مواریث امامت، پس از وفات پیامبر
🔶 در روایتی حمران می گوید : از امام باقر علیه السلام در مورد صحیفهٔ مهر و موم شده ای که نزد امّ سلمه به ودیعت نهاده شده بود و مردم درباره آن سخن می گفتند، سؤال نمودم. امام باقر علیه السلام فرمود :
🪔 رسول خدا را چون اجل فرا رسید ، علی علیه السلام علم و اسلحهٔ آن حضرت و هرچه [از مواریث امامت] را که نزد او بود به ارث برد.
🗃 [این علوم و معارف و سلاح رسول خدا همچنان نزد امیرالمؤمنین بود ] تا اینکه به حسن و پس از او به حسین رسید. در این موقع، چون ما از غلبهٔ دشمنان بیم داشتیم، آنها را [جدم حسین علیه السلام ] نزد امّ سَلَمه به امانت سپرد و بعد از آن، علیّ بن الحسین علیه السلام آنها را از امّ سلمه تحویل گرفت.
💡من (=حمران) عرض کردم : [بنابراین] بعد از آن به پدرتان رسید و بعد از آن به شما رسیده است؟!
✅ امام باقر علیه السلام پاسخ دادند : آری، همینطور است.
📎و نیز از عمربن ابان روایت شده است که گفت : از امام صادق علیه السلام در مورد صحیفهٔ سر به مُهری که نزد ام المؤمنين ام سلمه به امانت نهاده شده بود و مردم از آن سخن می گفتند، جویا شدم. امام در پاسخ فرمود :
🕯 هنگامی که رسول خدا درگذشت، [امیرالمؤمنین ] علی علیه السلام دانش و سلاح و هرآنچه [از مواریث امامت] را که نزد آن حضرت بود، از او به ارث برد و همچنان نزدش بود تا اینکه به فرزندش حسن علیه السلام و بعد از او به حسین علیه السلام رسید.
💡[در اینجا من صبر نکرده به دنبال سخنان امام ] عرض کردم : بعد از امام حسین آنها به علی بن الحسین و از آن امام به فرزندش، و از ایشان هم به شما منتقل شده است؟
✅ امام صادق فرمود : آری همینطور است.
📚نقش ائمه در احیای دین، جلد سوم؛ صفحات ٢۴۴ و ٢۴۵
🔴سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀
@Allameaskari
🧬 خلیفهٔ هفتم و خلیفهٔ هشتم
💞 در کتاب غیبت نعمانی و بحارالانوار به روایت حماد صائغ آمده است که گفت:
🕰 در آن مجلسی که مفضّل بن عمر مسائلی را از امام صادق علیه السلام می پرسید، حاضر بودم. در این هنگام امام کاظم علیه السلام وارد شد. امام صادق رو به مفضل کردند و پرسیدند:
📖 دوست داری که مالک کتاب علی علیه السلام [بعد از من] را ببینی؟
😍 مفضل پاسخ داد : چه از این بالاتر و بهتر ! 🙏
🌱 حضرت به امام کاظم علیه السلام اشاره کردند و فرمودند :
👉 این وارث و مالک کتاب علی علیه السلام است.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
💞 در کافیِ شیخ کلینی، در ارشاد مفید، در غیبت شیخ طوسی و در بحارالانوار علامه مجلسی، از امام کاظم علیه السلام روایت شده است که فرمود :
☀️ فرزندم علی، بزرگترین فرزند من و نیک ترینِ آنان در نظر من و محبوب ترینِ ایشان برای من می باشد. او در کنار من به کتاب جفر نگاه می کند که هیچکس جز پیامبر یا وصیّ پیامبر بدان نظر نکرده است. ✨
📚نقش ائمه در احیای دین، جلد سوم؛ صفحات ٢۴٧ و ٢۴٨
🔴سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀
@Allameaskari
خلفای دوازده گانه ⁉️
📚 روایاتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در مصادر حدیثی مکتب خلفا آمده است که تعداد سرپرستان امت را دوازده تن اعلام می دارد، بدون ذکر نام هایشان.
📄 مثلا متن یکی از روایت ها چنین است :
«همیشه و همیشه دین باقی خواهد ماند تا هنگام برپاشدنِ رستاخیز، مادامی که بر شما دوازده خلیفه باشند که همه ایشان از قریش هستند.»
📎 این روایت را جابر بن سمره نقل کرده است و در کتاب هایی همچون صحیح مسلم و صحیح بخاری و سنن ابی داوود و سنن ترمذی و مسند احمد آمده است.
🟡 مسأله اول این است چگونه از میان اینهمه خلیفه، دوازده تن بشماریم که تا زمانی که بوده اند، دین برقرار بوده است؟
🔴 مسأله دوم اینجاست که چگونه یک گروه دوازده نفری پیدا کنیم که از زمان پیامبر تا زمان برپایی قیامت، خلافت کنند و طی این دوران، دین برپا باشد ⁉️
⬇️⬇️ ⬇️⬇️ ⬇️⬇️ ⬇️⬇️
📣 دانشمندان مکتب خلفا درباره مسأله اول، سخت سرگردان شده اند و راه حل های مختلفی ارائه داده اند.🤔
⬅️ برخی خواسته اند دوازده خلیفهٔ عادل بشمارند. برخی، صحابه را از فهرست خارج کرده اند و تا آخرین نفر از امویان را داخل کرده اند. برخی، از ابوبکر تا ولیدِ مروانی را برشمرده اند. برخی گفته اند مقصود، خلفایی است که مسلمین برآنان اتفاق کرده باشند. برخی از آنها گفته است: معنایی برای این حدیث نمی دانم! و برخی از آنها گفته است: دوازده، تعدادِ حداقل است و هر تعداد که باشند منافاتی با حدیث نخواهد داشت! 😊
🔴 هیچکدام از این حدس ها نتوانسته مسأله دوم را پاسخ دهد. چگونه دوازده خلیفه بشماریم که تا قیامت خواهند بود همانطور که دین تا قیامت خواهد ماند؟
💎 علامه پس از نقل توجیهاتی که دانشمندان مکتب خلفا آورده اند، می فرمایند:
☀️ «این حدیث به روشنی، برپایی دین تا قیامت را نوید می دهد و همدوش آن، خلافت دوازده تن خلیفه را اعلام می دارد. به این معنا که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم تصریح می فرماید که دین من تا قیامت می ماند؛ و این مدت، عصر خلافت دوازده تن خلیفه است که باید حداقل عمر یک تن از این خلفا آنچنان طولانی باشد که عصر خلافت او امکان همدوشی با این زمان بسیار طولانی را داشته باشد.»
✅ تعداد خلفا در عدد دوازده منحصر است همانطور که پیامبر به عبدالله بن مسعود فرمودند خلفا به تعداد نُقَبای بنی اسرائیل خواهند بود (که دوازده تن بودند.) منظور از خلیفه هم جانشین پیامبر در تمامی شئون مختلف اعم از تبلیغ دین و پاسخگویی به سوالات و قضاوت و امامت و حکومت و وصایت است؛ نه فقط سلطانِ مقبول یا عادل!
#دوازده_خلیفه_پیامبر
📚نقش ائمه در احیای دین، جلد سوم؛ صفحات ٢٧٣ تا ٢٨٣
🔴سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀
@Allameaskari
اشاره حدیث ثقلین به مهدویت
🌹 یکی از نشانه های حقانیت شیعیان در اعتقاد به یک منجی موعود ، روایاتی است که از پیامبر درباره "بقای دین در زمان خلفای دوازده گانه" نقل شده است.
🌼طبق این روایات که در منابع معتبر مکتب خلفا آمده است، خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند : این دین باقی می ماند مادامی که بر شما دوازده خلیفه باشند.
⬅️ با توجه به این روایات، در می یابیم که باید مجموعِ عمر این دوازده خلیفه، برابر با عمر دین تا زمان قیامت باشد.
🌸🌸یکی از این روایات، حدیث ثقلین است.
🟡 علامه عسکری (رحمه الله) در کتاب نقش ائمه در احیای دین، پس از نقل حدیث ثقلین از کتاب هایی همچون صحیح مسلم و مسند احمد، از این زاویه نیز به حدیث ثقلین نگریسته اند 👇👇👇
🕋 زید بن ارقم می گوید : در بین راه مکه و مدینه ( در سفر بازگشت از حجة الوداع) در کنار آبگیری که خُم نام داشت، پیامبر در میان مردم چنین خطبه خواند :
💥 «ای مردم! آگاه باشید من نیز بشری هستم. نزدیک است مرا [به عالم بقاء] بخوانند، و من اجابت دعوت حق کنم.
💎💎من دوچیز گرانمایه در میان شما به میراث می گذارم. "کتاب خدا" که در آن هدایت و نور می باشد. آن را رها نکنید و بدان چنگ زنید؛ و "خاندانم". شما را در مورد اهل بیتم یادآورِ خدا می شوم».
➕[و بنا به نسخهٔ مستدرك الصحيحین، اضافه می فرماید :]
🍎 «هوشیار باشید که شما پس از من با این دو بازمانده چگونه رفتار می کنید. این دو، هرگز از هم جدا نخواهند شد تا در حوض کوثر بر من وارد شوند».
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
🍏 با تکیه بر این جملهٔ اخیر از گفتار پیامبر است که ما معتقدیم یکی از امامان اهل بیت - که تعدادشان نیز در روایات معتبر دیگر تعیین شده است - باید دارای چنان عمر بسیارزیادی باشد که تا پایان جهان زنده بماند، و در نتیجه همدوش و قرین کتاب خدا برای همیشه در جامعهٔ بشری موجود باشد و فرمایش پیامبر در مورد عدم جدایی این دو (یعنی قرآن و عترت) تحقق یابد.
#دوازده_خلیفه_پیامبر
📚نقش ائمه در احیای دین، جلد سوم؛ صفحات ٢٧١ و ٢٧٢
🔴سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀
@Allameaskari
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🌺 بمناسبت هفته وحدت 🌺
💢ریشه و تاریخ وحدت کجا و از چه موقع است؟!
🚫 بعضی شاید گمان می کنند بحث وحدت مربوط به همین دهه های اخیر است؟! و اما جواب امام صادق علیه السلام از زبان علامه عسکری بسیار جالب و درخور تامل است!!!
✅ در احادیث مکتب اهل بیت این چنین آمده است: کسی که در نماز «بسم الله الرحمن الرحیم» را قرائت نکند، نمازش باطل است. و نمی توان پشت سر او نماز خواند. اما از آنجا که برادر مسلمان حنفی من آن را ندیده است و سوره حمد را بدون بسم الله قرائت می کند، در کتاب «وسائل الشیعه» ضمن سه حدیث از امام صادق علیه السلام روایت شده است که حضرت فرمودند « کسی که پشت سر آنان نماز بگزارد، مانند کسی است که پشت سر رسول خدا نماز گذارده است. با اینکه امام جماعت حنفی بسم الله را نمی خواند. در حدیث دیگری آمده است: هنگامی که با آنان نماز بخوانی به عدد مخالفانت (منظور مخالف در قرائت بسم الله) گناهانت آمرزیده می شود، پس نماز را در مسجد (یعنی با آن ها) بجای آور.
✅راوی دیگری به امام صادق شکایت می کند و می گوید : برای ما امام جماعتی هست که مخالف (با شما) است و نسبت به همه اصحاب بغض می ورزد . حضرت در پاسخ فرمودند : در باره سخن او نگران نباش ، قسم به خداوند اگر صادق باشی قطعا تو نسبت به او به مسجد سزاوارتر هستی. پس اولین نفری باش که به مسجد وارد می شوی و آخرین نفری باش که از آن خارج می گردی و رفتارت را با مردم نیکو گردان و خوبی را بگو.
✅ امام صادق به راوی دیگری می فرماید ای اسحاق آیا در مسجد با آنان نماز میگزاری ؟! اسحاق گفت بله . حضرت فرمودند : با آنان نمازگزار زیرا نمازگزار با آنان در صف اول نماز ، مانند کسی است که شمشیر زدن او در راه خدا مشهور و معروف است.
📄منبع کتاب تهمت ها و دروغ پردازی ها در کتابِ للّٰه ثم للتاریخ ص ۲۱
#نشرحداکثری
✅مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
بیعت با خلیفهٔ پیامبر، ممنوع !
💥گروهی از مهاجران، از جمله علی بن ابی طالب (ع) و زبیر، که از بیعت با ابوبکر سر باز زده بودند، مسلح و خشمگین در خانهٔ فاطمه (سلام الله علیها) بودند. به ابوبکر و عمر گزارش دادند که جمعی از مهاجران و انصار در خانهٔ فاطمه ، دختر پیامبر، پیرامون علی بن ابی طالب گرد آمده اند و قصد دارند که برای خلافت با او بیعت کنند.
🔥 ابوبکر به عمر دستور داد که به خانهٔ فاطمه رود و آنان را از آنجا بیرون کند و اجتماعشان را پراکنده سازد و اگر مقاومت کردند با آنها بجنگد. عمر در اجرای فرمان ابوبکر، رو به خانهٔ فاطمه سلام الله علیها نهاد در حالیکه شعله ای از آتش در دست گرفته بود و تصمیم داشت که با آن، خانه را به آتش بکشد. چون فاطمه به پشت در آمد، روی به عمر کرد و گفت : ای پسر خطّاب! آمده ای خانهٔ ما را آتش بزنی؟ عمر پاسخ داد : آری، مگر این که با امّت همراه شوید. [و با ابوبکر بیعت کنید].
🔸 در بلاذری چنین آمده : ..... عمر پاسخ داد : آری،... این کار، دینی را که پدرت آورده تقویت می کند!
🔸در کنز العمال نیز چنین آمده است : عمر به حضرت زهرا (سلام الله علیها) گفت : هیچکس نزد پدرت محبوب تر از تو نبود، ولکن این مرا منع نمی کند، که چنانچه این گروه نزد تو جمع شوند فرمان دهم خانه را بر تو آتش زنند.
💘 یعقوبی در تاریخ خود آورده است : آنها به همراه گروهی، به خانهٔ علی (ع) حمله بردند... در این گیر و دار، شمشیر علی(ع) شکست و مهاجمان جرأت و جسارت ورود به خانهٔ علی را پیدا کردند و وارد آنجا شدند.
🗡 عمر به خانهٔ علی(ع) رو آورد، در حالی که طلحه و زبیر و گروهی از مهاجران در آنجا متحصن بودند. زبیر با شمشیرِ کشیده به مقابلهٔ او شتافت ولی پایش لغزید و شمشیر از دستش بر زمین افتاد. پس مهاجمان حمله بردند و او را دستگیر کردند.⛓
📚 علامه عسکری ؛ سقیفه ؛ صفحات ١٠٠ تا ١٠٣
🔴سفارش این کتاب👇🏻
@Aghayabnalhasan
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
@Allameaskari
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
✍🏼 از عالم غیب به کل موجودات، خیری جاری می باشد که وصف ناشدنی است و هر کس که مجالس اهل بیت علیهم السلام را احیا کند، در این خیر شریک خواهد شد.
خود من، هر چه را که در این عالم دیده ام، یک گره کوری دارد که باز شدنی نیست، غیر از روضه امام حسین علیه السلام.
#کلام_بزرگان
#کلامی_از_بهجت
✅ مطالب درباره علامه عسکری🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695