eitaa logo
آشنایی با نهج‌البلاغه
186 دنبال‌کننده
837 عکس
323 ویدیو
69 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ مؤمن و منافق؛ در برابرِ آقا امیرالمؤمنین صلوات الله و سلامه علیه
🌴👈 حکمت ۵۵ نهج‌البلاغه👉 🌴 ✅ صبر بر ناخوشایندها و خوشایندها 🔸 و قَالَ علیه السلام: 💠 الصَّبْرُ صَبْرَانِ، صَبْرٌ عَلَى مَا تَكْرَهُ، وَ صَبْرٌ عَمَّا تُحِبُّ. 🔸 صبر بر دو گونه است: 🔹 يكى صبر در آنچه آن را ناخوش مى‌دارى 🔸 و يكى صبر از آنچه دوستش مى‌دارى.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفع گرفتاری ها توسط خانم ام البنین سلام الله علیها توصیه مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی در آخرین سفر حج به دکتر رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
از گناهى كه كوچك مى شمرى بترس! ▫️أَشَدُّ الذُّنُوبِ مَا اسْتَخَفَّ بِهِ صَاحِبُهُ 🟠سخت‌ترين گناهان، گناهى است كه گناهكار آن را سبك بشمارد. ✍ ممكن است كسى گناه كبيره‌اى انجام دهد ولى فوراً پشيمان شود و به درگاه خدا توبه كند، اين گناه نسبت به گناه كسى كه صغيره‌اى را انجام مى‌دهد و اصرار بر آن دارد كوچك‌تر محسوب مى‌شود و گاهى اين تفاوت به سبب نيت گناهكار است. گاهى گناهكار گناه را با ترس و وحشت و اضطراب انجام مى‌دهد و گاه با بى‌اعتنايى و كوچك شمردن گناه. به يقين دومى از اولى بزرگ‌تر است هرچند خودِ گناه هيچ تفاوتى نكند. اين از يك نظر، ازنظر ديگر گناهى كه انسان درباره آن بى‌اعتناست به آسانى دامن او را مى‌گيرد و به او ضربه مى‌زند ولى گناهى كه در نظر او عظيم و خطرناك است كمتر به آن گرفتار مى‌شود. درست مثل اين كه انسان، دشمنى را كوچك بشمرد، از چنين دشمنى ممكن است به آسانى غافل شود و ضربه بخورد ولى از دشمنى كه او را بزرگ و خطرناك مى‌شمرد در امان بماند. از سويى ديگر هنگامى كه انسان درباره گناهى بى‌اعتنا باشد، آن گناه تكرار مى‌شود و روى هم انباشته مى‌گردد و تبديل به گناهى بسيار عظيم مى‌شود. 📘 ۴۷۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
▫️وَ صَدَقَةُ السِّرِّ فَإِنَّهَا تُکَفِّرُ الْخَطِيئَةَ، وَ صَدَقَةُ الْعَلانِيَةِ فَإِنَّهَا تَدْفَعُ مِيتَةَ السُّوءِ 🟠 و صدقه پنهانى که کفّاره گناهان است و صدقه آشکار که از مرگ‌هاى بد پيشگيرى مى‌کند. ✍منظور از «صدقه سرّ» کمک‌هايى است که انسان به افرادِ نيازمند و آبرومند مى‌کند که هم خلوص نيّت بيشتر و هم حفظ آبروى افراد نيازمند در آن است و به همين دليل، برکات فراوانى دارد و اين تعبير هم شامل صدقات واجبه مانند کفّارات و نذورات مى‌شود و هم صدقات مستحبّه و انفاقات. و منظور از «صدقه عَلانيه» کمک‌هايى است که آشکارا انجام مى‌شود و يکى از آثار و برکات آن تشويق ديگران به کار خير و دعاى مردم در حق صدقه دهنده است. اين سخن در واقع برگرفته از آيه شريفه: أَلّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ سِرّاً وَ عَلاَنِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لاَ هُمْ يَحْزَنُونَ؛ آنان که اموال خود را در شب روز، پنهان و آشکار انفاق مى‌کنند، پاداششان نزد پروردگارشان است؛ نه ترسى بر آنهاست و نه غمگين مى‌شوند. 📘 ۱۱۰
🌴👈 حکمت ۵۶ نهج‌البلاغه👉 🌴 ✅ دارایی و برازندگی ، فقر و تنهایی 🔸 و قَالَ علیه السلام: 💠 الْغِنَى فِي الْغُرْبَةِ وَطَنٌ، وَ الْفَقْرُ فِي الْوَطَنِ غُرْبَةٌ. 🔸 توانگرى در غربت، وطن است و فقر در وطن، غربت است.
ما همه سرگشته در دریای هستی قطره‌وار... ناخدای کشتی این بحر پهناور، علی‌ ست.
🌴👈 حکمت ۵۷ نهج‌البلاغه👉 🌴 ✅ ارزش قناعت 🔸 و قَالَ علیه السلام: 💠 الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ. 🔸 قناعت ثروتى است كه از ميان نرود.