🌙 اینفوگرافیک/ مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۲ از سوی مراجع تقلید اعلام شد
📎 مشاهده تصویر با کیفیت بالاتر
@HawzahNews| حوزهنیوز
جلسه پنجم از سخنرانی حجتالاسلام استاد سازندگی
آیاتی که در خصوص امام حسین(علیه السلام ) مطرح شده است متفاوت بوده و در تفاسیر آیات زیادی در خصوص امام حسین (علیه السلام ) مطرح شده است.
ابعاد آیاتی که در قرآن و در خصوص اهل بیت(علیهم السلام ) مطرح شده است به چند قسمت تقسیم می شود.
🔹بعد رسالت آیات که زیاد است و به رسالت حضرت رسول(صلی الله علیه وآله وسلم ) اشاره دارد.
🔹در بعد امامت نیز آیاتی مطرح شده است و این آیات در خصوص امیرالمومنین (علیه السلام ) می باشد.
🔹بعد دیگر آیات شهادت است که این آیات هم اکثرا به امام حسین(علیه السلام ) اشاره دارند.
🔹بعد مهم دیگر آیات مهدویت است که این آیات در خصوص امام زمان می باشند.
از زمان اراده خدا بر خلقت بحث امام حسین(علیه السلام ) مطرح بوده است. برای مثال می توان به ۵ نور که واسطه خلقت بوده اند اشاره کرد.
زمانی که حضرت آدم(علیه السلام ) ترک اولی میکند و هبوط می کند زمانی که می خواهد توبه کند به اسامی اهل بیت (علیهم السلام ) متوسل می شود و در زمان بیان نام امام حسین (علیه السلام ) منقلب میشود و در همان جا اولین روضه خوان امام حسین(علیه السلام ) خود خداوند می باشد.
آیه شریفه «وَ فَدَیناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ» که در خصوص داستان حضرت ابراهیم(علیه السلام ) و اسماعیل(علیه السلام ) مطرح شده است، پس از آنکه بجای اسماعیل قربانی کردن قوچ پذیرفته می شود، خدا روضه میخواند و ابراهیم گریه می کند.
امام حسین علیه السلام هنگام خروج از مکه به آیه شریفه { الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا الله} اشاره می کند و این آیه نیز گفته شده است که در خصوص امام حسین(علیه السلام ) مطرح شده است.
آیه شریفه { وَجَعَلَهَا كَلِمَةً بَاقِيَةً فِي عَقِبِهِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ} گفته شده است که در خصوص امااست و امامت از نسل امام حسین(علیه السلام ) می باشد.
آیه شریفه 33 سوره مبارکه اسرا { وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ ۗ وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلَا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ ۖ إِنَّهُ كَانَ مَنْصُورًا} مراد از من قتل مظلوما امام حسین(علیه السلام ) می باشد و آنچه که در قتل اسراف نیست خون خواهی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) می باشد. در روایت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در زمان ظهور می فرماید: ان طالب بدم المقتول ... و اینگونه خود را معرفی می کند که اشاره به امام حسین(علیه السلام ) است.
آیه شریفه {وَالْقَمَرِ إِذَا تَلَاهَا} هم به وجود نازین حسنین(علیهما السلام) تفسیر شده است.
آیات ابتدایی سوره مبارکه فجر { يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً } نیز در خصوص امام حسین (علیه السلام ) مطرح شده است و در صدر تمام آیات مرتبت با امام حسین(علیه السلام ) میدرخشد.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
1_4265293428.mp3
8.99M
فایل سخنرانی حجتالاسلام استاد سازندگی
فضایل اهل بیت علیهم در قران کریم، جلسه ۴
1402.01.27
#ماه_مبارک_رمضان
#اداره_فرهنگی_تربیتی
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
1_4280915210.mp3
7.71M
فایل سخنرانی حجتالاسلام استاد سازندگی
فضایل اهل بیت علیهم در قران کریم، جلسه ۵
1402.01.٢٨
#ماه_مبارک_رمضان
#اداره_فرهنگی_تربیتی
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضائل اهل بیت در قرآن کریم - جلسه 5- استاد مهدی سازندگی - 1402.01.28
جلسه اول از سخنرانی دکتر توفیق اسداف
بحث اجتماعی بودن انسان هم در فلسفه و هم در علوم دیگر ثابت شده است.
🔹 انسان ها ناگریز هستند از اجتماعی بودن و در عصر جدید این نیاز بیشتر شده است و علت آن روی آوردن بشر به شهر و امکانات بروز می باشد. افزایش روابط اجتماعی موجب شده است تا انسان ها در حوزه احساسی و نیازهای عاطفی نیز اجتماعی تر شده و در دوره ی جدید شاهد افزایش این نیاز در بین جوامع هستیم.
خداوند در آیه 200 سوره مبارکه آل عمران {يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ} خطاب به مومنین می فرماید: صبور باشید، یکدیگر را به صبر سفارش کنید و با یکدیگر در روابط باشید و تقوا را رعایت کنید تا جزء تفلحون و رستگاران باشید.
🔹 در جستجوهای گوگل رکورد بیشترین جستجو در خصوص راه های خوشبختی است. این نشانگر آن است که رسیدن به خوشبختی همیشه خواسته ی انسان هاست. خداوند در قرآن در جایی دیگر می فرماید: { وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ} یعنی یکدیگر را به صبر دعوت کنید و همانطور که گفته شد دعوت به صبر از مراحل رسیدن به خوشبختی است.
🔹 پیامبر در حدیثی می فرمایند: «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...» صبر سه نوع است، صبر در مصیبت، صبر بر طاعت و صبر بر ترک گناه. در نتیجه همه چیز صبر می طلبد و برای تربیت، رشد و بالندگی نفس و پیشرفت، صبر لازم است.
طبق آیات قرآن یکی از دلایل خسران انسان در کم صبری است.
طبق آیات مطرح شده و آیه شریفه در سوره آل عمران که می فرماید{ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ} بعد از گذار از مرحله صبر و دستیابی به این خصلت حسنه، وارد ارتباطات با دیگران می شویم که مرحله سختی است. شما باید خود سازی کنید و از مکتب صبر وارد ارتباط شوید.
🔹 {وَرَابِطُوا} در آیه مطرح شده یک کلمه مطلق است و همبستگی و ارتباط در برابر دشمن و دوست را می رساند.
پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند: «المؤمنُ يألَفُ ويُؤلَفُ ، ولا خيرَ فيمَن لا يألَفُ ولا يُؤلَفُ ، وخيرُ النّاسِ أنفَعهُمْ للنّاسِ» مؤمن الفت مى گيرد و با او الفت مى گيرند و كسى كه الفت نگيرد و الفت پذير نباشد از خير و بركت بى بهره است. و بهترين مردمان كسى است كه براى مردم سودمندتر باشد.
خیر وبرکت در جمع است و انسان های تنها سود کمی دارند.
🔹 روابط انواع مختلفی دارد
بعضی رابطه ها سمی است یعنی برای یک نفر و یا هردو ضرر دارد و ادامه آن نه تنها فایده ندارد موجب ضرر هم می باشد.
🔹 بعضی روابط بیهوده و بی سود است و ضرروی نیست و این رابطه هم ادامه اش فایده ای ندارد.
🔹 روابط دوستانه که سود و فایده ای برای یکدیگر دارند
🔹 روابط محبوب از حدیث امیرالمومنین اینگونه دانسته می شود که ایشان می فرمایند: « خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَكَوا عَلَيكُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَيكُم » با مردم چنان معاشرت كنيد كه اگر بميريد بر شما بگريند و اگر زنده باشيد [غايب شويد] مشتاق ديدن شما باشند.
بعضی انسانها اینقدر موثر و مفید هستند که نبودشان ضایعه است.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity
جلسه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان با سخنرانی دکتر توفیق اسداف و قرایت قرآن کریم توسط آقای کوچک یزدی
إِنَّـا لِـلَّـهِ وَ إِنَّـا إِلَـیْـهِ رَاجِـعُـونَ
کـلُّ مَـنْ عَـلـیـهـا فَـان وَ یـبـقَـی وَجْـهُ رَبَّـک ذوالـجـلالِ والاکـرامِ 🏴
بدینوسیله اساتید و کارکنان دانشگاه مجازی المصطفی،درگذشت "همسرمکرمه حجتالاسلام والمسلمین استاد سید منذر حکیم" از اساتید علمی سابق دانشگاه مجازی، را به ایشان و خانوادهٔ محترمشان تسلیت عرض می نماید.
امید که روح آن مرحومه، آسوده و خرسند در حـریـم امـن الـهـی آرام گیرد.
جلسه دوم از سخنرانی دکتر توفیق اسداف
🔹 امروزه متاسفانه در شبکه های احتماعی و فضای مجازی برای جوانان و نوجوانان بی محلی به دیگران تبلیغ میشود، به گونه ای که بی محلی، بی توجهی و در واقع سرد بودن با دیگران را یک حسنه دانسته و از آن به کاریزما تعبیر کرده و cool بودن را صفتی از روی عزت نفس و باکلاس بودن می نامند. این در حالیست که در اخلاق اسلامی نرم خویی تاکید شده و توجه نسبت به دیگران بسیار سفارش شده است.
🔹 در آیه شریفه ۱۵۹ سوره مبارکه آل عمران { فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ} خداوند می فرماید: به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سختدل بودی مردم از گِرد تو متفرق میشدند، پس از (بدیِ) آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن و (برای دلجویی آنها) در کارِ (جنگ) با آنها مشورت نما، لیکن آنچه تصمیم گرفتی با توکل به خدا انجام ده، که خدا آنان را که بر او اعتماد کنند دوست دارد.
🔹 خداوند نرم خویی را اخلاق با عظمتی معرفی می کند و اینکه خدا اخلاق نرم خویی را به خود منتسب کرده است نشان دهنده ی عظمت این اخلاق می باشد.
{فَاعْفُ عَنْهُمْ} نیز نوع بخشش را معرفی می کند و می فرماید که هم او ببخشد و هم از خدا بخواهد او را ببخشد.
امام علی (ع) می فرماید: «العَفْوُ تاجُ المَكارِمِ» گذشت، تاج مكارم اخلاق است .
امام حسین (ع) می فرماید: « إنَّ شیعَتَنا مَنْ سَلِمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ کُلِّ غِشٍّ وَ غِلّ وَ دَغَل» شیعیان و پیروان ما آن کسانی هستند که دلهایشان (و به تبع آن افکار و اعمالشان ) از هر گونه ناخالصی (و فریب و نیرنگ و سوء استفاده از اعتماد مردم) و کینه ( و دشمنی یا خیانت ) و ناسالمی ( و تقلب و تزویر ) پاک و پیراسته باشد.
🔹 در آیات 43 و 44 سوره مبارکه طه: {اذْهَبَا إِلَىٰ فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَىٰ فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَىٰ} خداوند از طرفی معیت موسی و هارون (علیهما السلام) را می طلبد که نشان از تاکید بر اجتماع است و سپس لین سخن گفتن و نرم خویی با فرعون است. فرعونی که خود را خدا می داند.
نرم صحبت کردن زمانی که از روی بزرگ منشی و همراه با عزت نفس باشد نه از روی ترس، موجب آن میشود که امید به اینکه مورد تذکر قرار بگیرد یا بترسد زیاد شود.
من حلم عظم، در این مثل هم مطرح شده است که حلم و بردباری شخص را بزرگ می کند.
هر چه با ملایمت صحبت کنید تاثیر گذار ترید
🔹 برای مثال اگر در منزل چیزی درخواست کنید زمانی که معمولی در خواست میکنید، یا همراه با کلمات زیبا مانند عزیزم یا فرزندم مطرح میکنید متفاوت است. حتی در علم روانشناسی می گویند که اگر سوالی مطرح شود تاثیر بیشتری دارد و اگر همراه با نتیجه بیان شود تاثیر گذاری آن بسیار می شود.
#ماه_مبارک_رمضان
#مناسبت_ها
#روابط_عمومی_همکاری
#دانشگاه_مجازی_المصطفی
🌐کانال روابط عمومی /دانشگاه مجازی المصطفی
🔽🔽🔽🔽
@AlmustafaOpenUniversity