✂️ برشی از یک کتاب
تضاد نیازها
در مورد تضادِ نیازها ، هر بار من چیزی در مورد نیاز بچه ها می شنوم از خودم سئوال می کنم : « آیا این نیاز اوست یا چیزی است که او می خواهد ؟ » تشخیص بین این دو ساده نیست . یک کودک نیازهای بی شماری دارد که باید برآورده شود . اما خواسته هایش یک چاه بدون ته هستند . مثلاً او دوست دارد نزد والدینش بخوابد ، اما نیاز او این است که در تخت خودش بخوابد . در ایام عید همه اسباب بازی ها را به عنوان عیدی می طلبد ، اما فقط به یکی دو تای آنها نیاز دارد .
📚 کودک ، خانواده ، انسان ، ادل فیبر ، ص ۱۶۹
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#ابرقدرتی
دیگر هیچ کشوری نمی تواند مدعی ابرقدرتی باشد . دیگر قدرت یک مرکز سرزمینی نداشته و بر مرزهای ثابتی تکیه ندارد ، بلکه قدرت و اقتصاد حالتی نامتمرکز ، بی سرزمین و سیال دارند که تمامی فضاهای جهان را در مرزهای باز و پیوسته در حال گسترش خود جذب و هضم می کنند که از طریق شبکه های درهم تنیده فرماندهی ، به مدیریت هویتهای دوگانه ، سلسله مراتب ناپایدار ، مبادلات متکثر می پردازند . رنگ های ملی متمایز ، در رنگین کمان جهانی درهم ادغام و مخلوط می شوند .
📚 امپراتوری آنتونیو نگری و مایکل هارت ، ص ۱۷
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#شاه_رفت
پس از رفتن شاه و برقراری رژیم جمهوری اسلامی ، بسیاری از تحصیل کردگان و روشنفکران ، بخصوص ایرانیانی که به عناوین مختلف به کشورهای غربی و بخصوص آمریکا مهاجرت کردند ، در تحلیلهای مربوط به سقوط رژیم سلطنت و پیروزی انقلاب و ایجاد جمهوری اسلامی ، همان نغمه پیشین را ، مبنی بر اینکه هیچ نوع تغییر و تحولی در ایران بدون خواسته و نظر خارجیان انجام شدنی نیست ، ساز کردند و رفتن شاه و تغییر رژیم ایران را ، طرح و نقشه از پیش تهیه شده انگلیس و آمریکا دانستند و این فکر پوچ و بی محتوا را در میان عوام الناس تبلیغ کردند .
اشرف پهلوی ، خواهر شاه در یک مصاحبه رادیویی گفت : من مطمئن هستم که ملاها تنها نبودند . این حرکت هماهنگ شده ای بود که خارجیان نیز در آن دست داشتند . همین وضع درباره پدرم صدق می کند . با برادرم نیز به همین منوال عمل کردند . بیگانگان می دیدند که ایران دارد خیلی قدرتمند می شود ... ده سال دیگر ، ایران ژاپن دیگری می شد ، آنها نمی توانستند ژاپن دیگری را در آسیا تحمل کنند .
برای اشرف و بسیاری دیگر ، القاء این اندیشه بین مردم ، که انقلاب ایران ساخته و پرداخته بیگانگان می باشد ، آسانتر است از اینکه درصدد درک و علل فروپاشی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب برآیند ، دوستان و دشمنان واقعی خود را بشناسند ، و میلیونها مردم ایران را تحقیر نکنند .
اگر باور داشته باشیم که بیگانگان در تعیین سرنوشت ما ، و تغییر رژیم ایران دست داشته اند و بنا بر گفته اشرف قدرتمند شدن ایران به زیان خارجیان بود و سقوط شاه ، در راستای منافع آنها قرار داشت ، بلافاصله این سئوال مطرح می شود که غرب با ساقط کردن رژیمی که از جنبه های اقتصادی ، سیاسی و نظامی با آن وابستگی تام و تمام داشت و متحد نیروی نظامی و سیاسی و حافظ منافع استراتژیکی او ، در خاورمیانه و خلیج فارس بود ، چه سودی می برد و با حذف شاه و برقراری نظام جمهوری اسلامی چه نتیجه ای به دست می آورد ؟
پاسخ این سوال را می توان به آسانی ، با بررسی پیامد های بعد از پیروزی انقلاب و نتایج درازمدت آن بر منافع غرب و ایالات متحده آمریکا به دست آورد ؛ خارج شدن ایران از جرگه متحدین آمریکا ، قطع روابط سیاسی ، اقتصادی و نظامی با آن کشور ، برچیده شدن پایگاه های اطلاعاتی آمریکا از شمال ایران ، گروگانگیری ، درگیری نظامی در خلیج فارس... اهم نتایج سقوط شاه و برقراری رژیم جمهوری اسلامی بود .
سایروس ونس وزیر خارجه دولت کارتر می گوید : « خارج شدن ایران از جرگه متحدین آمریکا و اداره کشور به وسیله رژیمی که دوست ما نیست ، به منافع سیاسی ، امنیتی و استراتژیکی ما ، در جنوب غربی آسیا ، سخت لطمه وارد ساخت ...»
📚 تاریخ سیاسی ۲۵ ساله ایران ، سرهنگ غلامرضا نجاتی ، صص ۴۹۱ و ۴۹۲
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
#معرفی_کتاب
تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران
نویسنده : سرهنگ غلامرضا نجاتی
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
برشی از یک کتاب
#معرفی_کتاب تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران نویسنده : سرهنگ غلامرضا نجاتی 🔰 کانال برشی از یک کتا
📚 معرفی کتاب
(به مناسبت دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران )
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ بسیاری از ناظران سیاسی و دست اندرکاران سیاست را حیرت زده و مبهوت ساخت . اگر این تحول را نقطه عطف تاریخ معاصر جهان به شمار آوریم سخن به گزاف نگفتهایم ... بررسی روند فروپاشی رژیم شاه و عبرت آموزی از آن ، مستلزم گزارش دقیق و غیر مغرضانهٔ تاریخ حکومت رژیم پهلوی است . تاریخ ظهور و سقوط رژیم پهلوی دست کم در فاصله زمانی از کودتای ۱۳۳۲ تا انقلاب ، دارای فرازهای متفاوتی است که بررسی دقیق آنها ، نسل معاصر و آیندگان را چراغی روشن برای پیمودن مسیر آینده بدست خواهد داد . بدین ترتیب گزارش دقیق و درست وقایع این دوران ، خدمتی است بزرگ به آگاهی و آزادی نسل آینده . اما متأسفانه اغلب کسانی که برای نگارش و گزارش تاریخ این برهه از زمان ، دست به قلم برده اند انگیزه های مختلفی داشته اند که خود موجبات تحریف تاریخ را فراهم آورده است ؛ عده ای از این گزارشگران بیشتر در اندیشه تبرئه خود بوده اند تا نقل درست وقایع ...
در چنین شرایطی ، نوشتن کتابی محققانه ، منصفانه و بدور از همه آن آلودگیها ، در مورد تاریخ سیاسی ایران از کودتا تا انقلاب ، که شامل حساسترین دوران سرخوردگی از جنبش ملی ، تحولات منجر به قیام ۱۵ خرداد و بالاخره بروز اولین جرقه های انقلاب اسلامی تا پیروزی آن می باشد ، کاری بسیار بزرگ و در عین حال کاملاً ضروری است که تنها از عهده نویسندگانی بی غرض و توانمند ، ساخته است .
کتاب تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران اثر سرهنگ غلامرضا نجاتی از جمله کتابهایی محسوب میشه که مختصات و ویژگی های یاد شده در بالا رو به همراه داره ، سرهنگ غلامرضا نجاتی اولین تجربه آشکار سیاسی خودش رو با قبول سمت وکیل مدافعی آیت الله طالقانی در دادگاه نظامی ، به سالهای ۱۳۴۲_۱۳۴۳ آغاز کرده و بعد از آن اقدام به تألیف و ترجمه کتابهای متعدد در مورد انقلابها و جنبشهای ملتهای محروم نظیر جنگ ویتنام ، جنگ اعراب و اسرائیل و ... پرداخته . خواندن این کتاب( ۲ جلدی) را به همه علاقه مندان به حوزه تاریخ معاصر پیشنهاد میکنم .
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
انقلاب اسلامی یا جمهوری اسلامی ؟!
مهمترین وظیفه ما برای حفظ جمهوری اسلامی ، در گام اول #فهم_انقلاب_اسلامی و دلالت های مربوط به فلسفه سیاسی آن و در گام دوم توجه به #نقد_درون_گفتمانی برای جلوگیری از آسیب ها و آفات ناشی از سیاست ها و رفتار های غیر منطبق با آرمان های این انقلاب است . امروز باید به این درجه از پختگی رسیده باشیم که میان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی تفاوت قائل شویم و آن ها را خلط نکنیم . باید از انقلاب اسلامی به عنوان #محک و #معیار داوری و ملاک نقد استفاده کنیم و این محک را تراز سیاست ها و رفتارهای قابل مشاهده در جمهوری اسلامی قرار دهیم و در برابر تعارض ها و ناهم خوانی ها تن به سکوت ، توجیه ، تطهیر و حتی تقدیس ندهیم . چرا در عرصه اقتصاد ، سیاست و فرهنگ در کشور شاهد الگوهایی بودیم که ما را از جوهره و ماهیت و قابلیت ها ، ظرفیت ها و آرمان های انقلاب دور کرد ؟ چرا در کشور شاهد عمل گرایی و اباحه گرایی دولتی بودیم ، چرا شاهد این بودیم که عملاً امکانات و فرصت های دولتی در اختیار منش لیبرال و سکولار تنی چند از دولتمردان قرار گرفت ؟ به تحلیل نگارنده ، دلیل عمدهٔ آن به #فقدان_نقد ، به ویژه نقد درون گفتمانی بر می گردد . نقدی که هیچ گاه و با هیچ توجیه و محملی نباید متوقف شود .
📚 انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن ، عماد افروغ ، ص ۲۸۳ و ۲۸۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
نفتی که مال ما بود اما نبود
در فاصلهٔ سالهای (۱۳۱۲- ۱۳۲۸ش) شرکت نفت انگلیس و ایران ۸۹۵ میلیون پوند استرلینگ درآمد خالص داشته است . از این مبلغ ۵۰۰ میلیون پوند سود سرمایه بوده ، ۱۷۵ میلیون پوند به دولت انگلستان مالیات پرداخته و ۱۱۵ میلیون پوند سود سهام سهامداران غیر ایرانی ( عمدتاً انگلیسی) شده و تنها ۱۰۵ میلیون پوند به دولت ایران پرداخته اند ، یعنی تنها ۱۱٫۹ درصد درآمد خالص یا ۱۴٫۶ درصد از سود خالص ، عایدات داشته است . حال اگر سود را از آغاز بهره برداری از نفت ایران حساب کنیم از ۱۲۸۷ تا ۱۳۲۹ ش شرکت نفت بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار سود خالص داشته که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد آن به ایران پرداخت شد .
📚 مقاومت شکننده ، جان فوران ، ص ۴۲۶
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
#مداخله_نظامی_پهلوی_در_منطقه
خاورمیانه منطقه ای بود که شاه می خواست دعاوی ایران در مورد قدرت منطقه ای را به اثبات برساند . این قدرت منطقهای جدید حالت تهاجمی داشت . شاه در امور منطقه به مداخله نظامی می پرداخت . هدف این سیاست او تحکیم موقعیت خود و ارتش در منطقه و تضعیف دولت ها یا جنبشهایی بود که به نحوی قدرت ایران را تحتالشعاع قرار می دادند . از بُعد مداخله نظامی ، در جنگ داخلی یمن ( ۱۳۴۱-۱۳۴۹) به دخالت پرداخت ؛ در(۱۳۵۰) سه جزیرۀ ایرانی دهانه خلیج فارس را تصرف کرد ؛ نیروی چند هزار نفری به حمایت از سلطان قابوس پادشاه عمان به ظفار فرستاد تا با شورشیان مبارزه کند ( ۱۳۵۲-۱۳۵۵) ، در (۱۳۵۲) در برابر جدایی خواهان بلوچ به حمایت از پاکستان برخاست و در دوره (۱۳۵۱-۱۳۵۴) از شورشیان کرد عراقی پشتیبانی کرد . به اعتقاد هالیدی :
هیچ کشور جهان سومی به اندازه ایران در نیمه دهه ۱۳۴۰ در خارج از مرزهای خود به مداخله نپرداخته بود . کرهٔ جنوبی ، اندونزی ، زئیر ، اسرائیل ، برزیل و عربستان سعودی به طور مستقیم یا غیر مستقیم در خارج از مرزهایشان به حمایت از نیروهای ضدانقلابی اقدام کرده بودند اما در این باره هیچ کدام به پای ایران نمی رسیدند .
📚 مقاومت شکننده ، جان فوران ، ص ۵۱۵
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
May 11
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
خدایا
مرا استواری بخش ، تا برای هر کس با من ناراستی کند جز خیر نخواهم ، در حق آنان که از من بریده اند نیکی کنم ، از مال خویش به کسانی که محرومم ساخته اند ببخشم ، با هر کس که با من قطع رَحِم کرده است صلۀ رحم کنم ...
📚 صحیفه سجادیه ؛ علیُّ بنُ اَلْحُسَینِ
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
هر کس اندوهی را از مسلمانی دور کند ، خدا در برابر ، اندوهی را از اندوههای روز قیامت از او دور خواهد کرد ...
(محمد بن عبدالله)
📚 مجمع البیان ، جلد ۹ ، ص ۱۳۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed