▫️ ده هایکو از بهترین هایکوهای ژاپنی در حالوهوای زمستان + ترجمه فارسی
🇯🇵 در کشور چهارفصل ژاپن، زمستان از ماه دسامبر آغاز میشود و تا فوریه ادامه دارد. مجمعالجزایر ژاپن از شمال به جنوب کشیده شده است، بنابراین آب و هوا در جزایر جنوبی که زمستان را گرمتر سپری میکنند تا مناطق شمالی که در معرض بارش شدید برف هستند متفاوت است.طبیعت منحصر به فرد سرزمین آفتاب تابان در فصل زمستان، طبع شاعران و هایکوسرایان این سرزمین را به اشتیاق کشانده تا به زبان ادبیات از این مناظر چشمگیر زمستانی تصویری هرچند کوتاه به ثبت برسانند:
炬燵出て 早足もとの 野河哉
与謝蕪村
از کُتاتسو (کرسی) درآمده
(حالا) زیر قدمهای سریعم
رود نوگاوا ست؟! (یوسا بوسون)
❄️ شاعر میگوید:«زمان، چیز عجیبی است. تا حالا زیر پاهایم آتش کرسی بود، اما حالا حس میکنم زیر پاهایم رود نوگاوا جریان دارد.» به عبارت دیگر، وقتی به پاهای خود نگاه میکنید، مناظر زیر پاهایتان هر لحظه تغییر میکند. دیدن حرکت نسبی اشیاء، حس عجیبی از گذر زمان به ما میدهد.
🔥 «کُتاتسو» -بسیار شبیه به کرسی ایرانی- یک وسیلهی گرمایشی است که از دیرباز در ژاپن وجود داشته است. این روزها بیشتر مردم ژاپن از کرسی برقی استفاده میکنند، اما در گذشته برای تامین گرما کفپوش خانه را برش میدادند، اجاق میگذاشتند، روی اجاق نیز چهارپایهای قرار میدادند که با تشک سنتی ژاپنی پوشانده میشد.
🔗 متن کامل ده هایکوی زمستانی با توضیحات را بخوانید.
#هایکو
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#ادبیات
#شعر
4⃣7⃣7⃣
@azadisqart
🎬 روایت سینما از مسیح
فردا (بیستوپنجم دسامبر) به یکی از مشهورترین روایتهای جهان غرب، سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (علیه السلام) است. سال گذشته در چنین روزهایی دو فهرست سینمایی اختصاصی با موضوع حضرت عیسی در مجله میدان آزادی منتشر شد. اول یک فهرست جامع، با نگاه علمی و آماری که شامل همه فیلمها بود و سپس فهرستی دیگر با نگاه هنری که شامل بهترین پیشنهادهای تحریریه میدان آزادی بود.
این روزها و شبها چه مسیحیان چه دیگر مردمان جهان -در پی تبلیغات گسترده فرهنگ غرب- دوست دارند فیلمی را با موضوع زندگی حضرت مسیح تماشا کنند. امیدواریم دو فهرست زیر بتوانند پیشنهادهای خوبی برای این دسته از مخاطبان سینما فراهم کنند.
۱. فهرست بهترین فیلمها درباره زندگی حضرت عیسی مسیح
۲. فهرست همه فیلمها با موضوع زندگی حضرت عیسی مسیح
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4️⃣7⃣8⃣
@azadisqart
◽ گزارش: وقایعنامه مجله میدان آزادی
🎂 شمع کیک تولد دومین سالگرد مجله میدان آزادی را در حالی روشن میکنیم که خیابانهای تازهای به این میدان متصل شدهاند و میتوانیم نقشهی وسیعتری از محدودهی معابری که در آن تردد میکنیم بکشیم.
📊 از دیماه سال گذشته تا به امروز، جدا از مطالب عمومی یا مناسبتی، ۷ پرونده روی میز مجله باز شدهاند. اگر به جز مجله دیگر بخشهای سایت را هم در نظر بگیریم، میتوانیم بگوییم از دی ۱۴۰۲ که تا کنون با بیش از ۲۰۰۰ مطلب در قالبهای مختلف نوشتاری، مانند خبر، ریویو، یادداشتهای معرفی اثر و هنرمند، جستار، فهرست، ویدئو و موشنویدئو، به هنرهای متنوعی از سینما، ادبیات و موسیقی گرفته تا عکاسی، انیمیشن، گرافیک، تئاتر، نگارگری، خوشنویسی، معماری، طراحی لباس، قالیبافی، مجسمهسازی، هنرهای دستی و هنرهای دیگر پرداختهایم. هرچند، هنوز جای پرداخت وسیعتر به هنرهای فراوانی در مجلهی میدان آزادی خالی است. این موضوع جزو اولویتهای ما در ادامهی مسیرمان خواهد بود و برای عملی کردن آن، کارهایی نیز انجام دادهایم که به زودی خبرش را خواهید شنید.
🔗 متن کامل وقایعنامه مجله میدان آزادی را بخوانید.
#حسب_حال_نامه
#مجله_میدان_آزادی
4⃣7⃣9⃣
@azadisqart
◽تکنگاری: نگاهی به زندگی و آثار رودکی سمرقندی
✒️ مطمئناً نمیشود گفت رودکی پدر شعر فارسی بوده است، زیرا قطعاً پیش از او شاعران بسیاری بودهاند که در آن حال و هوا رودکی توانسته اشعاری بر سبک آنها و شاید بهتر از آنها بسراید. ولی این لقبِ معروفِ اوست و اشکالی هم ندارد، چون از شاعران پیش از او عملاً چیزی به دست ما نرسیده است. از خود رودکی هم حدود هزار بیت به ما رسیده. در یک نقل اغراقآمیز او یک میلیون و سیصد هزار بیت داشته است. اما یحتمل مشکل از بدخوانی بیت رشیدی سمرقندی باشد:
شعر او را برشمردم سیزده ره، صد هزار
هم فزون آید اگر چونانْش باید بشمری
بنابراین ممکن است صد هزار بیت باشد که آن هم عدد تقریباً بزرگی است.
👤 #رودکی شعر سادهای دارد. معنایش نیز در دسترس و فهمیدنی است. آن وقتها هنوز اشعار استعاری و چندبُعدیِ امثال حافظ و ابیات پیچیده و تصویری مانند بیدل باب نشده بود. رودکی اهل مبالغه و زیادهگویی نیست و در شعرش چندان از صنایع ادبی گوناگون بهره نبرده. شعرش ساده و روان است، در عین حال معنیدار و لمسشدنی.
🔗 متن کامل تکنگاری رودکی سمرقندی را در روز بزرگداشت این شاعر بخوانید.
#رودکی_سمرقندی
#مجله_میدان_آزادی
4⃣8⃣0⃣
@azadisqart
📣 فراخوان دوره «ژورنالیسم هنر» سه روز تمدید شد
«مدرسه میدان آزادی» به تازگی با انتشار یک فراخوان، از آغاز بهکار «خانه آموزش ژورنالیسم هنر» در قالب کارگاههای زمستانه از اوایل دیماه خبر داده بود. بنا به درخواست هنرجویان، این فراخوان به مدت سه روز تمدید شده است و هنرجویان محترم میتوانند نهایتا تا روز ۷ دی ۱۴۰۳ برای اطلاع از محتوای کلاسها و ثبتنام به صفحه مدرسه در سایت مجله میدان آزادی مراجعه کنند.
📅 زمان برگزاری کارگاهها: هفته دوم دیماه
🕰️ آخرین مهلت ثبتنام: ۷ دی ۱۴۰۳
✍🏻 ثبتنام در کارگاه: صفحه ثبتنام مدرسه میدان آزادی
📋 آشنایی با دوره ژورنالیسم هنر: فهرست همه کلاسها
در صورت نیاز به راهنمایی، اینجا هستیم:
@azadi_sqart
#مدرسه_میدان_آزادی
4⃣8⃣1⃣
@azadisqart
▫️فهرست: بهترین فیلمهای سینمایی در حال و هوای آهستگی
🎬 فیلمهایی هستند که روال کندی دارند، گرچه در زمان خودشان کند به حساب نمیآمدند اما امروز به نظرمان خیلی یواش جلو میروند و حوصلهی دیدنشان را نداریم. انگار حالا همه چیز سریعتر شده؛ مفهوم سرعت برای ما تغییر کرده.
🎞 بعضی فیلمها کشدار هستند، تا برسند به لب مطلب جانمان را بالا میآورند. آخرش میگوییم: «چقدر لفتش دادی!» انگار حالا دنبال نتایج روشن و صریح هستیم؛ مفهوم سادگی برایمان تغییر کرده. فیلمهایی هستند که داستانشان همان پنج دقیقهی اول لو میرود. میگوییم: «چه لوس، از همان اول معلوم بود آخرش چه میشود!» انگار حالا با هر چیزی شگفتزده نمیشویم؛ مفهوم پیچیدگی برای ما تغییر کرده است.
🌱 فیلمهایی که اینجا معرفی میکنم بهطور خاص در یک زیرگروه نمیگنجند، از هالیوودی تا روشنفکری، از تراژدی تا کمدی و از کلاسیک تا جدید در میانشان هست. اما یک وجه مشترک دارند: تأمل در اکنون. البته این اکنون از آن مدل اکنونهایی نیست که کتابهای موفقیت تبلیغش را میکنند؛ مثل امروز را زندگی کن، گذشته را دور بینداز، به فردا محل نگذار و اکنون را بچسب. این فیلمها دعوت به #آهستگی و تأنی هستند برای توجه به زندگی بهمثابه موضوعی قابل مکث، قابل نگریستن.
متن کامل فهرست ۱۰ فیلم با درونمایه آهستگی را در پرونده هنر و آهستگی بخوانید.
#هنر_و_آهستگی
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
4⃣8⃣2⃣
@azadisqart
📣 فراخوان «مدرسه میدان آزادی»:
نخستین دوره آموزشی «ژورنالیسم هنر»
نخستین دوره آموزش تخصصی ژورنالیسم هنر با ۱۱کارگاه و به صورت حضوری برگزار میشود.
هنر جویان میتوانند بنا به انتخاب خود در یک یا چند کارگاه شرکتکنند.
🗂️عناوین کارگاهها: «نقد سینما»، «نقد موسیقی»، «نقد نقاشی»، «نقد داستان»، «نقد انیمیشن»، «ایدهیابی در ژورنالیسم هنر»، «منبعیابی در ژورنالیسم هنر»، «هوش مصنوعی و هنر»، «معرفینویسی آثار هنری»، «جستارنویسی هنری» و «عکاسی حرفهای از آثار هنری».
📅 آخرین مهلت ثبتنام: ۷دی ۱۴۰۳
🕰️ زمان آغاز دوره: هفته دوم دیماه
⏰ مدت زمان: بین ۲ تا ۵ ساعت
🔢 تعداد جلسات: بین ۱ تا ۶ جلسه
✍🏻 محل ثبتنام: صفحه مدرسه سایت مجله میدان آزادی
🏫 محل برگزاری: تهران، محله فردوسی
🥇۱۰ % تا ۱۵% تخفیف برای دانشجویان و دانشآموختگان هنر و ادبیات
🥈۵ % تا ۱۰% تخفیف برای کسانی که در چند کارگاه شرکت کنند
🥉۵ % تخفیف برای عموم هنرمندان
در صورت نیاز به راهنمایی، اینجا هستیم:
@azadi_sqart
🔗 توضیحات کامل و نکات تکمیلی را در متن کامل فراخوان بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
@azadisqart
◽گفتگو با هنری میلر - قسمت اول
🔍 هنرمند کیست؟ او آدمی است که شاخکهای تیزی دارد، کسی که میداند چگونه با جریانهایی که در فضا و کیهان هستند ارتباط بگیرد، او صرفاً توانایی ارتباط گرفتن دارد. چه کسی اصیل است؟ تمام کارهایی که انجام میدهیم، همهی چیزهایی که به آن فکر میکنیم از پیش وجود دارد و ما فقط میانجی هستیم. همین و بس. میانجیهایی که از آنچه در هواست استفاده میکنند. چرا ایدهها و اکتشافات بزرگ علمی در بخشهای مختلف جهان بهصورت همزمان اتفاق میافتند؟ همین موضوع دربارهی عناصری که یک شعر، یک رمان بزرگ یا هر اثر هنری دیگری را تشکیل میدهند نیز صدق میکند. آنها از پیش در هوا وجود دارند، فقط صدایی به آنها داده نشده است.
🖋 فکر میکنم دلیل نوشتن بیشتر یک چیز رازآمیز است تا چنین چیزی و هرگز حتی تلاش هم نکردهام تا نظر قاطعی دربارهی آن بدهم. من گفتم که یک نویسنده انسانی است که شاخکهای تیزی دارد، اگر او واقعاً بداند که کیست بهشدت متواضع خواهد بود. او ممکن است خود را مردی با استعدادی مشخص در نظر بگیرد که مقدر شده از آن برای خدمت به دیگران استفاده کند. او چیزی ندارد که به آن افتخار کند، نام او هیچ معنایی ندارد، ایگوی او صفر است؛ او تنها وسیلهای است در یک زنجیرهی طولانی.
متن کامل قسمت اول مصاحبه با هنری میلر را در سالروز تولد این هنرمند بخوانید.
#هنری_میلر
#مجله_میدان_آزادی
#ادبیات
4⃣8⃣3⃣
@azadisqart
◽گزارش: سپاسنامه مجله میدان آزادی
گویندهی این سپاسنامه، ابو الفضل محمد بن الحسین البیهقی، رحمة اللّه علیه -دبیر منشیان و رئیس دیوان رسالتِ دستگاه میدان آزادی- چنین گوید: پس از آنکه صیت قدح و مذمت و ضجرت شاعر سیاهنامه مسعود سعد سلمان در دیباچهی این مرقع که به تعصب و تزید در حق من رواداشت به گوشم رسید، صبر و سکوت را بیش از این مصلحت وقت ندیدم از بعضی امور مهمه فارغ آمدم و واجب دیدم انشا کردن سطری چند در این جریده تا احوال بر همه کس معلوم شود؛ ایزد تعالی حاسدان و طاعنان را جزای سخت دهاد و کاتبان و دبیران را علی رغم الاعداء و الحاسدین در عصمت خویش نگاه داراد. و خدای عز و جل خود در کتاب فرموده «الشعراء یتبعهم الغاوون» چه رسد اینکه شاعری کار خویش فروگذارد و از سر لجوجی در کار خطیر تاریخ نبشتن و دبیری دست اندازد.
اما بعد
بباید دانست که طایفهای از کاتبان، منشیان، رسولداران، دواتداران، دبیران سرای و استادان در میان بودهاند که این رقعهی نگارین و این کاغذ زرین نبشته شود و این حسبحال مجلهی میدان آزادی ساخته گردد تا خوانندگان را از آن فایده بسیار حاصل شود. پس بر ما فرض است که این طایفه را که در ساخته گرداندن این ادبنامه جهدی تمام کردهاند، از خرد و کلان، به زبان صدق و اخلاص شکر گزاریم و آشکار است که شادکامی ما از مصاحبت با آنان، زیادت از آن است که بر زبان آید.
متن کامل سپاسنامهی مجله میدان آزادی را در پرونده حسبحالنامه بخوانید.
#حسب_حال_نامه
#مجله_میدان_آزادی
4⃣8⃣4⃣
@azadisqart
📣 نظرسنجی: بهترین پرونده مجله میدان آزادی به انتخاب شما
🎉 در این پروندهی جمع و جور جای یک چیز مهم خالی بود: نظر شما! به همین خاطر و به مناسبت دومین سالگرد تولدمان، چراغ اولین نظرسنجی سایت میدان آزادی را با این سوال روشن میکنیم: از میان تمام پروندههایی که تاکنون در مجله منتشر شدهاند، پرونده محبوب شما کدام است؟
🗣 در قسمت دوم این نظرسنجی هم، میتوانید به ما بگویید که به نظر شما جای چه پروندهای در مجلهی ما خالی است. پروندههای پیشنهادی شما میتواند شامل هنرمندان مختلف (پروندههای پرتره) موضوعات مرتبط با جهان هنر و ادبیات (پروندههای موضوعی) و عناوین پیشنهادی دیگر با ذوق و خلاقیت خودتان باشد. ما در تحریریه مجله پیشنهادهای شما را بررسی خواهیم کرد و تا جایی که بتوانیم در برنامههای پیش رو در نظر خواهیم گرفت.
⏳ این نظرسنجی در بازهای سهروزه در سایت مجله میدان آزادی انجام میشود و پس از آن، مجموع نتایج را به اطلاع شما خواهیم رساند.
🔗 در نظرسنجی بهترین پرونده هنری و ادبی مجله میدان آزادی شرکت کنید.
#نظرسنجی
#حسب_حال_نامه
#مجله_میدان_آزادی
4⃣8⃣5⃣
@azadisqart
📣 آخرین فرصت ثبتنام در «مدرسه میدان آزادی»
نخستین دوره آموزش تخصصی ژورنالیسم هنر با ۱۱ کارگاه جداگانه و به صورت حضوری در شهر تهران برگزار میشود.
⏰ امشب -هفتم دیماه- آخرین فرصت ثبتنام در دوره ژورنالیسم هنر است.
🗂️عناوین کارگاهها: «نقد سینما»، «نقد موسیقی»، «نقد نقاشی»، «نقد داستان»، «نقد انیمیشن»، «ایدهیابی در ژورنالیسم هنر»، «منبعیابی در ژورنالیسم هنر»، «هوش مصنوعی و هنر»، «معرفینویسی»، «جستارنویسی» و «عکاسی از آثار هنری».
✍🏻 ثبتنام: صفحه مدرسه سایت مجله میدان آزادی
📋 اطلاعات بیشتر: متن کامل فراخوان
☎️ در صورت نیاز به راهنمایی، اینجا هستیم:
@azadi_sqart
#مدرسه_میدان_آزادی
@azadisqart
May 11