فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸نوستالژی کبریت ها...
کدوم یکی رو یادتونه؟!
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳ #سال_۱۳۵۵
🎥 فیلم | ایام عزاداری حسینی در #تهران_قدیم
🆔 @Axe_zirkhakii ✔️JOIN
👈به کانال: "عکسهاے زیرخاکے"بپیوندید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸نوستالژی که نمیشه توصیفش کرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم | شورِ نوحه و سینهزنی آیتالله عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین، در ایام عزاداری حسینی
@Axe_zirkhakii
◾️خاطرات کنسول انگلیس درباره محرم مشهد
✍️خاطرات کلنل چارلز ادوارد ییت سرکنسول انگلیس در مشهد
او در خاطراتش به شرح نحوه عزاداری ماه محرم در مشهد دوره قاجار پرداخته و نوشته است:
«در ماه محرم دسته های زنجیرزنی در صفوف باریکی متشکل از دو یا سه ردیف که هرکدام بیست تا سی جوان زنجیر میزدند به راه افتادند. در پشت آنها جمعیت زیادی از مردم بهراه افتاده، نوحه میخواندند و سینه میزدند. آنان به نحوی هماهنگ دست خود را بلند کرده و محکم بر سینه میکوفتند.... همین که روزها میگذشت و به دهم محرم یعنی روز شهادت امام حسین(ع) نزدیک میشدیم سوگواری با شدت بیشتری ادامه می یافت.
هر محله یا طایفهای هیئتهای عزاداری خاص خود را داشت. اما ترک های آذربایجانی که در نزدیکی کنسولگری هم زندگی میکردند به گفته عموم از بهترین برگزارکنندگان این مراسم بودند... روز قتل ابتدا علمهایی سیاه که توسط مردانی سیاهپوش حمل میشد عبور داده شد.
بهدنبال آنان نیز جوانان زنجیرزن به صف حرکت میکردند. سنجهای برنجی با آهنگ یکنواخت و منطقی نواخته میشد، نوحهخوان با صدایی غم انگیز هم نوایی می کرد و جوانان بهطور هماهنگ زنجیر را به پشت های برهنه خود به چپ و راست می نواختند.
پشت سر این عده جمعی از سیدها و کسبه ترک حرکت میکردند و بلافاصله دسته های سینه زنها قرار داشت. همه با هم به نحو غم انگیز و سوزناکی شعرهایی به صدای بلند می خواندند.... و با شربت از عزاداران پذیرایی می شد...بعد از این عده گروهی از تجار و کسبه بازار آمدند. این ها لباس هایی سیاه به تن و اندوه ژرف بر چهره داشتند و خیلی به آرامی سینه می زدند. پشت سر این گروه اسبی حرکت داده می شد که به رسم معمول آن زمان بر تنش زره پوشانده بودند.
تمام زره مملو از تیرهایی بود که در آن فرو شده بود. »
ماهوان نویسنده تاریخ مشهد نیز به نحوه برگزاری مراسم روز عاشورا پرداخته است:
دسته های مذهبی در زمان قاجار با شور و هیجان انجام می شد. در مسیر حرکت دسته با شربت یا آب یخ از مردم پذیرایی می کردند و در روز عاشورا با غذای سنتی مشهدی آش شله اطعام می کردند و تا روزی که بازاربزرگ خراب نشده بود رسم براین بود که هر هیئت عزاداری از هر محل که حرکت می کرد.
شرق یا غرب فلکه حضرت را دور زده و وقتی به بازار زنجیر می رسید وارد بازار شده و راه خود را به طرف صحن قدیم یا صحن کهنه ادامه می داد. و در این مسیر شاهد عزاداری منظم دسته ها و هیئت های مختلف بودیم.
در دوره رضاشاه فعالیت های مذهبی همچون برگزاری مراسم ماه محرم محدود و گاهی ممنوع می شوند.
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
شبی که ناصرالدین شاه در مسکو اقامت داشت مصادف شده بود با تاسوعای حسینی، ولی شاه مدعی دین به جای شرکت در مراسم تاسوعا به پیشنهاد شهردار مسکو آن شب به شرابخواری پرداختند!
فردای اون روز هم برای جبران گناهان شب گذشته سجاده پهن کردن و مشغول عبادت شدن. ولی بعد از نماز ظهر دوباره شراب نوشیدن و حیله شرعی شاه هم این بود که آب مسکو بدمزهست و قابل نوشیدن نیست. خدا قوت ای شاه شهید
برگرفته از روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه
🆔 @Axe_zirkhakii ✔️JOIN
📽 مجموعہ عڪسها و فیلمهاے قدیمے 📢
📸هیئت زنجیرزنی حضرت ابوالفضل العباس (ع) - شهرستان ماکو -دهه ۵۰
@Axe_zirkhakii
🌴 موکبهایی به قد کودکی
🌿 بچههای محرم همزمان با نزدیکشدن به تاسوعا و عاشورای حسینی با کمترین هزینه به برپایی تکیه میپردازند. موکبهایی که سادگی مهمترین مؤلفه آنها بهشمار میرود و غالباً در حاشیههای شهر برپا میشوند. هرکدام از این بچهها مسئولیت بخشی از نذورات و لوازم این تکیهها را تقبل کرده و بهسادگی پارچههای سیاه عزا، قند، چای، استکان، قوری، خرما و... فراهم میشود. پذیرایی توأم با عزاداری بچههای محرم حال و هوای خاصی را به کوچهپسکوچههای شهر داده است.
کانال عکس های زیرخاکی