فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ موزیک ویدیو زیبا و شنیدنی «یواش یواش»
💫رجزخونی رپر ایرانی
ایران داره میاد
منتظر وعده بعدی باش
https://eitaa.com/Basir_MN
🟢 استحکام نظامی ایران؛ ایستادگی بدون وابستگی
💢 ایران در این دههها، به حدی از کمال فنآورانه رسیده که میتواند حمله صهیونیستهای متکی به حمایت بیدریغ آمریکا را درهم بشکند و از این حمله، یک افتضاح نظامی برای آنها بیافریند.
✍️ #مهدی_جمشیدی
📖 برای مطالعه متن کامل کلیک کنید...
#ایران_قوی
#عکس_نگاشت
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻اضلاع سهگانۀ واگراییهای دهۀ هفتاد:
حضور دیروز در امروز
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. برنامۀ تعدیل اقتصادی و گرایش به نظام اقتصادی لیبرالسرمایهداری در دولت سازندگی، یکی از اضلاع طرح تحوّل ایدئولوژیک (یا تجدیدنظرطلبی و یا به تعبیر آیتالله خامنهای، واگراییهای دهۀ هفتاد) بود که از اواخر دهۀ شصت به این سو به اجرا درآمد. این طرحِ ترمیدوری، سه ضلع مشخص داشت:
الف. تجدیدنظرطلبی دینی – معرفتی که سرشناسترین نمایندۀ آن، عبدالکریم سروش بود. سروش در سلسله مقالات قبض و بسط تئوریک شریعت، نخستین گام را در این راستا برداشت و در طول سالهای بعد نیز، با ایدهها و افکار دیگر، آن را بسط داد و تکمیل کرد. جریان روشنفکری شبهدینی که بخش عمدۀ آنها، همان چپ اسلامی در دهۀ شصت بودند، در مدت اندکی، تغییر ایدئولوژی دادند و از سوسیالیسم معطوف به آموزههای شریعتی و رادیکالیسم شبهانقلابی، ماهیّت لیبرالی یافتند و با گذشتۀ خویش، بدرود گفتند. حلقۀ صد و ده نفری کیان، به قطب و گرانیگاه تحوّل فکری در جامعه تبدیل شده بود؛ چنانکه دانشگاهها نیز به سیطرۀ همین جریان درآمده بود. در ظاهر، همهچیز آرام و مهارشده بود، اما در زیرپوستِ واقعیّت بیرونی، دگردیسیهای فکری در حال رخدادن بودند.
ب. تجدیدنظرطلبی سیاسی که نیروهای چپ در مجمع روحانیون مبارز(روزنامۀ سلام)، سازمان مجاهدین انقلاب(هفتهنامۀ عصرما)، مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری و حلقۀ کیان(ماهنامۀ کیان) آن را مطرح و منتشر کردند و درونمایۀ اصلی آن، اجرای برنامۀ توسعۀ سیاسی به منظور دموکراتیزاسیون بود. بیشترین سهم را در اینباره، سعید حجاریان داشت. برایناساس، خاتمی از طرح توسعۀ اقتصادی عبور کرد و جانب توسعۀ سیاسی کرد. این هر دو طرح، تجدّدی بودند؛ چراکه توسعه، یک طرح تجدّدی است و بههیچرو، به خدمت غایات انقلابی گمارده نمیشود. چپ مذهبی، آنچنان تغییری کرده بود که حیرتزا بود؛ بهطوریکه از نهایت پیوستار در آن سو، به نهایتِ این سوی پیوستار حرکت کرده بود.
ج. تجدیدنظرطلبی اقتصادی که نیروهای تکنوکرات در دولت سازندگی و در پرتو حمایتهای هاشمیرفسنجانی، آن را محقّق ساختند و اقتصاد آزاد و لیبرالی را در ایران حاکم نمودند. در حالیکه در دولت میرحسین موسوی، سند اقتصادیِ ناپختهای تنظیم شده و در مجلس به تصویب رسیده بود، هاشمیرفسنجانی آن را نادیده گرفت و بهصورت پنهانی، سیاست تعدیل اقتصادی را در پیش گرفت اما بعدها آشکار گردید که وی جهتگیریِ اقتصادی متفاوتی را برگزیده است. برخی تحلیلگران، دولت نخست هاشمیرفسنجانی را دوران پروستریکای اقتصادی جمهوری اسلامی خواندند؛ چراکه در این دوره، چرخشهای اقتصادی بزرگی به وقوع پیوست که همگی برخاسته از برنامۀ تعدیل اقتصادی بود. درحالیکه برنامۀ تعدیل اقتصادی، سیاستهایی چون آزادسازی قیمتها، خصوصیسازی، ادغامشدن در بازار جهانی، سرمایهگذاری خارجی و گشایش دروازههای اقتصادی، تقدّم رشد بر عدالت و ... را تجویز میکرد، ارزشهای اقتصادی دهۀ نخست انقلاب بر استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی تکیه داشتند.
[دوم]. درحالیکه طرح تجدیدنظرطلبی دینی - معرفتی در عرصۀ عمومی و به واسطۀ فعالیّتهای روشنفکران شبهدینی و سکولار انجام میگیرد، دو طرح تجدیدنظرطلبی اقتصادی و سیاسی، به ترتیب در دستورکار دولتهای سازندگی و اصلاحات قرار گرفت. طرح تجدیدنظرطلبی یا اصلاحطلبی در سه عرصۀ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، شرایط ساختاری متفاوتی را پدید آورد و انقلاب و جامعه را از مسیر غایات اولیهاش دور ساخت. واقعیّت این است که پس از پایانیافتن جنگ و رحلت امام خمینی، به دلیل اینکه بخشهایی از حاکمیّت دچار دگردیسی ایدئولوژیکی شده بودند و یا از آشکار شدن آن هراس نداشتند، پذیرش برنامۀ اقتصادی القاشده از بانک جهانی و صندوق بیناللملی پول، با مقاومتها و موانع جدّی روبرو نگشت. در این دوره، اعتنا نشد که اسلام نیز بهمثابه یک مکتب جامع، واجد نظام اقتصادیِ مستقل است که با هیچیک از نظامهای اقتصادی سوسیالیستی و لیبرالیستی، مطابقت ندارد. هاشمیرفسنجانی معتقد بود که باید به سوی دستیابی به جامعهای مرفّه و صنعتی حرکت کنیم؛ و به تعبیری، خواهان برقراری نوعی سرمایهسالاریِ اسلامی بود. ما همچنان گرفتار تبعات و لطمات این طرح سهضلعی در اقتصاد و سیاست و فرهنگ هستیم. اگرچه انقلاب، تا مرز ترمیدور پیش رفت و در آستانۀ استحاله قرار گرفت، اما جانِ سالم به در برد؛ ولی زیستجهانی که حاصل این سیاستها و رویکردها بود، هم فضای حاکمیّت را آلوده کرد و هم سبک زندگی را در جامعه، دستخوش امراض هویّتی نمود. آنچهکه امروز از آفات و ابتلائات مشاهده میکنیم، چنین ریشههای تاریخی و عینیِ عمیقی دارند. کشف حجاب، یکی از این فروعِ مترتّب بر این گذشتۀ سیاستی است.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻همداستانیِ تکنوکراتها و لیبرالها
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. همزمان با چرخش ایدئولوژیک دولت از اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد در جریان انتقال از دولت موسوی به دولت هاشمی، محمد خاتمی با وجود آنکه در سِمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت موسوی، مواضع ناموجّهی را به نام انقلابیگری برگرفته بود، بهتدریج در دولت هاشمیرفسنجانی، رویّۀ خود را تغییر داد و به لیبرالیسم فرهنگی گرایید؛ با این توجیه که جمهوری اسلامی نمیتواند بر منع و سلب در فضای فرهنگی تکیه کند و از آزادیهای فرهنگی جلوگیری نماید. در واکنش به عملکرد لیبرالیستی خاتمی در وزارت ارشاد و به عرصه عموم کشیده شدن بحثها و مناقشات در اینباره، شورای عالی امنیت ملّی جلساتی را برای گفتگو در این رابطه تشکیل میدهد. در طی این گفتگوها، اعضای حاضر در جلسات، بیشترین انتقادات و معایب را به رویّه و مواضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت میدهند. خاتمی نیز در مواجهه با این نقدها، تصمیم به استعفا میگیرد. برای این منظور، نزد هاشمیرفسنجانی رفته و با این توضیح که عدهای از نیروهای سیاسی و فرهنگی، مجال فعالیّت را از من ستاندهاند، تقاضای استعفا میکند. در مقابل، هاشمیرفسنجانی از خاتمی میخواهد که ناملایمات را تحمل کرده و همچنان در این جایگاه بماند، اما پارهای از مواضع خویش را عمومی و آشکار نسازد. ولی خاتمی بر تصمیم خود پای میفشرد و سرانجام، موافقت رئیسجمهور وقت را برای پذیرش استعفا، جلب میکند. او، متن استعفانامهاش را در سوم خردادماه سال هفتادویک نوشت و در آن از ضرورت تحوّل فرهنگی در جامعه در راستای فراهمشدن فضای متناسب با نیازهای انسان معاصر و اقضائات زمانه سخن گفت و بر ترجیح مصونیّتبخشی به نسل جوان بهجای سلب آزادیهای عمومی اصرار ورزید. وی تصریح کرد اهتمام به رونق فرهنگی، لوازم و تبعاتی دارد که فقط ظاهربینانِ تنگحوصله، حتی به قیمت تعطیلی اندیشه و نفی آزادیهای مشروع و قانونی که نتایج سهمگین و ویرانگری به دنبال خواهد آورد، آن را برنمیتابند.
[دوم]. نکته مهم تاریخی در این باره آن است که هاشمیرفسنجانی با سیاست فرهنگی خاتمی، شکاف و زاویهای نداشت، بلکه آن را تأیید میکرد: «گویا افکارشان [خاتمی] کمکم عوض شد. بهتدریج تفکرات خوبی پیدا کرد، وقتی که [او] کار را [در وزارت ارشاد] شروع کرد، بعضیها با ایشان مخالف شدند»(علیاکبر هاشمیرفسنجانی، هاشمی بدون روتوش، ص۲۲۵). وی در جای دیگری به صراحت میگوید که از یک سو به خاتمی توصیه کرد که در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی باقی بماند و در مقابل فشارها، کنارهگیری نکند، و از سوی دیگر، از وزیر بعدی نیز خواست در امتداد سیاست فرهنگیِ خاتمی حرکت کند و طرح فضای فرهنگیِ باز را بیشتر محقّق گرداند: «وقتی [خاتمی برای کنارهگیری از وزرات ارشاد] پیش من آمد، به ایشان گفتم که اگر من جای تو بودم، استعفا نمیدادم و میایستادم. بالاخره اگر هدفدار هستید، باید کارتان را بکنید، ضمن آنکه به ایشان در عین حال گفتم میدانم که فشار هم بر روی شما زیاد است ولی بایستید. آقای لاریجانی هم که بعد از آقای خاتمی آمد، به او گفتم که شما در آن مقداری که آقای خاتمی پیش رفته است، عقبگرد نکنید و بیشتر باید به طرف باز شدن [فضای فرهنگی] حرکت کنید.»(همان، ص۱۴۸).
[سوم]. یکی از اصلاحطلبان میگوید هر چند خاتمی، اصرار هاشمیرفسنجانی بر ماندن وی را واقعی تلقّی نکرده بود و بر این باور بود که هاشمیرفسنجانی نمیخواهد دولت سازندگی، بهای حضور خاتمی را بپردازد، اما پس از جلسه مشترک به او گفته بود که هاشمیرفسنجانی در برخی از موضوعات فرهنگی، نظرات و دیدگاههای پیشروانهتر دارد، اما نمیخواهد با مطرحکردن آنها در فضای عمومی و رسمی جامعه، مقاومت و مخالفت ایجاد کند(عبدالواحد موسویلاری، «هاشمی، آمادگی پرداخت هزینه برای خاتمی را نداشت»، ماهنامه نسیم بیداری، سال دوم، شماره ۲۱، آبان ۱۳۹۰، صص۶۴-۶۵). جهتگیری فرهنگیِ تکنوکراتها، زیرپوستی و نهانی بود و اینان میکوشیدند از طریق تغییر بافت اقتصادی و مناسبات مادّی، انقلابزدایی کنند، اما لیبرالهای اصلاحطلب، شتابزده و آشکار بودند و میخواستند در کوتاهمدّت، به نتیجه برسند. در نظر تکنوکراتها، فرهنگ هیچ انگاشته میشد و اقتصاد، اصل و اساس بود و در نظر لیبرالها، سیاست، عامل تعیینکننده بود. این دو جریان در پی آن بودند از فرهنگ بهعنوان یک کاتالیزور در راستای طرحهای تجدّدی خود استفاده کنند؛ یکی به دنبال توسعه بود و دیگری به دنبال دموکراسی. این دو جریان، بعدها تا حدی تلفیق شدند و به الگوی توسعۀ دموکراتیک رسیدند، اما از آغاز، هر دو در گرایش به لیبرالیسم فرهنگی، مشابه بودند و تفاوتشان فقط در روش بود یکی محافظهکار بود و دیگری رادیکال.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻مقاله:
نقدهای آیتالله خامنهای به منطق هویّتی اسلام رحمانی
چکیده: «اسلام رحمانی» یکی از مقولات مهمی است که شخصیتهای فکری و سیاسی دگراندیش، در چند دهۀ اخیر از آن سخن میگویند و سعی میکنند با تکیه بر آن برای خود، بدنۀ اجتماعی بیافرینند. ممکن است در آغاز، به نظر برسد که این تعبیر تعارض و تضادی با اسلام ندارد؛ زیرا اسلام نیز «دین رحمت» است، اما با تأمل در برداشتهای مفسران و تحلیلگران جریان اسلام رحمانی از این مقوله درمییابیم که منظور از آن، «اسلام لیبرالی» و حاصل «برداشت لیبرالی از اسلام» است. بنابراین کسانی در پوشش اسلامخواهی و اسلامگرایی، به دنبال جعل یک «هویت دروغین و التقاطی» برای جامعۀ اسلامی هستند و لازم است با نقد «مؤلفهها» و «اوصاف» و روشن ساختن منطق هویتی اسلام رحمانی، مشخص شود که تا چه اندازه به «اسلام ناب» یا به «لیبرالیسم» نزدیک است. این مقاله، پس از طراحی و تعریف چهارچوب مفهومی و معنایی برای ضلع فرهنگی اسلام رحمانی، روایت هویتی اسلام رحمانی را در لایۀ فرهنگی، بازگفته و سپس از دیدگاه آیتالله خامنهای، نقد و ابطال کرده است. خصایص شناساییشده در این پژوهش عبارتاند از: اقلّی و تاریخی بودن فرهنگ اسلامی (هویت حاشیهای)، اکثریتمداری فرهنگی (هویت برساخته)، بیطرفی فرهنگی دولت (هویت غیررسمی)، تساهلوتسامح فرهنگ (هویت سیال) و غربمعیارانگاری فرهنگی (هویت غیرمدار).
کلیدواژهها: اسلام رحمانی، اسلام لیبرالی، آیتالله خامنهای، هویت.
منتشرشده در: فصلنامۀ مطالعات راهبردی انقلاب اسلامی، دورۀ ۱، شمارۀ ۴، دی ۱۴۰۲، صص ۳۵-۶۰.
🖇 در اینجا بخوانید:
https://www.irsjournal.ir/article_197294.html
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 غزه چگونه به آزمایشگاه اسرائیل و آمریکا تبدیل شد؟
https://eitaa.com/Basir_MN
🔵 پیروزی ترامپ یا هریس در انتخابات برای ایران چه معنایی دارد؟
🌐 تلگراف:
ترامپ و هریس هر 2 بین تلاش برای اعمال سیاستهای سختتر علیه ایران و درخواست بازگشت به مذاکرات در نوسان هستند؛ ایران نمیخواهد در شرایط فعلی باقی بماند و حتی مشاور امنیتی علی خامنهای هم اعلام کرد که در روابط آینده با واشنگتن عملگرایی وجود خواهد داشت.
🌐 رویترز:
ایران و شماری از کشورهای منطقه نگران پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری هستند؛ تحلیلگران بر این باور هستند که چه ترامپ پیروز شود و چه هریس برنده انتخابات باشد، ایران فاقد اهرمی است که قبلا در اختیار داشت یعنی حزبالله و حماس؛ با وجود این، مواضع ترامپ به دلیل حمایت خودکار از اسرائیل برای ایران مضرتر است؛ یک مقام بلندپایه ایرانی گفت: پیروزی ترامپ یک کابوس خواهد بود، زیرا فشارها را بر ما افزایش میدهد و این به معنای فلج ما از نظر اقتصادی است؛ یک مقام ایرانی دیگر هم گفت: تهران برای همه سناریوها آماده است و فرقی نمیکند چه کسی در کاخ سفید باشد؛ 2 مقام منطقهای گفتند: انتخاب مجدد ترامپ برای علی خامنهای مانند جام زهر است؛ پیمان دفاعی آمریکا و عربستان مرتبط با برقراری روابط ریاض با تلآویو که در مراحل نهایی مذاکره قرار دارد، چالش مهمی برای علی خامنهای خواهد بود؛ یک مقام منطقهای گفت: ترامپ با وجود لفاظیهای سختگیرانه دریافته است که با وجود سرعت برنامه غنیسازی اورانیوم ایران، جایگزینی برای برجام وجود ندارد؛ یک مقام غربی هم گفت: اگر ترامپ مجددا قدرت را در دست بگیرد، از طرحهای اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران حمایت میکند.
🌐 نیوزویک:
با پیروزی ترامپ شاهد رویکردهای گستاخانهتری میان ایران و آمریکا خواهیم بود و همه چیز سیاه یا سفید خواهد شد؛ در این شرایط، احتمال بروز جنگ واقعی میان ایران و اسرائیل بین نوامبر و ژانویه وجود دارد.
🌐 آسوشیتدپرس:
تحلیلگران راه دشواری را برای هر گونه مذاکرات احتمالی آمریکا و ایران پیش رو میبینند، مهم نیست که چه کسی سهشنبه برنده میشود.
🌐 واشنگتنپست:
در صورت پیروزی ترامپ، احتمال همدستی او و نتانیاهو برای ضربه زدن به برنامه هستهای ایران وجود دارد؛ این در حالی است که هریس احتمالا از رویارویی گستردهتر بین ایران و اسرائیل جلوگیری میکند؛ این بدان معنا است که پیروزی هریس برای اسرائیل به معنای انتظار بیشتر است.
https://eitaa.com/Basir_MN
🛳 خروج ناگهانی ناو هواپیمابر از خلیج فارس.
🔹ناو هواپیمابر تئودور روزولت ساعاتی پیش از خلیج فارس خارج شد.
احتمالا در محدوده دریای عرب و خارج از A2AD ایران مستقر شود.
https://eitaa.com/Basir_MN
🕎 فرمانده ستاد کل ارتش اسرائیل در پایگاه هوایی رامون:
اگر ایران مرتکب اشتباه شود و به اسرائیل موشک شلیک کند، میدانیم چگونه دوباره به ایران برسیم، با قابلیتهایی که هنوز از آنها استفاده نکردهایم و به شدت به سایتها و تواناییهایی ضربه بزنیم که اینبار به آنها دست نزدیم.
https://eitaa.com/Basir_MN
🕎 مسئول سابق شاباک: اسرائیلیها آگاهانه برای ایران جاسوسی میکنند
✡️ «آریک هریس-باربینگ»، مسئول سابق امنیت داخلی رژیم اسرائیل (شاباک) به کانال 12 تلویزیون این رژیم گفت که
✡️ اکثر صهیونیستهایی که توسط اطلاعات ایران استخدام شدهاند، میدانستند که برای چه کسی کار میکنند، و این یک پدیده بسیار خطرناک است که به منزله «خیانت به کشور» است.
✡️ او گفت در مقابل صرفا برخی با وعدههایی مانند پیشنهاد شغلی، روابط دوستی، تحقیق به نفع مراکز تحقیقاتی، یا عکاسی از سایتها برای مقاصد گردشگری فریب خوردهاند.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عصبانیت شدید شبکه صهیونیستی اینترنشنال از برگزاری باشکوه مراسمهای ۱۳ آبان و روز دانشآموز؛ نسل Z که لبیک نمیگوید، شورش میکند!
🔺از مزدور و رانتی خواندن دانشآموزان تا ناراحتی شدید عوامل اینترنشنال از اسطوره شدن یحیی سنوار!
™️ #اختصاصی
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 غزه چگونه به آزمایشگاه اسرائیل و آمریکا تبدیل شد؟
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚀 موشک عماد ۵ حزب الله رونمایی شد
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟤 نابغه آلمانی:
آتش زدن مسجد کار خوبی است!
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 دروغی که دربارۀ پدافند ایران گفتند.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تصاویری از دیدار صمیمی خانوادههای شهدای شرارت اخیر رژیم صهیونیستی با رهبر انقلاب
https://eitaa.com/Basir_MN
⚠️ هشدار صدر به دولت عراق درباره «راهکار دو دولتی»
سید مقتدی صدر، رهبر جریان صدر به دولت عراق نسبت به پیوستن به «راهکار دو دولتی» برای مسأله فلسطین هشدار داد.
صدر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پیش از آنکه کار از کار بگذرد، همانطور که غرب برای خوارسازی ما برنامهریزی میکند، به دولت عراق نسبت به ورود به مسأله «راهکار دو دولتی» هشدار میدهم.»
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فداکاری یک کارگر و زندهشدن یاد دهقان فداکار
فارس تمیمی، جوان کارگر خوزستانی برای نجات جان سرنشینان یک خودرو که روی ریل راهآهن گرفتار شده بودند جان خود را نثار کرد.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤دلیل مهاجرتنکردن هادیچوپان از زبان خودش
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️خرید گوشی، آن هم بهترین نوع #گوشی، پایان مشکلات شما با #فرزندان عزیزتان نیست! این تازه آغاز مشکلات است!
♦️ پ.ن:
در طول این چند سال و در جلسات مختلف با والدین دانشآموزان، با دهها خانواده مواجه شدم که برای فرزندانشان در سن #نوجوانی گوشی #موبایل تهیه کرده بودند. فصل مشترک تمام این والدین این بود که: همه از کاری که کرده بودند، پشیمان بودند!
https://eitaa.com/Basir_MN