هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 معرفي «محمد بن ابي بكر»
🔸 واکنش امام علی علیه السلام در شهادت «محمد بن ابی بکر»
🔸 امام علی علیه السلام و بزرگداشت فرمانده شهیدش «محمد ابن ابی بکر»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اصحاب امام علی علیه السلام":
http://mk6.ir/OuBhG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
12.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت چهارم
اگه برای کسی کفاره واجب بشه ولی براش مقدور نیست که به کل دستور کفاره عمل کنه، کفاره ازش ساقط نمیشه. مثلا در کفاره عمد اگه کسی توانایی انجام 60 روز روزه یا اطعام 60 فقیر رو نداشته باشه باید به این دستور العمل عمل کنه:
1. هر تعداد فقیر که در توانش هست رو اطعام کنه 2. اگه امکان اطعام فقیر نداره باید 18 روز روزه بگیره ولی در این مورد لازم نیست که 18 روزه ی پی در پی باشه 3. اگه نمیتونه 18 روز روزه بگیره هر تعداد که می تونه روزه بگیره 4. ولی اگه نمیتونه روزه هم بگیره باید استغفار کنه ولی لازم نیست استغفار رو به زبان بیاره. که در اینصورت حتی اگه بعدا هم قدرت پیدا کرد که به کفاره عمل کنه دیگه واجب نیست به کفاره عمل کنه
....
http://mk6.ir/UiHnF
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#آرشیو
#رمضان
#چشمه_معرفت
چشمه معرفت؛ شاخه های اخلاق اسلامی - 2
گنجینه های معرفت در بیان اخلاق و آموزه های اسلامی
درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
ویژه برنامه چشمه معرفت در ماه مبارک رمضان
http://mk6.ir/NoCqI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 معراج از منظر علم روز؟
🔸 دلایل جسمانى بودن معراج
🔸 معراج از منظر آیات و روایات
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "معراج پیامبر صلّی الله علیه وآله":
http://mk6.ir/EgLnX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
17.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روزه
#موشن_گرافی
موشن گرافیک آموزش احکام روزه - قضا و کفاره - قسمت پنجم
اگه کسی بخاد برای کفاره روزه، اطعام کنه، اولا باید فقط فقرا رو اطعام کنه و ثانیا باید برای هر فقیر یک مد طعام در نظر بگیره. یک مد طعام یعنی حدود 750 گرم گندم یا جو یا یه وعده غذای معمولی که انسان رو سیر کنه. البته در مورد کفاره عمد باید 60 مد طعام به 60 فقیر داده بشه و نمیشه به یه فقیر چند مد طعام داد؛ مگه اینکه 60 فقیر در دسترس نباشن. ولی اگه کسی بدونه که فقیر طعام کفاره رو با خانواده خودش صرف میکنه، میشه به ازای هر عضو از خانواده فقیر، یک مد طعام در نظر گرفت و به فقیر داد؛ که در این صورت میشه برای بچه های کوچیک اون خانواده هم یک مد طعام کامل در نظر گرفت...
http://mk6.ir/XxOgD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت
#معراج
📝 به مناسبت 17 رمضان؛ سالروز معراج پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم:
سیری معرفتی در معراج پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی
معراج در یک نگاه / معراج تا بلندای معرفت / حقیقت معراج / میهمان قدسیان / چگونگی وحی در معراج / فعلیت بهشت و جهنم / شب؛ بهترین زمان معراج
http://mk6.ir/IfGyE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - سفر بعد از قضا شدن نماز به شهری که هنوز وقت باقی است
🔹- عبور هواپیما از آسمان وطن
🔹- نماز خلبان ها
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "مسافرت با هواپیما":
http://mk6.ir/CdJiI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت
#جنگ_بدر
📝به مناسبت 17 رمضان؛ سالروز جنگ بدر:
ماجرای جنگ «بدر» از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی
«جنگ بدر» نخستین برخورد جدی مسلمانان با کفار / ماهیت دفاعی جنگ «بدر» / جنگ بدر؛ نبردی نابرابر / نصرت الهی در جنگ بدر / پیروزی سپاه اسلام در جنگ بدر / حضور پیامبر صلّى الله علیه وآله وسلّم در خط مقدم نبرد / غزوه بدر، کلید فتوحات پیامبر صلّى الله علیه وآله وسلّم
http://mk6.ir/ReFoC
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🌖 #شب_قدر #اعمال_شب_قدر
اعمال و مناسک شب قدر؟
برای بهره جویی از فضائل و برکات شب قدر اعمالی وجود دارد؛ يك قسم آن مشترك ميان هر سه شب و قسم ديگر اعمال مخصوصِ هر يك از اين سه شب است.
🔷 اعمال مشترك شبهاى قدر عبارت اند از:
1. غسل: بهتر است غسلِ شب هاى قدر مقارن غروب آفتاب انجام پذیرد تا شخص نماز مغرب را با غسل بخواند.
2. دو ركعت نماز: در هر ركعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره «قُل هُوَ اللَّه» تلاوت شود و بعد از پايان نماز، هفتاد مرتبه ذکر «اسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ الَيْهِ» گفته شود.
3. طلب بخشش از خداوند: امام باقر(ع) درباره عمل ديگر اين شب فرمود: شخص قرآن را بگشايد و در برابر خود قرار دهد و بگويد: «اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَما فيهِ، وَفيهِ اسْمُكَ [الْأَعْظَمُ] الْأَكْبَرُ، وَ اسْماؤُكَ الْحُسْنى، وَما يُخافُ وَيُرْجى، انْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقائِكَ مِنَ النَّارِ».
4. مراسم قرآن به سر گرفتن: به فرموده امام صادق(ع)، شخص قرآن مجيد را بر سر بگذارد و بگويد: «اللَّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ، وَ بِحَقِّ مَنْ ارْسَلْتَهُ بِهِ، وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فيهِ، وَبِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ، فَلا احَدَ اعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ»؛ (خدايا به حق اين قرآن و به حق آن كس كه او را بدين قرآن فرستادى و هر مؤمنى كه در آن مدحش كردى و به حق تو بر ايشان زيرا هيچكس به حق تو از خودت آشناتر نيست)، آن گاه ده مرتبه بگويد: «بِكَ يا اللَّهُ» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدٍ(ص)» و ده مرتبه «بعَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِفاطِمَةَ(س)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُوسى(ع)» و ده مرتبه «بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِىٍّ(ع)» و ده مرتبه «بِعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّدٍ(ع)» و ده مرتبه «بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِى(ع)» و ده مرتبه «بِالْحُجَّةِ(ع)»، در پايان هر حاجتى كه دارد از خداوند طلب كند.
در تمام اين اذكار، نهايت حضور قلب و توجّه به درگاه خدا را حفظ كند. همچنین بهتر است اگر مى خواهند توسّل گرفته، يا ذكر مصيبتى كنند قبل يا بعد از دعا باشد و دعا را قطع نكنند.
5. زيارت امام حسين(ع): زيارت امام حسين(ع) در هر يكى از اين سه شب، مستحبّ مؤكّد است و در روايتى آمده است كه سبب آمرزش گناهان مى شود و اگر دسترسى به زيارت از نزديك نداشته باشد، از دور زيارت كند.
6. احيا داشتن شب هاى قدر: به این معنا که شخص يعنى اين شب را تا صبح بيدار باشد و با عبادت و دعا و تلاوت قرآن و جلسات سخنرانى دينى و پرسش و پاسخ هاى مذهبى و يا مطالعه كتابهاى تفسير و عقايد و مواعظ سپرى كند.
7. صد ركعت نماز: یعنی هر دو رکعت را به یک سلام بگزارد كه فضيلت بسيار دارد و افضل آن است كه اگر توانايى داشته باشد، در هر ركعت بعد از حمد، ده مرتبه سوره «قل هو اللَّه» را بخواند.
8. خواندن دعایی از امام سجاد(ع)که با عبارت «اللَّهُمَّ انّى امْسَيْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً...» آغاز و با عبارت «...اوْ عافِيَةٍ اوْ بَلاءٍ، اوْ بُؤْسٍ اوْ نَعْمآءَ، انَّكَ سَميعُ الدُّعآءِ» به پایان می رسد و در کتاب مفاتیح الجنان و دیگر کتب ادعیه در دسترس است.
امام زين العابدين(ع) اين دعا را در شب هاى نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم در حالت ايستاده و نشسته و در ركوع و سجود مى خواندند.
9. به فرموده علّامه مجلسی بهترين اعمال در اين شب ها طلب «آمرزش گناهان» و دعا براى امور دنيوى و اخروى است. شخص هم براى خود و هم براى پدر و مادر و خويشان و برادران مؤمن چه زنده باشند و چه از دنيا رفته باشند دعا کند. در روايتى آمده است كه شخصى خدمت رسول خدا(ص) رسيد و عرض كرد: اگر شب قدر را درك كردم، چه چيزى را از خداوند طلب كنم؟ حضرت فرمود: «عافيت و سلامتى را بخواه».
10. در بعضى از روايات وارد شده است كه دعاى «جوشن كبير» که مشتمل بر 1000 نام خدا و خواندن او به این نام ها برای رهایی از آتش جهنم است، در اين سه شب خوانده شود.
🔷 اعمال شب نوزدهم:
1- صد مرتبه بگويد: اسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّى وَ أَتُوبُ إلَيْهِ.
2- صد مرتبه بگويد: اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَميرِالْمُؤْمِنينَ.
3- خواندن دعاي «يا ذَا الَّذى كانَ قَبْلَ كُلِّ شَىْءٍ، ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَىْءٍ، ...».
4- اين دعا را بخواند: اللَّهُمَّ اْجْعَلْ فيما تَقْضى وَتُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ، وَفيما تَفْرُقُ مِنَ... وَتَفْعَلَ بى كَذا وَكَذا. (به جاى كلمه كذا و كذا، حاجت خود را عرضه دارد).
📖 مطالعه بیشتر درباره شب قدر:
makarem.ir/maaref/l/0419520
🙏 التماس دعا و ترویج:
https://eitaa.com/makaremeshirazi
_________
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🌖 در آستان شبهای قدر
از آنجا كه در شب قدر سرنوشت انسانها براى يك سال، بر طبق لياقت ها و شايستگی هاى آنها، تعيين مى شود بايد آن شب را بيدار بود و توبه كرد و خودسازى نمود و به درگاه خدا رفت و لياقتى بيشتر و بهتر براى رحمت او پيدا كرد. آرى در لحظاتى كه سرنوشت ما تعيين مى شود نبايد انسان در خواب باشد و از همه چيز غافل و بی خبر كه در اين صورت سرنوشت غم انگيزى خواهد داشت.
📖 متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0419520
🔷عناوین و مباحث:
🔹 «قدر» به چه معناست؟
🔹 چرایی نامیده شدن این شب به «قدر»؟
🔹 زمان دقیق «شب قدر»؟
🔹 اختصاص شب قدر به امت پیامبر(ص) حتی بعد از وفات ایشان
🔹 ارزش شب قدر
🔹 نزول قرآن در شب قدر
🔹 شب استغفار
🔹 نزول فرشتگان در شب قدر
🔹 شب قدر و چگونگی حلول در افق های متعدد مناطق مختلف جهان؟!
🔹 شب قدر و نقش انسان در تعیین سرنوشت خویش؟!
🔹 اعمال و مناسک شب قدر؟
#شب_قدر #سرنوشت #تقدیر
#عبادت #استغفار #احیا #قرآن
#اعمال_شب_قدر #فرشتگان
_____________________
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ زمان غسل شب قدر
لطفا بفرمایید زمان انجام غسل شب قدر چه وقتی است؟
✍️ پاسخ:
بهترین زمان؛ همزمان با غروب آفتاب است تا نماز مغرب را با غسل بخوانند.
❓ کفایت غسل شب قدر از وضو
آیا غسل شب های قدر، کفایت از وضو می کند؟
✍️ پاسخ:
كفايت از وضو مى كند. و همچنين غسل هاى مستحبّ دیگری كه با دليل معتبر ثابت شده (مثل غسل جمعه، غسل احرام و مانند آن) كفايت از وضو مى كند.
❓ کیفیت نماز شب قدر
لطفا بفرمایید که کیفیت نماز شب قدر چگونه است؟
✍️ پاسخ:
از اعمال مستحب شب قدر، دو گونه نماز است: 1- دو رکعت نماز. در هر رکعت بعد از حمد، 7بار سوره توحيد و بعد از نماز، 70بار بگويد: استغفرالله و اتوب اليه. 2- صد رکعت نماز. (پنجاه نماز دو رکعتي). اين نمازها و ديگر نمازهاي مستحبي بجاي نماز قضا محسوب نمي شوند. البته مي توانند نماز قضا بخوانند که از ثواب اعمال اين شب ها نيز بهره مند خواهند شد.
❓ کار کردن در شب و روز قدر
کار کردن در لیالی و ایام قدر چه حکمی دارد؟
✍️ پاسخ:
کار کردن در این شب ها و روزها حرام نیست، اما مناسب است زمانی را جهت شرکت در مراسم اختصاص دهند.
❓ ورود معذورين به شبستان، مصلا و نمازخانه
لطفا حکم ورود ورود معذورين به شبستان، مصلی و نمازخانه را بیان نمایید؟
✍️ پاسخ:
چنانچه حکم مسجد را نداشته باشد (يعني صيغه مسجد را براي آن نخوانده اند يا به نيت مسجد، در آن جا نماز نخوانده اند) توقف افراد معذور در آن مانعي ندارد. در اين زمينه مي توانيد از متولي يا خادم آن جا سوال کنيد که حکم مسجد را دارد يا نه.
❓ قرآن به سر گرفتن اشخاص معذور
قرآن به سر گرفتن افرادی که عذر شرعی دارند (حائض و جنب) چه حکمی دارد؟
✍️ پاسخ:
قرآن به سر گرفتن در شب هاي قدر براي اين افراد مانعي ندارد. اما نبايد دست يا بدن آن ها به خط قرآن بخورد. همچنين بهتر است از تماس مستقيم موي سر با خط قرآن پرهيز شود.
❓ چگونگی شب قدر در سراسر کره ی زمین
با توجّه به این که شب در کره ی زمین برای کشورها متفاوت است،چگونه شب قدر در همه کره ی زمین یکی می باشد؟
✍️ پاسخ:
شب يعنى قرار گرفتن سايه قسمتى از كره زمين بر روى قسمت ديگر؛ بنابراين، اگر شب قدر مثلا از مكّه شروع شود تا زمانى كه اين سايه تمام كره زمين را فرا گيرد شب قدر ادامه دارد. و در حقيقت شب قدر 24 ساعت طول مىكشد و در تمام كره زمين يك شب است.
📖 مطالعه بشتر:
http://mk6.ir/DiNcC
#شب_قدر #معذور
#احکام_روزه #قرآن
#رمضان #حائض #جنب
#غسل_شب_قدر #غسل
#نماز_شب_قدر #شبستان
#مسجد #مصلی #نماز
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#ماه_مبارک_رمضان
______
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 - معیار حد ترخص هوایی
🔹 - یقین به زلزله در هنگام سفر با هواپیما
🔹- طی شدن بیش از مسافت شرعی در گشت زنی هوایی
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "مسافرت با هواپیما":
http://mk6.ir/CdJiI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir