هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | #چقدر_منتظر_بمانیم؟!
🔻 رهبر انقلاب: به #انتظار خارجیها نمیشود ماند برای #رفع_مشکلات_کشور. یک مدّتی منتظر بمانیم به خاطر #برجام؛ یک مدّتی به خاطر اینکه ببینیم آیا رئیس جمهور #آمریکا آن مهلت سه ماه را که در قراردادِ برجام متأسفانه گذاشتند -وِیوِر- تمدید میکند یا نه؛ یک مدّتی معطّل بمانیم برای اینکه ببینیم برنامهی رئیس جمهور #فرانسه چه میشود، خب همهاش شد انتظار؛ در حال وجود انتظار، سرمایهگذار اقتصادی سرمایهگذاری نمیکند، فعّال اقتصادی تکلیفش معلوم نیست، خود این انتظار کشور را به رکود و عقبماندگی میکشانَد. چقدر انتظار بکشیم؟ رها کنید... ۱۳۹۸/۸/۱۲
🔺 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، لوح «چقدر منتظر بمانیم؟!» را منتشر میکند.
📥 نسخه چاپ + ارسال نظر👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=43948
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔍 #تبیین_و_تحلیل | یادداشت تحلیلی درباره #وحدت اسلامی در اندیشه حضرت آیتالله خامنهای
🌿 اصل وحدت، ضرورت راهبردی امت اسلام
🔸 وحدت از منظر حضرت آیتالله خامنهای نه امری تاکتیکی و استراتژی، بلکه یک اصل اسلامی است، در این زمینه میفرمایند: «نباید به وحدت به چشم تاکتیک نگاه کرد؛ وحدت یک اصل اسلامى است.» این بیان معظمله، علاوه بر تبیین حقیقت وحدت و خاستگاه دینی آن، پاسخ به آن دسته دیدگاههایی است که وحدت را یک امر صرفاً تاکتیکی یا استراتژیکی قلمداد مینمایند.
🔹 رهبر انقلاب وحدت را از واجبات و ضروریات دین مبین اسلام معرفی مینمایند، «تقریب را لازم و واجب و ضروری و در جهت اهداف نظام اسلامی میدانیم.» و در کلام دیگری تصریح نمودهاند: «وحدت بین مسلمین، به صد دلیل واجب، و به صد دلیل ممکن است» و «تنها نسخه شفا بخش برای علاج دردهای جهان اسلام میباشد.»
🔍 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=43951
سوالاتی درباره میدان جدید نفتی نام آوران
1️⃣ قبل از کشف میدان جدید، ظرفیت مخازن نفتی ایران چقدر بود؟
🔺 اندازه ذخایر نفت موجود در میدان های هر کشور محل اختلاف نظر است ولی به طور تقریبی می توان گفت که ذخایر نفتی ایران قبل از این کشف حدود ۱۵۶ میلیارد بشکه بود که حدود ۹ الی ۱۰ درصد نفت دنیا را تشکیل می دهد. این میزان نفت، ایران را در رتبه چهارم دنیا قرار می دهد.
2️⃣ میدان جدید کشف شده، چقدر نفت دارد؟
🔺 ظرفیت جدید کشف شده حدود ۲۲ میلیارد بشکه است که با چند میدان کشف شده قبلی اشتراکاتی دارد. نهایتا مجموع ظرفیت مخازن در منطقه مد نظر ۵۳ میلیارد بشکه نفت میشود. که حدود یک چهارم کل ذخایر ایران می شود! این نفت در منطقه وسیعی قرار گرفته است به طوری که محدوده آن بزرگتر از کشور لوکزامبورگ و یا بحرین است.
3️⃣ آیا می توان از تمام نفت کشف شده در مخزن استفاده کرد؟
🔺 خیر. از هیچ میدان نفتی در دنیا نمی توان تمام نفت موجود در آن را استخراج کرد. میانگین استخارج حدود یک سوم هر مخزن است ولی با توجه به ویژگی هر مخزن و تکنولوژی به کار گرفته شده، این عدد بسیار متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، میدان آزادگان حدود ۲۵ میلیارد بشکه نفت دارد و بیست سال از کشف آن میگذرد، ولی فقط حدود ۵ میلیارد بشکه از این مخزن قابل استخراج خواهد بود، که آن هم هنوز محقق نشده است. با فرض اینکه بتوان حدود ۱۰٪ از نفت موجود در میدان نام آوران را استخراج کرد، چیزی حدود ۲ میلیارد بشکه از میدان جدید قابل استخراج خواهد بود. البته بایست بدانید هنوز میدان های دیگری در صف انتظار برای استخراج هستند و کشف یک میدان نفتی به معنای آمدن پول آن بر سر سفره مردم در کوتاه مدت نیست
4️⃣ آیا کشف میدان نام آوران مهم است؟
🔺 قطعا بلی. قبل از تحریم های ظالمانه، ایران روزانه حدود 3.5 میلیون بشکه نفت از ذخایر خود استخراج می کرد. با فرض اینکه تحریم های ظالمانه برداشته شود و ایران دوباره به این عدد بازگردد و حتی افزایش تولید هم داشته باشد، به این معنی است که ذخایر نام آوران (و اطراف آن) به تنهایی می تواند چند سال نفت کل کشور را تامین کند! به عبارت دیگر، با قیمت نفت امروز، ارزش نفت قابل استخراج از نام آوران و اطراف آن نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد بود
🖌 #بازرگان
https://eitaa.com/Basir_MN
#بمب_ساعتی
🔴 «ابوالعطا» که بود؟
✅ دیروز در جریان حمله صهیونیست ها به غزه «بها ابوالعطا» از فرماندهان ارتش «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی به همراه همسرش به شهادت رسیدند.
🔻 اما #ابوالعطا که بود؟
🔹روزنامه جروزالم پست اسرائیل چند روز پیش گزارشی تحت عنوان «خطرناکترین شخصیتها برای اسرائیل: نصرالله، سلیمانی و ابوالعطا» منتشر کرده بود. در این گزارش به نقل از مقامات نظامی صهیونیستی آمده است که «ابوالعطاء در برنامهریزی حملات علیه اسرائیل مشارکت دارد، بر ساخت اسلحه، بهبود توانایی شلیک موشک دوربرد نظارت میکند و اطلاعاتی نظامی اسرائیل به او مانند یک عنصر تنش نگاه میکند»
🔹کانال دو رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده بود، ابوالعطا همان کسی است که دستور شلیک به سمت شهرکهای جنوبی (در مرز با غزه) را میدهد و آمریکا وی را در لیست تحریم قرار داده است.
🔹 نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز درمورد اهمیت حمله تروریستی این رژیم علیه فرمانده ارشد جهاد اسلامی گفت که این فرمانده فلسطینی مانند یک بمب ساعتی بود .
https://eitaa.com/Basir_MN
#خبر_ویژه
🔴 درگیری جدی در غزه
🔸 دقایقی پیش دو فرمانده دیگر گردانهای مجاهدین در غزه به شهادت رسیدند.
🔸یک تانک مرکاوای اسراییل مورد هدف قرار گرفت.
https://eitaa.com/Basir_MN
❇️ حقوق همسایه را اینگونه رعایت کنیم
🔻پیامبر اكرم صلياللهعليهوآله:
فى حُقوقِ الجارِ إِنِ اسْتَغَاثَكَ أَغَثْتَهُ وَ إِنِ اسْتَقْرَضَكَ أَقْرَضْتَهُ وَ إِنِ افْتَقَرَ عُدْتَ عَلَيْهِ وَ إِنْ أَصَابَتْهُ مُصِيبَةٌ عَزَّيْتَهُ وَ إِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ هَنَّأْتَهُ وَ إِنْ مَرِضَ عُدْتَهُ وَ إِنْ مَاتَ تَبِعْتَ جَنَازَتَهُ وَ لَا تَسْتَطِيلُ عَلَيْهِ بِالْبِنَاءِ فَتَحْجُبَ الرِّيحَ عَنْهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ...
🔹درباره حقوق همسايه اینکه
◽️اگر از تو كمك خواست كمكش كنى؛
◽️اگر از تو قرض خواست به او قرض دهى؛
◽️اگر نيازمند شد، نيازش را برطرف سازى؛
◽️اگر مصيبتى ديد او را دلدارى دهى؛
◽️اگر خيرى به او رسيد به وى تبريك گويى؛
◽️اگر بيمار شد به عيادتش روى؛ وقتى مُرد، در تشييع جنازه اش شركت كنى؛
◽️خانهات را بلندتر از خانه او نسازى تا جلوى جريان هوا را بر او بگيرى مگر آن كه خودش اجازه دهد...
📚 مسكّن الفؤاد، ص ۱۱۴
https://eitaa.com/Basir_MN
تأویل قرآن برای توجیه سازشکاری و انفعال در برابر دشمن
♦️ رئیس جمهور، با استناد به «فی کل مره» در آیه «الذین عاهدت منهم ثم ینقضون عهدهم فی کل مره …» (انفال، ۵۶) گفته اند که پس پیامبر دائما با کفار عهد می بستند و طرف مقابل دائما آن عهد را می شکستند و باز برای بار دوم و سوم و … پیامبر با آنان عهد می بست و آنان هم عهد می شکستند. و در ادامه استفاده می کند که در روابط بین الملل راه همین است.
⭕️در پاسخ این برداشت نا درست باید به چند نکته اشاره کرد:
۱. نادیده گرفتن عقل و فهم عقلایی
عقل و فهم انسان عادی چه رسد به مؤمن، و چه رسد به پیامبر (صلي الله عليه و آله و سلم) به انسان می گوید که مبادا از یک سوراخ دو بار گزیده شود.
۲. شما در مقام عهدی که نقض شده باید آیه بیاورید و امروز مسئله کشور عهدی است که نه تنها نقض شده بلکه اصلا عمل نشده است. این مسئله در ادامه آیات پاسخ داده شده که می فرماید اگر آنان در صدد خیانت برامدند عهدشان را به سوی شان بیفکن! «وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِیَانَهً فَانبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَی سَوَاءٍ». انفال ۵۸.
۳. احتمال دارد آیه ناظر به عهدهایی است که با طرف های درون جبهه کفر و شرک بسته شده است نه اینکه که این عهد ها همه بایک طرف بسته شده باشد. یعنی پیامبر (صلي الله عليه و آله و سلم) یک بار با هر گروه عهد بسته است، اما آنان در مجموع، چند عهد را شکسته اند و خداوند همه آنان را یک جا کرده است و یک گزارش از کار همه آنان به پیامبر یادآورد شده است: «فی کلّ مره».
چنانکه احتمال دارد ناظر به عهدهایی باشد که حضرت در طول هم و در موضوعات مختلف و در زمانهای مختلف و بعد از مجازات آنها به خاطر نقض عهد قبلی با آنها بسته باشد.
۴. آیات دیگری دال بر نهی پیامبر از حفظ عهد با پیمان شکنان است و نیز نهی از بستن عهد با آنان است که به صورت مشخص به آیات ابتدایی سوره برائت اشاره می شود:
از مشرکینی که با آنان عهد بستید، اعلام برائت کن، مگر مشرکینی که بر سر عهد هستند و ذره ای پیمان نشکستند (لم ینقضوکم شیئا) چه طور ممکن است که آنان بر سر عهد باشند؟ به هر حال تا زمانی که آنان بر پیمان هستند، شما نیز باشید (فماستقاموا لکم فاستقیموا لهم)
در ادامه به این نکته هشدار می دهیم به ایشان که نبی اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود: «من قال فی القرآن برأیه فلیتبوأ مقعده من النار»!
آن کس که در قرآن با رأی خود سخن گوید جایگاه خود را در آتش دوزخ انتخاب کند. (کنز العمال - ج ۱۰ - ص ۲۲۲)
https://eitaa.com/Basir_MN
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌸 #هفته_وحدت
⭐️ درخشانترین ستاره عالم
🔻 رهبر انقلاب: وقتی نام پیامبر اعظم را میآوریم، کأنه شخصیت همهی بندگان صالح و برجسته و شخصیت امیر مؤمنان و ائمه (؛هم؛) در این وجود مقدس، متبلور و مجسم است. پیامبر اعظم را میتوان به درخشانترین ستاره در کائنات عالم وجود تشبیه کرد. ۱۳۸۵/۰۱/۰۱
🔺 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR پوستر «درخشانترین ستاره عالم» را منتشر میکند.
📥 نسخه چاپ👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=38408
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔔 شمارهی جدید نشریهی #خط_حزبالله منتشر شد:
♨️ #سخن_هفته: درسهای از #رفتار_سیاسی پیامبر(ص)؛ شدید با #پیمانشکنان
🔶 #اطلاعنگاشت: هفت حکایت خواندنی از زندگی پیامبر اعظم (ص) در بیانات رهبر انقلاب؛ امروز هم اُسامههای زیادی داریم
🔰 #اصول_عدالتخواهی: اصل کار #دانشجو در زمینه #عدالتخواهی چیست؟
✅ #شرح_حدیث: #دوستان_واقعی خود را با دو صفت امتحان کنید
💢 #درس_اخلاق: دائماً نزد من نیایید و از همدیگر #بدگویی نکنید
@Khattehezbollah
هدایت شده از خط حزب الله
#سخن_هفته
درسهایی از #رفتار_سیاسی پیامبر(ص)
📝شدید با #پیمانشکنان
🔰از همان ابتدایی که #حکومت_پیامبر(ص) در #جامعهی_نوپای مدینه شکل گرفت، دشمنان آن هم شروع به کار کردند. پیامبر(ص) در دوران حکومت خود، حداقل با سه گروه دشمن مواجه بود:
1️⃣دشمن اول، قبایل نیمه وحشی: که اطراف مدینه زندگی میکردند «و تمام زندگی آنها عبارت از جنگ و خونریزی و غارت و به جان هم افتادن و از همدیگر قاپیدن است.» 28/2/80 پیامبر «در هر کدام از آنها اگر نشانهی صلاح و هدایت بود، #پیمان بست ... و بر #عهد و پیمان خودش، بسیار پافشاری میکرد و پایدار بود.» 28/2/80 اما آنهایی که شریر و #غیرقابل_اعتماد بودند، «پیغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منکوب کرد و سر جای خودشان نشاند..»
2️⃣دشمن دوم، #اشراف_مکه و اهل قریش: «پیغمبر احساس کرد اگر بنشیند تا آنها سراغش بیایند، یقیناً آنها فرصت خواهند یافت؛ لذا سراغ آنها رفت؛ منتها به طرف مکه حرکت نکرد. راه کاروانىِ آنها از نزدیکی مدینه عبور میکرد؛ پیغمبر تعرّض خودش را به آنها شروع کرد، که جنگ بدر، مهمترینِ این تعرّضها در اوّلِ کار بود. پیغمبر تعرّض را شروع کرد؛ آنها هم با تعصّب و پیگیری و لجاجت به جنگ آن حضرت آمدند. تقریباً چهار، پنج سال وضع اینگونه بود؛ یعنی پیغمبر آنها را به حال خودشان رها نمیکرد؛ آنها هم امیدوار بودند که بتوانند این مولود جدید - یعنی نظام اسلامی - را که از آن احساس خطر میکردند، ریشه کن کنند. #جنگ_اُحد و جنگهای متعدّد دیگری که اتّفاق افتاد، در همین زمینه بود.» آخرین جنگ پیامبر(ص) با این دشمنان، #جنگ_خندق بود و پس از آن، ماجرای #صلح_حدیبیه پیش آمد و پیامبر(ص) با آنان پیمان صلح امضا کرد. اما سال هشتم بعثت، «که کفّار #نقض_عهد کرده بودند، پیغمبر رفت و مکه را فتح کرد، که فتحی عظیم و حاکی از تسلّط و اقتدار آن حضرت بود.»
3️⃣دشمن سوم، یهودیها: «یعنی #بیگانگانِ_نامطمئنی که علیالعجاله حاضر شدند با پیغمبر در مدینه زندگی کنند؛ اما دست از موذیگری و اخلالگری و تخریب برنمیداشتند... پیغمبر تا آنجایی که میتوانست، با اینها مدارا کرد؛ اما بعد که دید اینها مدارابردار نیستند، مجازاتشان کرد. هرکدام از این سه قبیله عملی انجام دادند و پیغمبر بر طبق آن عمل، آنها را مجازات کرد. اوّل، #بنیقینقاع بودند که به پیغمبر خیانت کردند؛ پیغمبر سراغشان رفت و فرمود باید از آنجا بروید؛ اینها را کوچ داد و از آن منطقه بیرون کرد و تمام امکاناتشان برای مسلمانها ماند. دستهی دوم، #بنینضیر بودند. اینها هم خیانت کردند لذا پیغمبر فرمود مقداری از وسایلتان را بردارید و بروید؛ اینها هم مجبور شدند و رفتند.
🔰 دستهی سوم #بنیقریظه بودند که پیغمبر امان و اجازهشان داد تا بمانند؛ اینها را بیرون نکرد؛ با اینها پیمان بست تا در جنگ خندق نگذارند دشمن از طرف محلاتشان وارد مدینه شود؛ اما اینها ناجوانمردی کردند و با دشمن پیمان بستند تا در کنار آنها به پیغمبر حمله کنند!... بعد که قریش و همپیمانانشان شکست خوردند و از خندق جدا شدند و به طرف مکه رفتند، پیغمبر به مدینه برگشت. همان روزی که برگشت، نماز ظهر را خواند و فرمود نماز عصر را جلوِ قلعههای بنیقریظه میخوانیم؛ راه بیفتیم به آنجا برویم؛ یعنی حتّی یک شب هم معطل نکرد؛ رفت و آنها را محاصره کرد. بیستوپنج روز بین اینها محاصره و درگیری بود؛ بعد پیغمبر همهی مردان جنگی اینها را به قتل رساند؛ چون خیانتشان بزرگتر بود و قابل اصلاح نبودند.» بنابراین در هیچکدام از این قضایا، پیغمبر #نقض_عهد نکرد اما در مقابل نقض عهد آنان، ساکت نماند و پاسخ خیانتشان را با #اقتدار کامل داد.
@Khattehezbollah