8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بأبی أنت و امّي:)
بأبی أنت و امّي:)
بأبی أنت و امّي:)❤️🔥
سهم روز بیست و نهم حکمت ۲۶۱ تا ۲۶۸ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز.mp3
زمان:
حجم:
2.8M
•••
ختم گویای نهج البلاغه بخش حکمت ها🌱
حکمت ۲۶۱ تا ۲۶۸
•••
https://eitaa.com/abotorabalhasan
« آن هنگام كه تهاجم ياران معاويه به شهر انبار و غارت كردن آن را شنيد، تنها و پياده به طرف پادگان نظامی كوفه (نخيله) حركت كرد، مردم خود را به او رسانده، گفتند ای اميرمؤمنان ما آنان را كفايت می كنيم، فرمود: شما از انجام كار خود درمانده ايد! چگونه كار ديگری را برايم كفايت می كنيد؟ اگر رعايای پيش از من از ستم حاكمان می ناليدند، امروز من از رعيت خود می نالم، گویی من پيرو و آنان حكمرانند، يا من محكوم و آنان فرمانروايانند. (دو نفر از ياران جلو آمدند و يكی گفت: من جز خود و برادرم را در اختيار ندارم، ای اميرمؤمنان فرمان ده تا هرچه خواهی انجام دهم، امام فرمود:) شما كجا؟ و آنچه من می خواهم كجا؟»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۱
« (حارث بن حوت نزد امام آمد و گفت: آيا چنين پنداری كه من اصحاب جمل را گمراه می دانم؟ چنين نيست، امام فرمود:) ای حارث تو زير پای خود را ديدی، اما به پيرامونت نگاه نكردی، پس سرگردان شدی، تو حق را نشناختی تا بدانی اهل حق چه كسانی می باشند؟ و باطل را نيز نشناختی تا باطل گرايان را بشناسی. (حارث گفت من و سعيد بن مالك و عبدالله بن عمر، از جنگ كنار می رويم، امام فرمود:) همانا سعيد و عبدالله بن عمر، نه حق را ياری كردند و نه باطل را خوار ساختند.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۲
« همنشين پادشاه، شيرسواری را ماند كه ديگران حسرت منزلت او را دارند، ولی خود می داند كه در جای خطرناكی قرار گرفته است.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۳
« با بازماندگان ديگران نيكی كنيد، تا حرمت بازماندگان شما را نگاه دارند.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۴
«گفتار حكيمان اگر درست باشد درمان و اگر نادرست، درد جان است.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۵
« (شخصی از امام خواست تا ايمان را توصيف كند) و درود خدا بر او فرمود: فردا نزد من بيا تا در جمع پاسخ گويم، كه اگر تو گفتارم را فراموش كنی ديگری آن را در خاطرش سپارد، زيرا گفتار چونان شكار رمنده است، يكی آن را به دست آورد و ديگری آن را از دست می دهد (پاسخ امام در حكمت ۳۱ آمد كه ايمان را بر چهار شعبه تقسيم كرد.)»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۶
« ای فرزند آدم! اندوه روز نيامده را بر امروزت ميفزا، زيرا اگر روز نرسيده از عمر تو باشد خدا روزی تو را خواهد رساند.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۷
« در دوستی با دوست مدارا كن، زيرا شايد روزی دشمن تو گردد و در دشمنی با دشمن نيز مدارا كن، زيرا شايد روزی دوست تو گردد.»
امیرالمؤمنین، نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۸