#رهنمای_طریق
کتابی راه گشا از بیان رهبر معظم انقلاب
قسمتی از کتاب
سوال: آیا آنچه که در مورد نحوست ماه صفرالمظفر آمده معتبر است؟
جواب از استاد جاودان: در اسناد و منابع مذهبی ماه نحس وجود ندارد، جز اینکه برخی علمای گذشته به این مطلب اشاره فرموده اند. در هر صورت ماه صفر ماه مصیبت، رنج و اندوه اهل بیت علیهم السلام است و این جهت نباید فراموش شود و مهم است.
@Allameaskari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #معرفی_کتاب «رهنمای طریق»؛ نوشته آیتالله جاودان
👈 کتاب «رهنمای طریق» مشتمل بر ۵۸۰ سؤال پرسیدهشده در موضوعات گوناگون از آیتالله جاودان و پاسخهای ایشان به این سؤالات است. سؤالات این مجموعه، همان سؤالاتی است که مردم و بهخصوص جوانان از طریق پایگاه اینترنتی آیتالله جاودان از ایشان پرسیدهاند و ایشان به آنها پاسخ داده است. جمعی از محققین و شاگردان استاد، از میان انبوه سؤالات پرسیدهشده طی پنج سال، سؤالاتی را انتخاب، تصحیح و تحقیق نموده و پس از دستهبندی در قالب این کتاب عرضه نمودهاند.
📚 کتاب دارای ویژگیهای فراوانی است، از جمله:
🔸️پاسخگویی به پرسشهای جوانان دربارهی خلأهای موجود در دنیای امروز
🔸️تأمین محتوای فرهنگی متناسب با فضای امروز جامعه و نیازهای جوانان
🔸️ارائهی سبک زندگی متناسب با نیازهای اجتماعی...
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/book-content?id=40944
🎙 گفتگو | گسترش کتابهای پرسش و پاسخ اخلاقی
🏷 به مناسبت انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب رهنمای طریق به تالیف آیتالله جاودان
🔻 اخیراً تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «رهنمای طریق» کتاب اخلاقی نگاشتهشده به قلم آیتالله محمدعلی جاودان منتشر شد.
🔸️ این کتاب که حاوی پاسخهای مکتوب و عالمانهی آیتالله جاودان به پرسشهای مردم و بهویژه #جوانان در مسائل مبتلابه آنان در حوزههای گوناگون اخلاقی و اعتقادی و معنوی است، مورد #تحسین رهبر انقلاب در جلسات مختلف قرار گرفته است.
🔸️ رهبر انقلاب در حاشیهی یکی از این جلسات، گفتگویی کوتاه با حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر تحریری، تولیت مدرسهی مروی دربارهی این کتاب سودمند و راهگشا داشتهاند.
🔻 از این رو پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با این استاد برجستهی حوزهی علمیه، نظرات رهبر انقلاب دربارهی این کتاب را جویا شده است.
🔍 در ادامه، متن گفتگو را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=40943
@Allameaskari
#حکایتی_از_بزرگان
#جمعه_ها
✅ پس درد کدام است؟!!!
🔶در سال های پایانی عمر علامه عسکری در اثر نارسایی کلیه به دیالیز مبتلا شده بودند و در طول هفته چندبار به بیمارستان می رفتند.
🔸در آخرین عید غدیر که خدمتشان رسیدم آثار دیالیز در بدن ایشان هویدا بود دو عدد لوله برای دیالیز دائما در بدن ایشان وارد کرده بودند
به ایشان عرض کردم حالتان چطوراست؟!
🔆فرمودند این ها (اشاره به لوله ها کردند که در بدنشان بود)را می گویی ؟ اینها چیزی نیست. دعا کن که من کارهای عقب افتاده دارم.
👈اگر دیالیز شدن و انواع درد ها را داشتن، درد نیست و چیزی نیست پس چه چیزی #چیز است. براستی درد علامه چیست؟
درد او درد دین و مکتب اهل بیت است. یعنی هیچ دردی برای او مهم تر از درد دین نیست.
📜خاطرات استاد ادیبی از شاگردان علامه عسکری
🆔 @Allameaskari
هدایت شده از سیدالعلماء
#ثقلین
🔺 برکات مسلمانیِ واقعی در سایهی قرآن مجید و عترت علیهمالسلام
🔹 اخیراً در #تلویزیون یک جمله کوتاهی که زیرنویس شده بود را از مرحوم آیت الله #بهجت دیدم که حاصلش این بود که؛ تا در این زمان برکات حضرت مولا حضرت #مهدی علیهالسلام به #انسان نرسد -که #حجت خداست بر همهی #خلق و زمین و آسمان است و به برکات او در #امنیت و گردش و سلامتی هستیم- هیچ سعادتی نصیب انسان نمیشود.
این جمله برگرفتهی از این دعایی است که در آخر #مفاتیح_الجنان نقل شده* که بعد از یکی دو سطری که ابتدا شروع میشود به این مطلب میرسد که؛ «عَرِّفْنِی حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينی»؛ خدایا من از این مسئله که تو حجت داری خارج شدهام، فارغ شدهام و آنگاه #تحقیق کردهام به گونهای که مسلَّم است پیش من، منتهی باید او را بشناسم تا اینکه از راه #شناخت او دستم به #حبل_متین و ریسمان آویختهی از سوی تو به سوی خلقت استفاده کنم؛ «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا«؛ ( #آل_عمران : ۱۰۳). معنای #قرآن_ناطق همین است.
حبل خداوند یکی #قرآن است و یکی هم قرآن ناطق است که در حدیث #متواتر و مشهورِ #ثقلین هم بیان شده.
خوب افرادی که این شناخت را خداوند به آنها داده هیچوقت آرام نمینشینند، همیشه در پیِ #نجات #خانوادهی خودشان و سپس دیگران هستند. بعضی از #بزرگان ما که دستشان به این حبل متین از جانب خدا رسیده بود #زندگیشان وقف این کار شده بود. همین مرحوم آشیخ عباس محدث #قمی هر کس او را دیده اینطور میگوید که مثلاً اگر اتوبوس در بین راه رفتن یا برگشتن -مثلاً از #مشهد مقدس- یکی دو ساعت یک جا توقف میکرد، ایشان وسائل نوشتار دم دستش بود. اینها را میگرفت و یک گوشه مینشست و مشغول نوشتن میشد. یعنی نمیگذاشت که حتی یک ثانیه وقت از دستش خارج شود. این علامت #مسلمانی واقعی است.
------------
* [ مقصود دعای منقول از جانب مرحوم سید بن طاووس است که با عنوان «دعایی که در زمان غیبت باید خواند» در اواخر مفاتیحالجنان ذکر شده است.]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
علامه عسکری
📸 تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «رهنمای طریق» استاد جاودان 🔹رهبرانقلاب پس از مطالعه کتاب «رهنمای طریق»
#علاقه_مندان_به_تفکرعمیق 📚#رهنمای_طریق
#استاد_جاودان
⁉️لطفا برنامه ای برای افزایش قدرت ذهن بیان فرمایید.
✅جواب: 🔻غذای خود را کاهش دهید .
🔻همیشه با وضو باشید.
🔻زیاد قرآن بخوانید.
🔻نمازتان را صحیح و اول وقت بخوانید ، زیرا هرچه جهات مادی در انسان کمتر و ضعیفتر شود به جهات معنوی او افزوده و جنبه تجردی روحش بیشتر خواهد شد. و هرچه روح تجرد بیشتری داشته باشد امکان تفکر ، بهتر و بیشتر فراهم می گردد.
💠قسمت هایی از کتاب رهنمای طریق کتابی بسیار کاربردی در موضوعات مختلف دینی ازجمله اخلاقی مشاوره علمی اجتماعی قرآنی و...
جهت سفارش با آدرس زیر تماس بگیرید👈
@Aghayabnalhasan
💢کانال علامه عسکری
💯 @Allameaskari
#علوم_قرآنی
💢هم آوايى آيات قرآن در انديشه علّامه عسكرى
🔷آيه ها و سوره ها و حتى كلمات و حروف قرآن در يك نظم خاصى (شبيه نظم آوايى) قرار گرفتهاند كه من اسم آنرا «هَنگ👈🏻وزن، آهنگ فارسی» گذاشته ام و معتقدم كه حتى جاى كلمات و حروف قرآن را به سبب همين هنجار و نظم نمی شود تغيير داد گر چه شايد امروز نتوانم اين قضيه را خوب ثابت كنم (چون من يك درك و حس شخصى از اين هَنگ دارم كه انتقالش مشكل است): اما مطمئنم كه آيندگان آنرا ثابت خواهند كرد.
🔷آن احاديثى كه در كتب مكتب خلفا (اهل سنت) به صحابه نسبت داده اند كه پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: قرآن را می توانيد به هر شكلى بخوانيد مشروط بر اينكه آيه رحمت، عذاب نشود و آيه عذاب، رحمت نشود. و يا احاديثى كه مىگويد به جاى «اقبل» در آيه مىشود «اسرع» يا «هلمّ» گذاشت، بديهى است كه جعل كنندگانشان عرب نبوده اند. صحابه عرب بودند و به خوبى می دانستند كه هيچكدام از اين افعال را نمىشود به جاى هم قرار داد، به گُمان من زنادقه شام كه مورد تأييد بنى اميّه بودند چنين احاديثى را جعل كرده اند و به صحابه نسبت داده اند.
🔹كسانى مثل ابن ابى العوجاء كه بنى عبّاس در سال 150 ه. ق به خاطر همين جعل حديث او را كشتند و در وقت مرگ گفت: «لئن قتلتمونى فقد وضعتُ فيكم أربعة آلاف حديثٍ، احلّل فيه ما حرّم اللّه و احرّم فيه ما احلّ اللّه»؛ اگر مرا می کشيد همانا در ميان شما چهار هزار حديث جعل كردم، آنچه را كه خداوند حرام كرده بود حلال كردم و آنچه را كه خداوند حلال كرده بود حرام كردم.
💥براى فهم بيشتر اين مطلب مثال ديگرى از قرآن می زنم. در قرآن مىخوانيم فِى جِيدِهَا حَبْلٌ مّن مَّسَدِ» «سوره تبت آیه 5»
در گردندش [گردن زَن ابو لهب] طنابى است از ليف خرما، عرب براى گردن سه لفظ به كار مىبرد: جيد، عنق، رقبه. هر كدام از اين سه لفظ غير از معناى عمومى (كه گردن است) يك معناى خاصى هم دارند، به همين دليل نمی شود يكى از اين الفاظ را به جاى ديگرى استفاده كرد، يعنى فصحا بكار نمی برند. در عنق: گردن طبيعى كه دراز و كوتاه دارد مطرح است در رقبه: نَفْس انسانى مطرح است و در جيد: زيبائى خوابيده است.
🌸امام حسين عليهالسلام در خطبه مكه اش مىفرمايد:
«خُط الموت على ابن آدم مخطّ القلادة على جيد الفتاة ...»
مرگ در سرنوشت بنى آدم چون گردنبند بر گردنِ دخترانِ جوان رقم خورده است. پس به جاى جيد نمی شود هيچ يك از آن دو لفظ را گذاشت چون نظم معناى آيه به هم می خورد.
💡فهميدن اين نظريه هم تخصص می خواهد شايد اگر در محيط عربى و ادبى بزرگ نمی شدم و اين مقدار براى فهم زبانِ عربِ عصر پيامبر صلى الله عليه و آله زحمت نمی کشيدم، چنين ادعايى نمی كردم.
📚کانال علامه عسکری
🆔 @Allameaskari
╔═.🍃.🌸
🍃🌸🍃~~~~~
🌸
#خاطرات
✅خاطره ای از دوران جوانی علامه عسکری در قم
🔶 مرحوم علامه حدود سال 1310 شمسی که به قم می روند وقتی به حوزه نگاه میکنند متوجه این می شوند که حوزه یک بعدی است و فقط فقه و اصول در آن تدریس می شود.
🔹علامه آن موقع فقط 18 سالشان بود که به این پی می برند ولذا تصمیم می گیرند استادی را پیدا کرده و شروع کنند به تعلم علم تفسیر در مدرسه فیضیه. چند نفر از طلبه ها را هم فکر خود می کنند و کرسی درس تفسیر را راه می اندازند.
🔸در ابتدای امر برای طلاب آن وقت این درس چیز عجیبی بود. کم کم با فشار هایی که به ایشان و این درس آمد درس تفسیرشان تعطیل شد. علامه می فرمودند من آن زمان قهر کردم و به سامرا رفتم.
🌸
🍃🌸
╔═.🍃.🌸 ═════════╗
@Allameaskari
╚═════════.🍃.🌸 ═╝
#مواعظ_آیت_الله_حقشناس
#جلدچهارم
#گزیده_کتاب
اگر بجایی رسیدی که تواضع و حسن نیت پیدا کردی در مقام تفهیم و تفهم برآمدی و با ملایمت لسان با اجتماع برخورد کردی اهل صحبت با اختیار شدی نرم زبانی ، ادب و حکمت را روش رفتار و سرلوحه کارهای خود قرار دادی بدان که آیه محکمه در وجود درست شده است و اگر غیر از این باشد نه؛ هنوز علمت آیه محکمه نشده است.
جهت سفارش👈
@Aghayabnalhasan
@Allameaskari