فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ما حسن یزدانی را برای طلا و نقره هایش دوست نداریم
🔹️حسن یزدانی برای ما دوست داشتنی است برای این افتادگی هایش، برای سر به زیری و حیایش، برای همین منش های پهلوانانه که در این ده ثانیه می بینید.
🔹️در اوج اندوه و درد جسمی و روحی، دست مربی اش را به آرامی می کشد تا جلوی دوربین ها با پزشک سالن جر و بحث نکند.
🔹️چقدر تو فوق العاده ای پسر. نامت در تاریخ ورزش ایران ماندگار است.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔹به تیمملی فحش میدن،
برای ورزشکارای المپیک آرزوی باخت میکنن،
به حسن یزدانی فحش میدن،
به ناهید کیانی فحش میدن،
از تحریم ایران حمایت میکنن،
درخواست حمله نظامی به ایران رو دارن،
بعد به نجاستی که درش ایستادن میگن «سمت درست تاریخ» و تنها خودشون رو هم ایرانی اصیل و اریایی میدونند . به این همه وقاحت و بی شرمی.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔹 تکذیب شد!
🔻ساعاتی پیش فیلمی از سربازان کشته شده آمریکایی در فضای یمن منتشر شده است که در آن ادعا میشود 70نفر از سربازان آمریکایی برای عملیاتی خرابکارانه وارد خاک یمن شده و در کمین مجاهدان یمنی، کشته شدهاند.
🔻با بررسی کارشناسان یمن الاسلام، مشخص شد این خبر و فیلم منتشر شده نادرست بوده و مربوط به منطقه تین زواتین در استان ازواد در نزدیکی مرز الجزایر میباشد.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻مهجوریّت نظریۀ نظامِ انقلابی:
نهادهای «نظام» یا «انقلاب»؟!
🖊مهدی جمشیدی
۱. یکی از دوستانم که از پژوهشگرانِ متعهد و کاربلد در زمینۀ ارتباطات و فرهنگ میگفت چند ماه اخیر، همکاری علمیِ اندکی با مرکز پژوهشهای مجلس داشتم و چند مطالعۀ جدّی در این باره برای آنها انجام دادم، اما در نهایت، واکنش آنها این بود که نوشتههای تو، جنبۀ ایدئولوژیک دارند، درحالیکه ما به مطالعات تکنیکی و کارشناسی نیاز داریم و بدینجهت، نمیتوانیم با شما همکاری کنیم. این دوستِ پژوهشگر میگفت مقصود آنها از ایدئولوژیکنویسی، ارجاعدادن به امام خمینی و رهبر انقلاب و بزرگان فکریِ انقلاب بود، ولی من افزون بر این، تمام مقالات جدیدِ غربی در زمینۀ پژوهشم را نیز میخواندم و به آنها نیز ارجاع میدادم، اما استفادۀ نهاییام در مقام نتیجه و تجویز، مبتنی بر گفتمان انقلاب بود، و همواره نیز بر سرِ این روش من، مناقشه وجود داشت و با برچسب نگاه ایدئولوژیک، طرد و تخطئه میشدم. دوستِ پژوهشگر در پاسخ به آنها، استدلال کرده بود که اینجا، نهادِ سیاستگذارِ نظام است و باید به صورت مستقیم و صریح، در خدمات غایات انقلاب باشد و نباید خطوط اصلیِ سیاستنامهنویسی را از جای دیگری به آن تحمیل کرد. جالب اینکه مدیر این بخش، هیچ تخصصی در زمینۀ ارتباطات و فرهنگ نداشته و بااینحال، هم بر کرسی مدیریت، تکیه زده و هم دربارۀ نوشتههای اصحاب نظر و معرفت، اظهار فضل میکند. بههرحال، گفتگوی وی به سرانجام نرسید و پروندۀ تجربۀ تلخ او در این مرکز، بسته شد. وقتی مرکزی که باید نقش قوّۀ عاقلۀ مجلس را ایفا کند، اینچنین گرفتار علوم انسانیِ تجدّدی است، توقع دارید کدام گره گشوده شود؟!
۲. بنده نیز به سفارش یکی از دفاتر این مرکز، پژوهشی با عنوان «طراحی رویکردهای تحوّلزا در حکمرانی فرهنگ: پیشنهادهای برای فصل فرهنگ در لایحۀ برنامۀ هفتم» نگاشتم که حاصل سالها مطالعهام بود و عصاره و چکیده محسوب میشد، اما بدون ارائۀ هیچ توضیح مکتوبی به من، کار را رد کردند. این مهم نیست، بلکه مسأله این است که پس از ارائۀ کار، مبلغ چهار میلیون تومان از ده میلیون تومان به حسابم واریز کردند که با وجود گذشت چندین ماه، همچنان در اختیار من است و مرکز پژوهشهای مجلس، واکنشی برای عودتدادن این مبلغ نشان نداده است. حتی یکبار هم در اینجا، همین مسأله را نوشتم اما دریغ از هیچ واکنشی. همچنان که تجدّدزدگی و وادادگی نسبت به نظریههای غربی، برخلاف اقتضای انقلابیگری است، سهلانگاری در قلمرو بیتالمال نیز چنین حکمی دارد. دلیل این بیاعتناییها چیست؟! در سالهای نخستین انقلاب، نمایندگان مجلس از گرفتن حقوق، پروا داشتند و آن را برخلاف انقلابیگری میشمردند، اما اینک، ورق برگشته و حاشیههای گزندهای پدید آمدهاند که سرمایههای اجتماعی را میسوزانند. حسّاسیّتهای دهه شصتی، تاریخنشین و منزوی شدهاند و لقمههای آلوده، سکۀ رایج.
۳. دوستان دیگری نیز دربارۀ این مرکز و وضع هویّتی آن، روایتهای تأسّفباری داشتهاند که نقل نمیکنم. من و شما در تجربههای خویش، شاهد همین تکهواقعیّتها هستیم و از کنار هم نشاندن آنها، ذهنیّت سیاسیمان شکل میگیرد. البته این تکهواقعیّتهای ناموجّه، موردی و ناچیز نیستند، بلکه در ظرف تجربه و ادراک ما، تجلّیِ تکهای دارند، اما در واقعیّتِ فینفسه، بیماریهای ساختاریِ مزمنی هستند که به جان نظریۀ نظامِ انقلابی افتادهاند. نهادهای رسمی، محتاج خانهتکانی هستند؛ چون غبار عادات دیوانی و تعلّقات تجدّدی، بر روی آنها نشسته است. در همهجا، عدّهای تکنوکرات و بوروکرات نشستهاند و دربارۀ نظام، تصمیم میگیرند، اما در وجه بیرونی و رسانهای، اینگونه بازنمایی میشود که نظام در اختیار انقلابیهای آنچنانی است. دهههاست که اقلّیّتِ مؤمنِ انقلابی، حاشیهنشین و بیاختیار شدهاند و سکولارهای اداری یا شبهانقلابیهای محافظهکار، سلطنت میکنند. بدنۀ قدرت، چنین وصفی دارد و از انقلابیگری، جز رگههای باریک و ناچیزی مشاهده نمیشود. نظریۀ نظامِ انقلابی، در درون خودِ ساختار، با چالش مواجه گردیده و کسانی از قدرتنشینان میکوشند از انقلاب به نظام عبور کنند. عادیسازی، ایدهای نیست که فقط سعید حجاریان بر زبان براند، بلکه در عمل، همین شبهانقلابیهای تکنوکرات، بهترین هوادار آن هستند. مسألۀ این دو جریان سیاسی با یکدیگر، قدرت است و نه معرفت. هر دو، به جمعبندی مشترک رسیدهاند و در مقام احیای لیبرالیسم مذهبی هستند و فقط نزاعشان معطوف به این است که کدامیک، عهدهدار انجام و اجرا بشوند. روایتی که شبهانقلابیهای تکنوکرات از حکمرانی نو و عقلانیّت انقلابی دارند، چیزی از طرح عادیسازی کم ندارد؛ آنها برای مقاصد یکسان، اصطلاحات مختلف جعل میکنند.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻دینشناسیِ دینستیزانۀ شریعتی:
ماتریالیسمِ دیالکتیک در دامان اسلام
🖊مهدی جمشیدی
۱. من در سالهای اخیر، پژوهشی را با عنوان «استاد مطهری و چپهای ایرانی» نگاشتهام که در قالب کتاب، منتشر خواهد شد. در فصلی از این کتاب، به ماجرای تقابل و تعارض استاد مطهری با علی شریعتی پرداختهام و بهگمانم، تمام یا اغلب مواضع استاد مطهری را دربارۀ شریعتی در آن آوردهام. پیش از این هم به سبب مناقشهها و مباحثههایی که وجود داشت، این مسأله را از نظر بسیاری از بزرگان و اصحاب معرفت، مطالعه و دربارۀ آنها تأمّل کردهام. به جز این، در دورۀ کوتاهی از حیات فکریام نیز اندک تمایلی به نوشتههای شریعتی داشتهام و آنها را با دقت مطالعه کردهام.
۲. استاد مطهری، چندی پس از آنکه شریعتی را به حسینیۀ ارشاد دعوت میکند، بهتدریج درمییابد که تفکّر شریعتی، آغشتۀ به «ماتریالیسمِ دیالکتیک» است و او در حقیقت، سرباز همان دشمنی است که مطهری برای مبارزه با آن، شریعتی را به حسینیه فراخوانده است. از سوی دیگر، مطهری درمییابد که شریعتی، انحرافها و التقاطها و کجاندیشیهایش را پذیرا نیست و میخواهد به مسیر خویش ادامه بدهد. شریعتی که اینک، قدرت اجتماعی یافته و مخاطبانش حتی از مطهری نیز فزونی گرفتهاند، دیگر حاضر نیست دینفهمیِ خود را ذیل نظارت مطهری، تعریف کند. از جمله دلایل اصلیِ کنارهگیری مطهری از حسینیۀ ارشاد، همین خطی بود که شریعتی در پیش گرفت؛ چیزی که «مارکسیسمِ اسلامی» خوانده میشد. طرح شریعتی، «پروتستانتیسم اسلامی» بود و نه «بازگشت به خویشتن اسلامی»، و مطهری، این حقیقت را فهمیده بود و نمیتوانست نسبت به آن بیتفاوت باشد.
۳. مطهری در حاشیۀ کتابهای شریعتی، نکتههای انتقادی و چالشیای نگاشته که در سالهای اخیر، سه جلد از آنها منتشر شدهاند. این مواضع، «صریح» و «گزنده»اند؛ چنانکه در آنها، مطهری هم از آفات اخلاقی شریعتی میگوید و هم از آفات اعتقادی او. در بخش فکری، مطهری بارها تصریح میکند که گفتههای شریعتی، دربردارندۀ «انکار دین» است و با «ضروریّات دین»، نمیخواند. مطهری تأکید میکند که شریعتی، «نگاه ابزاری» به دین دارد و برای وی، دین و غیردین، همعرض هستند. به دلیل فشارهای اجتماعی که حامیان متعصّب شریعتی ایجاد کرده بودند، مطهری هرگز نمیتوانست این مواضع را عیان کند، اما خوشبختانه این یادداشتهای شخصی، به جا مانده و امروز میتوان بهروشنی فهمید که مطهری، وی را فردی التقاطی میدانسته که از مرزهای قطعیّات دین، عبور کرده بود. اگر نامۀ محرمانۀ مطهری به امام خمینی را نیز به این مواضع اندرونی وی اضافه کنیم، داستان بسی غمانگیزتر نیز میشود؛ آن نامۀ تند و صریح، تفکّر شریعتی را یک بحران بزرگ و انحطاط جدّی نشان داد که بلای جان دین و تفکّر دینی در ایران شده است.
۴. بهنظرم تنها کسیکه نقدهایش به شریعتی در آن دورۀ تاریخی، در پوسته و ظاهر متوقف نمانده بود و همانند مطهری، عمق و اتقان معرفتی داشت، استاد مصباح بود. وی بهصورتی عجیب، موضعی مطابق مطهری داشت و هر دو، یک سخن را میگفتند. دیگران، یا چنین درکی نداشتند و انحراف و التقاط را تشخیص نمیدادند، و یا حسّاسیّت چندانی نداشتند و ستیز با التقاط، دغدغۀ اصلیشان نبود. خصوصیّت «التقاطستیزی»، یکی از وجوه اشتراک مطهری و مصباح بود؛ با اینکه این دو، آمدوشد چندانی با یکدیگر نداشتند. به یاد دارم که یکبار از استاد مصباح پرسیدم که شما ارتباط جدّی و مستمر با استاد مطهری داشتید؟ ایشان با همان تواضع همیشگی پاسخ دادند که: من در آن زمان، بچه بودم و با ایشان، فاصلۀ فراوان داشتم. کسانیکه امروز، استاد مصباح را به دلیل مخالفت با شریعتی ملامت میکنند، نمیگویند که موضع مطهری، تندتر از او بود.
۵. اگر شریعتی در دهۀ پنجاه، یکی از پرچمداران التقاط «اسلام» و «مارکسیسم» بود و بدینجهت، تباهی و ضلالت آفرید و نقش منفی و مخرّب ایفا کرد، در دهۀ هفتاد و هشتاد که مارکسیسم از سکه افتاده بود و لیبرالیسم در جامعۀ ایران، غوغا انگیخته بود، التقاط «اسلام» با «لیبرالیسم»، رونق یافته بود. این التقاط، سه لایۀ موازی و فزاینده داشت: عبدالکریم سروش در حلقۀ کیان، مسیر «لیبرالیسم معرفتی» را در پیش گرفت و به قبض و بسط معرفت دینی و نسبیّت فهم دینی و پوپریسم رسید؛ اکبر هاشمیرفسنجانی در دولت سازندگی، مسیر «لیبرالیسم اقتصادی» را انتخاب کرد و به تعدیل اقتصادی و اقتصاد آزاد و اشرافیّت و تکنوکراتیسم و ثروتهای بادآورده رسید؛ محمد خاتمی نیز در دولت اصلاحات، مسیر «لیبرالیسم سیاسی» را پیمود و به دموکراتیزاسیون و تساهلوتسامح و اباحهگری و سکولاریسم رسید. برداشت من این است که تعبیر «واگراییهای دهۀ هفتاد» که آیتالله خامنهای به کار برده است، اشارۀ هوشمندانه به همین خطِ التقاطیِ سهلایه است.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟤 ماجرای عجیب تروریستی که به دستور #رهبری آزاد شد!!
⁉️ فرق دیپلمات با انقلابی
‼️ حفظ کرامت یک تروریست!
🎙 حجتالاسلامراجی
https://eitaa.com/Basir_MN
📃 روزنامه کویتی «الجریده» مدعی است:
ایالات متحده به تهران پیشنهاد داد در ازای کنار گذاشتن حملات به اسرائیل، بخش بزرگی از تحریمهای آمریکا را لغو کند و به توافق هستهای بازگردد.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕎 درگیری سنگین بین نیروهای زن ارتش اسرائیل با یک ملخ استشهادی
ارتش قدرتمند اسرائیل ملخ را عامل حماس معرفی کرد.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟤 سربازان اوکراینی می گویند روستای پوروز در منطقه بلگورود را تصرف کرده اند.
در 2.5 کیلومتری مرز اوکراین قرار دارد.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی:
اسرائیل در درگیری با ایران، حسابی مشت مالی خواهد شد.
از شیوه تفکر اسرائیلیها سخت متعجبم، شیوههای آنها اصلا با عقل جور در نمیآید.
آنها واقعاً در بد دردسری افتادهاند و نمیدانند در واکنش به این وضع چه کار کنند، آنها فقط بیشتر پایین میروند...
https://eitaa.com/Basir_MN
🕎 پدر یک اسیر اسرائیلی:
هر چه به توافق نزدیک تر می شویم، نتانیاهو بیشتر شکست می خورد.
پدر یک زندانی اسرائیلی که توسط حماس در نوار غزه نگهداری میشود، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را به خنثی کردن مذاکرات درباره توافق مبادله زندانیان متهم کرد.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 بازهم طرفداران فلسطین سخنرانی کامالا هریس را قطع کردند
🔹 کامالا هریس گفت:
"ما همه اینجا هستیم زیرا کشورمان را دوست داریم و برای دموکراسی خود مبارزه می کنیم، که شامل احترام گذاشتن به صداهایی است که فکر می کنم از شما می شنویم، و ما صریح گفته ایم، ما معتقدیم که اکنون زمان آتش بس غزه و رسیدن به آن است. گروگان ها به خانه می روند."
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 شبکه WION:
در یک قدرتنمایی نظامی، ایران از مجموعهای از جنگ افزارهای پیشرفته رونمایی و امواج بهت و حیرت را به منطقه ناآرام خاورمیانه ارسال کرد...
https://eitaa.com/Basir_MN
🔴 بیانیه های بیشتر از جلسه توجیهی وزارت دفاع روسیه در مورد وضعیت منطقه کورسک روسیه در مرز اوکراین
نیروهای مسلح روسیه به دفع تلاش برای تهاجم به خاک روسیه توسط نیروهای اوکراینی ادامه می دهند.
در طول روز، اقدامات یگانهای گروه جنگی سیور و ذخیرهها و همچنین حملات هوایی ارتش و آتش توپخانه در مناطق ایواشکوفسکویه، مالایا لوکنیا و اولگووکا، تلاش گروههای دشمن برای نفوذ به عمق خاک روسیه را خنثی کرد.
نیروهای هوایی و موشکی به ذخایر دشمن در منطقه سومی اوکراین حمله کردند.
در طول روز، نیروهای مسلح اوکراین 175 نظامی و 36 خودروی زرهی شامل 10 دستگاه تانک، سه نفربر زرهی، دو خودروی رزمی پیاده نظام، 21 خودروی زرهی رزمی، سه قبضه توپ صحرایی و یک دستگاه بیام-21 درجه چندگانه را از دست دادند. موشک انداز
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 صحبتهای تکان دهنده دکتر کیهانی در مورد مصدومیت مدالآوران ایران در المپیک 2024
حسن یزدانی با درد شدید ادامه داد
ناهید کیانی مشکل شدید مینیسک داشت
هادی ساروی با رباط پاره طلا گرفت!
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 همین یک فیلم نشون میده که چه بلایی داره سر انگلیس و اروپا میاد
🔹 دو تا جوان انگلیسی پرچم کشورشون دارن حمل میکنن که مهاجرها بهشون حمله میکنن و به قصد مرگ کتکشون میزنن
اون وقت پلیس انگلیس چیکار میکنه؟ به سبک اشتازی آلمان شرقی دارن کسایی که ضد مهاجرین کامنت میذارن تو شبکههای اجتماعی رو بازداشت میکنن
نتیجه به قدرت رسیدن چپ یه چنین چیزی هست، تو مملکت خودت غریب میشی
https://eitaa.com/Basir_MN
46.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 پیکر شهدا همه جای حیاط بیمارستان باپتیست است...
محمد قاریقه خبرنگار شبکه قدس از جزییات کشتار هولناک اشغالگران پس از بمباران آوارگان هنگام اقامه نماز صبح در غزه می گوید.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 دختری فریاد می زند و پدرش را در میان بقایای شهدایی که در قتل عام نماز سحر در مدرسه الطبعین در محله الدراج غزه کشته شده اند جستجو می کند.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 وداع روزانه و تشییع پیکر شهدا در پرتو کشتارهای جاری و جنگ نابودی در نوار غزه.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 خانوادهها برای تعدادی از شهدای قتل عام دعای سحر در مدرسه الطبعین غزه نماز می خوانند.
https://eitaa.com/Basir_MN
🟢 این ها اجساد تکه پاره فلسطینیهایی است که امروز صبح برای نماز رفته بودند و صهیونیستها آنها را بمب باران کردند😔😔
https://eitaa.com/Basir_MN
✍ در تاریخ بنویسید
واقعه عاشورا را ما با چشم خود دیدیم...
گریه فرزند ۳ساله بر پیکر پدرش را دیدیم
کشته شدن کودکان چندماهه را دیدیم
شهادت طایفه ای و قبلیه ای را دیدیم
زنان مسلمان را در بند اسارت دیدیم
کل ارض کربلا
و کل یوم عاشورا ...
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/Basir_MN
🟤 وزارت خارجه بلژیک:
ما حمله به مدرسه ای در غزه را که دست کم 100 آواره برجای گذاشت را به شدت محکوم می کنیم.
https://eitaa.com/Basir_MN
🟣 وزارت خارجه ترکیه:
هدف قرار دادن مدرسه بار دیگر نشان می دهد که دولت نتانیاهو می خواهد مانع مذاکرات آتش بس در غزه شود.
https://eitaa.com/Basir_MN