16.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو
«قاب نقد فیلمِ میدان آزادی» جایی برای نقد تخصصی و نگاه آزاد به آثار سینمایی در مجلهی ماست. همزمان با آغاز جشنوارهی فیلم فجر، تب بررسی و تبادل نظر دربارهی فیلمها، هنرمندان و حواشی جشنواره نیز داغ میشود. به همین بهانه و به بهانهی پروندهی «پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ» اولین برنامههای تصویری این قاب را به فیلمهای جشنواره فجر اختصاص میدهیم.
در این قاب، در قالب چند ویدئوی جداگانه به سراغ نقد و بررسی تعدادی از آثار سینمایی حاضر در جشنواره فجر 41 میرویم که حاصلش ستونیست با عنوان «نقد و بررسی فیلمهای جشنوارهی فجر 41».
منتقد این فصل خانم معصومه نبیپور، منتقد، پژوهشگر و مدرس سینماست.
در ویدئو تیزر و درآمد این برنامه را مشاهده میکنید.
#قاب_نقد_فیلم_میدان_آزادی
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
7⃣7⃣
@Azadisqart
چهارمین قسمت از ستون «فهرستهای بهترینهای تمام ادوار جشنوارهی فیلم فجر» را به فهرست «برندگان سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر» در همه ادوار اختصاص دادیم. در صفحهی هشتم از پروندهی «پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ»، توضیحی دربارهی این جایزه و فهرست تمام برگزیدگان را میتوانید بخوانید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_هنرمندان
#فهرست_آثار
#سینما
7⃣8⃣
@Azadisqart
در سال ۱۳۷۱ هیئت داوران متشکل از عزتالله انتظامی، سیدمرتضی آوینی، عزیزالله حمیدنژاد، سیدمهدی شجاعی و اسفندیار شهیدی بود. این یعنی اولین حضور یک بازیگر در جمع هیئت داوران!
بیشترین جوایز دورهی سیزدهم به «روز واقعه»ی شهرام اسدی، «پریِ» داریوش مهرجویی، «روسری آبیِ» رخشان بنیاعتماد و «کیمیا»ی احمدرضا درویش رسید.
هارون یشایایی از چهرههایی بود که در سال ۱۳۷۷ برای او آیین بزرگداشت برگزار شد. یشایایی تهیهکنندهی فیلمهایی چون «هامون»، «ناخداخورشید»، «ای ایران»، «کیمیا» و «اجارهنشینها»ست.
در قسمت دوم از یادداشتهای چهارگانهی «متن و حواشی جشنواره فیلم فجر» به مرور اتفاقات و آثار مربوط به دههی دوم یعنی سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۰ پرداختهایم که میتوانید از اینجا بخوانید.
#مرور_جشنواره_فجر
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
7⃣9⃣
@Azadisqart
تاکنون پروانه معصومی، مریلا زارعی، فاطمه معتمدآریا، هدیه تهرانی، لیلا حاتمی، هنگامه قاضیانی و باران کوثری هرکدام دوبار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شدهاند.
فهرست کامل برندگان سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول زن به تفکیک سال و فیلم را اینجا ببینید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#سینما
8⃣0⃣
@Azadisqart
تاکنون پرویز پرستویی با هشت بار نامزدی و کسب چهار سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول مرد و همچنین دو بار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در میان بازیگران رکورد قابلتوجهی را در کسب سیمرغ به ثبت رسانده است!
در ستون «فهرستهای بهترینهای تمام ادوار جشنوارهی فیلم فجر» پرونده نوبت به انتشار «فهرست برگزیدگان سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد» در همه ادوار رسیده است. از اینجا ببینید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#سینما
8⃣1⃣
@Azadisqart
🔹در سال بیست و دوم در بخش بینالملل، جایزهی بینالمذاهب به «مارمولکِ» کمال تبریزی رسید!
🔹در جشنوارهی سال ۱۳۸۵ قالیباف، شهردار تهران که قول داده بود سینما آزادی تا سال بعد به بهرهبرداری برسد قولش را عملی کرد و در بهمن ۱۳۸۶ پردیس سینمای آزادی پس از ده سال کشوقوس (از آتشسوزی شدید سال ۱۳۷۶) به بهرهبرداری رسید و جزو سینماهای نمایشدهندهی آثار شد.
🔹در بخش بازیگری دوره بیستوهشتم فجر، سیمرغ نقش مکمل زن به شیرین یزدانبخش رسید. یزدانبخشِ شصتساله با اولین تجربهی بازیگریاش در «لطفاً مزاحم نشویدِ» محسن عبدالوهاب این سیمرغ را به دست آورد!
در سومین قسمت از چهارگانهی «متن و حواشی جشنواره فیلم فجر» از پروندهی «پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ»، اتفاقات سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۰ جشنواره را به طور خلاصه مرور کردهایم. این یادداشت را اینجا بخوانید.
#مرور_جشنواره_فجر
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
8⃣2⃣
@Azadisqart
سعید پورصمیمی با پنج بار نامزدی و سه بار برنده شدن این جایزه، پیشتاز سایر بازیگران است. اکبر عبدی و نوید محمدزاده هر کدام با سه نامزدی و دوبار برنده شدن، در جایگاههای بعدی قرار دارند. زندهیاد جمشید اسماعیلخانی، کامبیز دیرباز، سید شهاب حسینی، حامد بهداد، افشین هاشمی، فرهاد اصلانی و ساعد سهیلی هر کدام موفق شدند سه بار در جشنوارهی فیلم فجر بهعنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نامزد شوند. گرچه برخی از آنها تا به حال موفق نشدهاند جایزهی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را کسب کنند.
فهرست کامل برگزیدگان «سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد» به همراه فیلمهایشان در همه ادوار را اینجا ببینید
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#سینما
8⃣3⃣
@Azadisqart
تا کنون مهتاب نصیرپور، فاطمه معتمدآریا، نیکو خردمند، شبنم مقدمی و سحر دولتشاهی هرکدام دوبار برگزیده بازیگر نقش مکمل زن شدهاند. رکورددار نامزدی در این بخش اما با مریلا زارعی است با چهار بار نامزد و تنها یکبار برگزیده شدن!
فهرست «تمام برگزیدگان سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن» جشنواره فجر را اینجا ببینید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#سینما
8⃣4⃣
@Azadisqart
رکوردداران دریافت بیشترین سیمرغ بلورینِ بهترین موسیقی متن در جشنوارهی فیلم فجر آقایان محمدرضا علیقلی، حسین علیزاده و مجید انتظامی هستند؛ هر کدام با چهار سیمرغ. بعد از آنها کارن همایونفر با سه بار دریافت جایزه پیشتاز سایر آهنگسازان است. جایگاه بعدی به زندهیاد بابک بیات، احمد پژمان، کامبیز روشنروان، فرهاد فخرالدینی و حامد ثابت تعلق دارد که هر کدام دو بار موفق شدند این جایزه را دریافت کنند.
فهرست «تمام برگزیدگان سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم» جشنواره فجر را اینجا ببینید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
#فهرست_هنرمندان
#سینما
8⃣5⃣
@Azadisqart
دههی چهارم برگزاری برجستهترین جشنوارهی فیلم در ایران نیز فرا میرسد. این دهه هم خالی از جنجال واتفاقات مهم نبود، از حضور «رستاخیزِ» پر سروصدای احمدرضا درویش در جشنواره تا اعطای سیمرغِ نوید محمدزاده به رضا عطاران و همچنین خداحافظی تلویحی فرامرز قریبیان با دنیای بازیگری. فیلمهای قابل اعتنایی مثل «ابد و یک روز»، «دارکوب»، «محمد رسول الله»، «سرخپوست»، «روز صفر»، «خداحافظی طولانی»، «بادیگارد»، «موقعیت مهدی»، «ماجرای نیمروز»، «آرایش غلیظ» و چند اثر مهم دیگر، همه و همه متعلق به این دهه از جشنواره بودند. جشنواره که در سال ۱۳۹۸ به دورهی سی و هشت میرسد، باز هم تحریم از سوی برخی سینماگران کلید میخورد؛ تحریمی که علتش همدردی با خانوادههای جانباختگان سانحهی سقوط هواپیمای اوکراینی اعلام میشود و برخی هنرمندان بهرغم اینکه خود، جزو اعلامکنندگان تحریم بودند، باز هم در جشنواره حضور مییابند.
متن کامل متن و حواشی دههی چهارم جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۱-۱۴۰۰) را اینجا بخوانید.
#مرور_جشنواره_فجر
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
8⃣6⃣
@Azadisqart
🔹پیشنهاد مطالعه: همه مطالب مجله میدان آزادی درباره فلسطین به بهانه روز غزه
در تقویم کشورمان از سال ۱۳۸۷ و در سالگرد جنگ ۲۲روزه، ۲۹دیماه به عنوان روز غزه نامگذاری شده است. شاید اگر در سالی دیگر و موقعیتی دیگر قرار داشتیم با توجه خیلی کمتری از این روز رد میشدیم. اما امسال با فاجعه بزرگ انسانی در غزه، با کشتهشده بیش از ده هزار کودک بیگناه فلسطینی -و چهاردههزار انسان دیگر- در غزه، به آسانی نمیتوان از این روز گذشت.
پیش از این، مطالب متعددی در نسبت هنر و ادبیات با سرزمین فلسطین و مردم رنجدیدهی غزه بهطور اختصاصی در مجله میدان آزادی منتشر شده بود، مطالبی از عالم موسیقی، نقاشی، عکاسی، شعر و ادبیات داستانی. امروز به بهانه روزه غزه و به احترام رنج عظیم مردم فلسطین همه مطالب هنری مرتبط مجله را در یک بستهی رسانهای با شما در میان میگذاریم:
۱. ویدئو: شعرخوانی نزار قبانی برای کودکان فلسطینی + ترجمه فارسی
۲. ویدئو: موزیکویدئوی «یما مویل الهوا» با صدای «جولیا پطرس» + ترجمه فارسی
۳. ویدئو: ترانهای به یاد مادر + ترجمه فارسی
۴. از بهترین نقاشیهای بانوی هنرمند فلسطینی «هبه زقوت» که در غزه شهید شد
۵. «اسرائیل، حماس و غزه» به روایت ژوزه ساراماگو
۶. «غسان کنفانی»؛ مردی آفتابی از سرزمين پرتقالهای غمگين
۷. «از سنگهای داود تا تانکهای جالوت» به روایت ژوزه ساراماگو
۸. به تصاویر دلخراش غزه نگاه بکنیم یا نه؟ سوزان سانتاگ پاسخ میدهد
۹. داستان خلق یک شاهکار از محمود درویش و مارسل خلیفه
#مجله_میدان_آزادی
8⃣7⃣
@azadusqart
جستجوی حال خوب در شرایط نه چندان معمولی
🔹ریویو: نقد و نظری به فیلم «آغوش باز»، ساخته «بهروز شعیبی»
خانواده و اخلاق پای ثابت تمام فیلم های بهروز شعیبیست، در بعضی فیلمها مقولات دیگری مثل سیاست یا جامعه هم ضمیمه میشود، ولی فیلم آخر بهروز شعیبی بیش و پیش از همه چیز فیلمی خانوادگیست. موضوعی که در دهههای اخیر سینمای ایران چندان دربارهاش حرفی زده نمیشود و اگر هم زده شود برای این است که فحشی نثارش کنند! اگر هیچ دلیل دیگری وجود نداشت همین دلیل و همینطور حال خوب فیلم، آن را دیدنی کرده است، و البته که خوبیهای دیگری هم وجود دارد.
«آغوش باز» روایتی از سه زوج است. یکی در اواخر راه ازدواج و زندگی، یکی در اواسطش و دیگری در ابتدای راه نامزدی.
متن کامل ریویوی آغوش باز را بخوانید.
#آغوش_باز
#بهروز_شعیبی
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#جشنواره_فیلم_فجر
#جشنواره_فجر
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
#فیلم
8⃣7⃣
@azadisqart