30.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ویدئو
برای آشنایی با کلیت پرونده قهر، شما را به تماشای درآمد تصویری پرونده دعوت میکنیم.
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
1⃣1⃣8⃣
@azadisqart
بسیاری از مضامین شعر کهن فارسی، خصوصاً در غزلیات عاشقانه، بر پایهی درونمایهی ستمگری معشوق و ستمکشی عاشق بنا شدهاند. در اینگونه اشعار که معمولاً در آن پای معشوقی همهچیزتمام، زیبارو و البته سرکش و جاهطلب در میان است، عاشق چارهای جز ابراز عجز و تسلیم در برابر تصمیم یار ندارد.
البته چنین نیست که معشوق یکسره با عاشق سر ناسازگاری داشته باشد؛ بلکه بیشتر این رفتارها در حکم گوشهچشم نشان دادن به عاشق و داغ کردن بازار عشق است که حتی عاشق را حریصتر و تشنهتر میکند. در این میان شاهد اشعاری نیز هستیم که در آن عاشق رندتر از آن است که دست معشوق را نخواند؛ با وجود این، بازی را با او ادامه میدهد تا سرانجام یکی از این دو تسلیم خواست دیگری شوند.
در این مطلب سیزده ترفند معشوق مانند یار بیگانه شدن، عتاب کردن، روی در نقاب کشیدن، لطف آمیخته به قهر و هم ترفندهای عاشق در برابر بیتوجهی معشوق همراه با بیتهای مرتبط تدوین شده است.
شما را به خواندن متن کامل دایرهالمعارف قهر دعوت میکنیم.
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
1⃣1⃣9⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ده کتاب داستان از بهترین کتابها با موضوع قهر برای مخاطب کودک
قهر و آشتی در دنیای کودکان متفاوت از دنیای بزرگسالان است. قهر و آشتی وسیلهی ارتباط بچههاست. راهی است که آنها به دنیای یکدیگر قدم میگذارند و با زبان و روش و منش و دیدگاه هم آشنا میشوند. قهر و آشتی برای کودکان آجرهای کوچکی است که با آن بنای شناخت انسان و جهان را میسازند.
کودکان باید مصالحه و روشهای آشتی و حل مسئله را بیاموزند و چه بهتر که آن را در دنیای داستانها و کتابها تجربه کنند و در تجربیات روزمره به کار ببرند.
در ادامه این مطلب چند کتاب برای گروه سنی کودکان با موضوع قهر و آشتی را معرفی میکنیم.
مبادلهی ساندویچی، بدون تو چه کار کنم؟ و رز به دیدن آقای وینترگارتن میرود برخی از کتابهای معرفی شده در این فهرست هستند.
متن کامل فهرست ده کتاب کودک در حال و هوای قهر را با توضیحات بخوانید.
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#ادبیات
#کتاب
1⃣2⃣0⃣
@azadisqart
🔹فهرست: پنج کتاب رمان از بهترین کتابها با موضوع قهر برای مخاطب نوجوان
همانطور که در مطلب قبل گفتیم در پرونده قهر مخاطبان جوانتر را هم فراموش نکردهایم و چند یادداشت را فقط برای آنها در نظر گرفتهایم. پنجمین مطلب پرونده قهر به فهرستی از بهترین کتابها در حالوهوای قهر ویژه مخاطب «نوجوان» اختصاص دارد. ما باور داریم تبدیل قهر به آشتی مهارت میطلبد و برای نوجوان چه چیزی بهتر است از مهارت آموزی با ادبیات!
دخترخالهها، فرار به موزهی نیویورک، همچون رعد، عروس دریایی و وقتی مُژی گم شد کتابهای معرفی شده در این فهرست هستند که توضیحاتی هم به همراه دارند.
متن کامل فهرست کتاب نوجوان درباره قهر را بخوانید.
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#ادبیات
#کتاب
1⃣2⃣1⃣
@azadisqart
مردم ژاپن از زمانهای قدیم با طبیعت رابطه نزدیکی داشتهاند. در کشوری که تغییر چهار فصل به سادگی احساس میشود، مردم اهمیت زیادی برای فصلها قائل هستند. از همین رو، بازتاب طبیعت در آثار ادبی کهن ژاپنی، به وضوح به چشم میآید. سرزمین چهار فصل ژاپن، مهد اشعار سهلختی و کوتاه «هایکو» است که شاعرانش، «فصلواژه» را به عنوان نمادی از هر فصل، جزء جداییناپذیر هایکو میدانند.
در ادامه، ترجمه یکی از ۱۰ هایکوی بهاری را همراه با نمادشناسی فصلواژههایشان بخوانید:
喪服にも
ひとしく降りて
桜しべ
(東義人)
در لباس عزاداری هم،
درست مثل مادگی شکوفههای گیلاس که میریزد،
زندگی نهفتهاست.
(آزوما یوشیهیتو)
توضیح: مادگی، اندام تولیدکننده دانه در گلهاست. شکوفهها میشکفند، دانه تولید میکنند و سپس میریزند.
مادگی شکوفههای گیلاس بر روی شانههای عزاداران پاشیده میشوند. سیاهی لباسهای عزاداری و رنگهای قرمز در دل شکوفههای گیلاس حسبرانگیز است. قلب افرادی که لباس عزاداری میپوشند لبریز از سوگواری برای مردگان است. مرگ و زندگی یکی پس از دیگری میآیند. مادگی شکوفهها منبع زندگی است و این یعنی در دل زندگی مرگ، و در دل مرگ زندگی وجود دارد.
شکوفههای گیلاس در هایکو معمولا نماد ناپایداری دنیا هستند.
▫️هدیه ویژه ستون شعر مجله میدان آزادی برای آغاز بهار و روزهای نوروز، ده هایکوی زیبای تاکنون ترجمهنشده از برترین شاعران و هایکوسرایان ژاپنی است با موضوع بهار و شکوفههایش.
متن کامل ده هایکوی بهاری با توضیحات را بخوانید.
#هایکو
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#ادبیات
#شعر
1⃣2⃣2⃣
@azadisqart
🔹فهرست: ده فیلم از بهترین فیلمها با موضوع قهر
🔹«رفیق بد» به کارگردانی عباس احمدی مطلق
«رفیق بد» از دیگر تولیداتی است که حول محور زوج جدانشدنی سینمای ایران در سه دههی گذشته، یعنی حمید جبلی و ایرج طهماسب میگردد. «رفیق بد»، داستان زندگی دو دوست را روایت میکند که مسئول حفاظت ماشین حمل پول هستند و در آخرین روز خدمتشان، با سرقت مسلحانه غافلگیر میشوند. «حبیب» با بازی ایرج طهماسب پس از سالها به ایران بازگشته و سراغ دوست قدیمیاش «عزیز» با بازی حمید جبلی را میگیرد که پس از آن سرقت مسلحانه، دچار شرایط خاصی شده است. «رفیق بد» داستان فاصله و قهر دو دوست قدیمی را روایت میکند که امانتداری باعث آن شده است. البته در این فیلم هم مثل همهی فیلمهایی که ایرج طهماسب نویسندگی آن را بر عهده داشته، حسوحالی خوش جریان دارد.
🔹«فصل پنجم» به کارگردانی رفیع پیتز
«فصل پنجم» اقتباسی است از داستان «پروندهی قدیمی پیرآباد» از بهرام بیضایی و ایدهی «پروندهی قدیمی پیرآباد» از داریوش فرهنگ است که خود او به فیلمنامهی «اتوبوس» تبدیلش کرد. پس «فصل پنجم» هم مثل «اتوبوس» داستانی از لج و لجبازی دو طایفه است اما چون این وسط وصلت یک زوج بهخاطر لج و لجبازی به هم میخورد، تم قهر در آن پررنگتر است. قهر و لجبازی مهربانو و کرامت آنقدری پیش میرود که در نهایت هم طایفهها و هم آن دو خسته میشوند و بالاخره تصمیم میگیرند به اصطلاح سر عقل بیایند و دوباره آشتی کنند.
شما را به خواندن متن کامل فهرست ده فیلم ایرانی با محوریت قهر دعوت میکنیم.
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#سینما
1⃣2⃣3⃣
@azadisqart
کتاب «نوروزنامه» منسوب به «خیام» است، اما به هر صورت امروز ما با متنی روبرو هستیم که -چه آن را نگاشتهی شخص حکیم عمر خیام بدانیم و چه بر اساس یادداشتهای پراکندهی او، یا به کلی نوشتهی شخصی دیگر که به نام او مشهور شده است- مکتوبی است کهن دربارهی جشنی عظیم و چند وجهی که بیش از هزار سال برقرار بوده و در ساحت های مختلف کارکردهای متفاوت داشته و صد البته که در همه حال نیکو و مطلوب بوده است؛ نوروز و آیینهای آن.
آنچنان که از دیباچه آن بر میآید، این کتاب هم مثل «گلستان» سعدی حاصل توصیه و درخواست دوستی بوده است:
«...دوستی که بر من حقِ صحبت داشت و در نیکعهدی یگانه بود، از من التماس کرد که سبب نهادن نوروز چه بوده است و کدام پادشاه نهاده است؟ التماس او را مبذول داشتم و این مختصر جمع کرده آمد بتوفیق جل جلاله».
پیش از آغاز کتاب و بیان آنچه به نوروز مربوط است، در همین چند سطر میتوان دریافت که شریف دانستن سخن و کلام، آیین بزرگان و حکیمان و خردمندان بوده است و ارج دوستی نزد آنان چنان بوده است که حکیمی چون خیام به خاطر یک سوال دوست، نگاشتن چنین کتابی را آغاز میکند.
متن کامل یادداشت جشن نمادین نوروز به روایت نوروزنامه خیام را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
1⃣2⃣4⃣
@azadisqart
یک هدیه نوروزی با طعم انیمیشن
🔹فهرست: ده انیمیشن برتر در حال و هوای بهار
بهار که میآید دنیا به جهان انیمیشنها شبیهتر میشود. روح بهار شکل بصری و درونمایهی زندگی ما را دیگرگون میکند، تا جایی که میبینیم به آرزوی همیشگی زیستن در یک جهان خیالانگیز انیمیشنی نزدیکتر هستیم. در بهار رنگها زندهتر میشوند و عنصر سرزندگی و طراوت را به قابهایی که از دنیا میبینیم اضافه میکنند، نور درخشانتر میتابد، خطوط چهرهی شخصیتها ملایمت بیشتری پیدا میکند و احساسات بیشتری در صحنههای برخورد و گفتگوهایشان با هم وجود دارد. از طرف دیگر بهار میتواند شبیه نقاط عطف داستان باشد؛ شبیه آنجایی که شخصیت اصلی تصمیم میگیرد زندگی تازهای بسازد، آدم دیگری شود و چیزی را از نو آغاز کند.
این روزها که مرز بین دو جهان کمی کمرنگتر شده است، بیشتر از قبل میتوانیم چیزهایی را از جهان انیمیشنها برای زندگیمان در واقعیت برداریم.
🔹افسانه پرنسس کاگویا، حماسه، گرگگردانها و پنج سانتیمتر بر ثانیه از جمله انیمیشنهای معرفی شده در این فهرست همراه با توضیحات هستند.
متن کامل فهرست ده انیمیشن در حال و هوای بهار با توضیحات را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#انیمیشن
1⃣2⃣4⃣
@azadisqart
ویرجینیا چند یادداشت روزانه دارد که به «خانم دَلُوی» مربوط است: «خانم دَلُوی بررسی جنون و خودکشی خواهد بود. جهان، از منظر عاقلان و دیوانگان، در کنار هم -چیزی شبیه به این.»
نام رمان «خانم دَلُوی»، ابتدا «ساعتها» بود. (بعدها رمانی به همین نام در سال ۱۹۹۸ نوشته شد که یکی از شخصیتهای آن ویرجینیا وولف است که دارد رمان «خانم دَلُوی» را مینویسد. فیلمی با اقتباس از این رمان با همین نام «ساعتها» در سال ۲۰۰۲ ساخته شد که نیکول کیدمن در آن نقش ویرجینیا وولف را بازی میکند.) ویرجینیا خودش میگوید که «پر از فکرهای بکر برای این رمانم (بودم). احساس میکنم میتوانم هر آنچه را تا به حال به فکرم رسیده، اینجا مصرف کنم.» ویرجینیا، شیوهاش برای نوشتن «خانم دَلُوی» را چنین توصیف میکند: «غارهای زیبایی پشت شخصیتهایم حفر میکنم... قضیه این است که غارها به هم متصل شوند و هرکدام در لحظهی حال، به روشنایی روز بیایند.»
به بهانه سالروز درگذشت نویسنده غمگین انگلیسی متن کامل تکنگاری ویرجینیا وولف را بخوانید.
#ویرجینیا_وولف
#مجله_میدان_آزادی
#کتاب
#ادبیات
1⃣2⃣5⃣
@azadisqart
«آپاراتچی» قطعا فیلم بینقصی نبود و خامدستیهایی در بخشهای مختلفش دیده میشد. اما شبیه فیلمهای دیگر نبود، نه در ساخت نه در رویکرد نه در مضمون. با اینکه فیلم را میتوان به نوعی جزو سینمای انقلاب دستهبندی کرد اصلا شبیه دیگر فیلمهای سینمای انقلاب هم نبود. مخصوصا فیلمهای دهههای اخیر این سینما. یعنی نه میخواست بخشی از تاریخ مهم سیاسی مملکت را در یک قصه کوچک به زور بگنجاند، نه میخواست وارد دعواهای گفتمانی روز شود، نه قصد داشت از یک جریان خاص انتقام بگیرد و نه مثل فیلمهای گرانقیمت و پرسروصدا و جاهطلب سازمان اوج بود که بخواهد در یک فیلم سینمایی سفارشی هم پرتره یکی از بزرگترین و مشهورترین قهرمانان جنگ را بسازد و هم در عینحال با پرداختی شعاری به انبوه سوالات نسل جدید و شبهههای بیگانگان پاسخ بدهد.
متن کامل ریویوی فیلم آپاراتچی را بخوانید.
#آپاراتچی
#قربانعلی_طاهرفر
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#جشنواره_فجر
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
#فیلم
1⃣2⃣6⃣
@azadisqart
🔹فهرست: بهترین شعرها برای ماه رمضان از بزرگترین شاعران ادبیات فارسی
🔹️یکی از سنتهای ادبی و گونههای شعر مذهبی در تاریخ ادبیات فارسی «رمضانیه» نام دارد. نوعی از شعر که بیشتر شاعران بزرگ ادبیات فارسی در آن طبعآزمایی کردهاند. گویی در نظر شاعران کهن ایرانزمین ماه رمضان یک ماه شاعرانه و عارفانه بوده است که جدا از تقیدات مذهبی با نگرشی لطیف و هنری نباید از آن غافل شد.
بیشتر رمضانیهها در تهنیت آغاز ماه رمضاناند. اما این تنها شکل از رمضانیهسرایی نیست. بلکه سه شکل دیگر یعنی شعرهایی در توصیف حالوهوای روزه و روزهای ماه رمضان، شعرهایی درباب پایان ماه رمضان و شعرهایی درباره عید فطر سه شکل دیگر این گونه ادبی است. در این مطلب سعی کردیم بهترین رمضانیههای تاریخ ادبیات کهن فارسی را با توجه به هر چهار شکل سرایش گردآوریم. ده شعر زیبا از ده شاعر مهم. شاعران این شعرها عبارتاند از : حافظ، سعدی، مولوی، سنایی، عطار، مسعود سعد سلمان، صائب، معزی، رشید وطواط و واعظ قزوینی.
متن کامل فهرست ده رمضانیه در ادبیات کهن فارسی را بخوانید.
#فهرست_آثار
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
#شعر
1⃣2⃣7⃣
@azadisqart
کاوه گلستان را وقتی که سیزده ساله بوده، میفرستند به یک مدرسهی شبانهروزی در انگلیس. سختگیریهای انگلیسیها یک طرف، اینکه ارتش مدرسه را اداره میکرد هم یک طرف! برای کاوهی پرشر و شور چه چارهای میماند؟ هیچ، بهجز اینکه فرار کند! از مدرسه فرار میکند و بدون اینکه به خانواده اطلاع بدهد، یک روز در میزند و با سر و شکل هیپیها وارد خانه میشود. خیلی دور از ذهن نیست که چه بلوایی در خانه راه میافتد. ولی ماجرا همین جا تمام نمیشود. کاوه مصممتر از این حرفهاست. شروع میکند به انجام هر کاری که دلش میخواهد، آن هم در خانهی استبدادزدهی ابراهیم گلستان. دعوا و جنجال و قهر تا جایی پیش میرود که ابراهیم گلستان دیگر نه به کاوه پولتوجیبی میدهد، نه کمکش میکند. ناراحتی و قهر پدر و پسر سالهای سال ادامه دارد. تا اینکه ...
روایت قهر هنرمندان نام ستون جدید پرونده قهر است. در سالروز مرگ کاوه روایت قهر کاوه و ابراهیم گلستان را بخوانید.
#ابراهیم_گلستان
#کاوه_گلستان
#پرونده_قهر
#مجله_میدان_آزادی
1⃣2⃣8⃣
@azadisqart