💢 معاهده #ایران و #چین، آزمونِ مجلسِ جدید
در روابط بین الملل و مذاکره، اصل بر بدبینی است. حتی با کشوری که به ظاهر دوست جلوه می کند. معاهده 25 ساله ایران و چین از این قاعده مستثنی نیست و جمهوری اسلامی باید با نگاه بدبینانه به ماجرا نگاه کند تا قافیه را نبازد.
اینکه میگویند ایران میخواهد کیش را بدهد و پایگاه نظامی در اختیار چین بگذارد و... همه دروغ و ساخته و پرداخته رسانههای غربی است. چنین اموری تقریبا محال است. چون خلاف بدیهی قانون اساسی است.
این قرارداد از این حیث مهم است که حاصل چرخش نگاه به غیرِ غرب است. جمهوری اسلامی، چند دهه است، توان سیاست خارجهاش را بر روی ارتباط با غرب گذاشته است و حاصل آن، وضع امروز مملکت است. چرخش به سمت دیگر در کل منطقی است، اما نه صرفا چین، چرا که نتیجه مطلوب نخواهد بود.
اگر از #آفریقا، #قفقاز و #آمریکای لاتین غافل شویم، نتیجه بهتر از قبل نخواهد بود. کلا انحصار در روابط خارجه خبط است.چه چین و چه غرب.
با در نظر گرفتن این که چین در مقابل آمریکا، به کشوری امن و با #ذخایر_نفتی و گازی بسیار چون ایران نیازمند است و در کل، یک علت تضعیف و فشار بر ایران، صرفا خود جمهوری اسلامی نیست، بلکه فشار بر چین است. ایران برای چین بسیار بسیار استراتژیک است.
از سوی دیگر ایران هم برای خروج از بن بست کنونی راهی جز تغییر نگاه به غرب ندارد. و چین برای شروع نقطه آغاز خوبی است. اما به شرطی که ما را #وابسته نکند و سبب تسلط بیگانه نگردد.
بسیار بسیار طبیعی است که #آمریکا مهمترین مخالف بسط روابط خارجی ایران باشد چرا که هم کمپین فشار حداکثری علیه ایران در خطر میافتد و هم چین را در مقابل آمریکا قدرتمند میکند. پس طبیعی است که یک جنگ رسانهای ترتیب دهد.
ایران هماکنون در موضع ضعف قرار دارد و این شائبه هست که برای خروج از بحران، مبادرت به امتیاز دهی غیر منطقی و نامتعادل کند. مثل برجام.
اینجا، جایی است که ما روی آن حرف و بحث داریم و میگوییم محتوای مذاکرات و متن آن باید به صورت کامل به اطلاع عموم و نخبگان برسد.
آن کس که روابط بینالملل را درک کرده باشد، میداند چین به همان نسبتِ غرب حریص و تسلط طلب است. اما روش و منشِ سیاست خارجهاش بسیار نرم و از راه اقتصاد است. پس نگاه #خوشبینانه به این موضوع نتیجهای بهتر از #برجام نخواهد داشت.
برجام آزمون #مجلس قبلی بود و قرارداد ۲۵ ساله با چین، آزمون این مجلس.
اگر مجلس قبل #واداده_به_غرب بود، در این مجلس هم #شیفتگان_چین کم نیستند. و این نگران کننده است. این قرارداد باید با رعایت مصالح هر دو کشور، در شرایط برابر و بدون امکان تسلط بر منابع و ذخایر باشد در غیر این صورت مثل برجام، یک خیانت است.
✍🏻 #سلمان_کدیور
#قرارداد25ساله_ایران_و_چین
🇮🇷 @Ammar_media
76.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢فیلم کامل بیانات #رهبر_انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان #مجلس یازدهم ۱۳۹۹/۴/۲۲
🇮🇷 @Ammar_media
💢معمای سرمستی بورس و کسادی اقتصاد؛
👤 سرمقاله ای از دکتر #مسعود_نیلی
مدتی است که دو تصویر متضاد در قاب اقتصاد ایران جلوهنمایی میکند. در حالیکه بنگاههای اقتصادی در تقلای حیات و ممات، فشارهای کمرشکنی را تحمل میکنند و آینده روشنی برای خود نمیبینند، ارزش سهام آنها به صورت جهشی افزایش پیدا میکند.
در یک طرف رشدهای «سالانه» صفر یا منفی تولید و رشدهای منفی بزرگ سرمایهگذاری قرار دارد و در طرف دیگر رشدهای «روزانه» بالا و مثبت ارزش سهام آنها! داستان چیست؟ چرا مزاج بنگاهها بلغمی است و مزاج بورس صفراوی؟
گروهی خوشحالند به خاطر اینکه تصور میکنند نهتنها غول سرکش نقدینگی به زنجیر کشیده شده، بلکه حتی عرصه هدایت به پول هم تسری پیدا کرده و آن نیز سر به راه شده است.
براساس این نوع نگاه، بازار سرمایه میتواند «منزلگاه» مطلوب نقدینگی باشد، با این امید که بتواند تولید را از تله کمبود منابع مالی خارج کند. سالها است این #اشتباه_بزرگ ترویج میشود که خلق نقدینگی در مقیاسی فراتر از رشد طبیعی اقتصاد، یعنی کمک به تامین مالی تولید و سرمایهگذاری.
این برداشت نادرست، ضعف را فقط در هدایت نقدینگی میبیند. تصور میشود راهی وجود دارد که بتوان منزلگاه نقدینگی را از مصرف به تولید تغییر داد. در این #تصور_متوهمانه، هم مشکل تورم حل میشود هم مشکل کمبود منابع مالی بنگاههای اقتصادی.
منبع: دنیای اقتصاد
#تحلیل #مواضع
#بورس #قمار
#شرط_بندی #سفته_بازی
#حباب #فساد #رانت_اطلاعاتی
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🔻مرتبط
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢موضع هوشمندانه سخنگوی وزارت امور خارجه در قبال انفجار ناو آمریکا: زیاد به ما ربطی نداره، ناوهای آمریکایی چه زود آتش میگیرند ...
سرچ کنید شاید یوزپلنگان آمریکایی مسئولیت انفجار را برعهده گرفته باشن
🇮🇷 @Ammar_media
11.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 مهارت نداشتن راز اصلی بیکاری
بر خلاف تصور عمومی #مدرک_تحصیلی نه تنها عامل موفقیت نیست بلکه حتی نمیتواند افراد را از #بیکاری نجات دهد.
در مقابل #مهارت، یعنی توانایی انجام یک کار در میدان عمل، حتی در نبود مدرک تحصیلی نه تنها فرد را از بیکاری نجات میدهد بلکه میتواند او را به یک #کارآفرین و #خیرآفرین موفق بدل کند.
۹۷/۰۴/۲۰
#نظام_آموزشی
#مدرک_گرایی
#کنکور
🇮🇷 @Ammar_media
هدایت شده از عمارمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اگه حتی کل مشکلات ما با غرب حل بشه ، تاثیرش در #اقتصاد ما به ۵درصد هم نمی رسه
«من به عنوان معلم استراتژی، کل حیثیت علمیام را پای این ادعا میگذارم:
تأثیر توافق هستهای و فراتر از آن، حتی رابطهی صددرصدی ایران با غرب در اقتصاد ما به ۵ درصد نمیرسد.»
۲۵ فروردین ۹۴
بازنشر پیشبینی تکاندهندهی عمار انقلاب، چند ماه پیش از توافق برجام؛ آنهم در شرایطی که نه فقط دولت «آب خوردن مردم» را به توافق با غرب گره میزد، که همه و حتی بخش اعظم انقلابیها کم و بیش باور داشتند نهایی شدن توافق برجام حتماً منجر به گشایشهای اقتصادی خواهد شد!
استاد #حسن_عباسی مدت کوتاهی بعد، گفت: «من حرفم را اصلاح میکنم، اثر #برجام و رابطهی صددرصدی با غرب در اقتصاد ما به #یک_درصد هم نمیرسد!»
۲۳ تیر، سالگرد انعقاد توافق لوزان (برجام) #خسارت_محض
🇮🇷 @Ammar_media
May 11
هدایت شده از عمارمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢«دیپلماتهای ما آنقدر قوی و قدرتمند با ۵+۱ حرف زدند» که امروز «حتی کشورهای دوست ما هم، جرات خرید نفتمان را ندارند»!
#یادآوری در روزهای سالگرد تصویب #برجام
این ویدئوی کوتاه را برای #ثبت_در_تاریخ، ذخیره کنید... در روزها و سالهایی که دروغهای شاخدار حسن روحانی، ظریف، عراقچی و سایر حامیان برجام، توسط خودشان رسوا میشود، برای آیندگان، برای عبرت همه باید ثبت و ضبط کنیم، اعترافاتِ مدعیانِ کاربلدی و کارشناسی را...
دولتیها که دیگر امروز، نیازی به رسوا کردنشان نیست اما، یادمان نرود که برجام، علاوه بر متولیان اصلیاش، حامیان و سینهچاکان جدی دیگری هم داشت که از مراجع تقلید تا سیاسیون اصولگرا و اصلاحطلب، و از اقتصاددانان تا اهالی فرهنگ و هنر را شامل میشد...
یادمان نرود که کسانی، تلاش کردند به هر وسیلهی ممکن، به امت حزبالله بقبولانند که برجام فاجعه نیست؛ ترکمنچای و بدتر از آن نیست...
#روحانی
#ظریف
#عراغچی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 کدام روش تامین مالی را انتخاب میکنیم؟
بخش دوم
یکی از اقلام هزینهای دولت، تامین مالی پروژههای مختلف خصوصاً پروژههای بزرگ مقیاسِ ملی است. سوال این است که چرا برای تامین مالی آنها از روش #اوراق_مشارکت استفاده نمیشود؟
اگر عرضهی #سهام شرکتها و سرمایههای دولتی با این توجیه صورت میگیرد که با عرضهی سهام آنها در #بورس، امکان تامین مالی پروژههای نیمهتمام آنها فراهم شود؛ چرا این پروژهها مثل سابق از طریق اوراق مشارکت تامین مالی نمیشوند؟
دلایل متعددی میتوان برای عدم استفاده از این روش تامین مالی در نظر گرفت، یکی از دلایل مهم این است که در مقایسه با روش تامین مالی مبتنی بر بورس، استفاده از روش اوراق مشارکت محدودیتهایی را ایجاد میکند.
در تامین مالی از طریق اوراق مشارکت، این اوراق دارای زمان است و بعد از اتمام زمان این اوراق و انجام پروژهها، باید پول به خریدار اوراق عودت داده شود. البته این مسئله باعث میشود تا در جذب سرمایه دقت و #مسئولیتپذیری بیشتری صورت گیرد.
اما در روش تامین مالی مبتنی بر بورس، دولت پس از فروش سهام شرکتها و سازمانهای دولتی، دیگر نسبت به عودت سرمایههای جذب شده مسئولیتی ندارد و هر کس بخواهد سرمایهی خود را نقد کند باید به #بازار_سهام مراجعه کند.
این سازوکار باعث میشود تا معمولا در جذب سرمایه دقت و #مسئولیتپذیری لازم صورت نگیرد، ضمن اینکه سرمایههای جذب شده لزوما صرف انجام پروژههای #زیرساختی یا #تولیدی با آورده و #بازگشتپذیری مناسب نخواهد شد.
در واقع در روش اوراق مشارکت اگر سرمایههای مردم بابت یک پروژه گرفته میشود، دولت موظف است سرمایههای جذب شده را برگرداند اما در روش تامین مالی مبتنی بر بورس سرمایهگذاران برای اینکه سرمایهی خود را نقد کنند باید سهام خود را در بورس بفروشند. این امکان ضمن اینکه محدودیتهای روش تامین مالی از طریق فروش اوراق مشارکت را برای دولت ایجاد نمیکند؛ اما منجر به #عدم_مسئولیتپذیری دولت نیز میشود.
در الگوی اوراق مشارکت دولت مجبور میشد تا در حوزههایی اوراق مشارکت بفروشد که نسبت به #بازگشت_سرمایه آنها مطمئن است، چرا که اگر نتواند سرمایهی جذب شده را برگرداند، باید به مردم #پاسخگو باشد.
اما در مورد شیوهی تامین مالی مبتنی بر بورس، این مسئولیتپذیری مشخصاً وجود ندارد و سهام در قالب سرمایه و دارایی یک شرکت فروخته میشود و این امکان را به وجود میآورد که با این پول هر کاری انجام شود و اگر این پول درست #سرمایهگذاری و هزینه نشد، به جای پاسخگویی به مردم، آنها به بازار بورس حواله خواهند شد.
ادامه دارد...
بخش یکم
#بورس #قمار
#شرط_بندی #سفته_بازی
#حباب #فساد #رانت_اطلاعاتی
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🔻مرتبط
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
🇮🇷 @Ammar_media
💢باورتان میشود #ظریف متن #برجام را نخوانده بود!
احمد توکلی: ظریف ادعا کرد «بر اساس برجام تمام تحریمها لغو میشود» اما در برجامی که امضا کرده بودند برخی موارد نوشته بودند Suspend. این یعنی "تعویق".متن برجام را به ظریف نشان دادیم، با تعجب گفت: «ئه! ئه! من این را اصلا ندیده بودم!»
نودِ اقتصادی
🔻مرتبط
🔸«دیپلماتهای ما آنقدر قوی و قدرتمند با ۵+۱ حرف زدند» که امروز «حتی کشورهای دوست ما هم، جرات خرید نفتمان را ندارند»!
🇮🇷 @Ammar_media
💢 کرسی نظـــــریهپردازی دانش دکترینولوژی
مؤثرترین راه تولید، بومیسازی، و گفتمانسازی پیرامون هر علم، برگزاری کرسی نظریهپردازی است. بنابراین تدبیر امام خامنهای برای ایجاد جنبش نرمافزاری و نهضت تولید علم نیز بر پایهی برگزاری «کرسیهای نظریهپردازی» قرار گرفته است. در این چارچوب، «کرسی نظریهپردازی دانش دکترینولوژی» محفلی برای تولید #علم_بومی با موضوع مطالعهی قواعد پایهی حاکم بر خلقت و به ویژه جوامع انسانی با عنوان «قاعده القواعد» در جهت نیل به کرامت انسانی است. به این ترتیب، محتوا و روش این کرسی در تقابل با هر آن چیزی است که بر پایهی قواعد حاکم بر خلقت نباشد و کرامت انسانی را آماج خود کند. «کلبه کرامت» تلاشی است فکری و عملی برای نظریهپردازی و گفتمانسازی پیرامون «علم مبارزه در اسلام»
#اندیشکده_یقین | #کلبه_کرامت | #حسن_عباسی
kolbeh-keramat.ir وبسایت