کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 🌴 #ترجمه_و_شرح_خطبه_19_نهج_البلاغه_پرخورد_منافق 💫و من كلام له (علیه السلام) قاله ل
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🌴 #ترجمه_و_شرح_خطبه_19_نهج_البلاغه_پرخورد_منافق
📖#شرح پیام امیرالمؤمنین علیه السلام:
⭕️برخورد با منافق جسور و بى ادب!
✅قبل از ورود در شرح و تفسير اين خطبه، لازم است به دو نکته اشاره شود:
1ـ همان گونه که مى دانيم مخاطب در اين کلام «اشعث بن قيس» است که نام او «معدي کرب» بود و به مناسبت موهاى ژوليده اى که داشت او را «اشعث» ناميدند تا حدى که اسم اصلى او به فراموشى سپرده شد. او در زمان پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله وسلم) مسلمان شد سپس بعد از رحلت پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) مرتد شد و به حمايت از طايفه «بنى وليعه» که راه ارتداد را پيش گرفته بودند برخاست. «زياد بن لبيد» از سوى «ابوبکر» مأمور جنگ با آنان شد و اشعث در اين ميان اسير گرديد (اين اسارت او در اسلام بود).
🔺در زمان جاهليّت هنگامى که پدرش «قيس» کشته شد، براى گرفتن انتقام خون او به همراهى قبيله اش حرکت کرد و به جاى حمله به قبيله قاتل (قبيله بنى مراد) اشتباهاً به قبيله ديگرى (قبيله بنى الحارث) حمله کرد و چون در اين جنگ شکست خورد و اسير گشت براى آزادى او صدها شتر فديه دادند و اين اسارت او در حال کفر بود).
به هر حال، هنگامى که او را نزد «ابوبکر» بردند (و اظهار ندامت کرد) او اشعث را عفو نمود و خواهرش «ام فروه» را که نابينا بود به وى تزويج نمود; و از اين زن چهار پسر آورد که يکى از آنها محمّد بود که با امام حسين(عليه السلام) و يارانش در کربلا به مقابله برخاست و دخترى به نام «جعده» که امام مجتبى(عليه السلام) را مسموم ساخت.
«اشعث» از کسانى بود که با «عمروبن عاص» در مسأله ايجاد نفاق در صفوف ياران على(عليه السلام) در جنگ صفّين همکارى نمود.
✍️«ابن ابى الحديد» و «محمّد بن عبده» در يک کلام کوتاه «اشعث» را چنين معرفى مى کنند: «او از منافقين در عصر على(عليه السلام) بود و در ميان اصحاب آن حضرت مانند «عبدالله بن ابىّ بن سلول» در ميان ياران رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) بود که هر کدام در زمان خود از رؤساى منافقين بودند و در بسيارى از توطئه ها و مفسده ها شرکت داشتند».(1)
2ـ در اين که اين کلام در کجا و به چه مناسبت على(عليه السلام) آن را خطاب به «اشعث» بيان فرمود، در ميان دانشمندان گفتگوست.
🔶در يک روايت چنين مى خوانيم که اميرمؤمنان على(عليه السلام) در حالى که بر منبر بود، نوشته اى بيرون آورد که کلامى از رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) بر آن بود: «اَلْمُسْلِمُونَ تَتَکافَؤُ دِماءُهُمْ وَ هُمْ يَد عَلى مَنْ سِواهُمْ مَنْ اَحْدَثَ حَدثاً اَوْ آوى مُحْدِثاً فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللهِ وَ النّاسِ اَجْمَعينَ; خون مسلمانان با يکديگر برابر است و همگى به منزله يک دست در مقابل دشمنان هستند; کسى که بدعتى در دين خدا بگذارد يا بدعت گذارى را پناه بدهد، لعنت خدا و همه مردم بر او باد»!(2)
«اشعث بن قيس» منافق، در اين جا صدا زد: «هذا وَاللهِ عَلَيْکَ لا لَکَ; اين به خدا سوگند به زيان توست نه به سود تو!» حضرت نگاهى به او کرد و سخنان تند بالا را در جواب او فرمود و او را به همه مردم با صراحت تمام معرفى کرد.
شايد منظور اشعث از اين سخن اين بود که اگر خون مسلمانان با هم برابر است و بايد همه با هم متّحد باشند; چرا با گروهى از مسلمانان به جنگ برخاستى؟ (در حالى که نفاق افکنان، آتش افروزان جنگ جمل و صفّين و نهروان بودند و على(عليه السلام) به عنوان خليفه رسول الله(صلى الله عليه وآله وسلم) که علاوه بر نصّ برخلافتش، مردم با او بيعت کرده بودند شناخته مى شد).
✍️در روايت ديگرى آمده است که آن حضرت بر منبر کوفه خطبه مى خواند و درباره «حکمين» که بعد از جنگ صفين، مصيبت بزرگى براى جهان اسلام به بار آوردند، سخن مى گفت; يکى از يارانش برخاست و عرض کرد اى اميرمؤمنان! تو ما را از قبول حکميّت نهى فرمودى سپس به آن امر کردى، ما نمى دانيم کداميک از اين دو کار بهتر است؟ حضرت دو دست خود را به يکديگر زد و فرمود: «هذا جَزاءُ مَنْ تَرَکَ الْعُقْدَةَ».
منظور امام(عليه السلام) اين بود که اين کيفر کسى است که رأى صحيح را رها کند. شما نيز، سخن مرا در کار حکمين نپذيرفتيد و اصرار کرديد که من در برابر آن تسليم شوم، ولى «اشعث» چنين پنداشت که مفهوم سخن اين است که: اين جزاى من است که راه صحيح را رها کردم و لذا اعتراض کرد و گفت: «اى اميرمؤمنان اين سخن که گفتى بر زيان توست، نه به سود تو!»(3)
* * *.
#ادامه_دارد #قسمت_دوم_خطبه_19_نهج_البلاغه📃
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
💎امام رضا عليه السلام : إجتَهِدوا أن يَكونَ زَمانُكُم أربَعَ ساعاتٍ : ساعَةً مِنهُ لِمُناجاةِ اللّه ِ و ساعَةً لِأمر المَعاشِ و ساعةً لِمُعاشَرَةِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذينَ يُعَرِّفُونَ عُيُوبَكُم و يَخلِصونَ لَكُم فِي الباطِنِ و ساعَةً تَخلُونَ فِيها لِلَذّاتِكُم و بِهذِهِ السّاعَةِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ ؛
💠امام رضا عليه السلام :بكوشيد كه زمانتان را به چهار بخش تقسيم كنيد : زمانى براى مناجات با خدا ؛ زمانى براى تأمين معاش ؛ زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى كه عيب هايتان را به شما مى شناسانند و در دل شما را دوست دارند ، و ساعتى براى كسب لذّت هاى حلال با بخش چهارم توانايى انجام دادن سه بخش ديگر را به دست مى آوريد. .📚 [ فقه الرّضا عليه السلام ، ص 337 .]
🔶🔷🔶
💌عطر حریم شاه خراسان چہ جانفزاسٺ
آن جنتے ڪه گفتہ خدا مشهدالرضاسٺ
مشهد نگو بگو ڪه حسینیہے رضا
این پایگاه سینہ زن شاه ڪربلاسٺ
#آقـا_بطلـب🌹
#هواے_مشهد_ڪردم🌸
#الحمدالله_حرم_باز_شد🌹
اَﻟﺴَّﻼﻡ ﻋَﻠَﯿْڪ ﯾﺎ ﻋَﻠے ﺍﺑْڹ ﻣﻮﺳَے ﺍﻟْﺮضا(؏)🌹✋
💫صلوات خاصه امام رضا (ع)
#یا_امام_رضا_جانم❤️
🕊اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ 💚
#ساعت_8_به_وقت_امام_رضا✋🌹
#از_راه_دور_سلام✋
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@Asheghan_Amiralmomen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
📹چند توصیه و ذکر برای در امان ماندن از بیماری ها
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 📣 آغـاز #وحی 🔰نخستین زمینه های حیات وحیانی رسول خدا(ص) در غار حرا آغاز شد، آن زما
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
💢نقش تاریخی #رسول_خدا(ص)
💠رهبری رسول خدا (ص) طی
بیست و سه سال، تأثیر چشمگیری در پیروزی 🔅اسلام بر شرک جاهلی داشته است. ویژگیهای این رهبری از دوران پیش از بعثت آغاز می شود و با شروع بعثت، با یک دگر گونی عمده که عامل اصلی آن، تأثیر وحی🍃 در شخصیت آن حضرت بود، به حد اعلای خود می رسد.
👥انبیای اولوالعزم✨ کسانی هستند که صبور و بردبارند، رسول خدا (ص) از صاحبان عزم و اراده بود، پیامبری صبور، مقاوم و مصر 📢بر نشر دعوت توحیدی خود.
👈باید دانست که موقعیت اجتماعی و قبیله ای رسول اکرم (ص) نیز موقعیتی ممتاز💎 بوده است. رسول خدا (ص) ویژگی دیگری نیز داشت، اینکه او یک عرب بود. بنابراین قریش و دیگر قبایل عربی، که در چهار چوب نظام بسته قبایلی زندگی میکردند، پیامبری از "خود" داشتند. روشن است که خداوند سنخیت زبان قوم عرب را با زبان قرآن📖 مراعات کرده و این میتوانسته بسیاری از اعتراضات را از میان بردارد.
👌او از جوانی به خصلت های اخلاقی نیکو شهرت داشته و هیچ گونه سوء سابقه ای در اذهان مردم👥 این شهر از خود بر جای ننهاده بود. شخصیتی متین، اخلاقی، فردی مردم دار، مهمان نواز، اهل صله رحم و کمک کننده به ضعیفان و درماندگان. آنان در همان دوره او را 🌟"امین" نامیدند. دیده نشده است که قریش او را به سوء پیشینه اخلاقی و یا شرک و بت پرستی متهم کند🎎 و سابقه او را به رخ بکشد.
💠از مهمترین جنبه های مثبت آن
حضرت، صداقت🍃 و راستگویی ایشان بود. تأثیر شگرف این ویژگی در پذیرش او به عنوان "رسول الله"!، در میان مردم عرب، از لحاظ تاریخی کاملا قابل اثبات است. متانت و وزانت ✨رسول خدا (ص)، دوری او از جهالت و شرک و وفاداریش به دین توحید جدش ابراهیم و اسماعیل، سبب شد تا موقعیت مستحکمی در جامعه مکه به دست آورد.
⚠️درباره این نکته که رسول خدا (ص) تا پیش از بعثت هیچ گونه آشنایی با خواندن و نوشتن🖋 نداشته، تمامی مصادر متفق القول اند. قرآن نیز در این باره صراحت دارد. (عنکبوت 48،49،51) آشکار است که هدف قرآن از "تأکید بر عدم خواندن و نوشتن، "اثبات نبوت" و "الهی بودن آیات قرآن" است.⚠️
🔸برای خلق و خوی رسول خدا (ص) میباید سهمی اساسی در کار نشر دعوت او در نظر گرفته شود. ویژگی های اخلاقی آن حضرت تا اندازه ای است که می توان او را یک اسوه🍃 تمام عیار اخلاق انسانی در حد بسیار بالا دانست.
#ادامه دارد ...
📚بـر گرفته از کتاب" تـاریخ
سیاسی اسلام، ج1،ص248-267"،
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۸
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
❣️مولاجان
مهدی جانم💚
به خواهش وبه نیاز همه شب وروزمی خوانمت
به تمنا به آواز همه لحظه ام درعمرمی خوانمت
ای همه هستی ام وعشق واقعی❤️
به دردوناله و فغان از هجرمی خوانمت
العجل ای مولای خوبان
برگرد ای همه هستی من
شبتون به خیر ای بقیه الله_عج
اللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج🤲💚
#شبــــــــتون_مهـــــــــدوی❤️
#نفستـــــــونحیــــــدری💚🌷
#التماسدعاےفــــرج🤲
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍 .
ملاقات با امیرالمومنین - روشنگری.mp3
3.14M
💠🎧 داستان ملاقات علامه جعفری با امیرالمومنین علیه السلام
🔺وقتی عکس دختر زیبا را به من دادند و گفتند بین ازدواج با این دختر و دیدن جمال امیرالمومنین، کدام را انتخاب میکنی ؟؟
📚برگرفته از کتاب "دیدار با علی (ع)"
🎙حجت الاسلام امینی خواه #عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🌸بسم الله الرحمن الرحيم 🌸
✳️السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صبحكم الله بظهورالحجة عليه السلام إن شاءلله و بالخير والعافية
🔷زيارة الامام الحسن العسكري عليه السلام في يوم الخميس:
🔶السَّلامُ عَلَيْكَ يا وَلِيَّ الله، السَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ الله وَخالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا إِمامَ المُؤْمِنِينَ، وَوارِثَ المُرْسَلِينَ، وَحُجَّةَ رَبِّ العالَمِينَ. صَلّى الله عَلَيْكَ وَعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، يامَوْلايَ ياأَبا مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بْنَ عَلِيٍّ، أَنا مَولىً لَكَ وَلالِ بَيْتِكَ، وَهذا يَوْمُكَ وَهُوَ يَوْمُ الخَمِيسِ، وَأَنا ضَيْفُكَ فِيهِ وَمُسْتَجِيرٌ بِكَ فِيهِ، فَأَحْسِنْ ضِيافَتِي وَإِجارَتِي بِحَقِّ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ.✨
💠ذکر⛓ روز پنجشنبه: لااله الاالله الملک الحق المبین۱۰۰مرتبه 🌺
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
سلام_مولا_جانم ❤️
چہ کنم چہ چارہ سازم
کہ شوم فدای مهدے
❣️چہ کنم کہ من ببینم
رخ دلربای مهدے
چہ خوش است آن زمانی
برسد کہ زندہ باشم
❣️منِ بینوای مسکین
شنوم صدای مهدے
اللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج🤲💚
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍 .
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
💠روزمان را با آیات قرآن نورانی میکنیم:
✨✨كتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
🍃🍃جهاد در راه خدا، بر شما مقرّر شد؛ در حالی که برایتان ناخوشایند است. چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا میداند، و شما نمیدانید.
📗ســــــــــــوره بقــــــــــره آیـــه216
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
✨﷽✨
💠انسان مؤمن خوشبوست
⭕️کثافات دو نوع هستند: کثافات ظاهری یا بدنی که با حمام رفتن، آنها پاک می شوند و برای پاک شدن از آنها نیازی به دعا کردن نیست و دسته دوم کثافات، گناه هستند. که بر روح آدم اثر می گذارد. گناه هم دارای بوی بد هست و انسان گنهکار بوی بد می دهد. اما انسان مومن خوشبوست.
🔰«اویس قرنی» تصمیم گرفت که به زیارت پیامبر خدا صلی الله علیه وآله بیاید، مادرش گفت: اگر به مدینه رفتی و پیامبر خدا صلی الله علیه وآله تشریف نداشتند، در آنجا نمان، برگرد. اویس به مدینه آمد ولی پیامبر خدا صلی الله علیه وآله خارج مدینه بودند، اویس منتظر آن حضرت نشد و به خانه بازگشت. وقتی پیامبر خدا وارد مدینه و خانه شدند، فرمودند: « من بوی اویس را می شنوم. » اصحاب گفتند : بله، شخصی به نام اویس قرنی به اینجا آمده بود.
✳️اطاعت از مادر واجب است، بعضی ها خشک مقدس هستند. بدون اینکه به پدر و مادر خبر بدهند، شب به مسجد جمکران می روند و پدر و مادر تا صبح چشم به راه آنها می مانند. این چه جمکران رفتنی است؟ پدر و مادر را از خود راضی نگه دارید.
📚ڪتاب بدیع الحکمة حکمت ۴۷ از
مواعظ آیت الله مجتهدے تهرانۍ(ره)
#عاشقان_چهارده_معصوم_علیهم_السلام
#قرارگاه_بسوی_ظهور
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍