❖ دستخط| نامه دوستانه علامه طباطبایی به آیتالله سیدجواد خامنهای
در جریان برگزاری نشست پیشهمایش بزرگداشت آیتالله حاج سید جواد حسینی خامنهای (پدر رهبر معظم انقلاب) که صبح پنجشنبه چهارم آذر ۱۴۰۰، به همت مؤسسه پژوهشیفرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد، از سند «نامه دوستانه علامه طباطبایی به آیتالله سیدجواد خامنهای» رونمایی شد.
@Arefane
❖ بیانات خواندنی آیت الله جوادی آملی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی
«بنده از شب رحلت ایشان تا همین دیشب، هیچ شبی نشده که علامه مصباح یزدی را فراموش کنم؛ هیچ شبی!
این کارهایی که بیان کردید، کارهای بسیار خوبی است اما کارهای بالاتری باید صورت گیرد تا بیشتر از شأن و مقام ایشان یاد شود و هرچه بهتر این شخصیت علمی به مردم معرفی شود. الحمدالله امروز به برکت نظام اسلامی و خون شهیدان، این حوزه از مظلومیت به درآمده؛ توصیه بنده اینست که علاوه بر یادنامهها، مقالات علمی تألیف گردد که نظریات اندیشمندان غربی با اندیشههای آیت الله مصباح مقابل هم قرار گیرد تا قوت فکری اندیشه اسلامی در مقابل آن نظریات مشخص شود.
در معرفی اندیشههای آیت الله مصباح یزدی همت بلند داشته باشید چراکه دیدگاهها و اندیشههای ایشان #آبروی_علمی برای جمهوری اسلامی است.»
❖ همچنین استاد مجتبی مصباح در این دیدار فرمود: مرحوم والد میفرمود: «ریاست فلسفه اسلامی در زمان ما بر عهده حضرت آیت الله جوادی است» انشاءالله خداوند سایه شما را بر سر ما حفظ کند. آیت الله جوادی در پاسخ فرمودند: این جمله از بزرگواری و لطف ایشان بوده است.
@Arefane
▪️انّا لله و انّا الیه راجعون
عالم ربانی و حکیم متالّه آیت الله سید رضی شیرازی از علمای بزرگ تهران دار فانی را وداع گفت.
❖ به گزارش کانال عارفانه| از اساتید ایشان در حکمت و عرفان میتوان به آیات عظام شیخ محمد تقی آملی، میرزا محمّد مهدی الهی قمشه ای، میرزا ابوالحسن شعرانی، سیّد ابوالحسن رفیعی قزوینی، میرزا احمد آشتیانی، شیخ حسین فاضل تونی، و آقا محمد علی حکیم شیرازی اشاره کرد.
❖ وی از مریدان امام خمینی و از همراهان و مبلغان انقلاب اسلامی بود که در تیر ماه ۱۳۵۸ با چهار گلوله مورد سوءقصد گروه تروریستی فرقان قرار گرفته بود؛ امام خمینی نیز به این مناسبت پیامی در محکومیت ترور ایشان صادر کردند.
❖ گفتنی است که طی سالیان گذشته حدود ۶۰۰ نفر از پیروان ادیان مختلف و با ملیتهای متفاوت به دستان وی با بهرهگیری از استدلالات کلامی و فلسفی به دین مبین اسلام و مذهب جعفری روی آوردهاند.
❖ خود ایشان در این زمینه فرمودهاند: «خود ما صدها نفر را به کمک همین بحثهای فلسفه اسلامی مسلمان و شیعه کردیم. چطور می گویید فلسفه راه دین را کند می کند؟ والله هرچه بگویم که بی سوادند کم است. نمی فهمند. والله بی سوادند».
@Arefane
❖ بخشی از پیام تسلیت استاد عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه تهران باید تنبه اساسی یابد که بزرگان حکمت و فقاهت را یکی یکی از دست می دهد و اما آیا جایگزینی برای آنها دارد؟ آیا حوزه علمیه تهران می تواند استاد حکیم سید رضی شیرازی دیگری تربیت کند؟ نگارنده پاسخی به این پرسش ها ندارد لکن می تواند عزیزان را به خاطرات معظم له درباره استادش علامه شعرانی که در کتاب اندیشه نامه علامه شعرانی آمده، ارجاع دهد؛ شاید پاسخی بیابند.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کلیپ| از مرحوم سید مهدی امام پرسیده بودند: از استادتان حاج آقا رحیم ارباب چی یاد گرفتید؟ (بیانات با صوت استاد شیخ جعفر ناصری)
• تصویر داخل کلیپ متعلق به عالم ربّانی حاج آقا رحیم ارباب رضوان الله تعالی علیه، از فیلسوفان و فقیهان شیعه در اصفهان است. ایشان از شاگردان آخوند ملا محمد کاشی و جهانگیرخان قشقایی بود و مانند استاد خود، عمامه بر سر نمیگذاشت. ایشان در فقه و اصول، هیئت و ریاضی، فلسفه و کلام، و عرفان تخصص داشت و در زمره آخرین دانشوران مکتب فلسفی اصفهان بود. شاگردان وی از علمای زمان خود بودهاند و پیکر مطهر ایشان در تخت فولاد اصفهان دفن شده است.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ نماهنگ| مراسم تشییع حکیم ربّانی آیت الله سید رضی شیرازی در حرم مطهر امیرالمومنین علیه السلام
@Arefane
❖ صِفرُ الیَدی انسان در روز قیامت
مرحوم علامه طباطبایی قدّسسرّه میفرمودند: انسان خیال میکند که خیلی دارایی دارد، وقتی مُرد میبیند صِفرُ الیَد (دستخالی) است و هیچ چیز ندارد.
عطار نیشابوری میفرماید:
دید کس بایزید را در خواب
بود شخصی که بودش از اسرار
گفت ای شاهباز عالَم قدس
گفت ای قدوهی اولوالابصار
بگو از سرگذشت اول شب
چه شنیدی تو از یمین و یسار
گفت آمدند از عالَم قدس
که چه آورده ای به یاد بیار
گفتم آوردهام گناه که هست
نام تو هم غَفور و هم غَفّار
کیسه من پر از گناهان است
من خریدار واپسین بازار
ما غیر گناه که چیز دیگری نمیتوانیم بیاوریم. ما که چیزی نداریم؛ همه ثوابها برای خداست، پس هرچه که ببریم نداری است. نداری که چیزی نیست؛ "هیچچیز" را که نمیشود برد.
✍ استاد امامی نجفآبادی، مهر جانان، ص ۲۹
@Arefane
❖ قرارداد عوامانهی برجام!
آیت الله جوادی آملی امروز (۱۴۰۰/۹/۱۸) در دیدار وزیر امور خارجه فرمود: مذاکره با جهان، فکر جهانی لازم دارد. ما از جهان جدا نیستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم، اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم! [کنایه از بی اعتمادی به دشمن در دزدیدن انگشتان]. در نظام بین الملل به هیچ کس اعتماد نیست، اما هیچ کس از مذاکره با دیگر کشورها هم بی نیاز نیست؛ لذا مذاکره با کشورهای جهان یک کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی-سیاسی در حوزه بین الملل است. مذاکره با جهان، یک سواد بالغ سیاسی بین المللی میخواهد. باید طرزی توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه از قرارداد خارج شود، این یعنی #قرارداد_عوامانه نوشته شده است! این یعنی آن تکیه گاهی که محل سوء استفاده دشمن قرار گرفته تا از توافق خارج شود مورد غفلت قرار گرفته، این یعنی در قرارداد دیده نشده که اگر یکی از طرفین به صورت یکجانبه خارج شود، چه عواقبی دارد؟ این یعنی همه جوانب کار دیده نشده است. لیاقت این مردم نه آن #قراردادهای_عوامانه است و نه این اختلاس و سوء مدیریتها.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کلیپ ویژه| ای همه کَج؛ ز پای تا سر کَج| کَجیِ بعضی نُفوس در بیان استاد شیخ جعفر ناصری
•پن: ظاهرا شعر، سرودهی خود استاد ناصری است.
@Arefane
❖ لینک امضا و حمایت از برخورد قانونی با سخنان تفرقهافکن گرگیج (سامانه فارس من)
https://farsnews.ir/my/c/107724
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 Made in iran 🇮🇷
❖ ساخت اولین عینک هوشمند نابینایان| نیافام توانسته با طراحی و ساخت این عینک با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، به افراد نابینا کمک کند تا بتوانند بیشتر از افراد بینا جزئیات اطراف خود را درک کنند!
در این ویدئو بخشی از قابلیت های این عینک هوشمند به نمایش درآمدهاست.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کلیپ ویژه| جهنمی بهپاست در درون ما... (بیانات جناب استاد مویدی)
@Arefane
❖ انتشار نخستین بار| ماجرای طی الارض علامه حسن زاده آملی رضوان الله علیه
• روزی حقیر از حضرت استاد حسن زاده آملی پرسیدم: آیا شما دارای طی الارض هستید و دستتان در مساله طی الارض باز است؟ ایشان این جمله را فرمود: «ریاضتش را کشیدهام».
• پسر ایشان؛ علی آقا، روزی به من گفت: در خدمت آقاجان که هستید سعی کنید از اسرار مگوی ایشان بهره بگیرید، از تخصصهای ویژهای که در اختیار ایشان است و در جای دیگر پیدا نمیشود بهره بگیرید.
• پرسیدم: مثلا؟
اشاره کردند که زمانی ما با آقاجانم در ایرا به سر میبردیم و والده در آمل بود، و دلمان برای مادرمان تنگ شده و مدت زیادی بود ایشان را ندیده بودیم. خدمت پدر گفتم: دلمان برای مادر تنگ شده، فکری بکنید، برویم به آمل سری بزنیم. ایشان گفتند: دلتان برای مادرتان تنگ شده؟ میخواهید برویم پیش مادر؟ گفتم: بله. ایشان فرمودند چشمانتان را ببندید! ما هم چشمانمان را بستیم و گفتند: باز کنید. باز کردیم دیدیم آمل در خدمت مادر هستیم!
✍ جناب استاد حسن رمضانی،
کتاب حدیث سهر، ص ۳۱۳
@Arefane
عارفانه
❖ انتشار نخستین بار| ماجرای طی الارض علامه حسن زاده آملی رضوان الله علیه • روزی حقیر از حضرت استاد
❖ سه نکته انسانشناسانه از نقل یک کرامت (طی الارض علامه حسن زاده)
https://eitaa.com/salehy/1842