فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افغانستان
بر اثر دو عملیات جداگانه اداره اطلاعات طالبان علیه مخفیگاه های داعش در استان غزنی، پنج عضو داعش کشته و پنج عضو داعش بازداشت شدند.
این عملیات ها در شهرستان اندر و منطقه شامیر شهر غزنی انجام شده است و طی آن یک سلاح کمری، یک کلاشنیکف، مواد منفجره، جلیقه های انتحاری و مقادیری زیاد فشنگ جنگی نیز کشف شده است.
منبع ؛ تحولات جهان اسلام
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
#افغانستان #چین
🔰 افزایش فعالیت چین در میادین نفتی شمال افغانستان
🔸شرکت چینی "افچین" با هدف بالا بردن ظرفیت استخراج نفت از میدان نفتی قشقری در حومه شهر سرپل، کار حفاری چاه شماره ۸ این منطقه نفتی را نیز آغاز کرد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" مولوی شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیوم (نفت خام) حکومت طالبان با شی جی چنگ، رئیس شرکت "افچین" دیدار و پیرامون عملی کردن برنامه سه ماهه و تسریع فعالیتهای شرکت، پایبندی به تعهدات از سوی شرکت "افچین" و شفافیت در استخراج نفت از میادین حوزه آمودریا گفتوگو کردند.
شرکت چینی "افچین" قرارداد استخراج نفت از حوزه آمودریا در شمال افغانستان را با وزارت معادن و پترولیوم حکومت طالبان در ۱۵ خرداد ماه امضاء کرد و پس از آن فعالیت هایش جهت استخراج و حفاری در این میدان را افزایش داد.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/99781
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
#پاکستان
♦️انفجار بمب در پاکستان/ ۱۰ کشته و بیش از ۷۰ زخمی
🔹انفجار بمب در یک گردهمایی سیاسی در شمال غرب پاکستان دست کم ۱۰ کشته و بیش از ۷۰ زخمی برجای گذاشت. گزارشها حکایت از احتمال افزایش شمار تلفات دارد./ایرنا
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 لحظه شهادت شهید مصطفی صدرزاده
«شهید ایرانی مدافع حرم لشکر فاطمیون»
در آغوش شهید محمد جعفر حسینی «شهید افغانستانی مدافع حرم لشکر فاطمیون»
🔶 تو زندگی لحظهای از این شیرینتر نداشتم به خدا.
چقدر زیبا نزدیکی دو ملت به تصویر کشیده شده.
#رفاقت_تا_شهادت
#هم_خونی
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاکستان
🔰 ۱۵۰ کشته و زخمی در انفجار انتحاری
بر اثر انفجار عامل انتحاری ناشناس در تجمع هواداران حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان به رهبری مولانا فضل الرحمن، در ناحیه باجور ایجنسی در ایالت خیبر پختونخوا، تاکنون دهها نفر از جمله مولانا ضیاء الله جان حقانی، از علمای مطرح پاکستانی کشته و بیش از ۱۵۰ نفر زخمی شدند.
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/Afghsntan
در تعالیم اخلاقی اسلام، دو بهم زنی و تفرقه، بسیار نکوهیده است و عقاب الهی را به دنبال دارد. وقتی این عمل زشت بین همسران واقع گردد، با توجه به اینکه کیان جامعه را به خطر می اندازد، قباحت آن بیشتر شده و بالتبع عقاب آن فزونی خواهد یافت.
حال به بررسی دسته ای چند از رویاتی که تفرقه بین زوجین را مورد نکوهش قرار داده اند می پردازیم.
کیفر و مجازات کسانی که بین زوجین کدورت و اختلاف بوجود می آورند
حضرت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: شخصی که بین زن و شوهری دو بهم زنی نموده و بین آنها اختلاف ایجاد نماید بدرستی که خدای متعال بر او غضب می نماید و لعنتش را ــ در دنیا و آخرت بر او نازل می سازد …
و شخصی که سعی می نماید تا بین زن و شوهری دو بهم زنی نموده و میان آنها اختلاف بوجود بیاورد ــ امّا به این کار موفق نگردد و فتنه انگیزی او بر زن و شوهر تأثیری نکند ــ خدای متعال بر او نیز غضب و خشم نموده و او را مورد لعن و نفرین خود ــ در دنیا و آخرت ــ قرار خواهد داد… و نگاه کردن به چهره ی او حرام خواهد بود (1).
حضرت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: شخصی که بین دو نفر اختلاف به وجود می آورد دچار وزر و وبال عمل خود می گردد و لعنت الهی بر پیشانی او نوشته می شود ــ تا هنگامی که وارد جهنّم گردد ــ… (2).
امام صادق (علیه السلام) فرمود: سه گروه هستند که داخل بهشت نمی شوند:
1ــ شخصی که قاتل و خونریز است،
2ــ شخصی که دائم الخمر است،
3ــ شخصی که دوبهم زنی می کند.(3)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: زنانی از امّتم را در شب معراج دیدم که در عذاب شدیدی بسر می بردند، که از وضعیّت آنها متعجّب شدم و از شدّت عذاب آنها گریستم. زنی را دیدم که سر او همچون سر خوک و بدن او همچون بدن الاغ بود و هزار هزار گونه از عذاب بر او نازل می شد؛ او زنی دو بهم زن و دروغگو بود.(4)
حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: پست ترین افراد، اشخاصی هستند که مرتکب نمیمه می گردند و بین دو نفری که همدیگر را دوست دارند تفرقه ایجاد می کنند و برای کسانی که درستکار هستند عیب تراشی می کنند (5).
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: از ما نیست شخصی که همسر مردی با خدعه و نیرنگ علیه او بشوراند.(6)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پیرامون کسانی که بین اقوام و خویشان ایجاد تفرقه و کدورت می کنند به این مضمون فرمود: شخصی که بین آنها فتنه و جدایی ایجاد کند، خدای متعال بر او غضب نموده و او را در دنیا و آخرت مورد لعن و نفرین قرار خواهد داد و وزر و وبال او مانند گناه شخصی است که موجب قطع صله ی رحم شده است.(7)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: شخصی که با نمّامی و سخن چینی خود بین دو نفر تفرقه و جدائی بوجود می آورد. خدای متعال در قبر آتشی بر او مسلّط خواهد ساخت که تا روز قیامت او را خواهد سوزاند و هنگامی که از قبر خارج می شود خدای متعال مار سیاهی را بر او مسلّط خواهد نمود و آن مارگوشت بدن او را تا وقتی که داخل دوزخ گردد خواهد جوید.(8)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در حدیثی که پیرامون موجودات مسخ شده است فرمودند: شخصی که نمّامی می کرد و با دو بهم زنی بین دوستان اختلاف و دشمنی ایجاد می کرد، مسخ شده و به صورت حشره ای درآمد.(9)
پhttps://eitaa.com/Afghsntan
عبد اللَّه بن سنان از امام صادق (ع) روایت کرده است که رسول خدا (ص) فرمود: اگر هزار درهم را دو بار (به کسى) قرض بدهم، در نزد من خوش تر از آن است که آن را یک بار (و یک جا) صدقه دهم، و همان طور که براى کسى که از تو قرض مىگیرد، جایز نیست که در صورت توانائى در بازدهى قرض خود تعلل کند و آن را به تأخیر بیندازد، همچنین براى تو جایز نیست- اگر بدانى که او در مضیقه و تنگدستى است- او را (در پرداخت بدهى خود) در فشار قرار دهى و از او مطالبه کنى. [8]
https://eitaa.com/Afghsntan
رسول خدا صلّی الله علیه و آله در مورد ارزش و پاداش قرض دادن می فرمایند: «وَ مَنْ أَقْرَضَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ کَانَ لَهُ بِکُلِّ دِرْهَمٍ أَقْرَضَهُ وَزْنَ جَبَلِ أُحُدٍ وَ جِبَالِ رَضْوَى وَ طُورِ سَیْنَاءَ حَسَنَاتٌ فَإِنْ رَفَقَ بِهِ فِی طَلَبِهِ یَعْبُرُ بِهِ عَلَى الصِّرَاطِ کَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ اللَّامِعِ بِغَیْرِ حِسَابٍ وَ لَا عَذَاب؛ [2] کسى که به برادر مسلمان خود قرض دهد، در برابر هر درهمى که قرض داده هم وزن کوه احد و کوه رضوان و کوه سینا، حسنات خواهد داشت. و اگر براى وصول آن مدارا کند، از پل صراط همچون برق جهنده بدون حساب و عذاب خواهد گذشت
https://eitaa.com/Afghsntan
امام صادق (ع) فرمود: کسى که مالى را به کسى وام دهد، و مدتى براى (پرداخت) آن معین کند، و آن قرض در مدّت معیّن وصول نگردد، به ازاى هر روز تأخیر، ثواب یک دینار صدقه را براى او خواهد داشت.
آداب قرض دادن و قرض
https://eitaa.com/Afghsntan
راسخون
جستجو در راسخون
فرهنگ قرض دادن و چالش های کنونی آن از نگاه روایات
قرض دادن مزیت های ویژه ای از جمله حفظ عزت نفس قرض گیرنده، رسیدن به نیازمند واقعی، برکت، ترغیب به کار و تلاش بیشتر و... دارد که موجب شده از ارزش و ثواب بیشتری نسبت به صدقه برخوردار باشد. با عمل به دستورات دقیق دین اسلام در مورد این فرهنگ ناب اسلامی می توان جامعه را از آفات احتمالی قرض دور داشت.
سهشنبه، 24 تير 1399
تخمین زمان مطالعه: 9 دقیقه
پدیدآورنده: محسن رفیعی وردنجانی
موارد بیشتر برای شما
فرهنگ قرض دادن و چالش های کنونی آن از نگاه روایات
ارزش دینی قرض دادن
فرهنگ قرض دادن، از جمله سنت های بسیار ارزشمند اسلامی است که در قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام از اجر و ارزش فراوانی برخوردار است. خدای متعال خود را طرف حساب قرض دهنده دانسته و می فرماید: «مَنْ ذَا الَّذی یُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً؛ [1] کیست آن کس که به خدا وامى نیکو دهد.»قرآن کریم، وعده بازپرداخت مضاعف و نیز پاداشی نیکو به قرض دهنده را یادآور می شود.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله در مورد ارزش و پاداش قرض دادن می فرمایند: «وَ مَنْ أَقْرَضَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ کَانَ لَهُ بِکُلِّ دِرْهَمٍ أَقْرَضَهُ وَزْنَ جَبَلِ أُحُدٍ وَ جِبَالِ رَضْوَى وَ طُورِ سَیْنَاءَ حَسَنَاتٌ فَإِنْ رَفَقَ بِهِ فِی طَلَبِهِ یَعْبُرُ بِهِ عَلَى الصِّرَاطِ کَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ اللَّامِعِ بِغَیْرِ حِسَابٍ وَ لَا عَذَاب؛ [2] کسى که به برادر مسلمان خود قرض دهد، در برابر هر درهمى که قرض داده هم وزن کوه احد و کوه رضوان و کوه سینا، حسنات خواهد داشت. و اگر براى وصول آن مدارا کند، از پل صراط همچون برق جهنده بدون حساب و عذاب خواهد گذشت.»
فواید و کارکردهای قرض دادن
در غیر مواردی که مختص صدقه است، فرهنگ قرض الحسنه به خاطر مزیت هایش بر صدقه، از ارزش بالاتری برخوردار است. در اینجا ضمن اشاره به برخی از مزیت های قرض دادن، چالش مربوط به هر مورد و راهکار دینی حل آن چالش را مورد بررسی قرار می دهیم.
مزیت اول: رسیدن به نیازمند
یکی از دغدغه های اصلی خیرین آن است که کمکشان به نیازمند واقعی برسد. منشأ این دغدغه آن است که چه بسا صدقه به دست نیازمند اصلی نرسد. یکی از مزیت های قرض دادن آن است که همیشه به دست کسی می رسد که واقعاً نیازمند است زیرا تنها کسی که واقعاً نیاز دارد درخواست قرض می کند. امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند: «عَلَى بَابِ الْجَنَّةِ مَکْتُوبٌ الْقَرْضُ بِثَمَانِیَةَ عَشَرَ وَ الصَّدَقَةُ بِعَشَرَةٍ، وَ ذَلِکَ أَنَّ الْقَرْضَ لَا یَکُونُ إِلَّا لِمُحْتَاجٍ وَ الصَّدَقَةَ رُبَّمَا وُضِعَتْ فِی یَدِ غَیْرِ مُحْتَاج؛ [3] بر در بهشت نوشته شده است که: قرض دادن هجده ثواب دارد و صدقه دادن ده ثواب دارد. دلیل فضیلت قرض بر صدقه این است که قرض را فقط کسی میگیرد که نیازمند باشد؛ ولی چه بسا صدقه را کسی که محتاج نیست هم بگیرد.» از اینجا فهمیده می شود که کمک به کسانی که اظهار نیاز می کنند در حالی که واقعاً نیازمند نیستند هم حکم صدقه را دارد.
چالشی به نام «نیاز»
یکی از آفات در قرض الحسنه این است که قرض گیرنده نیاز ضروری نداشته باشد. این مسأله در دین اسلام مورد توجه بوده است.
قرض کردن، حتی در صورت نیاز هم مکروه است. اما کراهتش از حالت عدم نیاز کمتر است. البته گاهی نیاز آنقدر زیاد است که قرض کردن واجب میشود و آن مواردی است که حفظ جان یا آبرو و امثال آن، منوط به قرض کردن باشد. [4]
امام علی علیه السلام می فرمایند: «إِیَّاکُمْ وَ الدَّیْنَ فَإِنَّهُ هَمٌّ بِاللَّیْلِ وَ ذُلٌّ بِالنَّهَار؛ [5] از قرض کردن پرهیز نمایید؛ چون قرض باعث غم و اندوه شب و خوارى انسان در روز است.» این مسأله، پیامد طبیعی قرض گرفتن است که جز با ترک قرض، رهایی از آن ممکن نخواهد بود. معلوم می شود برخی از گرفتاری ها و غم ها مثل همین مورد، به دست خود انسان به وجود می آیند.
مزیت دوم: حفظ عزت نفس و آبرو
دین اسلام اهمیت ویژه ای برای عزت نفس مؤمنان قائل است. امام صادق علیه السلام می فرمایند: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَّضَ إِلَى الْمُؤْمِنِ أُمُورَهُ کُلَّهَا وَ لَمْ یُفَوِّضْ إِلَیْهِ أَنْ یَکُونَ ذَلِیلا؛ [6] خداوند اختیار همه کارها را به مؤمن داده اما این اختیار را به او نداده است که ذلیل باشد.» درست است که قرض گرفتن موجب غم می شود اما در مقایسه با صدقه، عزت نفس انسان را خدشه دار نمی کند؛ از این رو بر صدقه برتری دارد.
چالش «یا قرض یا عزت»
گاهی قرض گرفتن، عزت نفس انسان را از بین می برد و موجب آبروریزی می شود. مثل این که فرد قرض دهنده، همه را با خبر کند و آن را دائماً به انسان یادآوری کند.
https://eitaa.com/Afghsntan
پس، با همه مزیت های نسبی قرض گرفتن، باید توجه داشت که برای قرض گرفتن به چه کسی مراجعه می کنیم؟ درخواست از افرادی که خود، عزتمند نیستند به معنای در خطر انداختن عزت نفس است. رسول خدا صلّی الله علیه و آله خطاب به امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد هشت گروه سخن می گویند که اگر مورد توهین قرار گرفتند خودشان مقصرند و کسی جز خود را نباید سرزنش کنند. در مورد یکی از آن هشت گروه می فرمایند: «طَالِبُ الْفَضْلِ مِنَ اللِّئَام؛ [7] کسی که از افراد پست بخشش طلب کند.»
فرهنگ قرض دادن و چالش های کنونی آن از نگاه روایات
مزیت سوم: تشویق به کار و تلاش بیشتر
تلاش برای بازگرداندن قرض، نوعی به چرخش درآوردن اقتصاد نیازمندان و تمامی جامعه است. این ویژگی نه تنها در بسیاری از صدقات دیده نمی شود بلکه چه بسا صدقه، مانع از تلاش فرد نیازمند شود. واقعیت آن است که بهره هر کس به اندازه سعی و تلاش اوست چنان که قرآن کریم می فرماید: «وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ [8] و اینکه براى انسان جز حاصل تلاش او نیست.»
افراط در کار و تلاش
این که انسان خودش را زیر بار قرض های سنگین ببرد و مجبور به کار بیش از حد شود و از بقیه وظایف خود باز بماند یکی از آفات قرض گرفتن است. از سوی دیگر، اصرار بیش از طاقت قرض گیرنده نسیت به پرداخت سریع قرض، موجب اختلال در زندگی او خواهد شد. به همین جهت است که روایات متعددی بر ضرورت و اجر فراوان مهلت دادن به قرض گیرنده تأکید دارند. از جمله، امام صادق علیه السلام می فرمایند: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یُحِبُّ إِنْظَارَ الْمُعْسِرِ وَ مَنْ کَانَ غَرِیمُهُ مُعْسِراً فَعَلَیْهِ أَنْ یُنْظِرَهُ إِلَى مَیْسَرَة؛ [9] خداوند متعال مهلت دادن به تنگدست را دوست دارد کسى که بدهکارش تنگدست است، باید به او مهلت دهد تا توانمند شود.»
https://eitaa.com/Afghsntan