✨﷽✨
🌼ریاکاری و از بین رفتن تمام اعمال!
✍مرحوم قطب راوندی (رضوان اللّه تعالی ) روایت کرده است که : در بنی اسرائیل عابدی بود که سالها حق تعالی را عبادت می کرد . روزی دعا کرد که : خدایا می خواهم حال خودم را نزد تو بدانم ، کدامین عمل هایم را پسندیدی، تا همیشه آن عمل را انجام دهم،واِلاّ پیش از مرگم توبه کنم ؟ حضرت حق تعالی ، ملکی را نزد آن عابد فرستاد و فرمود :
تو پیش خدا هیچ عمل خیری نداری! گفت : خدایا، پس عبادتهای من چه شد؟ملک فرمود :هر وقت عمل خیری انجام میدادی به مردم خبر میدادی ، و می خواستی مردم به تو بگویند چه آدم خوبی هستی و به نیکی از تو یاد کنند... خُب، پاداشت را گرفتی!آیا برای عملت راضی شدی؟
این حرف برای عابد خیلی گران آمد و محزون و ناراحت شد ، و صدایش به ناله بلند گردید . ملک بار دیگر آمد و فرمود : حق تعالی می فرماید : الحال خود را از من بخر ، و هر روز به تعداد رگهای بدنت صدقه بده . عابد گفت:خدایا چطوری؟!من که چیزی ندارم..فرمود : هر روز سیصد و شصت مرتبه، به تعداد رگهای بدنت بگو :
《سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لااِلهَ اِلا اللّهُ وَ اللّهُ اَکْبَر وَ لاحَوْلَ وَ لاقُوَهَ اِلاّ بِااللّهِ》
💥عابد گفت : خدایا اگر این طور است ، زیادتر بفرما ؟ فرمود :اگر زیادتر بگویی ثوابت بیشتر است...
📚 داستانهايي از اذکار و ختوم و ادعيه مجرب, ج۱/ علي مير خلف زاده
@Rahee_saadat
👇🌎
🔴 تا میای از یه خوشیِ دنیایی شاد شی، فرداش یه چیز دنیا ضد حال میزنه 🙄
🔴 تا میای از #غم و #غصه دنیا دق کنی، فرداش یه چیز خوب پیش میاد!!! 🙄
💞 قربونش برم #امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودن:
👈 "#دنیا دو روزه،
یه روزش به سودِت، یه روزش به ضررت.
وقتی به سودِت بود شاد و جَوگیر نشو، 😐
وقتی که به ضررت بود، غمت نباشه." 😊
💞 #امام_علی (ع) می فرمایند:
👈 "تمام زهد و #پارسایی، در دو جمله از قرآن [گرد آمده] است:
خداوند سبحان فرموده است: «...بر آنچه از دست شما رفته، افسوس نخوريد و براى آنچه به شما داده است، شادمان نشويد».
👈 كسى كه بر گذشته افسوس نخورد ❌
و براى آنچه به دستش مى رسد، شاد نشود،
هر دو جانب #زهد (زهد كامل) را گرفته است." ❤
📕نهج البلاغة: حکمت 439
👉 @Rahee_saadat
✨﷽✨
🌼پندهای یک پدر پیر در حال مرگ روی تخت بیمارستان به فرزندش:
✍منتظر هیچ دستی در هیچ جای این دنیا نباش و اشکهایت را با دستان خود پاک کن (همه رهگذرند)
🔅زبان استخوانی ندارد ولی اینقدر قوی هست که بتواند به راحتی قلبی را بشکند (مراقب حرفهایت باش)
🔅به کسانی که پشت سرت حرف میزنند بی اعتنا باش آنها جایشان همانجاست دقیقا پشت سرت (گذشت داشته باش)
🔅گاهی خداوند برای حفاظت از تو کسی یا چیزی را از تو میگیرد اصرار به برگشتنش نکن پشیمان خواهی شد (خداوند وجود دارد پس حکمتش را قبول کن)
🔅انسان به اخلاقش هست نه به مظهرش.
اگر صدای بلند نشانگر مردانگی بود سگ سرور مردان بود.
🔅قبل از اینکه سرت را بالا ببری و نداشته هات را به پیش خدا گلایه کنی نظری به پایین بینداز و داشته هات را شاکر باش.
🔅انسان بزرگ نمیشود جز به وسیله ی فكرش...
@Rahee_saadat
💠 دو کمک #خدا برای حوادث سخت زندگی
🔸 #خداوند دو وسیله به ما هدیه کرده است، او فرمود: در برابر ناملایمات و سختىها، از صبر و نماز کمک بگیرید
🔸 صابر کسی است که امروز در ایام #قرنطینه دل تنگ پدر و مادر پیر خود شده است، ولی عقلا به خودش نمیتواند اجازه بدهد جان آنها را به خطر بیاندازد
🔸 همهی ما دلتنگ #دورهمی با دوستان شدهایم ولی براساس #قرآن و #عقل اجازه نداریم به شیوع این #ویروس_منحوس کمک کنیم، ما صابر هستیم، #در_خانه_میمانیم، و خدا با ما است
🔸 میدانیم همسایه ما #روزمزد است و در این ایام از خجالت و شرمندگی در خانهاش نمیماند، سخت است کمی از پساندازمان را به او #قرض یا #هدیه بدهیم ولی در برابر این سختی(دل کندن از پول) صبر میکنیم، ما صابر هستیم و خدا با ما است
🔸 اگرچه خداوند با هرکس و در هر جایى حضور دارد؛ «هو معکم اینما کنتم» و لکن همراهى خدا با صابران، معناى خاصّى دارد و آن لطف، محبّت و یارى رسانى خداوند به صابران است. «انّ #اللّه مع الصابرین»
🔸 صبر و نماز، وسیله جلب حمایتهاى الهى هستند. «استعینوا بالصبر والصلوة انّ اللّه مع الصابرین»
💠 و اما #نماز
🔸 اصولاً انسانِ محدود، در میان مشکلات متعدّد و حوادث ناگوار، اگر متصل به قدرت نامحدود الهى نباشد، متلاشى و منکوب مىشود و انسانِ مرتبط با خداوند، در حوادث و سختىها، خود را نمىبازد و براى او حوادث، بزرگ نمىنماید. کسى که نماز را با حضور #قلب و با توجّه مىخواند، به معراج مىرود. هرچه پرواز #معنوى او بیشتر باشد و بالاتر رود، دنیا و مشکلات آن و حتّى خوشىهاى آن کوچکتر مىشود.
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌹من نماز ظهر و شب رو اول وقت ميخوانم،اما براي نماز صبح بيدار نميشم،آيا اينکار من باعث سبک شمردن نماز ميشود؟
✍پاسخ: سبک شمردن نماز، با ترک نماز متفاوت است. اگر شما نماز صبح را اصلا نمی خوانید و این به صورت عادت درآمده، قطعا گناهتان بیشتر از سبک شمردن نماز است. بیدار شدن برای نماز صبح راه دارد و اگر واقعا نسبت به نماز مقید هستید، باید بتوانید برنامه ریزی زندگی تان را بر اساس تقیدتان تنظیم کنید. اگر صبح زود با یک شخص مهم قرار ملاقات داشته باشید، چطور برای بیدار شدن برنامه می چینید؟! برای نماز هم به همان اندازه اهمیت قائل شوید، حتما بیدار خواهید شد.
ضمنا خواندن آیه آخر سوره کهف برای بیدار شدن سفارش شده و مجرب است. در کنار برنامه ریزی صحیح، این آیه را قبل از خواب بخوانید و از خدا بخواهید که برای نماز صبح بیدار شوید: «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَر مِثْلُکُمْ یوحی إلَی أَنَّما إلهُکُمْ إِله واحِد فَمَن کانَ یرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یشْرِکْ بِعِبادةِ رَبِّهِ أَحَدا؛
بگو: همانا من بشری همچون شمایم (جز اینکه) به من وحی می شود که خدای شما خدای یگانه است. پس هر که به دیدار پروردگارش (در قیامت و به دریافت الطاف او) امید وایمان دارد، پس کار شایسته انجام دهد. و هیچ کس را در عبادت پروردگارش شریک نسازد.
📚سوره کهف، آیه 110
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🔴انسانها هنگام مرگ چه چیزهایی می بینند؟!
✍امام علی (علیه السلام) فرمود: در آخرین روز از روزهای دنیا و اولین روز از روزهای آخرت چهره هایی برای انسان متمثل می شوند. اولین چهره ای که متمثل می شود ازاو می پرسد تو که هستی؟ می گوید من اموال تو هستم. به او می گوید من برای تو زحمت کشیدم در این آخر عمری می بینی شدیداً گرفتارم تو به چه درد من می خوری؟ اموالش به او می گوید تو به اندازه یک کفن حق داری. کفنت را بردار بقیه مال تو نیست و مال بازماندگان است. از این ناامید می شود که چهره دومی برایش تمثل پیدا می کند. می پرسد تو که هستی؟ می گوید من اهل تو هستم . اهل یعنی خانواده، زن، فرزند، پدر، مادر، دوست ، آشنا، کسانی که عنوان اهل به آنها اطلاق می شود. می گوید من برای شما زحمت کشیدم. استراحت شما را به استراحت خودم ترجیح دادم الی آخر و کارهایی که برایشان انجام داده را بازگو می کند و گرفتاری خودش را مطرح می کند. اهلش به او می گویند ما تو را تا قبر همراهی می کنیم ، دفن می کنیم و بر می گردیم زیرا نمی توانیم همراهت داخل قبر بیاییم. چهره سوم که اعمالش هست تمثل پیدا می کند به او می گوید تو که هستی؟ می گوید من اعمال تو هستم. به او می گوید من نسبت به تو خیلی دل خوشی نداشتم سخت بودی برای من حالا به چه درد من می خوری؟ اعمال می گوید من همه جا همراه تو هستم. در عالم برزخ، قبر، قیامت و...
📕بحارالانوار ج ۶ ص ۱۶۱
@Rahee_saadat
✨﷽✨
#سوال
🌼چرا امام حسین(علیه السلام) اقدام به ذخیره آب نکرد تا دچار بیآبی نشود؟
✍با توجه به این که کربلا در نزدیکی رود فرات نیست بلکه به طور مستقیم حدود پانزده کیلومتر با هم فاصله دارند، نهر کوچکی از فرات منشعب است که از نزدیکی های آن جا می گذرد و به آن نهر علقمه می گویند و چون این نهر از رود فرات جدا می شود گاهی مجازاً به آن فرات هم گفته می شود. بنابر برخی از نقل ها اصحاب امام تا شب عاشورا از آن نهر آب می گرفتند حتی برخی از آن آب غسل نمودند، اما در روز عاشورا محاصره تنگ تر و سخت گیری ها بیشتر شد بر این اساس بعد از شب عاشورا هیچ آبی نبود.
یکی از مهمترین مسائل، در جنگها، دسترسی داشتن دو طرف جنگ، به آب است. از اینرو، در انتخاب محل استقرار و اردو زدن سپاه، به این مسئله توجه خاصی میشود. این موضوع را میتوان در جنگهای بدر و صفین و... دید. به دلیل امکانات ابتدایی که در زمان صدر اسلام وجود داشته، ذخیره آب برای لشکریان به مقدار زیاد امکان پذیر نبود؛ لذا پس از مستقر شدن در مکانی خاص، در اولین فرصت برای تأمین آب مورد نیاز خود اقدام میکردند. سپاه امام حسین(علیه السلام) نیز به قدر امکان، ظرفهای مخصوص آب خود را پُر کرده و آب مورد نیاز را ذخیره کرده بودند، ولی به دلیل نیاز زیاد به آب، ذخیره آب آنها، پس از مدت کمی به پایان میرسید و لازم بود که برای تهیه آب، خود را به نهر علقمه -تنها منبع ممکن برای تأمین آب شرب- رسانند.
📚بیانات شیخ حسین انصاریان
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌸 هم درجه شدن با خانواده در بهشت 🌸
🔰قرآن در سوره طور ميفرمايد: مؤمن وقتي وارد بهشت ميشود سراغ خانوادهاش را ميگيرد و ميگويد: ذريهي من کجا هستند؟ همسر من کجاست؟ ميگويند: مقام اينها مثل تو نبوده که بهشتي بشوند، نه اينکه بد باشند. اما نمره تو هجده بوده و اينها دوازده هستند. مؤمن ميگويد: «الهي عملتُ لي و لهم» من در دنيا هرکاري ميکردم و براي اينها هم انجام ميدادم. براي من اينجا بدون زن و بچه و پدر و مادر سخت است.
پيغمبر فرمود: خطاب ميشود، اينها را به او ملحق کنيد. «أَلْحَقْنا بِهِمْ» اينها را به آنها ملحق ميکنيم. «وَ ما أَلَتْناهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَيْءٍ» رتبهي او هم پايين نميآوريم. نميگوييم: شما يک طبقه پايينتر برو که با اينها يکي شوي. آنها را به اينها ملحق ميکنيم. اين را گفتم براي اينکه خانوادهها نگران نباشند و با خانوادههايشان زندگي ميکنند آنهايي که اهل ايمان باشند.
@Rahee_saadat
🔰سه راه برای #عاقبت_بخیری
امام صادق(ع) به یکی از دوستانشان یک نامه ای نوشتند، ایشان در آن نامه به دوستشان می نویسند اگر می خواهی عاقبت بخیر بشوی سه کار را باید انجام بدهید:
1⃣ #نعمت های خدا را در #معصیت صرف نکنید.
مثلا به شما گوش و چشم داده در راه نگاه به نامحرم یا شنیدن غیبت صرف نکنید. حرفش آسان است اما عملش سخت است. امام صادق(ع) می فرماید: سه مرحله نامه اعمال شما را پیش ما می آورند. جوانی آمد پیش امام صادق(ع) امام می دانست که او امروز با مادرش دعوا کرده است تا آمد نشست پای درس امام، امام به او گفت: بلند شو برو اول دل مادرت را به دست بیاور بعد بیا در کلاس بنشین. شخصی دیگری بود غلامش پشت سرش بود و صدایش کرد و نشنید و به او گفت: حرام زاده کجا هستی، امام ایستاد و گفت: من فکر می کردم تو ایمان داری ؟ چرا فحش دادی به او، بعد آن شخص گفت: این مادرش مسلمان نیست و از جای دیگر است، امام گفت: هرقومی ازدواج دارد، مگر همه ازدواج ها اینگونه است، هر قومی برای خودش ازدواج دارد و هرکس پدر مادر دارد، راوی می گوید: امام رابطه اش را با او قطع کرد.
ببینید این است که نعمت ها را باید در مسیرش خرج کنید. یک آیه در قرآن است که بسیار جالب است می گوید شیطان دور مردم طواف می کند که یک روزنه پیدا کند تا نفوذ کند. حدیث داریم که هرکسی که گوش بدهد از سخنرانی که دارد از خدا می گوید این گوش عبادت گوش است، و این شخص عبادت خدا کرده است، نگاه کردن درست عبادت چشم است، زبان هم همین طور است، مراقب باشیم.
2⃣ به #حلم خداوند #مغرور نشوید.
خداوند ستار و حلیم است ، می پوشاند اما شما به این کار خداوند مغرور نشوید.
3⃣ اگر می خواهید عاقبت بخیر بشوید به کسی که به ما منصوب است و #ارادت دارد #احترام بگذارید. اگر مداح است چه می دانم چایی بریز است یا منبری است یا سادات است و شاعر است به او احترام کنید.
#استاد_رفیعی
@Rahee_saadat
#زیارت_روز_جمعہ
⇦اللهم صل علی محمد
وال محمد وعجل فرجهم⇨
➣ @Rahee_saadat
✨﷽✨
💚 حکایت بسیار شنیدنی
✍استاد حجت الاسلام تهرانی میگفت دوران نوجوانی در محضر سیدعبدالکریم کشمیری بودیم این داستان از زبان خود ایشون شنیدیم آیت الله کشمیری میفرمود در هند یه مرتاضی بود، این توانایی رو داشت که اگر اسم شخص و مادرش رو بهش میگفتیم، بهت میگفت که طرف زندهس یا مرده و کجا دفنه، ازش چندنفر رو پرسیدیم کاملا درست جواب داد. مثلا آیت الله بروجردی رو پرسیدیم، گفت: کُم کُم. منظورش قم بود. یعنی قم هستش پرسیدیم زندهس یا مرده، گفت مرده.
آیت الله کشمیری اهل کشمیر بود و زبان هندی رو بلد بود. این مرتاض این توانایی رو داشت که بفهمه منظور ما چه کسی هست. چون مثلا اسمها خیلی مشترک هستش، شاید تو کل دنیا چندهزار آدم وجود داشته باشه که اسمش محمد باشه و اسم مادرش هم مثلاً فاطمه. ولی این شخص می فهمید معنا و منظور چه کسی هست. این قدرت رو داشت که شرق و غرب عالم رو ببینه و میگفت شخص کجاست و آیا روی خاک هست یا زیر خاک! آیت الله کشمیری گفت دیدیم وقت خوبیه ازش درباره امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بپرسیم ببینیم حضرت کجاست و مرتاض چی میگه. گفتیم مهدی فرزند فاطمه. مرتاض یکم صبر کرد و گفت چنین کسی رو متوجه نشدم. اونی که منظور شماس این اسمش نیست. ماهم دیدیم اشتباه گفتیم، اسم امام زمان محمد هستش، مهدی لقب حضرته، مادر حضرت مهدی هم باید نرجس بگیم نه حضرت زهراء (سلام الله علیها)، به مرتاض گفتیم، محمد فرزند نرجس، دیدیم مرتاض بعد از چند لحظه مکث، رنگ و روش عوض شد و یِکَم جا خورد و کمی عقب رفت چند بار گفت این کیه؟ این کیه؟ گفتیم چطور مگه؟
اینجای تعریف کردن داستان که رسید آیت الله کشمیری شروع کرد به گریه کردن، به مرتاض گفتیم این امام زمان ماست. گفت هر جای عالم که رفتم این شخص حضور داشت، همه جا بود. جایی نبود که این شخص نباشه!!!. *اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر
@Rahee_saadat
🌺🌺🌺🌺🌺
🌴عوامل #آسان جان دادن🌴
🍁تاثیر #نماز اول وقت بر ازدواج
جوانی از شیخ #حسنعلی نخودکی اصفهانی پرسید: #سه قفل در زندگی ام وجود دارد و #سه کلید از شما میخواهم!
#قفل اول این است که دوست دارم یک #ازدواج سالم داشته باشم،
#قفل دوم اینکه دوست دارم #کارم برکت داشته باشد
و #قفل سوم اینکه دوست دارم #عاقبت بخیر شوم.
شیخ نخودکی پاسخ داد:
برای #قفل اول، #نمازت را اول وقت بخوان.
برای #قفل دوم #نمازت را اول وقت بخوان
و برای #قفل سوم هم #نمازت را اول وقت بخوان!
جوان با تعجب پرسید: سه قفل با یک #کلید؟! شیخ جواب داد: 👇👇👇
🌳نماز اول وقت « #شاه کلید» است.
#عوامل_آسان_جان_دادن
#مداومت_بر_نماز_اول_وقت
#آیت_الله_نخودکی_اصفهانی
#عالم_برزخ
@Rahee_saadat
امام سجّاد عليه السلام:
روزى چون روز حسين علیه السلام نیست. سی هزار مرد که گمان میکردند از این امتاند دور او را گرفتند و هرکدام به کشتن او به خدا تقرب می جست و او خدا را به آنها یادآور میشد و پند نمیگرفتند تا او را به ستم و ظلم و عدوان کشتند
لاَ يَوْمَ كَيَوْمِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ اِزْدَلَفَ عَلَيْهِ ثَلاَثُونَ أَلْفَ رَجُلٍ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ مِنْ هَذِهِ اَلْأُمَّةِ كُلٌّ يَتَقَرَّبُ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِدَمِهِ وَ هُوَ بِاللَّهِ يُذَكِّرُهُمْ فَلاَ يَتَّعِظُونَ حَتَّى قَتَلُوهُ بَغْياً وَ ظُلْماً وَ عُدْوَاناً
الأمالی (للصدوق) جلد۱ صفحه۴۶۲
🆔 @Rahee_saadat
و پدر آمده بود از نوزادش خداحافظی کند و برای آخرین بار او را ببوسد...
سید بن طاووس (ره) در کتاب الملهوف خود می نویسد:
هنگامى كه حسین علیه السلام، شهادت جوانان و محبوبانش را دید، تصمیم گرفت كه خود به میدان برود و ندا داد: «آیا مدافعى هست كه از حرم پیامبر خدا صلى الله علیه و آله، دفاع كند؟ آیا یكتاپرستى هست كه در باره ما از خدا بترسد؟ آیا دادرسى هست كه به خاطر خدا، به داد ما برسد؟ آیا یارى دهنده اى هست كه به خاطر خدا، ما را یارى دهد؟»
پس صداى زنان، به ناله برخاست. امام علیه السلام، به جلوى درِ خیمه آمد و به زینب علیهاالسلام فرمود: «كودك خُردسالم را به من بده تا با او، خداحافظى كنم».
او را گرفت و مى خواست او را ببوسد كه حَرمَلة بن كاهِل، تیرى به سوى او انداخت كه...
🆔 @Rahee_saadat
پای درس #نهج_البلاغ
#حکمت1
موضوع: فتنه
🌹 قال الامام امیرالمؤمنین علی علیه السلام : کُنْ فِی الْفِتْنَةِ کَابْنِ اللَّبُونِ، لاَ ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ، وَلاَ ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ.
💠 در فتنهها مانند بچه شتر دو ساله باش که نه پشتی برای سوار شدن دارد و نه پستانی که دوشیده شود.
🔰 توضیح کوتاه: فتنه به حوادثی گفته میشود که باطل با لباس حق ظاهر می شود و موجب فریب توده ی مردم میگردد. (برای فهم بهتر از چگونگی شکل گیری فتنه به #خطبه50 مراجعه شود) در چنین شرایطی به بالا دست خود نباید سواری داد و زیر دست نباید انسان را بدوشد.
✅ توجه:
انسانی که « ولیّ شناس » باشد خود را با او تنظیم میکند لذا برای وی هیچگاه فتنهای نخواهد بود مانند عمّار................أینَ عَمّار؟
@Rahee_saadat
#دلتنگی_اموات
❓آیا اموات هم دلتنگ میشوند؟
اموات به اذن خداوند به دیدار نزدیکان خود میآیند و از احوال آنان جویا میگردند.
اصل وجود انسان همان روح است و احساسات انسانی از جمله عشق، دلتنگی و غیره همه حالات روحی است که توسط بعد مادی انسان به منصه ظهور میرسد و بعد از مرگ، جسم انسان از بین میرود و روح باقی میاند، پس بدیهی است که احساساتی از جمله «دلتنگی» نیز باقی خواهند ماند.
پس از مرگ و جدایی روح از شدیدترین متعلقش که همان بدن است، شناختها و علایق و ارتباطات هم چنان باقی میماند، البته با این تفاوت که پس از مرگ، اراده و اختیار از آدمی سلب میگردد؛ مردگان، صدای ما را (باذن الله) میشنوند، حتی حرف نیز میزنند، منتهی چون آنها دیگر ابزار مادی زبان را ندارند و ما نیز تا در دنیا هستیم، از راه اعضای بدن صداها را میشنویم و درک میکنیم، حرف یا پاسخ آنها را نمیشنویم. چنان چه در اخبار وارده و احادیث تصریح شده که شخص رسول الله (ص)، با مردگان حرف میزدند.
در روایات نیز به تداوم این ارتباطات، به ویژه با خانواده که علایق بیشتری با آنها ایجاد شده، بیانات صریحی وجود دارد:
امام صادق(ع) میفرماید: «اذا کانَ یومَ الجُمعةِ و یوما العِیدَینِ امَرَ اللهُ رضوان خازن الجنان ان ینادی فی ارواح المؤمنین و هم عرصات الجنان: انّ اللهَ قَد اذنَ لَکم الجُمعةَ بالزیارةِ الی اهالیکُم و احبائکم مِن اهلِ الدُنیا»؛ روز جمعه و عید فطر و قربان که میشود، خداوند به رضوان نگهبان و مأمور بهشت دستور میدهد که در میدان بهشت برزخی به ارواح مؤمنان اعلام نماید که خداوند به شما اجازه داد که جمعه را به زیارت خانواده و دوستان که در دنیا هستند برود. بعد خداوند به رضوان دستور میدهد برای هر فردی شتری از شترهای بهشتی آماده کنند در حالی که این شتر از زبرجد سبز پوشیده شده و نیز به پارچههای بهشتی تزئین شده، بعد خداوند دستور میدهد اهل آسمانها از آنها استقبال کنند. در چنین فضایی فرشتگان هر آسمانی از آنها استقبال میکنند، بعد از آن ارواح از آسمان با استقبال پایین میآیند در وادی السلام پشت کوفه فرود میآیند.
از دلایل دیدن و یا مخفی ماندن برخی از احوال این است که برای مؤمن پس از مرگ عذابی وجود ندارد و حزن و اندوه خودش نوعی عذاب است، لذا اخباری که موجب اندوه وی گردد، بر او پوشیده میماند. مضافاً بر این که این روایت دلالت دارد که اراده و اختیار دنیوی از او سلب شده است که نمیتواند همهی واقعیات را دیده و درک نماید.
هم چنین از امام صادق (ع) نقل شده که: «هیچ مؤمن و کافری نیست که در هنگام ظهر نزد خانوادهی خویش حاضر نگردد. وقتی مؤمن خانوادهاش را در حال انجام اعمال صالح میبیند، خداوند را حمد گوید و وقتی کافر خانوادهی خویش را در حال انجام اعمال صالح ببیند، بر آنان غبطه میخورد.»
در روایت دیگری بیان شده که: «اسحاق بن عمّار سؤال کرد: آیا شخصی که از دنیا رفته با خانوادهی خویش دیدار مینماید یا خیر؟ امام فرمودند: آری. پرسید: هر چند گاه؟ فرمود: بنا به منزلتی که نزد خدا دارد. هر هفته، هر ماه یا هر سال...»
در برخی روایات وارد شده که ارواح به دیدن بازماندگان میآیند (به ویژه والدین به دیدار فرزندان و بالعکس) و به آنان التماس میکنند که چیزی برای ما بفرستید، ولو به کمی یک جرعه آب یا یک پاره استخوان. پس، ارتباط ارواح با متعلقین تا وقتی در دنیا باقی هستند، برقرار خواهد ماند. منتهی چنان چه بیان شد، به کمیّت، کیفیت و چگونگی معین شده از سوی خداوند متعال.
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
پای درس #نهج_البلاغ #حکمت1 موضوع: فتنه 🌹 قال الامام امیرالمؤمنین علی علیه السلام : کُنْ فِی الْفِ
پای درس #نهج_البلاغ
#حکمت1
"نکته اول"
💢 فتنهها از آنجا که برخاسته از هوای نفساند پس قاعدتا در دو جهت افراط یا تفریط شکل می گیرند زیرا نفس از این دو لذت می برد لذا در #خطبه50 حضرت، ابتدای وقوع فتنه ها را هواهای نفسانی میدانند که به دنبال آن، قوانین و احکامی ساخته می شود که در مقابل صراط مستقیم است.
🌟 آن صراط مستقیم و پاک از افراط و تفریط، فقط ولایت خداوند تبارک و تعالی است که با ولایت انبیاء و اولیاء علیهمالسلام ظاهر میشود.
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌼 تلنگر
✍مغازهدار محل، هر روز، صبح زود ماشین سمندش را در پیاده رو پارک میکند، مردم مجبورند از گوشه خیابان رد شوند.
سوپرمارکتی، نصف بیشتر اجناس مغازه اش را بیرون چیده، راه برای رفت و آمد سخت است.
کارمند اداره، وسط ساعت کاری یا صبحانه میل میکند، یا به ناهار و نماز میرود و یا همزمان با مراجعه ارباب رجوع کانالهای تلگرام و اینستاگرامش را چک میکند.
بساز بفروش، تا چشم صاحبان آپارتمان را دور میبیند، لولهها و کابینت را از جنس چینی نامرغوب میزند در حالی که پولش را پیشتر گرفته است.
کارمند بانک، از وسط جمعیتی که همه در نوبت هستند به فلان آشنای خود اشاره میزند تا فیش را خارج از نوبت بیاورد تا کارش راه بیوفتد!
استاد دانشگاه، هر جلسه بیست دقیقه دیر میاد و قبل از اتمام ساعت، کلاس را تمام میکند جالبتر اینکه مقالات پژوهشی دانشجویان را به نام خودش چاپ میکند.
دانشجو پول میدهد، تحقیق و پایان نامه را کپی شده میخرد و تحویل دانشگاه میدهد تا صاحب مدرک شود.
پزشک، بیمار را در بیمارستان درمان نمیکند تا در مطب خصوصی به او مراجعه کند و یا به همکار دیگر خود پاس میدهد تا بیمار جیب خالی از درمانگاه خارج شود.
همه اینها شب وقتی به خانه می آیند، هنگامی که تلگرام را باز میکنند از فساد، رانت، بی عدالتی، تبعیض و گرانی سخن میگویند و در اینستاگرام پستهای روشنفکری را لایک میکنند. همه هم در ستایش از نظم و قانونمداری در اروپا و آمریکا یک خاطره دارند اما وقتی نوبت خودشان میرسد، آن میکنند که میخواهند.
جامعه با من و تو، ما میشود، قبل از دیگران به خودمان برسیم.
@Rahee_saadat
💖
🌸پیامبر مهربانی(ص)
بهترین #زنان شما زنی است که برای #شوهرش #آرایش و خودنمایی کند، اما خود را از #نامحرم بپوشاند.🌹
📗بحار؛ 103:235
👉 @Rahee_saadat
✨﷽✨
🌸 کار امروز را به فردا واگذار نکنیم🌸
✍آیت الله بهجت(ره): خوب است انسان کار امروز را به فردا، بلکه کار هیچ ساعتی را به ساعت دیگر احاله نکند، مگر از روی عذر؛ وگرنه نمی داند که بعد از این ساعت چه طور می شود. یادم می آید زمانی در ایام تحصیل مریض بودم، و نمی توانستم درس بخوانم و فکر کنم و فرمایش استاد را تعقل نمایم، ولی می توانستم تا محل درس که مقبرهی آقامحمد تقی شیرازی -رحمه الله - بود بروم و در مجلس درس استاد شرکت کنم. اگر نمی رفتم درس فوت می شد، و اگر می رفتم نمی توانستم دربارهی مطالب استاد فکر و تعقل کنم؛ لذا با خود گفتم: می روم و تنها الفاظ را بدون فکر و نظر، در خاطر می سپارم و یادداشت می کنم. به درس رفتم و از اول تا آخر درس، فقط الفاظ را بدون فکر، حفظ و بعد از درس ثبت کردم و عملا حتی یک لفظ را از قلم نینداختم ولی در باره ی آن هیچ فکر نکردم. بعد که حالم مساعد شد، به نوشته ها مراجعه کردم دیدم که درست ضبط کرده ام. بار دیگر مریض شدم، دیدم نمی توانم در درس شرکت کنم، به درس نرفتم ولی نوشته های دیگران را گرفتم و درج کردم. مقصود این که: اگر انسان کاری را که می توانست در وقتش بکند، ولی نکرد، چه بسا بعد دیگر نتواند آن را انجام دهد. بنابراین، نباید انسان درس ها و غیر آن را از وقت خود به وقت و زمان دیگر احاله کند. چرا که چه بسا دیگر موفق به انجام آن نشود، چون در آن زمان هم کارها و وظایفی برای او پیش می آید که دیگر نمی تواند آن کار فوت شده را جبران نماید.
📚 در محضر بهجت ص۳۳۵ و ص۳۳۶
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
🔸 حکمت خدا بر این بود تا ما به آرامش برسیم، حکمت خدا بر این بود در کنار هم آرام بگیریم، در میان ما دوستی و رحمت باشد
🔸 همدیگر را دوست داشته باشیم، عاشق باشیم، حتی در این موقعیت!
🔸 خدا میخواهد ما با هم رشد کنیم متقی شویم انسان شویم و بالا برویم
🔸 از نگاه قرآن کريم، تشکيل خانواده در واقع، به معناي تهيه کردن لباس تقواست؛ زيرا اين کتاب آسماني، از يک سو در کنار لباس و زيورهاي تن، تقوا را به عنوان لباس و زيور جان و ارزشمندترين پوشش، مطرح مي کند و مي فرمايد
🔸 يَـبَنِيءَادَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْکُمْ لِبَاسًا يُوَري سَوْءَ تِکُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَي ذَ لِکَ خَيْرٌ. (اعراف : آيه بیست و شش ) اي فرزندان آدم! براي شما لباسي فرستاديم تا زيور شما باشد؛ ولي لباس تقوا، بهترين [لباس ]است
🔸 از سوي ديگر، تصريح مي نمايد که زن و شوهر، لباس يکديگرند : هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ. (بقره : آيه صد و هشتاد و هفت ) آنها لباس شما هستند و شما لباس آنهاييد
🔸 اگر اين دو آيه نوراني در کنار هم مورد تأمل قرار گيرند، به روشني دلالت دارند که تشکيل خانواده، يکي از بارزترين مصاديق لباس تقواست، و از اين رو، در حديث نبوي آمده است که: مَن تَزَوَّجَ أحرَزَ نِصفَ دينِهِ. (مکارم الأخلاق , جلد یک صفحه صد و نود و شش) هر کس ازدواج کند، نصف دينش را حفظ کرده است.
📡 @Rahee_saadat
❇️ صدقه؛ معامله با خدا !
💟 جان عالمی به فدایشان، که فرمودند :
هرگاه تهیدست شدید، با صدقه دادن، با خدا تجارت کنید!
📗ــــ #نهجالبلاغه #حکمت285 ــــ📖
┄┅═══✼🍃🌹🍃✼═══┅┄
📖 قرآن کریم میفرماید:
چه کسی است که برای خدا قرضی نیکو دهد (و در راه خدا انفاق کند)؛ پس خدا برای او چندین برابر جبران کند؟!
📗ــــ #بقره_آیه245 ــــ📖
@Rahee_saadat
🔸 شیطان اینگونه القا میکند که احساس کنیم رابطهمان با خدا تیره شده و او نیز از ما خسته. اما تا به حال در محبت یک مادر به فرزند دقت نموده اید؟ مادری که آغوش پر مهرش همیشه به روی فرزند گشوده است و از هیچ کمکی نسبت به او دریغ ندارد
🔸 آیا می توان لحظهای از این وجود سراسر محبت، ناامید شد؟ آیا میتوان دوری از او را تحمل کرد؟ آیا هیچ بندهای برای او غریبه خواهد شد؟ آیا ...؟ مراقب باشید شیطان با این توجیهات، از حلقه دوستان خدا بیرونتان نکند
@Rahee_saadat
👌روایتی بی نظیر و خواندنی👌
✅امام سجاد علیه السلام، خطاها و گناهان بردهها را در دفتری یادداشت میکردند.
آخرین شب ماه رمضان که فرا میرسید، بردهها را جمع میکردند و آن دفتر را بیرون میآوردند و میفرمودند:
«ای فلانی! تو چنان و چنین کردی و من تو را تادیب نکردم، آیا به یاد داری؟!»
او هم می گفت:
«بلی یابن رسول الله.»
تا به آخرین نفر از آنها می رسید و همه را به اقرار وا میداشت.
سپس حضرت، در وسط آنها میایستاد و به آنها می فرمود:
با صدای بلند به من بگوئید:
«ای علی بن الحسین! خداوند نیز همه آنچه تو انجام دادهای را نوشته است. همانطور که تو آنچه ما عمل کرده بودیم بر ما نوشتهای؛ حال که چنین است پس ببخش و درگذر همچنانکه امید عفو از خداوند داری و دوست داری که او از تو درگذرد.
تو از ما در گذر تا او را بخشنده بیابی.
ببخش تا مالک واقعی (خداوند) تو را ببخشد. خداوند در آیه ۲۲ سوره نور میفرماید:
{وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ}
« باید ببخشید و در گذرید، آیا دوست نمیدارید که خداوند شما را ببخشد.»
امام سجاد با صدای بلند این مطالب را بر علیه خود فریاد میکردند و به بردهها تلقین میفرمودند و بردگان نیز با صدای بلند میگفتند و این در حالی بود که امام زینالعابدین در بین آنها ایستاده بود و گریه میکرد و میگفت:
«پروردگارا ! تو خود ما را امر فرمودی که از هر کس که به ما ظلم کرده بگذریم. ما که به خود ظلم کردیم و اینک از هرکس که به ما ظلم کرده بود درگذشتیم، پس تو نیز از ما درگذر؛
و تو امر فرمودی که ما سائلی را از درهای خود نرانیم و اینک همه به عنوان نیازمند و مسکین به خدمت تو آمدهایم.»
سپس امام سجاد رو به آن گروه از بردگان و کنیزان میفرمود:
«من همه شما را بخشیدم ؛ آیا شما من را میبخشید؟! و از آنچه از من نسبت به شما سرزده میگذرید؟!! که من مالک بدی بودم، ولی خود مملوکی هستم، برای خداوندی کریم که بخشنده و عادل است.»
آن بردگان همگی در پی این درخواست حضرت میگفتند:
«ای سید و آقای ما، همگی از تو درگذشتیم ولی تو کوچکترین بدی به ما نکردهای»
سپس امام سجاد به آنها می فرمودند همگی بگوئید:
«خداوندا ، علی بن الحسین را ببخش همچنانکه او ما را عفو کرد. و او را از آتش آزاد بفرما همچنانکه او ما را از بندگی آزاد کرد.»
آنها هم این را می گفتند و امام سجاد میفرمود:
«بروید که شما را آزادکردم، به این امید که خداوند نیز از من بگذرد.»
سپس همه آنها را آزاد میکرد و روز عید فطر که فرا میرسید به همه آنها اموال ارزندهای که آنها را از آنچه نزد مردم است بی نیاز کند، هدیه میداد.
📚کشف الغمه، جلد ۲، صفحه ۲۷۹
📚بحارالانوار، جلد ۴۶ ، صفحه ۹۵
#امام_سجاد #اخلاقی #اجتماعی
@Rahee_saadat
🍃
#امیر_ڪلام
خدا از آنچه كه تاريكى شب،
آن را فرا گرفته، و
يا نور خورشيد بر آن تافته،
و
آنچه تاريكى ها و امواج نور،
پياپى آن را در بر مى گيرد،.
از اثر هر قدمى،
از احساس هر حركتى، و
آهنگ هر سخنى، و
جنبش هر لبى، و
مكان هر موجود زندهاى، و
وزن هر ذرّه اى، و
ناله هر صاحب اندوهى اطلاع دارد.
📗ــــ #نهجالبلاغه #خطبه91 ــــ📖
#تاتوهستیچهنیازبهعشقغیر
@Rahee_saadat
#شب_اول_قبر
چه اتفاقی می افتد؟💀😰
💚💚امام صادق (ع):
🔷🔹 آن شب كه مرده را در گور نهاده باشند منكر و نكیر علیهما السّلام مىآیند بر روى سیاه و چشمهاى أزرق ، و به دندان پیشین زمین می درند، و همچون رعد می غرّند، و از هر دو چشمانشان آتش می جهد،
🔷🔹اگر مرده مؤمن و طاعتكار بود عقل و هوشش بجاى بماند و به جواب و حجّت ، ایشان را دفع كند و قبر وى باغی گردد از باغهاى بهشت،
🔷🔹و اگر کافر و فاسق باشد در ماند و قبرش گودالى گردد از گودالهایهاى دوزخ.
📚شهاب الأخبار ،متن،80 ،الباب الاول
@Rahee_saadat
🌷 نابرده رنج، گنج میسر نمیشود!
💟 امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
🔸بدانيد هيچ طاعتى نيست جز اين که انسان آن را با سختی انجام مىدهد،
و هيچ معصيتى نيست جز اين که با شهوت (و علاقه) مرتکب آن مىشود؛
🔸رحمت خدا بر کسى که خود را از شهوات جدا سازد و هواى نفس را مهار کند ...
📗ــــ #نهجالبلاغه #خطبه176 ــــ📖
@Rahee_saadat
امام على(ع):
خوش بينى، اندوه را مى كاهد و از افتادن در بند گناه مى رهاند
حُسنُ الظَّنِّ يُخَفِّفُ الهَمَّ، و يُنجِي مِن تَقَلُّدِ الإثمِ
💠 خوش بینی یک تصمیم است 💠
@Rahee_saadat