فروزان فر، انتشارات علمی و فرهنگی، تهران، 1374 ش، ص 208.
#نقد_تصوف
#ابراهیم_ادهم
#صوفیه
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠 کانال احـکام شــیـریـن 💠
✨کانالی #متفاوت با موضوع #پاسخگویی به #احکام😍
✨ احـکـام نـمــــــاز 😍
✨ احـکــام روزه 😍
✨ احـکـام غـــــسـل 😍
✨احـکام کسبوکار 😍
✨واحکام دیگرموضوعات😍
➕#پاسخگوییآنلاین
الحقیرعبدالله عزیزی شاهرودی
۰۹۱۰۲۰۴۳۴۷۸
✨با #یادگیری احکام زندگے خود را از #حرام دور کنید🌺✅
همراه بالطیفه های شرعی
✨برای پیوستن به کانال روی لینک بزنید😍🌸👇
https://eitaa.com/ahkameshirin
#حدیث
🌼🌸🌼🌸🌼🌸
🌺امیرالمومنین (ع):
#نهج_البلاغه
◽️وَ لاَ تُدْخِلُوا بُطُونَکُمْ لُعَقَ الْحَرَامِ، فَإِنَّکُمْ بِعَيْنِ مَنْ حَرَّمَ عَلَيْکُمُ الْمَعْصِيَةَ، وَ سَهَّلَ لَکُمْ سُبُلَ الطَّاعَةِ
🌗لقمه هاى حرام را هر چند اندک باشد وارد شکم خود نسازيد; چرا که شما در معرض نگاه کسى هستيد که گناه را بر شما حرام کرده و راه هاى اطاعت را براى شما آسان ساخته است»
📘خطبه151
#امام_علی علیه السلام
#حضرت_علی علیه السلام
#لقمه_حلال
#لقمه_حرام
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰