✂️ برشی از یک کتاب
بشرِ دوران ما ، گم کرده راه و سرگردان است . او در حالی که از نظام باورهایش گسسته است ، هنوز به نظام اندیشگی دیگری نپیوسته است و هنوز زیر پایش محکم نیست . امروز هیچ ایمان و آرمانی ، قلب و اندیشهٔ انسان دوران ما را به تپش وا نمی دارد . انسان عصر ما صرفاً در ورطه ای از روزمرگی ها ، کار برای زندگی ، زندگی برای کار ، تولید برای مصرف و مصرف برای تولید غرق شده است و نوعی پوچی و هیچ بودن خویش را احساس می کند . در شرایط کنونی ، مصرف به بزرگترین آرمان بشر تبدیل گشته است و آدمیان به توده های وسیع مصرف کننده مبدل شده اند . ظهور فرهنگ مصرف انبوه ، باعث یکدست شدن نسبی همه فرهنگ ها و تجربه های بومی و ملی شده است . امروز داشتن یک شغل ، یک خانه و یک اتومبیل ، ارضای غریزهٔ جنسی و مصرف بیشتر ، به بزرگترین آرمان های انسان ها در همه جوامع بشری در سراسر جهان تبدیل گشته است . در دوران ما ، پول و سرمایه ، نه دیگر صرف وسیله ای برای مبادله ، بلکه به مفهومی متافیزیکی تبدیل شده است . آنچه قوام بخش عالم انسانی و زیست جهان آدمی است ، نظام اندیشگی اوست که جهان ، انسان ، زندگی و شأن و جایگاه آدمی در جهان را تبیین می کند . بدون این نظام اندیشگی و بدون هیچ مبنای متافیزیکی ، بشر فاقد زیست جهان است .
📚 ما و جهان نیچه ای ، بیژن عبدالکریمی ، ص ۱۰۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
روح و ذهن انسان معاصر درگیر زندگی روزمره و نظام مصرفی است که بازارهای جهانی و روند رشد تکنولوژی آن را به فرد و جامعه تحمیل می کند . نزاع بر سر کسب امکانات شغلی ، امکانات تحصیلی ، فرصت های زندگی ، حتی تشکیل خانواده و ارضای غرایز جنسی ... فرد را آنچنان در گردونهٔ روزمرگی قرار داده است که وی را به تمامی از خویش و حضور خویشتن در این جهان و از اندیشیدن بر نسبت خویش با جهان غافل کرده است ... نحوهٔ زیست مان بسیار بیش از پیش در قید اجبارهایی است که هیچ کنترل و تسلطی بر آنها نداریم . ما در چرخهٔ زندگی روزمره اسیر گشته ایم . آزادی از این چرخه امکان پذیر به نظر نمی رسد . ظاهراً تنها ابزاری که می تواند ما را به آزادی و قدرتی رساند که بتوانیم اندیشه هایمان را متحقق سازیم ، پول و امکانات مادی است ، یعنی دقیقاً همان چیزی که ما را بسیار بیشتر از گذشته اسیر چرخهٔ باطل حیات روزمره ساخته است ... رقابت برای موفقیت اقتصادی شدید است و پیشرفت های مادی جایگاه مهمی در ایجاد منزلت اجتماعی دارد . در این شرایط تاکید وافر بر اهداف مادی و اقتصادی با فشار نیروهای اجتماعی ، افراد را به انتخاب طرق و وسایلی وامی دارد که انتخاب آنها چندان اختیاری نیست . به تعبیر دیگر برای همه افراد جامعه اهداف ، به طور برابر و از طریق وسایل قابل قبول ، دست یافتنی نبوده ، بلکه صرفاً زمانی تحقق این اهداف امکان پذیر است که وسایل نامشروع برای رسیدن به آنها مورد استفاده قرار گیرد . نتیجه این شرایط ، مرگ اصالت ها ، رشد فرهنگ نفاق ، نان به نرخ روز خوری و در یک کلمه تهی شدن وجه انسانی انسان است .
📚 ما و جهان نیچه ای ، بیژن عبدالکریمی ، ص ۲۳۴
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
با ظهور مدرنیته ، فرهنگ اصیل به معنای تلاش برای رشد و تعالی انسانی به امری حاشیه ای و تزیینی تبدیل شده است . همین امر ، یعنی فقدان یک جهت گیری برای رشد و تعالی انسانی ، فرهنگ مدرن ، و به نحو مشخص فرهنگ لیبرالی را از درون تُهی و بی درون مایه ساخته است . فرهنگ ، میراث و سنت شرط تحقق نحوهٔ هستی آدمی است... در فرهنگ مدرن به دلیل مبانی وجود شناختی و انسان شناختی خاص آن هیچ گونه دعوتی برای عبور از خویشتن و صیرورت به سوی یک « من برتر و آرمانی» دیده نمی شود و واقعیت فرد ، همان گونه که هست ، به رسمیت شناخته می شود . لذا انسان مدرن با انقطاع از فرهنگ، سنت و میراث گذشتگان ، فرهنگ تازه ای را جانشین فرهنگ اصیل گذشتگان نمی کند ، بلکه ذات فرهنگ را به مهمیز پرسش و نقد می گیرد . انسان منقطع از سنت ، میراث و فرهنگ ، انسان بی خانمان است و یک چنین بی خانمان ای در انسان مدرن دیده می شود . فرهنگ مدرن مبتنی بر درک خاصی از عقلانیت ، یعنی مبتنی بر عقلانیت ابزاری است . بر اساس یک چنین عقلانیتی ، جهان به منزله منبعی برای بهرهبرداری است . انسانی که نقطه عروجش صرف بهرهبرداری از جهان ، و نه هیچ حقیقت و ارزش دیگری است ، انسانی تهی و بی درون مایه است . این انسان هیچ تعلقی به جامعه ندارد ، بلکه جامعه را نیز زمینه و ابزاری برای بهره مندی بیشتر از جهان درک می کند . انسان یگانه موجودی است که نحوهٔ هستی خویش را می تواند و باید تعیین کند .
📚 ما و جهان نیچه ای ، بیژن عبدالکریمی ، ص ۲۴۸
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
این مسلمانان واقعى هستند که اکنون دارند در مقابل تجاوز صهیونیستها ایستادگى مىکنند
و ما نیز به یارى خدا هر شهرى را که توسط اسراییلىها محاصره شده،
با در محاصره انداختن نیروهاى دشمن آزاد خواهیم کرد و اسراییل را به سقوط مىکشانیم!
روزى را نزدیک خواهیم نمود که اسراییل چنان بترسد و در فکر این باشد که
مبادا از لوله سلاحمان، به جاى گلوله، پاسدار بیرون بیاید
باشد که ما شبانگاهان بر سرشان بریزیم؛
همچون عقابان تیزپروازى که شب و روز برایشان معنا ندارد و باشد آنجایى به هم برسیم
که با گرفتن هزاران اسیر از صهیونیستها به جهانیان ثابت کنیم
که ما به اتکا به سلاح ایمانمان مىجنگیم؛ نه به اتکاى هواپیما
نه با موشکهاى سام، نه با تانک، نه با توپ، نه با آتش جنگافزارهاى مادىمان، انشاءالله
این حرکت جدید ما نیز در منطقه نه صرفا به عنوان یک حضور سمبلیک و صورى است،
بلکه حضور ما در این منطقه، عمل نیز در پى دارد
با اسراییل وارد جنگ خواهیم شد و عملیاتمان را علیه آنها شروع خواهیم کرد
هر کس با ماست؛ بسم الله! هر کس با ما نیست، خداحافظ
آخرین سخنرانی سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
وقتی مردم عامی باشند ، وابستگی جای شایستگی را خواهد گرفت ...
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
عدالت ؛ زندگی است
عدالت یعنی : زندگی ، و زندگی یعنی : عدالت ؛ و جور و ستم یعنی : مرگ ، مرگ تدریجی که ستمگران سیاسی و اقتصادی و قضائی و فرهنگی بر مردم تحمیل می کنند . و آیا امکان آن هست که دین و احکام دین ، در اجتماعاتی مرده ، که به حیات عدل اجتماعی و اقتصادی و معیشتی و قضایی زنده نیست ( هر چند موعظهٔ دینی و شعار های مذهبی بر آن حکمفرما باشد ) ، راهی به تحقق پیدا کند ؟ هرگز ! و واقعیت ستم ، ترک قسط و عدل و توازن است که در نتیجهٔ بیرون رفتن از حد وسط قوامی پیش می آید ...
📚 الحیاة ، جلد ۶ ، محمد رضا حکیمی ، ص ۴۹۶
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
اجرای عدالت
اجرای عدالت ، اساسی ترین عامل برای سوق دادنِ مردمان به جانب دین و معنویت است ، بخصوص نوجوانانی که شیرینی معنوی اسلام را هنوز نچشیده اند . این است که شیرینی عدل و زیبایی قسط دو عامل است که نوجوانان را به جانب اسلام می راند و در ایشان زمینه را برای جهتگیری توحیدی و قبول «مبدأ و معاد» آماده می سازد ، و آنان را به نماز گزاردن و روزه داشتن و به حج خانه خدا رفتن و جهاد کردن بر می انگیزد . و از آن جهت چنین است که « عدل سر ایمان است» و « مایهٔ زنده ماندن احکام» و روشن است که پیکر بدون سر زنده نیست . و هنگامی که رجال دین و علمای اسلام برای تحقق بخشیدن به اجرای همه جانبهٔ عدالت کاری نکنند و آن را در اجتماع رواج ندهند ، مردمان بویژه نوجوانان ، برای سیراب کردن تشنگی خویش در طلب عدل و بر انداختن ظلم ، به دیگر مکتبها توجه می یابند و به جهتگیری های الحادی دچار می گردند ؛ و شبهه های شبهه افکنان در بنیان اعتقادات جوانان جان می گیرند ، و این کیفیتی است که در نیمه اخیر قرن گذشته شاهد آن بوده ایم .
📚 الحیاة ، محمد رضا حکیمی ، جلد ۶ ، ص ۵۰۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
برشی از یک کتاب
📚 معرفی کتاب
شاید بتوانیم جان مرشایمر ، استاد قدیمی دانشگاه شیکاگو را یکی از مهمترین و مشهورترین نظریه پردازان روابط بین الملل در کل تاریخ این رشته بدانیم . وی در سال ۲۰۰۸ هشدار جدی داد که سیاست گسترش ناتو در مرزهای روسیه ، واکنش جدی این کشور را به دنبال خواهد داشت . مرشایمر پیش بینی کرد به دلیل رعایت نکردن منطق موازنه قوا میان ایران و اسرائیل در منطقه ، بسیار شکننده خواهد بود . همچنین معتقد بود دستیابی ایران به سلاح هسته ای سبب ایجاد صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا خواهد شد و فشار به ایران برای پیشگیری از آن ، اثر عکس به جا خواهد گذاشت . مرشایمر میان سیاست های غلط و اشتباه با سیاست های غیر عقلانی فرق می گذارد . مرشایمر در کتاب عقلانیت در سیاست خارجی نشان می دهد که هیچ فرقی بین عقلانیت در لیبرال دمکراسی ها با عقلانیت در دیکتاتورآتوکراسی ها وجود ندارد . همه دولت ها در هنگام رویارویی با بحران در سیاست خارجی خودشان ، برای بقا و پیروزی ، به ناچار در یک فرایند مشورتی تصمیم می گیرند ؛ چه هیتلر ، استالین یا پوتین باشد و چه تونی بلر ، جورج بوش یا اوباما ... در واقع دولت ها در واکنش به ساختار نظام بین الملل ، مجبور به انتخاب سیاست ها و در پیش گرفتن رفتار هایی می شوند که الزاماً ربطی به سیاست و ایدئولوژی داخلی آنها ندارد ... به عبارتی سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی نیست...
کتاب دولت ها چگونه فکر می کنند اثر جان جِی مرشایمر و سباستین روزاتو می باشد که با تلاش هنرمندانه دکتر ابوالفضل بازرگان ، توسط انتشارات کتابستان در آبان ۱۴۰۲ منتشر شده است ... عمیقاً و شدیداً خواندن این کتاب رو به همه افرادی که مایلند نگاهی #علمی و دقیق به دور از نگاههای ژورنالیستی و عوامانه به حوزه سیاست خارجی کشورها داشته باشند پیشنهاد میکنم ...
باشد که رستگار شویم ...
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
ولایت حق
ولایت حق ، اولین اثر ایمان است : « اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ » اگر ایمان آمد ، الله ولی و سرپرست ما می شود و ما را درون نور می آورد تا بفهمیم چقدر هستیم و بیراه نرویم. شیطان وقتی می خواهد ما را ببلعد ، ما را در تاریکی فرو می برد: « إِنَّهُ عَدُوٌّ مُّضِلٌّ مُّبِينٌ ». شیطان ما را گم می کند . وقتی گم شدم و نفهمیدم چقدر سرمایه دارم ، نمی دانم سود کرده ام یا ضرر داده ام . این گونه سرمایه هایم را از دست می دهم . اما خداوند ما را در نور می آورد . وقتی می خواهند تجارتی کنند ، در روز و در نور تجارت می کنند . خدا ولی کسانی است که ایمان آورده اند و آنها را در نور می آورد تا قدر خود را بفهمند و به کم قانع نشوند . با این دید دیگر نمی بازند ، گم نمی شوند و ضال نخواهند بود . ضالّ به معنای گمراه نیست ، به معنای گمشده است . اگر کسی فهمید چقدر است ، به کم قانع نمی شود و کلاه سرش نمی رود .
📚 عوامل رشد ، رکود ، انحطاط ، علی صفایی حائری ، ص ۵۱
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
✂️ برشی از یک کتاب
مهم ، « تغییر ماهیت اوضاع» است ، نه تنها « تغییر هیئت اشخاص» . و از مهمترین اوضاعی که توده ها در آن بسر می برند ، اوضاع معیشتی و اقتصادی و قضائی است . و به همین جهت پیامبران از آغاز کار بدان اهتمام ورزیده اند و فریاد « أَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ » سر داده اند ، و به حرکتی تغییری دست یازیده اند و فراخوانده اند .
از آنچه گفته شد ، معلوم می شود که در انقلابها ، تبدیل اشخاص و مسئولان ، به تنهایی ، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید . حتی اگر فاسدان را بر دارند و صالحان را به جای ایشان بنشانند ، مگر اینکه ذات زندگی دگرگون شود و ماهیت روابط زیر و رو گردد ؛ بقای روابط و تغییر عوامل ، جز بدبختی برای جامعه ها و توده ها نتیجه ای ندارد ...
📚 الحیاة ، محمد رضا حکیمی ، جلد ۶ ، ص ۵۵۰
🔰 کانال برشی از یک کتاب:
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed