«عقلانیت»
✍ عبدالله گنجی
🇮🇷 افتتاح بیمارستان هزار تخت خوابی، افتتاح فاز١۴ پالایشگاه گاز پارس جنوبی و حل مشکل آب آشامیدنی بوشهر کارهای ارزشمند و بزرگی است که در زد و خوردهای سیاسی مسمومیت ها و دلار نباید گم شود. آورده ها را در کنار چالش ها و مشکلات دیدن شاخصی از انصاف و آزادگی است
36.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«عقلانیت»
🔰 شیعهتر از علی؛ کاتولیکتر از پاپ!
✅ استاد محسن قنبریان:
🔻 عده ای تحمل آزادی اش را نداشتند و عده ای تحمل عدالتش را !
🔻 این مکتب هنوز همان جور است ...
🇮🇷 صراط مستقیم سعادت، صراط «ولایت» است
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ۵ )
📣 نگاه عامیانهٔ "نجات از ظلم و دیگر هیچ"
🔹 در روایات تاکید شده که حضرت زمانی ظهور میکنند که زمین پُر از ظلم و جور شده باشد. (کنزالعمال، حدیث٣٨۶٩١ و میزان الحکمه، حدیث١٢٧۶) ولی میتوان از همین حقیقت روشن و مسلّم هم تصوری عامیانه داشت. اینکه فکر کنیم صرف به ستوه آمدن مردم از ظلم و یا به اوج رسیدن جور، برای تحقق فرج کافی است.
🔹 درحالیکه تاریخ اسلام نشان میدهد، در میان مردمی که صرفاً از ظلم خسته شدهاند، اما تحمل عدالت را هم ندارند، تشکیل حکومت عادلانه اصلا حکومت ماندگاری نخواهد بود.
🔹 چرا پس از قتل عثمان، امیرالمومنین (ع) علیرغم اصرار مردم، از پذیرش خلافت امتناع میکرد؟ مگر ٢۵ سال منتظر آمدن مردم نبودند؟ آیا ایشان تعارف داشتند؟ ترس از اتهام جاهطلبی هم مطرح نبود. علت این بود که مردم از ظلم خسته بودند اما خواهان عدالت هم نبودند. اگر مردم اهل تحمل عدالت بودند، آنگونه حضرت را در دوران حکومتش شکنجه نمیکردند! (نهج البلاغه، خطبه٢٧)
🔹 الان مردم عالم از ظلم اسرائیل و آمریکا خسته شدهاند، اما آیا این کافی است؟ آیا مردم طاقت عدالت را دارند؟ آیا معنای عدل را میفهمند؟ آیا لوازمش را درک میکنند؟ آیا درک درستی از ظلم دارند؟ یا مظالمی وجود دارد که اساسا آنها را ظلم نمیدانند!!
🔹 عدالت تنها در صورت «فراگیر» بودن، «پایدار» خواهد ماند. والا عدالت طالبان با حملات ظالمان روبرو شده و در کربلاهای زمان به شهادت میرسند. نگاه عامیانه اینستکه تصور کنیم بدون آمادگی عمومی برای پذیرش عدالت، حکومت حضرت تنها بر موج مخالفت با ظلم، پایدار خواهد ماند. مگر خدا دنبال موج میگردد که بخواهد حکومت حق را روی موج «نارضایتی مردم از ظلم» سوار کند؟
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
📌 غربگرایان، ابزار نظام سلطه
🔺 تجمع و آشوب غربگرایان در خیابانهای گرجستان، برای اعمال فشار بر حاکمیت، با هدف تقویت سلطه غرب بر منطقه قفقاز و اجرای اهداف آمریکا و همچنین پیوستن این کشور به ناتو !!
🔔 غربزدگی، بزرگترین مانع پیشرفت کشورها و مسیر بردگی و نابودی ملتهاست
«عقلانیت در سنگر خانواده»
🔔 بهجای اثبات خدا، به بچهها یاد بدهیم «هرچه دین گفته، به نفع دنیای شماست»
✅ استاد پناهیان:
💚 بعضیها برداشت قرون وسطایی از مسیحیت تحریفشده را به اسلام تعمیم میدهند! این تصور که دین فقط دنبال آخرت است و کاری به دنیا ندارد، اشتباه است. این باید جابیفتد که دین برای دنیا مفید است و بیدینی به دنیای آدم ضرر میزند
💚 خیلیها دربارۀ مؤمنین میگویند «اینها دنبال آخرت رفتند، ولی ما میخواهیم سراغ دنیا برویم!» این دوگانۀ اشتباه را باید بههم بزنیم و بگوییم: مؤمنینی که به مسجد میروند، دنیا را رها نکردهاند بلکه میخواهند دنیا را عاقلانهتر و هوشمندانهتر دنبال کنند و آخرت را هم داشته باشند.
💚 برخی میگویند «حجاب یک امر دینی است و مسئلۀ دینی هم مسئلۀ شخصی است» درحالیکه امر دینیِ صرف، که به دنیای ما کاری نداشته باشد اصلاً نداریم.
💚 مثلاً محبت اهلبیت(ع) صرفاً یک امر قدسی و غیردنیایی نیست، ولی ما نتوانستهایم فواید و آثار دنیایی آن را جا بیندازیم. ذکر صلوات، عزاداری و گریه برای امام حسین(ع) فایدۀ دنیویشان بیشتر از فایدۀ اخروی آنهاست یعنی بیشتر میتواند دنیا را درست کند.
💚 الان در آموزش و پرورش و حتی بعضاً در ادبیات ما طلبهها و در بسیاری از کتابها میبینیم که لااقل تلقیِ غیررسمی از دین، همان برداشت غلطی است که غربیها از دین دارند؛ به عنوان یک امر صرفاً قدسی و غیرواقعی مربوط به آخرت و عالم بالا! این تلقی باید اصلاح بشود.
🚩حرم حضرت معصومه(س)- ۱۴۰۱/۰۷/۰۳
📢 فایل صوت: @Panahian_mp3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 «پیش به سوی پورنوتوپیا با ژوئیسانس»
✅ تحلیل بسیار مهم دکتر عباسی از اتفاقات اخیر کشور:
🔻 چه بر سر نسل جوان ایرانی میآید؟
🔻 تلاش عظیم سرویسهای اطلاعاتی غرب و دنباله روهای روشنفکری و غربگرایشان در داخل برای حذف حجاب و رسیدن به گفتمان سکس و رنسانس (زدن محدودیتهای عقلانی و دینی) در ایران!
🔻 فاجعه و بلایی که طی صدسال در فرانسه رخ داد در ایران طی دو دهه درحال رخ دادن است! بلایی که در اغتشاشات اخیر مثل دمل چرگین سر باز کرد!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«عقلانیت»
🔻 فتنهٔ اصلی که درحال اجراست
📣 قابل توجه حامیان رئیسی که میگن پشیمونیم ... !!
🔹 البته این سخنان مربوط به قبل از اجرای سیاست موفق دولت و سقوط قیمت دلاره
👈 استاد راجی، اندیشکده راهبردی سعداء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚 من زبونم بند اومده ... خودتون ببینید
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ۶ )
📣 خدا به امواج گذرا اعتماد نمیکند
📣 ظالمانِ حق طلب!
🔹 اساساً خدا به امواج گذرا اهمیت نمیدهد و بنا ندارد که دین را بر روی امواج جلو ببرد. اگر هم زمانی از امواج اجتماعی برای پیشبرد بخشی از امور دین بهره بگیرد، خودش زمینه های شکستن آن امواج را با امتحانات سهمگین فراهم خواهد آورد. برای درک دقیق این سخن باید نگاهی به تاریخ اسلام و موج بزرگ گرایش به اسلام «یَدْخُلُونَ فی دین الله اَفْواجا» در اواخر عمر پیامبر(ص) بیندازیم.
🔹 این موج برای تثبیت نام دین و استقرار جامعه دینی مؤثر بود، اما خداوند امتحان زمان امیرالمؤمنین (ع) را مانند سدّی در برابر این موج قرار داد و بسیاری از کسانیکه بگونهای اصیل به اسلام نگرویده بودند، فروریختند و ایمان خود را از دست دادند. خداوند در قرآن هم وعده داده که از مؤمنین امتحان بگیرد و به صرف فریادها و ادعاهایشان اتکا نکند. (عنکبوت، ٢و٣ . بقره، ٢١۴ . آل عمران، ١۴٢)
🔹 آیا این بد است که خدا به آگاهی، اعتقاد راسخ و یقین شایستهٔ مؤمنان ارزش میدهد و به موج اعتماد نمیکند؟ میخواهد من و تو از روی آگاهی و اعتقاد، طرفدار امام زمان (عج) شویم و شاهد اقامهٔ حق باشیم، نه از روی جوزدگی.
🔹 کسیکه خودش اهل گرانفروشی و کلاهبرداری است، اکنون که گرفتار پادشاه زورگو شده، حق طلبانه بگوید: «کی امام زمان میآید تا حق را به حق دار برساند؟»!! حضرت که برای این جور حق طلبی ها نمیآید. خیلیها که دم از حق و عدالت میزنند، در واقع دنبال حق «خود» شان هستند، نه اینکه دلشان برای حق و عدالت سوخته باشد. آنها تا جایی برای حق و عدالت مایه میگذارند که منافع خودشان در میان باشد. اینگونه حق طلبی به درد نمیخورد.
🔹 حضرت امام ره میفرمایند: «باید اشخاصی که میخواهند صحبت کنند ببینند که آیا حق را میخواهند برای حق؟ بزرگترین چیزی که اگر انسان داشته باشد کمال بزرگ است اینستکه حق را برای حق بخواهد. از حق خوشش بیاید برای اینکه حق است و از باطل متنفر باشد برای اینکه باطل است. اگر حق بدست دشمنش هم اجرا شد، این مالکیت را بر نفس خودش داشته باشد که از آن حق تعریف کند و اگر باطل از فرزندش یا دوستانش وجود پیدا کرد، از او تنفر داشته باشد و اظهار تنفر کند. کسانیکه حق را برای حق بخواهند اندک اند، بسیار اندک» (صحیفه، ج١۴، ص ١۴۵)
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
⭕️ به طعنه گفت: «با عربستانم که به توافق رسیدیم!»
✅ گفتم: برای درک اهمیت این توافق کافیه ببینی چه کسانی از این توافق خوشحال شدن و چه کسانی بهم ریخته و عصبانیین
📌 بقول کیهان؛ مدعیان اصلاحات، مذاکره رو یاد بگیرن
🇮🇷 این توافق، یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی و سیاستهای آمریکا و حذف آنها از مناسبات منطقه بود و گام مقتدرانه ایران و کشورهای منطقه درجهت تولید نظم جدید جهانی
🇮🇷 آیندهای بسیار بهتر از امروز در انتظار ماست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بنکاسپیت، خبرنگار و تحلیلگر مشهور اسرائیلی با انتشار این بخش از سخنان نتانیاهو در مراسم آغاز به کار دولتش، به توافق ایران و عربستان واکنش نشان داد؛ عربستان را به آغوش ایران انداختی آقای نتانیاهو!!
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٧ )
📣 نگاه عامیانه به وفور نعمت در زمان ظهور
🔹 نگاه عوامانهٔ دیگری که به مفاهیم مهدویت وجود دارد مربوط به این حقیقت است که پس از ظهور، نعمت فراوان خواهد شد، برکات نازل میشود، بیماران شفا پیدا کرده و بی خانهها خانهدار میشوند، امنیت کامل برقرار شده و همهٔ امور سامان مییابد. همهٔ این گزارهها درست و مطابق روایات است اما اگر نگاه ما به همین آثار، نگاه عامیانه باشد، کار به تلقی های نادرستی خواهد کشید.
🔹 اگر انتظار ما صرفاً به این دلیل باشد که مشکلات شخصی ما حل شود، انتظاری بسیار سطحی و عامیانه خواهد بود. بله، اگر بدانیم رفع مشکلات ما در گرو رفع مشکلات کلانی است که عالم گرفتار آن است و حضرت این گرفتاریها را بصورت ریشهای حل خواهند کرد، به نگاه عمیق تری رسیدهایم. اما اساسا هدف کلیدی ظهور رفع مشکلات خرد و کلان جامعه نیست. رفع مشکلات، تنها مقدمهای برای رسیدن به اهداف والای انسانی و معنوی مانند فراغت و فرصت یافتن بندگان خدا برای عبودیت پروردگار و کسب کمالات معنوی است.
🔹 نگاه غیرعامیانه اینستکه بدانیم برطرف شدن سختیهای زندگی مقدماتی دارد، که اهمّ آنها برچیدن بساط کفر و ظلم از جهان است. ضمن آنکه باید بدانیم پس از ظهور تمامی مشکلات برطرف نخواهد شد و برخی مشکلات و حتی مظلومیت های حضرت باقی میماند.
🔹 حضرت امام ره میفرمایند: «ما نباید توقع داشته باشیم که صبح کنیم درحالیکه همه چیز سرجای خودش باشد. در زمان حضرت صاحب سلام الله علیه هم که ایشان با تمام قدرت میخواهند عدل را اجرا کنند، با این ترتیب نمیشود که هیچ کسی حتی خلافی هم نکند. بالاخره همانها هم که مخالف هستند حضرت را شهید میکنند. در روایات قریب به این معنا دارد که بعضی فقهای عصر، با ایشان مخالفت میکنند» (صحیفه، ج١٩، ص٣٠٣)
🔹 هرچند دوران طلایی و زیبای ظهور با وضعیتی که امروزه انسانها تجربه میکنند، بسیار متفاوت است، اما این تصور هم که در آن زمان «دنیا جای خود را با بهشت عوض خواهد کرد» تصوری عامیانه است. تا دنیا باقی است، سختی و مشکلات دنیا هم هست. خالق انسان میفرماید: «ما انسان را در رنج و زحمت آفریدیم» (سورهٔ بلد، آیه ۴)
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
🇮🇷 "ایران" ستون استوار منطقه ...
🔥 در جنگ ترکیبی ائتلاف غربی عبری عربی چند ماه اخیر علیه ایران، جمهوری اسلامی توانست با بکارگیری هوشمندانه عناصر قدرت ترکیبی خود، از این میدان نیز پیروز و سربلند بیرون آمده و به دنیا نشان دهد:
🔻 دولتی که میخواست جنگ را به داخل ایران بکشاند و رسانه اش ( اینترنشنال سعودی ) کار نظام را تمام شده میدانست، اکنون فهمیده است که دیگر نمیتواند روی آمریکا حساب کند و باید تسلیم عقلانیت و قدرت ایران در منطقه شود و در مذاکرات شروط ایران را بپذیرد!
🔻 رژیم صهیونیستی بعنوان دشمن اصلی نظام اسلامی، اکنون گرفتار جنگ داخلی شده و بر سرعت نابودی خود به صورت تصاعدی افزوده است!
🔻 کشورهای اروپایی نیز که بدلیل پیروی از آمریکا در جنگ اوکراین، درحال دست و پا زدن در مشکلات شدید اقتصادی هستند، انگشت حیرت به دهان، شاهد ادامه نبرد روسیه در اوکراین و شایعهٔ حضور قدرتمند پهپادهای ایرانی هستند که موجب تغییر در تحولات میدان نبرد شده است.
☑️ در داخل کشور اما، غربگدایان کودن و ابله تر از گاوهای شیری آمریکا در منطقه، همچنان بدنبال توافق با کدخدای خودساخته شان هستند!!
«عقلانیت»
🔔 آدرس غلط ...
✔️ ربط دادن سقوط قیمت دلار به توافق با عربستان، یا سفر گروسی به تهران و توافق ضمنی با وی، آدرس غلطی است که مبتنی بر گره زدن معیشت و اقتصاد به خارج از کشور و ناکارآمد نشان دادن دولت انقلابی، توسط جریان غربگرا مطرح میشود!
🔹 یکی از مهمترین علل سقوط قیمت دلار، تشکیل مرکز مبادلات و فشار دولت بر صادرکنندگان شرکتهای خصولتی برای بازگشت دلارهای صادراتی است و اتفاقا همین شرکتهای خصولتی که کاهش قیمت دلار موجب کاهش سودهای کلان آنها میشود، حامی اصلی نشریات زنجیرهای منتشر کننده این تحریفات و آدرس های غلط هستند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 مستند «جنایت دست ساز»؛ دستگیری تیم سازمان یافته گروهک منافقین
🔹 انتشار اعترافات دانشجویان دانشگاه شریف که قصد عملیات تروریستی با خمپاره های دستساز داشتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔔 هیچ توضیحی در مورد کلیپ نمیدم
🇮🇷 کافیه فقط کلیپ رو ببینید تا به حکمت، هوشمندی و آیندهنگری رهبر فرزانه انقلاب پی ببرید
👈 لطفا در حدّ توان خودتون این کلیپ رو منتشر کنید، تا افراد بیشتری با بزرگترین نعمت الهی که خدای مهربان به ما عنایت کرده آشنا بشن ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سود ۵ میلیارد دلاری ایران در سایه توافق با عربستان
#فیلمنوشت
@TasnimNews
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٨ )
📣 بدون نگاه عامیانه
🔹 اگر بپذیریم که ساز و کار ظهور و حکومت امان زمان (عج)، یک ساز و کار طبیعی و مطابق با سُنن الهی و دستورات دینی است، البته با تحقق برخی از شرایط و سنن الهی که تاکنون فرصت تحقق نداشته اند، سوالهای مهمی مطرح خواهد شد که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
🔹 اگر آدمها بصورت اجباری و با معجزه خوب نمیشوند، پس چه عاملی باعث خوب شدن اکثر آدمها میشود؟ چگونه این خوبی پایدار میماند؟ چگونه بدیهای آدمهای بد، پنهان میشود و آنها نمیتوانند ضرر چندانی به جامعه بزنند؟ سرنوشت آدمهایی که نمیخواهند از بدی دست بردارند، چه میشود؟ حضرت با مشکل فساد و نفاق چگونه برخورد خواهند کرد؟ آیا ما همین الان هم میتوانیم بسوی چنین جامعهای حرکت کنیم؟ تا چه حد؟ آیا اکنون برای حل مشکلات امروز جامعه، میتوانیم از قواعدی که منجر به چنین تحولاتی میشود استفاده کنیم؟ آیا این قواعد طبیعی بدون حضور امام معصوم هم قابل بهرهبرداری است؟ ...
🔹 وقتی نگاه عامیانه را کنار بگذاریم، سوالها یکی یکی میجوشد و نفس جوشش این سوالات، به معنی جدی گرفته شدن ظهور است. ضمن اینکه همهٔ ما وظایفمان را در این زمان و برای زمینه سازی ظهور، بهتر خواهیم شناخت.
🔹 شاید بسیاری از مشکلات موجود در جامعه فعلی ما، ناشی از بیتوجهی به همان سنن الهی باشد که در زمان ظهور عامل حل مشکلات و سعادت بشر میشود. شاید ما هم تا حدودی، مانند آنان که انتظار را دست مایهٔ سستی و فرار از تکلیف جهاد قرار دادهاند، بیهمتی و جهالت خودمان را با انتظار توجیه میکنیم.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
🔰 پس از توافق ...
🔻 عربستان به هیأت اسرائیلی روادید نداد
🔹 عربستان سعودی برای هیأت اسرائیلی که قرار بود در مراسم گردشگری که توسط سازمان ملل در این کشور درحال اجراست، به عربستان سفر کند، روادید صادر نکرد.
🔻 امارات خرید سامانه پدافندی از تلآویو را تعلیق کرد
🔹منابع خبری صهیونیستی شامگاه امروز خبر دادند که امارات خرید سامانههای پدافندی از رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورده است.
🔘 منبع: تسنیم
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ٩ )
📣 آثار سوء نگاه عامیانه
🔹 یکی از اثرات سوء نگاه عامیانه به مهدویت، عدم اشاعه فرهنگ اصیل انتظار در جهان بشریت است که میتواند موجب ورود خرافات به آن شود و موضوع منجی را امری موهوم و به دور از عقلانیت معرفی کند. ترویج انتظار را صرفا به مساجد و محافل مذهبی محدود کرده و دین و دنیا همچنان از یکدیگر جدا بمانند. درحالیکه ما میتوانیم با تامل جدی در شیوه حکومت حضرت، به رفع مشکلات کنونی جامعه و بهبود برنامهریزیها و تدبیر بهتر امور کمک کنیم.
🔹 یکی دیگر از آثار سوء نگاه عامیانه، بستری است که برای انحراف و بهرهبرداری دشمنان از موضوع مهدویت ایجاد میکند. خیلیها احساس میکنند با چند ظاهرسازی ساده میتوانند خودشان را همان منجی یا مرتبط با او معرفی کنند. پدیده «بهائیت» را باید از جنس همین مشکلات قلمداد کرد. یا اینکه مردم، صرفا به بحث رابطه عاطفی و شخصی با امام زمان (عج) توجه کنند. این رابطه خوب است، ولی صرفا توجه دادن به این رابطهٔ عاطفی و تمام آرمان منتظران را یک دیدار مخفیانه و رسیدن به خدمت حضرت قرار دادن، بدون توجه به لوازم و حقایق اجتماعی آن، بستر یک انحراف است؛ انحرافی که میتواند از درونش بسیاری از ضدیتها با مرام امام زمان (عج)، که همان اسلام ناب است، بیرون بیاید.
🔹 سومین اثر منفی نگاه عامیانه، «رخوتی» است که در میان منتظران ایجاد کرده و عامل ترک وظایف و نشناختن آنها توسط منتظران خواهد شد. این خیلی بد است که ما بعنوان یک منتظر هر وقت یاد حضرت میافتیم، آهی بکشیم و بگوئیم: «انشاءالله آقا بیاید» و بعد دوباره به زندگی پر اشتباه خود ادامه بدهیم و در زندگی ما هیچ تغییری ایجاد نشود.
🔹 بدترین اثر منفی نگاه عامیانه، تاثیری است که ممکن است در عاقبت بخیر نشدن منتظران داشته باشد و بعد از ظهور، جزو دشمنان امام زمان (عج) قرار بگیرند. چون یک تصور خیالی و موهوم از حضرت داشتهاند و زمانیکه وجود واقعی و نازنین امام را میبینند که با تصورشان سازگاری ندارد، با ایشان مخالفت میکنند. این گروه بدلیل سابقه و اطلاعات ناقصی که دارند و خودشان را صاحب ادعا میدانند، مخالفتشان سنگینتر است. کمااینکه در مورد یهودیان مدینه که منتظر آخرین پیامبر بودند نیز همین اتفاق افتاد.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
🌿 انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه ( ١٠ )
📣 ناکارآمد معرفی کردن دین، با نگاه عامیانه به منجی
🔹 یکی از تاثیرات مهم نگاه عامیانه به ظهور و مطلق دیدن معجزه در اصلاح امور، ناکارآمد نشان دادن دین است. به این معنا که عدهای خواهند گفت: «دیدید دین خدا اجرایی نبود؟ دیدید کار هیچکدام از پیامبران نگرفت؟ و نتوانستند مردم را زیر پرچم توحید جمع کنند و حکومتی فراگیر و ماندگار برپا کنند؟ آخرِ سر هم خدا با معجزه همه چیز را درست کرد»
🔹 آیا واقعا امام زمان (عج) میآیند که بگویند: «ای انسان! ما از آدم شدن تو ناامید شدهایم. لذا میخواهیم با یک عنایت معنوی، قلب تو را منقلب کنیم؟» آیا واقعا اینگونه است؟ پس خودسازی مردم کار بیهودهای بوده است؟ درحالیکه اقبال مردم به حکومت حضرت در چارچوب قواعد و سنن الهی است. اگر غیر این باشد، معلوم میشود که اساساً دین خدا ظرفیت اجرایی شدن در قالب قواعد و سنتهای طبیعی را ندارد و در نتیجه از هماکنون غیرعلمی بودن احکام خدا به اثبات خواهد رسید!
🔹 البته در یک تحلیل عالمانه از ظهور، همهٔ قواعد طبیعی حیات بشر که یقینا عنصر «معنویت» هم در اوج آن قرار دارد، در نظر گرفته خواهد شد و عناصری مانند: «معجزه» ، «نصرت الهی» ، «عنایت معنوی حضرت» نیز هرکدام جایگاه خودشان را دارند، نمیخواهیم اینها را رد کنیم، منتها باید تئوریهای علمی آن را استخراج کنیم و به درستی تبیین کنیم که مثلا «چگونه یک رهبر الهی با نورش جامعه را نجات میدهد» یا اینکه جایگاه و نقش این نور در آن مجموعه عوامل که همگی در کنار یکدیگر باعث نجات جامعه میشوند، کجاست؟ بویژه، که با وجود حضور نورانی رسول خدا (ص) و امیرالمومنین (ع) و دیگر امامان، بدلیل فراهم نبودن همهٔ عوامل، هیچگاه آن حکومت نمونه و نجاتبخش بطور کامل مستقر نشد و تداوم نیافت.
👈 ادامه دارد ...
🔘 منبع: کتاب "انتظار، عامیانه، عالمانه، عارفانه" اثر استاد پناهیان
«عقلانیت»
✅ اهمیت ذهن و باور عمومی جامعه
🔻 لزوم برخورد قاطع با دروغ سازان
✍ سید محمدعماد اعرابی
🔵 اصلیترین درس ٦ ماه پايانی سال ١٤٠١ اینستکه: «آنچه در ذهنها رخ میدهد به اندازه آنچه در زمین اتفاق میافتد مهم است و شاید مهمتر»
🇮🇷 نکتهای که رهبر معظم انقلاب سه ماه پیش از آشوبها به مسئولان قوه قضائیه تذکر دادند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیّت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده.»
🔔 هشداری كه اگر به آن توجه میشد «شورش دروغ» در پاییز 1401 هرگز شكل نميگرفت.
🇮🇷 این هشدار پیشتر در مرداد 1399 نیز با ادبیات دیگری از سوی ایشان بیان شده بود: «یک جریان تحریف هم هست ... تحریف حقایق، واژگون نشان دادن واقعیات؛ چه واقعیات کشور ما، چه واقعیات مرتبط با کشور ما؛ هدف از این تحریف دو چیز است، دو کار را میخواهند انجام بدهند: یکی، ضربه به روحیه مردم است... یکی [هم] آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است... و من به شما بگویم که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد.»
📌 اما ظاهرا برخی مسئولان هنوز به جمعبندی در این زمینه نرسیدهاند! این را میشود از توقیف یک روزنامه (سازندگی) در یک روز بد و با یک استدلال بد و سپس رفع توقیف همان روزنامه با یک توجیه بدتر فهمید.
📌 این دسته از مسئولان در یک خطای شناختی، تساهل با دروغسازان و شایعهپردازان را در خوشبینانهترین حالت، مدیریت آنها، و در بدبینانهترین حالت، آزادی بیان قلمداد میکنند! این خطا، چتری حمایتی برای کارخانههای تولید دروغ و شبکه توزیعشان ایجاد کرده است که در سایه آن آزادند هر بلایی بر سر حقیقت بیاورند؛ آنها «سختی صعود به قله» را «رنج سقوط از دره» جا میزنند و البته جای هیچ شگفتی نیست؛ تا زمانی که روزنه باز باشد و مار هم رها، ما همچنان گزیده خواهیم شد.