🔹 #یادداشت_تبلیغی
◾️ضرورت های سیاسی در دعوت امام رضا (ع) به خراسان
✍️هارون الرشید بعد از ستمهای که دربارۀ موسی بن جعفر (ع) روا داشته بود، دیگر صلاح ندید چنین شیوه ای را دربارۀ فرزندش علی بن موسی (ع) به کار بندد؛
👈شاید قدرت فوق العاده وی و نظارت دقیقی که بر احوال امام رضا (ع) داشت، با کسب آگاهی از مشغول بودن امام به نشر احکام الهی و تعالیم اسلام سبب شد تا احساس خطری از سوی ایشان نکند.
👈البته این بدان معنی نیست که در این ایام سختگیری نسبت به علویان روا داشته نمی شد، بلکه بالعکس فرمان قتل عام گروهی از علویان و یا اقدام جلودی مأمور هارون الرشید در غارت خانه های آل ابی طالب از سیاستهای هارون برای نظارت و ایجاد وحشت در میان علویان بود.
📎 #شهادت_امام_رضا(ع)
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16657
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔹 #یادداشت_تبلیغی
◾️آيا امام رضا(ع) از شهادت خود با خبر بودند؟
✍️دانش و آگاهي پیامبران و امامان(ع) بر دو قسم است: ۱ـ علم هایی كه از راه هاي عادي فراهم مي آید، ۲ـ علومي كه از راه های ماوراي طبیعي (علم لدني) حاصل می شود.
👈۱ـ علم هایی كه از راه هاي عادي فراهم مي آید، كه در این دانشها با مردم دیگر تفاوت زیادي ندارند.
👈۲ـ علومي كه از راه های ماوراي طبیعي (علم لدني = وحي و الهام) حاصل ميگردد.
👈در كتاب كافی بابی (فصل) وجود دارد با عنوان: ان الائمة اذا شاؤوا ان یعلموا علموا، یعنی امامان هر گاه می خواستند كه چیزی را بدانند، از آن آگاه می شدند. در این باب روایات بسیاری جمع آوری شده است. (۱)
👈 پیشوایان و امامان وظیفه نداشتند در تمام موارد، طبق علومي كه از راه هاي غیر عادی حاصل ميشد عمل كنند، بلكه تكالیف دیني آنان همواره طبق علومي بود كه از راه های عادي پیدا میشد.
📎 #شهادت_امام_رضا(ع)
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16663
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🏴 گسترش تفکر ولایت در دوران زندگی امام رضا علیهالسلام
▪️رهبر انقلاب: بعد از نوزده یا بیست سال [از] پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا ، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. ۱۳۹۲/۶/۲۶
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🏴 امام رضا(ع) در مسائل سیاسی چگونه برخورد میکردند؟
◻️ استقلال سیاسی
◻️عدم همکاری با حاکمان ظالم و جائر
◻️حفظ عزت، کرامت و آزادگی
◻️عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
◻️روشنگری در مسائل
◻️صراحت لهجه
◻️مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
◻️رعایت اخلاق سیاسی
متن کامل + منابع:👇
hawzahnews.com/xbmVZ
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸
🌸حـلول مـاه ربیع الاول مبارک باد 🌸
خدای مهربان من
میدانی که چقدر به رحمت تو
امید بسته ایم
و چقدر آرام میشویم از اینکه تو
و مهربانی و لطفتت را
همیشه در جان لحظاتمان
احساس می کنیم ...
حس داشتنت ، حس بودنت ،
حس حضورت ،
در تار و پود لحظاتمان جاریست
و چقدر با تو خوشبختیم..
و چقدر با تو ای خدای مهربانم
پر از آرامشیم،
🌸حـلول مـاه ربیع الاول در پیشگاه آقا جانمان امام زمان (ع) و بر شما عزیزان مبارک باد 🌸
🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
❓ چرا میلیونها یهودی و مسیحی در دنیا وجود دارد؟
استاد قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه ۱۸۷ سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.
💠 آیه:
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَقَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَبَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَ لَاتَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَآءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْاْ بِهِ ثَمَناً قَلِیلاً فَبِئْسَ مَا یَشْتَرُونَ
🔹 ترجمه:
و (به یاد آور) زمانی که خداوند از کسانی که به آنان کتاب (آسمانی) داده شد، پیمان گرفت که حتماً باید آن را برای مردم بیان کنید و کتمانش نکنید، پس آنها آن (عهد) را پشت سر خویش انداختند و به بهای کمی مبادله کردند، پس چه بد معاملهای کردند.
💡نکته ها:
امام باقرعلیه السلام درباره این آیه فرمودند: خداوند از اهل کتاب پیمان گرفت که آنچه دربارهی حضرت محمّد صلی الله علیه وآله در تورات و انجیل آمده است برای مردم بگویند و کتمان نکنند.
اگر امروز میلیونها مسیحی، یهودی و مجوسی در دنیا هست، همه به سبب سکوت نابجای دانشمندان آنهاست.
به گفتهی صاحب تفسیر اطیبالبیان، بیش از شصت مورد بشارت اسلام و پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله در عهدین آمده است، ولی دانشمندان اهل کتاب همه را رها کردهاند.
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
💠پاسخ به پرسشی درباره بهشت و جهنم
✍️اگر جهنم همیشه آتشی و بهشت همیشه راحتی است مسلما پس از مدتی برای انسانها عادی و تکراری میشود؛ پس رفتن در آنها چه سودی دارد و یا اصلا چرا خدا باید چنین چیزهایی را بیافریند؟
🔰محور اول: مسئله یک نواختی نعمت ها در بهشت و یا رنج و عذاب در جهنم نوعاً از آنجا پیش میآید که انسان گمان میکند عالم آخرت همانند عالم دنیا است که بعد از مدتی نعمتها، آسایش و راحتی و یا رنجها، دردها، ناملایمات اجتماعی، اقتصادی و یا سیاسی برای انسان نوع عادت میشود و دیگر نعمت لذت آوری، و رنجها دردآوری خود را تا اندازهای از دست میدهد، در حالی که هرگز چنین نیست و اگر احیاناً در روایات و یا آیات نعمتهای بهشت، و یا رنجهای جهنم بگونهای تعریف شده که انسان مشابه آنها را در دنیا میبیند
👈مثلا درباره بهشت سخن از نهرها، باغها، میوهها و مانند آن مطرح است و یا درباره جهنم سخن از آتش مطرح است. همه برای تفهیم بشر است وگرنه، نه نعمتهای بهشتی و نه آتش جهنم هیچ کدام با امور دنیا قابل مقایسه نیست که در این جا به عنوان نمونه درباره هر یکی از بهشت و جهنم به مطالبی اشاره میشود:
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16689
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔰 #تحلیل_و_تبیین | بررسی آخرین تحولات افغانستان از زبان سفیر اسبق ایران در این کشور
👈🏼 آمریکا، مردم افغانستان را طعمه اهداف خود کرد
🔹اوضاع افغانستان هنوز بعد از چند دهه جنگ داخلی و مبارزه با اشغالگران خارجی متلاطم است. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR همزمان با سالگرد تهاجم نظامی آمریکا به این کشور در گفتاری از آقای ابوالفضل ظهرهوند، سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به بررسی موضوع خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان پرداخته است.
🔸در وضعیت فعلی همهی طرفها اذعان دارند که خروج نظامی آمریکا از افغانستان افتضاح سیاسی است و حتی با شکست ویتنام هم قابل مقایسه نیست. ویتنامیها مقاومت کردند امّا ارتش آمریکا در افغانستان با مقاومتی مواجه نشد.
🔹جفا، فریبکاری و خیانتهایی که آمریکاییها به افغانستانیها کردند باید مورد بررسی قرار بگیرد. نخبگان سیاسی افغانستان همه جوره به آمریکا امید داشتند و دل بستند، ولی آمریکا به آنها خیانت کرد.
🔸هیچ کشوری نمیتواند امنیت را #گدایی کند. باید روی ظرفیتهای داخلی متمرکز شد. وظیفهی نخبگان سیاسی افغانستان گفتن این نکته بود. باید میفهمیدند که آمریکا دارد زمان را میسوزاند و امید واهی میدهد تا افغانستان به دوران قبل بازگردد.
📝 ادامه را بخوانید👇
farsi.khamenei.ir/others-note?id=48649
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
👇👇👇
💢سوال:
🔰آیا زندگی در بهشت فقط برای لذت بردن است یا مانند این دنیا، خلاقیت، هیجان، ابداع، اختراع، تنوع، و... نیز در آنجا وجود دارد؟
✍️پاسخ:
✅ انسان موجودی است که از نظر قابلیت برای برخورداری از کمالات، حد و نهایت ندارد؛ و خداوند تحقق و فعلیت یافتن این کمالات را مشروط به بهکار گیری نیروی عقل و دانش در تمام مراحل حیات و رعایت آن در جزئیات زندگی قرار داده است. کسانی که موفق به آن شوند، بخشی از نتایج و میوه آنرا در این دنیا میچشند، ولی از آنجا که این دنیا ظرفیت و قابلیت ارائه کامل از ثمرات آنرا ندارد؛ بهرهمندی کامل آنرا به عالم دیگری سپرده است؛ زیرا قابلیت و ظرفیت آن عالم بسیار بیشتر از این دنیا است؛ نسبت این دنیا با عالم آخرت مانند نسبت رحم مادر با این دنیا است.
بنابراین بالاترین لذتهای معنوی در بهشت وجود دارد؛ مثلاً چیزی که بیان کردید - یعنی لذت خلاقیت، هیجان، ابداع، اختراع، تنوع شادی و نشاطهای جذاب- آنچه در آخرت از این نوع لذّات وجود دارد بسیار برتر و بالاتر از آن چیزی است که در این دنیا وجود دارد. بر اساس برخی روایات انسانهای کامل در آنجا به درجهای میرسند که صفات الهی در آنها به طور کامل تجلی و ظهور میکند؛ یعنی همانگونه که خداوند حی و قیوم است و حیات دائمی دارد، آنجا نیز به وصف حی و قیوم متصف میشوند.[1] و همانگونه که خداوند خلاق است و هر چه بخواهد خلق میکند، انسان در بهشت نیز اینگونه است.[2]
علاوه بر این، بر اساس آیات قرآن تمام موجودات در آخرت دارای حیات و شعورند.[3] بنابراین عالم آخرت سراسر جوش، خروش، هیجان و نشاطهای جذاب است؛ به گونهای که قابل قیاس با شور و نشاط موجود در این دنیا نیست.
خلاصه اینکه بهشت نتیجه تلاش دنیا است؛ هدف را انسان در دنیا تعقیب میکند و نتیجهاش را در آخرت برداشت میکند. آنچه در تعالیم دینی از ویژگیهای بهشت آمده، حداقلها است که برای بشر قابل درک باشد، وگرنه رضوان الهی بالاتر از تمام نعمتهایی است که امروزه برای بشر قابل درک است.
📚پی نوشت:
[1]. یعنی همانگونه که در مورد خداوند حتی برای یک لحظه بیحالی، چرت زدن و سستی رخ نمیدهد، انسانهایی که به درجات بالای بهشت رسیدهاند نیز دچار چنین حالات نمیشوند و دائما سرحال و پرنشاط هستند.
[2]. «عن رسول اللّه صلّى اللّه علیه و آله فی خبر أهل الجنة: إنّه یأتی إلیهم الملک بعد أن یستأذن منهم للدخول علیهم، فإذا دخل ناولهم کتابا من عند اللّه، فإذا فی الکتاب لکل إنسان یخاطبه به: «من الحیّ القیّوم إلى الحیّ القیّوم، أما بعد فإنّی أقول للشیء «کن» فیکون، و قد جعلتک الیوم تقول للشیء «کن» فیکون فقال صلّى اللّه علیه و آله: فلا یقول أحد من أهل الجنّة لشیء: «کن» إلا و یکون». ابن عربی، الفتوحات، ج 3، ص 295، بیروت، دار الصادر، بیتا؛ صدرالمتالهین محمد بن ابراهیم، تفسیر القرآن الکریم(صدرا)، ج 4، ص 366، قم، بیدار، چاپ دوم، 1366ش.
[3]. و این زندگى دنیا جز سرگرمى بیهوده و بازیچه نیست، و حقّا که خانه آخرت (حتى زمین و آسمان و جماد و نباتش) داراى حیات است (و گویى حقیقت حیات است) اگر میدانستند. «وَ ما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوانُ لَوْ کانُوا یَعْلَمُونَ». عنکبوت، 64.
📎 #اعتقادی
🌐منبع: سایت اسلام کوئست
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق