✅ خداوند چه کسانی را دوست دارد؟
خداوند همه آفریدههای خویش را دوست دارد لکن در کتاب کریم به محبتش به عدهای خاص تصریح فرمود است و این عده را بهعنوان دوستان خویش مطرح میکند. در میزان الحکمه، جلد 2 ص 217 بر اساس آیات قرآن شاخصترین افراد را که خداوند از آنان بهعنوان محب خود یادکرده است معرفی شدهاند که شامل:
✅ محسنین: «انّ الله یحبُ المحسنین» (بقره/195)
در این آیه شریفه پس از سخن درباره انفاق میفرماید «و أحسنوا انّ الله یحبّ المحسنین» و نیکوکار باشید که خداوند نیکوکاران را دوست دارد.
✅ توابین: «انّ الله یحبّ التوابین» (بقره/ 222)
خداوند توبه کاران را دوست دارد. توبه به معنای بازگشت از کردار ناشایست و پشیمان شدن از گناه و با زبان آمرزش خواستن و تصمیم بر ترک گناه گرفتن.
✅ متّقین: «انّ الله یحبّ المتقین» (توبه/4)
خداوند باتقوایان را دوست دارد. در قرآن کریم و فرهنگ دینی ما تقوا فضیلتی بزرگ و با ارزش است و انسان با تقوا در نزد خداوند بسیار عزیز و گرامی است.
✅ صابران: «والله یحبّ الصابرین» (آلعمران/ 146)
خداوند صابران را دوست دارد و آنان بدون حساب وارد بهشت میشوند.👇👇👇
✅ متوکلین: «... فأذا عزمت فتوکّل علی الله انّ الله یحبّ المتوکلین» (آلعمران/159)
در این آیه شریفه خداوند توکل کنندگان را دوست دارد.
✅ مقسطین: «ان الله یحب المقسطین» (مائده/42، حجرات/9، ممتحنه/8)
خداوند عدالت پیشگان را دوست دارد.
✅ متقین: «ان الله یحب المتقّین» (آل عمران/79، توبه/4-7)
خداوند باتقوایان را دوست دارد. گرامیترین شما در پیشگاه خداوند باتقواترین شماست. (حجرات/2)
✅ مطهرین: «انّ الله یحب المطهّرین» (توبه/108)
خداوند پاکدامنان را دوست دارد.
✅ مجاهدان فی سبیل الله: «انّ الله یحبّ الدین یقاتلون فی سبیله صفاً کأنهم بنیان مرصوص» (صف/64)
خداوند دوست دارد آنانی را که پیکار میکنند در راه خداوند در صفهایی محکم و استوار.
🔸 خداوند رحمان و رحیم در کتاب کریمش این عده را به عنوان دوستان خویش مطرح میکند. امیدوارم ما جزء این عده باشیم.إن شاء الله🤲
به کانال آموزش قرآن بپیوندید
@Amozeshequran
در پیام بالا گفتیم که خداوند چه کسانی را دوست دارد. در ادامه می خواهیم ویژگی های هر گروه را بررسی کنیم، تا بتوانیم ما نیز از کسانی باشیم که خداوند ما را دوست دارد.
این بار ویژگی های صابران در قرآن را بررسی می کنیم.👇👇👇👇👇
ویژگی صابران در قرآن کریم
✅ از اشتباهات و ظلم ديگران ميگذرند و اهل گذشتند.
وَ لَمَنْ صَبَرَ وَ غَفَرَ إِنَّ ذلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُور (شوري: ۴۳)
كسي كه صبر كند و ببخشد كار بزرگي انجام داده است.
✅ هنگام مصيبتها و مشكلات، خداوند را به ياد می آورند و بی تابی و جزع و فزع نمی کنند.
... و بشّر الصابرين الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ (بقره ۱۵۶)
بر صابران بشارت باد، كسانى كه چون مصيبتى به آنان برسد، مىگويند: «ما از آنِ خدا هستيم، و به سوى او باز مىگرديم.»
✅ در موقعيتهاي جهل و خشونت، با حلم و مدارا برخورد می كنند.
وَ لَا تَسْتَوِي الحَْسَنَةُ وَ لَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي هِي أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَليٌّ حَمِيمٌ (فصلت ۳۴)وَ مَا يُلَقَّئهَا إِلَّا الَّذِينَ صَبرَُواْ وَ مَا يُلَقَّئهَا إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ ( فصلت۳۵)
هرگز نیکی و بدی یکسان نیست؛ بدی را با نیکی دفع کن، ناگاه (خواهی دید) همان کس که میان تو و او دشمنی است، گویی دوستی گرم و صمیمی است!
امّا جز کسانی که دارای صبر و استقامتند به این مقام نمیرسند، و جز کسانی که بهره عظیمی (از ایمان و تقوا) دارند به آن نایل نمیگردند!
✅ كار چندين نفر غير صبور را انجام می دهند.
يا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنينَ عَلَي الْقِتالِ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفاً مِنَ الَّذينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَفْقَهُونَ( انفال ۶۵)
اى پيامبر، مؤمنان را به جهاد برانگيز. اگر از [ميان] شما بيست تن، شكيبا باشند بر دويست تن چيره مىشوند، و اگر از شما يكصد تن باشند بر هزار تن از كافران پيروز مىگردند، چرا كه آنان قومىاند که نمی فهمند.
✅ اگر به درستی كاری اطمينان داشته باشد، به گفتههای بی اساس ديگران توجه نمی كنند.
إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِها وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللَّهَ بِما يَعْمَلُونَ مُحيطٌ. ( آل عمران ۱۲۰)
اگر شما (مسلمین) را خوشحالی پیش آید از آن غمگین شوند، و اگر به شما حادثه ناگواری رسد خوشحال شوند. اما اگر شما صبر پیشه کنید و پرهیزکار باشید مکرر و عداوت آنان آسیبی به شما نرساند، که همانا خدا بر آنچه میکنید محیط و آگاه است.
✅ در برابر زخم زبان، تهمت و ناسزاي افراد جاهل با بردباري برخورد ميكنند.
وَ اصْبِرْ عَلي ما يَقُولُونَ وَ اهْجُرْهُمْ هَجْراً جَميلاً (مزمل۱۰)
و بر طعن و یاوهگویی کافران و مکذّبان صبور و شکیبا باش و به طرزی نیکو (که مقتضای مدارا و حلم و بزرگواری است) از آنان دوری گزین.
✅موقع دزديده شدن، مفقود شدن يا از بين رفتن اموالش برخورد منطقی دارند.
وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرين (بقره ۱۵۵)
و البته شما را به پارهای از سختیها چون ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم، و صابران را بشارت و مژده بده.
✅ در موقع از دست دادن شغل خود، از خود خويشتنداری نشان ميدهد و توكل به خدا می كنند.
وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ.
✅ هنگام بيماري خويشتنداري خود را از دست نميدهند.
.... وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ (بقره۱۷۷)
... و در حال تنگدستی و سختی و هنگام کارزار صبور و شکیبا باشند. (کسانی که بدین اوصاف آراستهاند) آنها به حقیقت راستگویان و آنها به حقیقت پرهیزکارانند.
✅ همچنین هنگام فقر و تنگدستی متانت و خويشتنداری خود را حفظ می كنند و جزع و بی تابی نمی كنند.
وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ(بقره۱۷۷)
✅ در برابر نيازهاي فيزيولوژيك، خودكنترلی بيشتری از خود نشان می دهند.
.... لَنْ نَصْبِرَ عَلي طَعامٍ واحِدٍ فَادْعُ لَنا رَبَّكَ يُخْرِجْ لَنا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِها وَ قِثَّائِها وَ فُومِها وَ عَدَسِها وَ بَصَلِها. ( بقره ۶۱)
که ما بر یک نوع طعام صبر نخواهیم کرد، از خدای خود بخواه تا برای ما از زمین نباتاتی برآورد مانند سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز.
https://eitaa.com/Amozeshequran
✅ در برابر دشمنان خدا و آسیبهایی که در راه خدا به آنها می رسد، سستی نمی کنند و سر تسلیم فرود نمی آورند.
وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ( ۱۴۶ آل عمران)
چه بسا پیامبرانی که انبوهی دانشمندانِ الهی مسلک [و کاملان در دینِ] به همراه او دشمنان جنگیدند، پس در برابر آسیب هایی که در راه خدا به آنان رسید، سستی نکردند و ناتوان نشدند و [در برابر دشمن] سر تسلیم و فروتنی فرود نیاوردند؛ و خدا صابران را دوست دارد.
4_333285742727922317.mp3
4.35M
🍃 تند خوانی جزء بیست و هفتم قرآن کریم
🕰زمان: ۳۴ دقیقه
🎤 استاد معتز آقایی
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
May 11