#شبهه
🌹آیا اسلام دین غم است؟
✍️ معمولا همه عارفان دچار نوعی غم هستند.
❓برخی میگویند دین اسلام دین غم است، آیا دین غمگین میتواند راهی برای سعادت انسان مطرح کند؟
🔘 برای پاسخ به این سوال باید گفت غمهای انسان ریشه در دو نوع اتفاقات دارد.
1🔸نوع اول غم انسان ریشه امور دنیوی و ناکامی در امور دنیوی دارد. نرسیدن به آرزوهای دنیوی و طمع مال دنیا و یا شهوترانی و... دارد . که این نوع غم نه تنها بیارزش و گذراست بلکه غمی است که باعث از بین رفتن اصل و هدف زندگی میشود.
2🔸نوع دوم غم که غمی عارفانه است. غمی است که در اثر شناخت آخرت و دنیای دیگر است. عارف چون آن دنیا را میشناسد و میداند فرق آن دنیا و این دنیا، اگر به فرق مفرغ و الماس هم تشبیه کرده باشیم، باز این تشبیه ناقص است. لذا برای رفتن به آن دنیا و لذت بردن از نعمتهای ابدی و بدون رنج آن دنیا بیتابی میکند و در حالت غم و فکرت و اندوه است. غم عارف ناشی از، دوری از وصال معبودی که زیبایی محض است، غم دیدن فقرا و ایتام، غم گذر سریع و بدون فایده عمر، غم معصیتها و گناهان، غم دیدن خلایقی که از یاد خدا غافل هستند، غم دیدن ظلم بشر به بشر و....
غم اول که ریشه در مادیات و امور دنیوی دارد، غمی تحمیلی و جبری است و باعث پریشانی روح و روان و جنون نیز ممکن است بگردد. اما غم عارفانه نه تنها تحمیلی نیست بلکه باعث رشد عقل و اندیشه میشود. غم عارفانه شیرین است و گوارا. مانند کسیکه نوای نی را به اختیار گوش میدهد درحالیکه میتوانست نوای تنبک هم گوش دهد و برقصد. پس در نوای نی شیرینی خاصی حس میکند که انتخابش کرده است.
هر دو غم باعث بیخوابی شبانه میشود ولی بیخوابی برای عبادت کجا و بیخوابی برای انتظار مرگ برای کسی که خسته از زندگی است کجا؟ غمگین دنیا آرزوی مرگ میکند برای رهایی از زندگی دنیا، اما عارف آرزوی مرگ دارد برای رسیدن به زندگی آخرت. به همین علت است که عارفان جملگی، ترک دنیا کرده و زهد اختیار میکنند تا غمی به دنیا و از ناکامیهای آن نداشته باشند. غم دنیوی خوردنش تاثیری در نتیجه ندارد. ولی غم عارف تاثیر دارد و باعث کسب معرفت و تغییر مسیر میشود.
🔻غم دنیوی آرامش را میگیرد، غم آخرت آرامش میدهد.
🆔 @AhkamStekhare
#غیبت_کردن_از_كودك
🤔❓آیا غیبت كودكان جایز است؟
🌺✍️ همه مراجع: اگر طفل ممیّز باشد (یعنی اگر بفهمد از او بدگویی میکنند از این بدگویی ناراحت شود و چنانچه از او تعریف و ستایش کنند، خوشحال شود) ، بدگویی از او غیبت و حرام است.
امّا طفل غیرممیّز، مثلاً بچۀ دو سالهای که ملتفت نیست و از غیبت ناراحت نمیشود، غیبت او حرام نیست.
#غیبت_کردن_نزد_کودک
🤔❓اگر پیش کودکی عیب فردی را بگوییم، غیبت محسوب میشود؟
🌼✍️ همه مراجع: در صدق غیبت، وجود شنونده شرط است؛ اگر شنونده وجود دارد، امّا وجودش کالعدم است، مانند انسان ناشنوا یا کودکی که چیزی نمیفهمد، غیبت محسوب نمیشود مانند اینکه مادری نزد بچۀ شیرخوارهاش از مادر شوهرش یا خواهرشوهرش بدگویی کند، ولی اگر شنونده کودک ممیز است و میفهمد، غیبت محسوب میشود.
📎#احکام
📎#احکام_غیبت
🆔 @AhkamStekhare
─═इई 🍃🍃🌸 ﷽🌸🍃🍃 ईइ═─
#حدیث_روز
✍️ پیامبر رحمت(ص) فرمودند:
💠 ای ابوذر! پنج چیز را قبل از پنج چیز غنیمت شمار...
1️⃣ جوانی قبل از پیری
2️⃣ سلامتی قبل از مریضی
3️⃣ دارایی قبل از فقر
4️⃣ فراغت قبل از اشتغال
5️⃣ زندگی پیش از مرگ
📚 مکارمالاخلاق،جلد۱،ص۴۵۸
🆔 @AhkamStekhare
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ توضیحاتی بسیار زیبا درباره نماز!🌸
🌺 حتما ببینید...
🆔 @AhkamStekhare
#سیزده_آبان
🔴 سه حادثه در یک روز؛ هر سه مربوط به آمریکا!
♦️رهبر معظم انقلاب: «[حوادث ۱۳ آبان] سه حادثه است؛ هر سه حادثه به نحوی مربوط می شود به دولت ایالات متحده آمریكا.
♦️در سال ۴۳ امام (رضوان الله تعالی علیه) به خاطر اعتراض علیه كاپیتولاسیون - كه به معنای حفظ امنیّت مأموران آمریكایی در ایران و مصونیّت قضایی آنها بود - تبعید شدند؛ پس قضیّه مربوط شد به آمریكا.
♦️در سال ۵۷ رژیم وابستهی به آمریكا در خیابانهای تهران دانش آموزان را به قتل رساند و آسفالت خیابان های تهران به خون نوجوانان ما رنگین شد، برای دفاع از رژیم وابستهی به آمریكا؛ این هم مربوط شد به آمریكا.
♦️در سال ۵۸ ضربتِ متقابل بود؛ یعنی جوانان شجاع و مؤمن دانشجوی ما به سفارت آمریكا حمله كردند و حقیقت و هویّت این سفارت را كه عبارت بود از لانه جاسوسی كشف كردند و در مقابل چشم مردم دنیا گذاشتند.»
🌹 ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش آموز گرامی باد.
🆔 @AhkamStekhare