ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه نهم
✨موْضِعَ الرِّسالَة
🌹اهل بیت رسول اکرم (ص) قرارگاه رسالتند
✍ما شیعه ی امامیّه می گوییم: امین وحی خدا، حضرت رسول الله اعظم(ص) است همان روز اولی که رسالت خودش را ابلاغ کرده وصایت و خلافت بعد از خودش را نیز اعلام کرده است.همان روزی که به اطاعت از فرمان خدا جمعی خویشان نزدیک خود از بنی هاشم را دعوت کردند و رسالت خود را به آنها ابلاغ کردند
و فرمودند: اول کسی که به من ایمان بیاورد، وصی و خلیفه من خواهد بود و تنها کسی که برخاست و اظهار اسلام و ایمان کرد و وعده ی نصرت داد همان نوجوان ده ساله، علی (ع) بودند.
رسول خدا(ص) فرمودند:بنشین.این ماجرا سه بار تکرار شد. بار سوم ، رسول خدا(ص) دست روی شانه ی علی گذاشتند و فرمودند: «این برادر و وصی و جانشین من بعد از من است، گوش به حرفش دهید و اطاعتش کنید.»
همچنین در طول این مدت بیست و سه سال که دوران بعثت بود علی الدّوام درشرایط مختلف مکررا تذکر می داد تا مسأله ی خلافت حقّه ی امیرالمؤمنین علی(ع) در افکار عموم مسلمانان جا بیفتد و در دل ها راسخ گردد.
مثلا می فرمودند:"أنْتَ مِنّی بِمَنْزَلَة هارونَ مِنْ موسی"1 و "مَثَلُ اَهلِ بَیْتی کَمَثَلِ سَفینَة نُوح مَنْ رَکِبَها نَجَی وَ مَنَتَخَلَّفَ عَنْها غَرَقَ و "عَلیُّ مَعَ الحَقِّ وَ الْحقُّ مَعَ عَلِیٍّ یَدُورُ الْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ حَیْثِ ما دار" و....
که تا آخر عمرشان که ماجرای غدیرخم پیش آمد و در آن مجمع عمومی مسلمین ، دست علی(ع) را گرفتند و ایشان را نشان مردم دادند
و فرمودند:
"مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِیٌّ مَوْلاهُ"
✏️آری، منطق شیعه این است که رسول خدا(ص) که امین وحی خدا بوده است تا خودشان زنده بودند، از امانت رسالت و وحی و دین خدا پاسداری کردند و به هنگام رفتن از دنیا به امر خدا این امانت را به امام معصوم بعد از خودشان، امیرالمؤمنین علیّ بن ابیطالب (ع) سپردند و امامان بعد از علی(ع) را نیز یکی بعد از دیگری مشخص کردند تا آخرینشان حضرت مهدی-عَجَّلَ اللهُ تَعالی فَرَجَهُ الشَّریفَ- تا هریک در زمان خودشان نگهبان دین و پاسدار رسالت باشند.
💐"تنها خدا می داند که رسالت«ناموس» خودش را به دست چه کسی بسپارد"2 به همین علت آن روز که خدا می خواست نگهبان و پاسدار ناموس خود را معرفی کند، رسول مکرمش را مورد تهدید شدید قرار داد
و فرمود:
"ای رسول،اگر علی را به خلافت و ولایت بعد از خود معرفی نکنی، اصلا رسالت خدا را ابلاغ نکرده ای."3
🌹پس علی و یازده فرزند معصومشان (ع) موضع رسالت خدا و پاسداران دین خدا هستند.
📚اصول کافی جلد8 صفحه ی 104
📚سوره انعام آیه 124
📚سوره مائده آیه 67
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه دهم
✨معْدِنَ الرَّحْمَة وَ خُزّانَ الْعِلْم
✅مفهوم معدن و مخزن
✍مَعْدِنَ یعنی محل تولید اشیاء؛ با مَخْزَن فرق دارد. مَخْزَن یعنی محل نگهداری اشیای گرانبها.
🔷ابتدا لازم است توضیحی راجع به رحمت داده شود تا معلوم شود که اهل بیت نبوت(ع) چگونه معدن رحمتند.
✅معنای رحمت
🌹خدا می فرماید:"رحمت من همه چیز را فرا گرفته است."1
پس معلوم می شود که هر چه در عالم است، در پوشش رحمت خدا قرار گرفته است و اساسا ایجاد کردن و وجود دادن به چیزی، خودش رحمت است. وجود و حیات، علم و قدرت، تمام جمال ها و کمال ها و حتی مرگ که انتقال دهنده موجودی از مرتبه ی نقص به کمال است، رحمت است.
💐ائمه ی معصومین(علیهم السلام) معدن این رحمت هستند؛ یعنی پیدایش این همه ی موجودات در عالم هستی؛ اعمّ از جماد و نبات و حیوان و انسان و جن و ملک، از اجسام و ارواح و .... و هر چه کلمه «شیء» یعنی هر چیز، بر آن منطبق است ، منشأ و منبعش، وجود اقدس امام (ع) است. این قرآن است که وجود مبارک رسول الله (ص) را "رحمة للعالمین"2معرفی فرموده است.
🔶طبعا تمام انوار مقدّسی که با آن جناب اتحاد نوری دارند و در رأسشان علی (ع) که به نصّ صریح قرآن "نَفْس نبیّ"3 حساب شده است، معادن رحمت خدا خواهند بود.
✅رحمت خدا صد قسمت است
در حدیث آمده است: خدا صد رحمت دارد؛ یک صدم آن را فعلا در عالم پخش کرده و این همه رحمت که در میان موجودات عالم برقرار است، از قبیل محبت مادران به فرزندان و دیگر روابط مهرآمیزی که سایر موجودات با هم دارند و .... همه انشعاب از همان یک صدم رحمت است و نود و نه جزء باقی، ذخیره برای روز قیامت است و آن روز، خدا این یک صدم را هم به آن نود و نه جزء اضافه خواهد کرد و صد درصد رحمت خود را شامل حال اهل محشر خواهد کرد تا آنجا که شیطان نیز طمع شمول رحمت می کند که شاید پر این رحمت او را هم بگیرد.
🌹"از حضرت امام صادق(ع) منقول است: خدا ما را خلق کرده و خلقت زیبایی به ما داده است و ما را تصویر کرده و صورتی زیبا به ما داده است (زیبایی از همه ابعاد از ظاهر و باطن).ما را چشم بینای خود قرار داده در میان مخلوقاتش. وما را دست رحمت خود بر سر بندگانش قرار داده است؛ آن هم دست گسترده و باز. به سبب ما اهل بیت است که درخت ها میوه می دهند، میوه ها می رسند و نهرها جاری می شوند."4
✏️اگر این چنین نبود، خدا نه شناخته نه عبادت می شد.
📚1-سوره اعراف آیه 156
📚2-سوره انبیاء آیه 107
📚3-سوره آل عمران آیه 61(اشاره به آیه مباهله)
📚4-اصول کافی جلد1 صفحه 44
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه یازدهم
✨معْدِنَ الرَّحْمَة وَ خُزّانَ الْعِلْم
✅مفهوم معدن و مخزن
✍«خُزّان» جمع «خازن» است و خازن یعنی خزانه دار یا کلیددار خزینه و نگهبان گنجینه.
❓حال آیا ما می توانیم از علم خدا، آن چنان که هست، آگاه شویم تا بتوانیم از خزانه ی آن و خزانه داران آن خبری بگیریم
🔶واضح است که احاطه بر علم خدا که عین ذات خداست، از محالات است؛ تنها همان قدر که ذات اقدس خودش در بیان علم خودش و در حد فهم ما اشاراتی فرموده است، میتوانیم سخن بگوییم."کلیدهای(خزائن)غیب منحصرا نزد اوست و جز او کسی آن را نمی داند.آنچه در خشکی و دریا هست می داند.هیچ برگی (از درختی)نمی افتد، مگر اینکه او آن را می داند و هیچ دانه ای در مخفیگاه زمین و هیچ تر و خشکی وجود ندارد،مگر اینکه در کتابی آشکار(در علم خدا)ثبت است."1
💐اهل بیت نبوت(ع) کلیدداران گنجینه ی علم الهی هستند و به اذن خدا احاطه به تمام حقایق عالم دارند.
🍀اگر می بینیم آیه شریفه ی علم به مفاتیح غیب را، انحصارا خدا قرار داده و می فرماید:"جز خدا کسی از خزائن غیب یا کلیدهای آن آگاه نیست" و همچنین می فرماید:"بگو کسانی که در آسمان و زمین هستند، از غیب آگاهی ندارند جزخدا."2، این را هم بدانیم که در آیه دیگر این عموم تخصیص خورده و این کلی استثناء برداشته و فرموده است: "خدا عالم به غیب است و احدی را از غیب خود آگاه نمی سازد، مگر رسولی را که مورد رضایت اوست و برای نبوت برگزیده است."3
🌹یعنی علم خدا منحصر به خداست؛ ولی خداوند متعال گروهی از بندگان مرتضی و مورد پسند خود را مسلط به علم غیب می کند.
✏️"شایسته نیست که خداوند شما را از اسرار نهان آگاه سازد؛ ولی خدا از میان رسولان خود هرکس را بخواهد برمی گزیند(و قسمتی از اسرار نهان را که برای اولواالامر لازم است در اختیار او می گذارد."4
🌹معصومین(ع) حسابشان از افراد عادی جداست؛ چرا که آن ها مرتضی(پسندیده) و مجتبای(برگزیده شده) خدا هستند و برای ارشاد و هدایت مردم لازم است که خدا آن ها را از اسرار نهان آگاه سازد و آن ها خزّان علم خدا هستند.
📚1-سوره انعام آیه 61
📚2- سوره نمل آیه 65
📚3- سوره جن آیات 26و27
📚4- سوره آل عمران آیه 179
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه دوازدهم
✨معْدِنَ الرَّحْمَة وَ خُزّانَ الْعِلْم
🌹علم معصومین(علیهم السلام) افاضی است
✍علم آن ها با علم خدا فرق می کند؛ علم خدا ذاتی است ولی علم معصومین(علیهم السلام) افاضی است؛ یعنی از جانب خدا به آنها افاضه می شود و ممکن است خدا جلو علم آن ها را بگیرد و چیزی را ندانند.
💐معصومین(علیهم السلام) کلیدداران خزانه های غیبند و خداوند قدرتی به آن ها داده است که هر وقت بخواهند چیزی را بدانند، می دانند و هر وقت بخواهند چیزی را ندانند، نمی دانند.
🔶در یکی از سفرها شتر پیغمبر اکرم(ص) گم شد، فرمودند: بگردید و ببینید کجاست. هر چه گشتند پیدا نکردند. یکی از منافقین گفت: کار او عجیب است. از یک طرف ادعای پیغمبری می کند و می گوید: من از آسمان و اوضاع آسمانیان باخبرم و از طرف دیگر، شترش گم شده و نمی داند کجاست؛ می گوید: بگردید پیدایش کنید. این حرف به گوش پیغمبر اکرم(ص) رسید. فرمودند: می دانم کجاست؛ پشت همین کوه، پایین درّه، درختی است و افسار شتر به شاخه ی آن بند شده آن جا مانده است. بروید و آن را بیاورید.
آری، آنجا که نمی خواستند بدانند، نمیدانستند و می گفتند: دنبالش بگردید و پیدایش کنید. چون رفتارشان با مردم عادی بود. همان طور رفتار می کردند که ما با هم رفتار می کنیم. اما از آنجا خواستند بدانند و شبهه از دل ها برطرف سازند، در یک لحظه گفتند: می دانم کجاست.
♦️عمر می گفت:یا علی، این چگونه است که از تو هر چه سؤال می کنند، فورا جواب می دهی؛ اما ما نمی توانیم؟ می فرمودند: آیا اگر کسی از تو بپرسد دستت دارای چند انگشت است، در جواب دادن نیاز به تأمل داری؟ گفت:نه، می بینم که پنج انگشت دارم. فرمودند: تمام عالم برای من چنین است. اگر بخواهم، همه چیز را می بینم.
❓مراد از جفر و جامعه چیست و نزد کیست
🍀در روایات آمده است که فرموده اند: جفر(دانشی که از غیب خبر می دهد) و جامعه و صحیفه فاطمه(س) در نزد ما هست و علم به فلان مطلب را از جفر و جامعه یا صحیفه فاطمه(س) بدست آورده ایم. این مطلب میان اهل تحقیق مورد بحث است که مراد از جفر و جامعه چیست؟ آیا کتاب بزرگی است که مشتمل بر حقایق هستی است؟ درست روشن نیست. احتمالا به مرتبه ای از مراتب علمشان اشاره دارد که از حیطه ی درک ما بیرون است.
☘چنان که نقل شده است ابونواس شاعر، خدمت امام رضا(ع) رسید و چند بیت شعری را که در مدح آن حضرت گفته بود، درحضور امام(ع) خواند. آنگاه امام(ع) رقعه ای در آوردند و آن را به ابونواس نشان دادند. او با کمال تعجب دید که عین ابیاتش در آن رقعه به خط روشن نوشته شده است.....امام(ع) فرمودند: "در جفر و جامعه که در نزد من است نوشته شده که تو مرا به این ابیات مدح خواهی کرد."1
✏️آری ما معتقدیم که تمام علوم از گذشتگان و آیندگان، از زمینیان و آسمانیان، از علوم مادی و معنوی، هرچه هست، قطره ای از دریای علم امام و افاضه ای از افاضات مقام ولایت مطلقه است.
📚1-نقل از نفایس الفنون جلد2 صفحه94.
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه سیزدهم
✨معْدِنَ الرَّحْمَة وَ خُزّانَ الْعِلْم
🌹"حدیثی جالب در خصوص علم امام(ع) به حقایق عالم"1
✍در اصول کافی این حدیث هست که سدیر صیرفی می گوید: با جمعی از اصحاب خاص، در مجلسی که مخالفین مذهب بودند، در بیرون منزل حضرت امام صادق(ع) نشسته بودیم. امام (ع) وارد شدند در حالی که خشمگین و ناراحت به نظر می رسیدند، نشستند و فرمودند:....تعجب از مردمی که می پندارند ما علم غیب داریم حال آن که.....؛.....علم غیب را جز خدا کسی ندارد.....بعد فرمودند: من خدمتکار خانه ام را خواستم تنبیه کنم، فرار کرد و در جایی پنهان شد. من نفهمیدم کجا رفته و در کدام یک از خانه های اتاق مخفی شده است.
سدیر می گوید: ما این حرف ها را که از امام شنیدیم، متعجب شدیم که امام می فرمایند: من نفهمیدم او در کجا پنهان شده است. بعد که مجلس خلوت شد و دیگران رفتند، گفتیم: آقا، اعتقاد ما درباره شما این بود که شما علم غیب دارید و همه ی حقایق عالم برای شما مکشوف است. پس چگونه فرمودید که نمی دانم؟
فرمودند: این آیه را در قرآن خوانده ای که : "قالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ أنَا آتِیکَ بِهِ قَبْلَ أنْ یَرْتَدَّ إلَیْکَ طَرْفُکَ...."2؛آصف بن برخیا، وزیر سلیمان(ع) که علمی از کتاب نزد او بود، در یک چشم به هم زدن توانست تخت ملکه سبا را به کاخ جناب سلیمان(ع) (یعنی از کشوری به کشور دیگر) منتقل کند. گفتم: بله خوانده ام، فرمودند: قرآن می گوید: « عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ» آن شخص که این کار عجیب را انجام داد، اندکی از علم کتاب را داشت. آیه ای دیگر را هم خوانده ای که می فرماید:"قُلْ کَفَی بِااللهِ شَهِیداً بَیْنِی وَ بَیْنَکُمْ وَ مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتابِ"3 ای پیامبر، بگو شاهد نبوت من یکی خدا و دیگری آن کسی است که تمام علم کتاب پیش اوست.
🍀مقایسه علم علی(ع) با علم وزیر سلیمان(ع)
💐آیا می دانی آن کسی که تمام علم کتاب پیش اوست کیست؟ او«علیّ بن ابیطالب علیهِ الْسَّلام»است.
آن کسی که آن قدرت را داشت که در یک چشم به هم زدن تخت ملکه ی سبا را به کاخ سلیمان منتقل کند، اندکی از علم کتاب پیش او بود؛ درحالی که تمام علم کتاب نزد علی(ع) است. حال، آیا می دانی علم وزیر جناب سلیمان در مقابل علم علی(ع) چه نسبتی داشت؟ «یک قطره در مقابل دریا»پس آن کسی که دریا در اختیار اوست چه کارهای یزرگی می تواند انجام دهد؟ او می تواند تمام عالم امکان را در یک چشم به هم زدن جابه جا کند.
بعد فرمودند: "وَ اللهِ عِلْمُ الْکِتابِ کُلُّهُ عِنْدَنا"به خدا قسم تمام علم کتاب پیش ماست. (این جمله را سه مرتبه تکرار کردند.) پس آنجا که می گویم: ندانستم که خدمتکار خانه ام کجا پنهان شده است، یعنی نخواستم که بدانم.
✏️بنابراین،منظور از این که ائمه(ع) خزّان علم خدا هستند این است که راه علم به تمام حقایق عالم نزد آنهاست ولی به طور ارادی، نه به طور ذاتی.یعنی اگر بخواهند چیزی را بدانند، می دانند و اگر نخواهند که بدانند، نمی دانند.
📚1-اصول کافی جلد1صفحه 257
📚2-سوره نمل آیه 40
📚3-سوره رعد آیه 43
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه چهاردهم
✨منْتَهَی الْحِلْمِ وَ اُصُولَ الْکَرَمِ
🌹مفهوم کلمه ی اصل
✍سلام می کنیم براهل بیت عصمت(علیهم السلام) به عنوان اصول کرم. کلمه ی اصول جمع اصل است.اصل یعنی پایه و ریشه و اساس.هر چیزی پایه و اصلی دارد که روی آن فرعی نهاده می شود. مثل اینکه اول بنا را پی ریزی می کنند و بعد روی آن دیوار می نهند که اگر آن پی ریزی نباشد، یا اصلا دیواری نخواهد بود و یا متزلزل خواهد گشت.
🌴ریشه درخت اصل است و ساقه و شاخه هایش فرعند. اگر ریشه نباشد طبیعی است که درخت و ساقه و شاخه ای هم نخواهد بود.
🌺معنای کلمه ی کَرَم
🍀اگر چه کرم در لسان مردم به معنای جود و بخشش است و در مورد شخص بخشنده و دست و دل باز می گویند آدم کریمی است، ولی آنچه از گفتار دانشمندان لغت عرب به دست می آید این است که: سخاوت معنای کرم نیست، بلکه از لوازم یا از مظاهر کرم است و کرم، مطلقِ ارزشمندی و پسندیدگی است. هر چه در نوع خود دارای عزت و احترام باشد، کریم محسوب می شود؛ لذا همه ی موجودات و حتی جمادات ، کریم و غیرکریم دارند. مثلاً به جواهرات گرانبها، مانند عقیق و فیروزه و یاقوت ،احجار کریمه می گویند.
در قرآن از گیاهان زیبا تعبیر به کریم شده:
✨"...أنْبَتْنا فِیها مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ"1✨
به نامه خوش مضمون و متین و رسا کتاب کریم گفته می شود.
قرآن نامه ی جناب سلیمان را که به ملکه ی سبا نوشته است، (کتاب کریم) معرفی کرده می فرماید:
✨"قالَتْ یا أیُّهَا اَلْمَلَاُ إنِّی اُلْقِیَ إلَیَّ کِتابٌ کَرِیمٌ"2✨
و همچنین از گفتار مؤدبانه ی فرزند با والدین تعبیر به قول کریم فرموده است:
✨"...قُلْ لَهُما قَوْلاً کَرِیماً"3✨
✏️پس معلوم می شود که کرم صفت خاصی در مقابل سایر صفات از قبیل شجاعت، سخاوت، فصاحت و بلاغت نیست؛ بلکه به هرموجودی که در نوع خودش دارای زیبایی و پسندیدگی و شایستگی باشد و از ارزش و احترام و عزت خاصی برخوردار باشد کریم گفته می شود. همچنین برای ذات اقدس پروردگار، رسول و قرآن لفظ کریم به کاربرده شده است.
📚1-سوره شعرا آیه 7
📚2-سوره نمل آیه 22
📚3-سوره اسراء آیه 23
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
ادامه دارد...
@zameneashk1
ادامه #شرح_زیارت_جامعه_کبیره
جلسه پانزدهم
✨منْتَهَی الْحِلْمِ وَ اُصُولَ الْکَرَمِ
🌹جلوه های گوناگون کرم
✍البته جود و سخا و بخشش از مظاهر کرمند؛ اما نه هر عطا و بخششی؛ بلکه آن عطایی که به انگیزه گرفتن هیچ گونه عوضی، اعم از ظاهری و باطنی یا مادی و معنوی نباشد کرم است و عطا در مقابل عوض، از هر قبیل که باشد، کرم نیست. اگر کسی پول به مستمندی بدهد و بگوید دعایم کن، عوض گرفته است و عطای او کرم نیست یا اگر برای ثواب اخروی بدهد باز عطای بلاعوض نیست. چه عوضی بهتر و بالاتر از بهشت برین و رضوان خدا می توان تصور کرد؟ و لذا عطای بلاعوض نیست و کرم به حساب نمی آید.
🌺معنای واقعی کرم
☘بنابراین کرم به معنای واقعی اش مختص و منحصر به ذات اقدس حضرت اکرم الاکرمین است و بس. یعنی، آن کسی که همه چیز می دهد و هیچ عوض نمی خواهد، کریم مطلق همان است.
💐خاندان رسالت (ع) مظهر کرم خدایند
🍀ما به خاندان عصمت می گوییم: اصول کرم. زیرا آنها مظاهر صفات خدا هستند؛ وقتی نوعروس جوان در شب عروسی اش، پیراهن خود را که گرانبهاترین چیزها در نظر اوست، از تنش بیرون آورده و به زن بینوایی که درِ خانه اش آمده بدهد و خودش پیراهن کرباسی کهنه اش را بپوشد و به خانه ی داماد برود، این در چه حد از ایثار است که خدا در مقام مدح می فرماید:"آنچه را خودشان به آن نیاز دارند، به دیگران می بخشند."1و در سوره هل اتی نمونه ای دیگر از ایثارشان را نشان می دهد: "غذای منحصر خود را که مورد نیازشان بود (در سه شب) به مسکین و یتیم و اسیر دادند (و زبان حالشان این بود) ما فقط برای رضای خدا به شما می دهیم و از شما نه توقع پاداش داریم و نه انتظار تشکر و سپاس."2
🌸اخلاص مولای متقیان حضرت علی (ع)
🌿پیشوای همین خاندان است که در حال رکوع نماز، انگشتر خود را به سائل می دهد و خدا هم مدحشان می کند که سبب این مدح، اخلاص ایشان در عمل بوده نه گرانبها بودن انگشتر؛ همچنین انفاق یک انگشتر کم ارزش یا بی ارزش سبب مدح و تمجید نمی شود اگر چه با نیت صددرصد خالص باشد.
🍃آنچه مهم است انفاق محبوب فی سیبل الله است.
🔶آری، بدیهی است انفاق یک قرص نان جوین برای انسان گرسنه ای که سه شبانه روز گرسنگی کشیده و مایه حیات او و در حد جان اوست، بیانگر محبوب تر بودن خدا در نظر اوست؛ وگرنه انفاق یک انگشتر بی ارزش نامحبوب که نشان محبت به خدا نمی شود.
✏️حاصل آنکه هم انفاق انگشتری کم ارزش،بی ارزش است و هم انفاق انگشتری ارزشمند نامحبوب، بی ارزش است؛ بلکه انفاق انگشتر ارزشمند محبوب، اهمیت دارد.
📚1-سوره حشر آیه 9
📚2-سوره انسان آیات 8 و 9
✍آیت الله سید محمد ضیاء آبادی
@zameneashk1
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره
امام باقر علیه السلام خطاب به ابو صباح کنعانی میفرمایند:
☝🏻ایاکم و الولائج فان کل ولیجه دوننا فهی طاغوت
☝🏻شما را از ولیجه بر حذر میدارم زیرا هر ولیجه ای غیر از ما طاغوت است .
در زیارت جامعه کبیره میخوانیم :
✋🏼برئت الی الله عزوجل من اعدائکم ومن کل ولیجه دونکم
ای اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) ما اعلام تنفر میکنیم و برائت میجوییم از دشمنان شما و از هر ولیجه ای غیراز شما
‼👌🏼معنی ولیجه
ولیجه یعنی کسی که ذره ذره در قلب انسان نفوذ میکند فکر و دل انسان را مورد نفوذ قرار میدهد و ولوج میکند وانسان کلا در معرفت تابع چشم و گوش بسته او میشود
حال هر کسی ممکن است ولیجه شود پدر یا مادر رفیق یا همسر و یا فلان شخصیت سیاسی
امام صادق علیه السلام میفرماید :
شخصی آمد پیش پیغمبر(صلی الله علیه واله)عرض کرد من میخواهم دست بیعت با شما بدهم .
حضرت (صلی الله علیه واله) به او فرمودند به شرط آنکه بروی و پدرت را بکشی .
مرد دستش را کشید .
سپس دوباره گفت یا رسول الله (صلی الله علیه واله) میخواهم بیعت کنم .
پیغمبر (صلی الله علیه واله) مجدد فرمودندباید پدرت را بکشی .
عرض کرد قبول پدرم را میکشم .
پیغمبر فرمود حالا که این طور پای دین ایستاده ای معلوم است که هیچ کسی در تو ولوج نکرده است. )
اشاره به آیه 16 سوره توبه ( بعد فرمودند من هیچ وقت نمیخواهم پدرت را بکشی بلکه باید آنها را اکرام کنی ولی حالا که پذیرفتی معلوم است که هیچ ولیجه ای نداری و قلب تو پر است از عشق خدا و رسول خدا . )
👌🏼 پس
ولوج یعنی ذره ذره نفوذ کردن و اشغال کردن
📖📚تفسیر برهان . و تفسیر عیاشی
@zameneashk1
❖﷽❖
#حدیث_مهدوی
📜١٣٦-محمّد بن إسحاق المقريّ،عن المقانعي،عن بكّار بن أحمد،عن الحسن بن الحسين،عن المعلّى بن زياد،عن العلاء بن بشير المرادي،عن أبي الصديق النّاجي،عن أبي سعيد الخدري قال:قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله:
أبشّركم بالمهديّ يبعث في أمّتي على اختلاف من النّاس و زلزال يملأ الأرض عدلا و قسطا كما ملئت جورا و ظلما،
🌎يرضى عنه ساكن السّماء و ساكن الأرض.
📝ابو سعيد خدرى گفته است:رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمودند:
💠به شما بشارت مىدهم كه مهدى در حالتى مبعوث مىشود[قيام مىكند]كه مردم در حال اختلاف و تزلزل هستند.زمين را چنانكه از ظلم و جور پر شده،آنچنان مملو از عدل و قسط مىكند
🕊كه ساكنان اهل آسمان و زمين از او راضى مىشوند.
📗کتاب الغیبة، صفحه 342
شیخ طوسی
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84
❖﷽❖
#مهدویت_در_قران_مجید
وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيَكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ فَإِنِ انتَهَوْا
🔺فَلَا عُدْوَانَ إِلَّا عَلَى الظَّالِمِينَ
ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ ﺗﺎ ﻓﺘﻨﻪ ﺍﻱ [ﭼﻮﻥ ﺷﺮﻙ ، ﺑﺖ ﭘﺮﺳﺘﻲ ﻭ ﺣﺎﻛﻤﻴّﺖ ﻛﻔّﺎﺭ ] ﺑﺮ ﺟﺎﻱ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﻭ ﺩﻳﻦ ﻓﻘﻂ ﻭﻳﮋﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺷﺪ . ﭘﺲ ﺍﮔﺮ ﺑﺎﺯﺍﻳﺴﺘﻨﺪ [ﺑﻪ ﺟﻨﮓ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺩﻫﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﭘﺲ ]
🔻ﺗﺠﺎﻭﺯﻱ ﺟﺰ ﺑﺮ ﺿﺪ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻥ ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ .
💫ایه (١٩٣) سوره بقره
🌤✨🌤✨🌤✨🌤
📜حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ جَعْفَرٍ الرَّزَّازُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ سَمَاعَةَ بْنِ مِهْرَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ :
فِي قَوْلِهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى
✨فَلا عُدْوانَ إِلاّ عَلَى الظّالِمِينَ
قَالَ أَوْلاَدُ قَتَلَةِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ .
🔖 حَدَّثَنِي أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ سَمَاعَةَ بْنِ مِهْرَانَ : مِثْلَهُ.
📝محمّد بن جعفر رزّاز، از محمّد بن الحسين، از عثمان بن عيسى، از سماعة بن مهران، از حضرت ابى عبد اللّه عليه السّلام در ذيل فرموده حق تبارك و تعالى:
🔅« فَلا عُدْوانَ إِلاّ عَلَى الظّالِمِينَ ».
💢فرمودند: مقصود از «ظالمين» فرزندان كشندگان امام حسين عليه السّلام مىباشد.
پدرم رحمة اللّه عليه، از سعد بن عبد اللّه، از ابراهيم بن هاشم و محمّد بن الحسين، از عثمان بن عيسى از سماعة بن مهران مثل حديث قبل را نقل نموده.
📗کامل الزیارات، صفحه 194
ابن قولویه
باب18/حدیث6
کانال الدولة الزهرائیة (عج) در ایتا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2080309258Cc6c103cb84