با سلام
🔶 باتوجه به این که ماه رجب از روز دوشنبه شروع میشود و یک عمل بسیار مجربی برای ماه قمری که اگر از روز دوشنبه شروع شود وارد شده است الحمدالله و با توجه به عنایت باری تعالی امسال ماه رجب از روز دوشنبه شروع میشود
✅پیشنهادی که داده میشود این است که این دستور مجرب را در خانه یا مسجد خود راه اندازی کنند این دستور و توصیه از ملا محسن فیض کاشانی رحمهالله علیه در کتاب اللیالی المخزونه ذکر شده و آیت الله بهجت رحمه الله علیه این را به اطرافیان و شاگردان خود توصیه میکردند.
🔹که این دستور مجرب خواندن سوره واقعه است به شرح ذیل:
۲ بهمن ۱۴۰۱
✅دستور این ختم بدین شرح است:
ختم سوره واقعه، از ختم های مأثوره و بسیار مجرب هست که مورد توصیه علما و بزرگان بوده است و حضرت آیتالله بهجت هم مطابق اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت استکه: چون اول ماه دوشنبه باشد شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه با طهارت و رو به قبله، روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند: ١
يا مُسَبِّبَ الاَسْبابِ وَ يا مُفَتِّحَ الاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنا الْاَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي و رِزْقُ عِیالي فِی السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيداً فَقَرِّبْهُ وَ إِنْ كَانَ قَرِيباً فَيَسِّرْهُ وَ اِنْ كانَ يَسِيراً فَكَثِّرْهُ وَ اِنْ كانَ كَثِيراً فَخَلِّدْهُ وَ اِنْ كانَ مُخَلَّداً فَطَيِّبْهُ وَ اِنْ كانَ طَيِّباً فَبارِكْ لي فيهِ وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ يا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ وَ وَحْدانِيَّتِكَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ وَ اِنْ كانَ عَلي اَيْدِي شِرارِ خَلْقِکَ فَانْزِعْهُ وَانْقُلْهُ اِلَيَّ حَيْثُ اَكونُ وَ لا تَنْقُلْنِي اِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
ای سببساز اسباب و ای گشاینده درها، بگشای برای ما درها را و آسان گردان بر ما حساب را و آسان کن بر ما عقاب [سختیها] را، خداوندا اگر روزی من و روزی عیالم در آسمان است پس فرودش آور و اگر در زمین است پس خارجش گردان و اگر در زمین و در جای دوری است نزدیکش گردان و اگر نزدیک است آسانش گردان و اگر آسان است پس زیادش گردان و اگر زیاد است پس جاودانهاش گردان و اگر جاودانه است پس پاکیزهاش گردان و اگر پاک است پس برای من در آن برکت قرار ده و اگر موجود نیست موجودش گردان، با وجودبخشی خود و یکتایی خود که همانا بر هر چیزی توانایی و اگر در دستان خلق شرور توست آن را از دستش بگیر و آن را به من منتقل کن هر جا که باشم و مرا بهسوی آن منتقل نکن آنجا که آن هست.
***
در ادامه، از مرحوم مجلسی رحمهالله به نقل از امام سجاد علیهالسلام این عمل را با دعایی در پنجشنبههای میان این چهارده روز نقل میکند؛ آن دعا چنین است:
يا ماجِدُ يا واحِدُ، يا جَوادُ يا حَليمُ، يا حَنّانُ يا مَنّانُ يا كَريمُ، اَسْئَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثى، وَ تَقْضى بِها دَيْنى، وَ تُصْلِحُ بِها شَأْنى بِرَحْمَتِكَ يا سَيِّدى. اَللَّهُمَّ اِنْ كانَ رِزْقى فِى السَّماءِ فَاَنْزِلْهُ، وَ اِنْ كانَ فِى الاَرْضِ فَاَخْرِجْهُ، وَ اِنْ كانَ بَعيداً فَقَرِّبْهُ، وَ اِنْ كانَ قَريباً فَيَسِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ قَليلاً فَكَثِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ كَثيراً فَبارِكْ لى فيهِ، وَ اَرْسِلْهُ عَلى اَيْدى خِيارِ خَلْقِكَ، وَ لا تُحْوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ (بِكَيْنُونَتِكَ) وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللًّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَىَّ حَيْثُ اَكُونُ، وَ لا تَنْقُلْنى اِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ، [يا حَىُّ يا قَيُّومُ يا واحِدُ يا مَجيدُ يا بَرُّ يا كَريمُ] يا رَحيمُ يا غَنِىُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَیِّنَا [هَنِّئْنا-هَيِّئْنا] كَرامَتَكَ وَ اَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
ای یکتا، ای صاحب مجد، ای بخشنده، ای بردبار، ای بسیار مهربان، ای بسیار عطاکننده، ای کریم؛ از تو میخواهم هدیهای از هدایایت که بدان آشفتگیام را سامان دهی و بدان قرضم ادا کنی و کارم را با آن اصلاح گردانی به رحمت خود ای سرورم. خداوندا اگر روزی من در آسمان است، پس فرودش آر، و اگر در زمین است پس خارجش گردان، و اگر دور است، نزدیکش گردان و اگر نزدیک است آسانش گردان و اگر کم است زیادش گردان و اگر زیاد است برای من مبارکش گردان آن را بفرست به دستان بهترین آفریدگانت و مرا به بدترین مخلوقاتت محتاج مکن. و اگر موجود نیست پس موجودش کن به هستیبخشی و یکتایی خود خداوندا آن را منتقل کن به آنجا که من هستم و مرا منتقل مکن بهسوی آن آنجا که هست همانا بر هر چیزی توانا هستی [ای زنده، ای پاینده، ای یکتا، ای گرامی، ای نیکو، ای کریم] ای بخشایشگر، ای بینیاز، درود فرست بر محمد و خاندان محمد و نعمت خود را بر ما تمام کن و بچشان بر ما کرامتت را و عافیتت را بر ما بپوشان.
بهجتالدعا، ص٣۶٢-٣۶۴.
١.اللیالیالمخزونه، ملا محسن فیض کاشانی، نسخه خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، ص۵٣-۵۵.
۲ بهمن ۱۴۰۱
💠 نمک
✍️✍️چرا قبل و بعد از غذا در حد چشیدن نمک بخوریم⁉️
✅پیامبر اکرم (ص) می فرمایند :
قبل و بعد از غذا در حد چشیدن نمک بخورید.
جالب است بدانید چشیدن نمک قبل از غذا موجب ترشحات سه غده مترشحه در دهان میشود. این ترشحات باعث ضدعفونی شدن دهان، مری، معده و شست و شوی دستگاه گوارش میشود.
چشیدن نمک بعد از غذا علاوه بر شست و شو، باعث بسته شدن دهانه معده شده که از مستعد شدن بخارات معده و بوی بد دهان جلوگیری می کند...
❤❤❤❤❤
@Ahkamrasmezendegi
۲ بهمن ۱۴۰۱
۲ بهمن ۱۴۰۱
۲ بهمن ۱۴۰۱
۲ بهمن ۱۴۰۱
♨️ حدیث روز
💠 امام باقر (علیه السلام):
🔹 «إنَّ المُؤمِنَ أخُو المُؤمِنِ؛ لا يَشتِمُهُ و لا يَحرِمُهُ و لا يُسيءُ بِهِ الظَّنَّ »
🔶 مؤمن، برادرِ مؤمن است؛ به او دشنام نمى دهد، او را محروم نمى سازد و به او بدگمان نمى شود.
📚 تحف العقول : 296
#️⃣ #حدیث_روز
۳ بهمن ۱۴۰۱
۴ بهمن ۱۴۰۱
۴ بهمن ۱۴۰۱
✨﷽✨
💐حلول ماه رجب مبارک💐
✍خداوند عزّوجلّ فرمود: ماه رجب را ريسمانى ميان خود و بندگانم قرار داده ام؛ هر كس به آن چنگ زند، به وصال من رسد.
📚إقبال الأعمال، ج 3، ص 174
پیامبر (ص): در بهشت قصرى است كه جز روزه داران ماه رجب وارد آن نمى شوند.
📚بحار الأنوار، ج 97، ص 47
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : رجب را «ماه ريزانِ خدا» ناميده اند؛ چون در اين ماه، رحمت بر امّت من، به شدّت فرو مى ریزد
📚بحارالأنوار جلد97 ص 39
پیامبر اکرم (ص): رجب ماه بارش رحمت الهى است. خداوند در اين ماه رحمت خود را بربندگانش فرو مى ريزد.
📚عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص71
امیرالمؤمنین عليه السلام:
خوش دارم كه انسان، سالى چهار شب
خود را وقف عبادت خدا كند:
🔸 شب عيد فطر،
🔸 شب عيد قربان،
🔸 شب نيمه شعبان
🔸و شب اول ماه رجب
📚 ميزان الحكمه جلد5 صفحه430
امام کاظم (ع): رجب ماه بزرگى است كه خداوند [پاداش] نيكى ها را در آن دو چندان و گناهان را پاك مى كند .
📚من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 92
@Ahkamrasmezendegi
۴ بهمن ۱۴۰۱
✍امام رضا عليه السلام:
طوبى لِمَن شَغَلَ قَلبُهُ بِشُكرِ النِّعمةِ
خوشا به حال كسى كه دلش به شكر نعمت، مشغول است!
📚 نزهة الناظر صفحه198
@Ahkamrasmezendegi
۴ بهمن ۱۴۰۱
☀️ امام صادق (ع):
هر كس شبى بیمار شود و آن را نیكو بپذیرد و خدا را شکر و سپاس گوید، كفّاره شصت سال «عمر سراسر لغزش» او خواهد بود.
.
راوى مىگوید: گفتم: معناى نیكو پذیرفتن آن چیست؟ فرمود: بر رنج و ناراحتى آن صبر كند.
📗ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 193
@Ahkamrasmezendegi
۴ بهمن ۱۴۰۱