شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
💎جلسه اول: مقدمه بحث
جوامع بشری با علوم انسانیای اداره میشود که مبانی هستی شناختی، انسان شناختی، روش شناختی و معرفت شناختی سکولار شکل گرفتهاند. داشتن یک جامعه اسلامی، نیز مستلزم داشتن علوم انسانی اسلامی است؛ از این رو در قرآن کریم و در روایات معصومین (ع) مفاهیم روانشناختی بسیاری وجود دارد. یکی از مباحث روانشناختی بحث احساس و ادراک میباشد که در قرآن و روایات به آن تأیید شده است.
📌بقای ارگانیزم و استمرار حیات مادی و معنوی آن، در گام نخست، به دریافتهای حسی ما از پیرامون و درون خودمان وابسته است. وقتی فرزند از مادر متولد میشود چیزی نمیداند و به کمک ابزارهایی که خداوند در وجود او قرار داده به تدریج خود و محیط خودش را شناخته. (سوره نحل، آیه 78).
📍یکی از روشهای تربیت که از بحث احساس و ادراک در آیات و روایات موجود میباشد بحث تربیت کلامی و یا همان ادراک حسی در موضوع صوت میباشد که چه تاثیراتی بر تربیت دارد؟!
تربیت یکی از پایههای مهم و اساسی سعادت و به معنای سازندگی و پرورش شخصیت انسانهاست، یکی از حقوق اولیه فرزندان که بر عهده پدر و مادر است تربیت صحیح میباشد. اما باید توجه داشت که والدین امروزی با شیوههای پرورش کودکان تا چه اندازه آشنایی دارند.
📍اغلب والدین سعی میکنند در تربیت فرزندان خود بهترین راه را انتخاب کنند تا آنها در آینده از جایگاه تحصیلی و شغلی مناسبی برخوردار شوند. کودکان براساس روشی که در سه سال اولیه زندگیشان اعمال میشود، تربیت میشوند و آموزش میبینند و سبک رفتاری خاصی پیدا میکنند. این سبک رفتاری، نقش بسیار مهمی در نوع ارتباطات آنها در طول زندگیشان دارد که موجب میشود کودکانی با شخصیتهای متفاوت شکل بگیرند.
📌در ادامه به بررسی ادارک حسی صوت و نقش تربیتی آن میپردازیم.
ادامه دارد....
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠شرح حدیث
🔸امام علی علیه السلام فرمودند: اَلا لا خَیْرَ فى عِلْم لَیْسَ فیهِ تَفَهُّمٌ، اَلا لاخَیْرَ فى قِرائَة لَیْسَ فیها تَدَبُّرٌ، اَلا لاخَیْرَ فى عِبادَة لا فِقْهَ فیها؛
🌸آگاه باشید! علمى که در آن فهم نباشد فایده اى ندارد. بدانید! قرائت قرآن اگر همراه با تدبّر و اندیشه (در معانى آن) نباشد بى فایده است. آگاه باشید! عبادتى که در آن تفکّر و اندیشه نباشد خیرى ندارد(1).
🌹شرح حدیث:
🌸سؤال: در جمله اوّل مى خوانیم: «علمى که در آن فهم نباشد خیرى ندارد» مگر مى شود علم و دانشى بدون تفهّم حاصل گردد؟
🌻🌻پاسخ: بله، بسیار است علم و دانش هایى که حاصل آن تنها ذخیره کردن مشتى دانستنى ها و قواعد یا فورمول هاى خشک است که صاحب آن، در آن تفکّر نمى کند و به نتیجه آن نمى اندیشد. دانشمندى که توانست هسته اتم را بشکافد و این نیروى عظیم را آزاد کند، براى چه هدفى این کار را کرد؟ آیا هدفش نابودى همه موجودات زنده و از بین بردن تمام آثار حیات و زندگى در شهر «ناکازاکى» و «هیروشیماى» ژاپن بود، که هنوز هم بعد از ده ها سال متأسّفانه آثار شوم آن موجود است!؟
یا منظورش تولید نیروگاه هاى برق بود، تا به وسیله آن جهان را روشن کند و چرخ هاى کارخانجات را به گردش درآورد و استفاده هاى مثبت فراوان دیگر از آن بشود؟
متأسّفانه بسیارى از دانشمندان مادّى در علوم و دانش هاى خویش تفهّم ندارند، بدین جهت دنیا تبدیل به ظلمتکده اى مى گردد. دنیایى که دانشمندان آن هدفى جز لذّات مادّى ندارند و براى آن ها تفاوتى نمى کند که با اختراعات و اکتشافات آن ها کارخانجات داروسازى فعّال شود یا کارخانجات بمب سازى، بلکه هر کدام درآمد بیش ترى عاید آن ها کند و دلارهاى فزون ترى به جیب آن ها سرازیر نماید، همان را ترجیح مى دهند! چنین دنیایى حقیقتاً ظلمتکده و چنان دانشى در حقیقت زیانبار است!
در جمله دوم مى خوانیم: «آگاه باشید تلاوت قرآن اگر توأم با اندیشه نباشد سودى ندارد» آرى، بسیارند کسانى که قرآن تلاوت مى کنند، ولى مورد لعن قرآن هستند(2)! زیرا به دستورات این نسخه شفابخش آسمانى عمل نمى کنند; آن ها هنگامى که آیات مربوط به غیبت را مى خوانند، در حالى که خود غیبت مى کنند مورد لعن این آیات قرار مى گیرند! هنگامى که آیات مربوط به ربا را قرائت مى کنند، در حالى که آلوده به این گناه بزرگ و کثیف هستند، مورد لعن آیات ربا واقع مى شوند! و همچنین در سایر آیاتى که به آن عمل نمى کنند.
«تدبّر» از ریشه «دَبْر» (بر وزن ابر) گرفته شده و به معناى عاقبت اندیشى است، تلاوت کننده قرآن هنگام تلاوت آیات شریفه باید به عاقبت کسانى که آیات تلاوت شده در مورد آن ها سخن مى گوید بیندیشد که قرائت یک آیه همراه با تدبّر از یک ختم قرآن بى تدبّر ارزشمندتر است!
🌻در جمله سوم مى فرماید: «عبادت بدون تفکّر هم فایده اى ندارد». آیا هنگامى که در مقابل پروردگار مى ایستیم و آیات بلند و پرمحتواى سوره حمد را مى خوانیم، در معانى آن آیات تفکّر مى کنیم؟ وقتى به (اِیّاکَ نَعْبُدُ وَ اِیّاکَ نَسْتَعینُ)مى رسیم، نگاهى به قلب خویش کنیم و ببینیم آیا حقیقتاً فقط خدا را مى پرستیم و فقط از او کمک مى گیریم؟ یا هواى پرستى، مال پرستى، مقام پرستى در کُنج دل ما جایى براى پرستش خدا نگذارده است!؟ هنگامى که به تشهّد مى رسیم و به یگانگى خداوند شهادت مى دهیم، سرى به قلب خویش بزنیم و ملاحظه کنیم که آیا هیچ بتى در خانه قلب ما وجود ندارد، یا این خانه خدا به اشغال انواع بت ها در آمده است؟ آرى باید عبادت همراه با تفکّر باشد، چرا که یک عبادت همراه با تفکّر مى تواند سرنوشت ما را متحوّل و دگرگون نماید.
____________________________
پی نوشت:
1. اصول کافى، کتاب فضل العلم، باب صفة العلماء، حدیث سوم.
2. میزان الحکمة، باب 2311، حدیث 16250، (جلد 8، صفحه 90).
منبع: ۱۱۰ سرمشق از سخنان حضرت على علیه السلام، مؤلّف: حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى، تهیّه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادى.
#شرح_حدیث
#روایات
#حدیث_روز
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📖📖📖📖📖
#خانواده
#همسرداری
💠 یکی از کارهایی که بسیار در یادگیری #مهارتهای زندگی و نیز تقویت روابط زن و شوهر اثر دارد #مطالعه کتابهای مربوط به تفاوتهای روانشناسی زن و مرد است.
💠 دلیل بسیاری از #بگومگوها و مشاجرات لفظی همسران عدم شناخت این تفاوتهاست.
💠 با شناخت #تفاوتهای یکدیگر و یادگیری مهارتهای رفتار با همسر، لذت زندگی را بچشیم!
#خانواده
#همسرداری
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📜 فرازی از خطبه غدیر:
💎 #تنها_راه_رستگاری
🔻پیامبر اکرم(ص) فرمود:
مَعاشِرَالنّاسِ أُعْلِمَ کلَّ أَبْیضَ وَأَسْوَدَ: أَنَّ عَلِی بْنَ أَبی طالِبٍ أَخی وَ وَصِیی وَ خَلیفَتی ( عَلی أُمَّتی ) وَالْإِمامُ مِنْ بَعْدی
❇️ به همه شما از سفید و سیاه اعلام کنم که همانا علی بن ابیطالب(ع) وصی من و جانشین من و امام پس از من است.
#خطبه
#غدیر
#رسول_الله
#روایات
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه دوم :ادراک حسی از دیدگاه قرآن
📍رابطه ارگانیسم با محیط خود و به وسیله اندامهای گیرنده و پاسخ دهنده صورت میگیرد. دریافت محرک به وسیله گیرنده حسی و انتقال آن به مراکز عصبی خاص، احساس نامیده میشود. در دریافت و انتقال اثر تحریک به مراکز حسی، قانونینی وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
✔️«قانون همه یا هیچ»،
✔️«قانون مقاومت مطلق»،
✔️«قانون مقاومت نسبی»...؛
احساس عبارت است از انتقال اثر محرک از گیرندگان حسی، به سیستم اعصاب مرکزی، که به صورت عینی قابل پیگیری است. این احساس، ارزش شناختی ندارد و به گونهای منفعل خاصل میشود و اساس کاملاً فیزیولوژیک دارد. (کاویانی، 1393، ص 60)
📍ادراک، فرایند ذهنی یا روانی است که گزینش و سازماندهی اطلاعات حسّی و در نهایت معنی بخشی به آنها را به گونهای فعّال به عهده میگیرد.
📍 به سخن دیگر، پدیده درک را باید فرایندی دانست که طی آن تجربه های حسی، معنادار شده و از طریق، انسان، روابط امور و معانی اشیاء را در مییابد (ایروانی و خداپناهی،1381)
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠 حدیث روز 💠
❇️ بالاترین عبادت
🔻امام جواد عليهالسلام:
القَصدُ إلَى اللّه ِتعالي بِالقُلُوبِ، أبلَغُ مِن إِتعابِ الجَوارِحِ بِالأعمالِ
💎به دل آهنگ خدا داشتن برتر است تا خسته كردن جوارح به عبادت.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۸، ص ۳۶۴
#حدیث
#چهل_حدیث
#اهلبیت
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه سوم: صوت از دیدگاه قرآن
📍صداها از ویژگیهای روان شناختی برخوردار میباشد؛ صداها با احساسات و عواطف لحظهای انسان مرتبط میشوند. براساس این ویژگیهاست که هم گوینده و هم شنونده، بدون اینکه توافقی با هم کرده باشند، در ارسال و دریافت یک حس مشترک، موفق میشوند.
📍شنونده از طریق صدا، همان حسی را که در گوینده وجود دارد دریافت میکند. این ارسال و دریافت، ممکن است، به نوع كلمات انتخاب شده، تن صدا، بلند یا آرام بودن کلام، نرم و دل انگیز یا خشن و رعب آور بودن گفتار مربوط شود (کاویانی، 1393، ص 64)؛
📍برای مثال، جناب لقمان به فرزندش سفارش میکند که: «پسرم، در راه رفتن اعتدال را رعایت کن و از صدای خود بکاه (و هرگز فریاد مزن) که زشتترین صداها، صدای خران است»(لقمان، آیه 20).
📍بعضی از اصحاب پیامبر (ص) به علت نادانی، پیامبر (ص) را نیز همانند خودشان با صدای بلند و فریاد، خطاب میکردند، خداوند به آنان فرمود: این کار را نکنید (حجرات، آیه 4)، آنان که صدای خود را نزد رسول خدا کوتاه میکنند، همان کسانی هستند که خداوند دلهایشان را برای تقوا خالص نموده است و آنان که پیامبر را از پشت حجرهها بلند صدا میزنند، بیشترشان نمیفهمند (حجرات، آیه 5).
📍به هنگام مناجات با خداوند، لازم نیست فریاد بزنیم، چون در هر صورت، چه فریاد بزنیم و چه آرام و در دل دعا کنیم برای خداوند تفاوتی ندارد (اعراف، آیه 5). اما هر گاه به کسی ظلم شده باشد، اگر برای دفع ظلم از خود، فریاد بزند و ظلم را افشا کنند، اشکالی ندارد (نساء، آیه 149).
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠 حدیث روز 💠
❓چگونه عمر خود را طولانی کنیم؟
🔻امام صادق عليه السلام:
يَعيشُ النّاسُ بِاِحْسانِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَعيشونَ بِاَعْمارِهِمْ وَ يَموتون بِذُنوبِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَموتونَ بِآجالِهِمْ؛
❗️مردم، بيشتر از آنكه با عمر خود زندگى كنند، با #احسان و نيكوكارى زندگى مىكنند و بيشتر از آنكه با أجل بميرند، بر اثر #گناهان خود مىميرند.
📚 دعوات الراوندى: ص ۲۹۱، ح ۳۳
#حدیث
#حدیث_روز
#اهلبیت
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه چهارم: صوت از دیدگاه قرآن
📍در آیهای دیگر، خداوند با همسران پیامبر اتمام حجت میکند؛ این هم ناظر به تن صداست، مربوط به رعایت عفت در سخن گفتن است: «ای همسران پیامبر...! به گونهای نازک و هوس انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند و شایسته سخن بگویید»(احزاب، آیه 32).
📍جمله «فلا تخضعن بالقول» اشاره به کیفیت سخن گفتن و جمله «قلن قولا معروفا» اشاره به محتوای سخن دارد (مکارم شیرازی،۱۳۷۱، ج17، ص213 ).
📍یکی دیگر از ویژگیهای روان شناختی صوت، نرم یا خشن بودن آن است؛ خداوند متعال به موسی (ع) و هارون (ع) میگوید: به سوی فرعون بروید و او را به سوی حق دعوت کنید و با نرمی با او سخن بگویید تا شاید متذکر شود، یا خشیت الهی پیشه کند. (طه، آیه 44)
📍در کنار این نوع اثرگذاری که مربوط به حالت روان شناختی صوت است، نوع دیگری از اثرگذاری نیز در آن وجود دارد که به بعد معرفت شناختی آن مربوط است، یعنی، محتوای سخن و دعوت به استدلالهای مورد نظر؛ این نوع دوم در قرآن بسیار فراوان است، به گونهای که در هر صفحه و هر سورهای از کلام خداوند، این نوع مطلب را میتوان دید.
📍برای مثال، شیطان از طریق صوت و صدایش افراد انسانی را تحریک میکند، اما نه به واسطه تن صدا و تند يا ملایم بودن صدا و، بلکه به واسطه استدلال و وعده و فریبی که میدهد (اسراء، آیه 65)،
📍یا مجادلهای که بین افراد صورت میدهد؛ اینها هر دو از طریق صوت هستند، اما جدال، به محتوای سخن برمی گردد، اگرچه معمولاً در لحن گفتار نیز خودش را نشان میدهد (حج، آیه 3؛ کهف، آیه 56)
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📜 فرازی از خطبه غدیر:
💎 #تنها_راه_رستگاری
🔻 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در روز غدیر
پیامبر اکرم(ص) فرمود: مَعاشِرَالنّاسِ یریدُالله عَزَّوَجَلَّ فی کلِّ حالٍ
❇️ ای مردم، اوست(علی) که در همه حال و همه کار تنها خدای عزوجل را میجوید.
#خطبه
#غدیر
#رسول_الله
#روایات
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
🌍 فضائل و اعمال شب و روز دحوالارض
▫️دحوالارض به روز ۲۵ ذی القعده اطلاق می شود. در چنین روزی خداوند زمین را از زیر کعبه گسترش داد. در این روز روزه و غسل مستحب است و مخصوصا روزه که ثوابش معادل ثواب شصت سال عبادت است...👇
hawzahnews.com/news/909795
#دعا
#عبادت
#نماز
#دحوالارض
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه چهارم:پنج شیوه تربیت کلامی از منظر سوره لقمان و روایات
📍مقدمه:
قرآن کریم حاوی بزرگترین دستورات، اصول، مبانی و روشهای تربیتی است که خداوند توسط پیامبر خاتم حضرت محمد (ص) برای هدایت وتربیت انسانها فرستاده شده است.
📍قرآن کریم دربردارنده روایتها، زندگی نامهها، پندها و نصایح زیادی از پیامبران و افراد خاص میباشد یکی از این افراد لقمان حکیم است خداوند روش وشیوه تربیت اورا درقران کریم، به عنوان الگو و منشور تربیتی برای انسان بازگو نموده است
📍تربیت موفق بر اصول و پایههایی مبتنی است که شامل:
✔️اصل اعتدال،
✔️ اصل تسامح و تساهل،
✔️اصل تدریج،
✔️اصل عزّت،
✔️اصل ارتباط ظاهر و باطن میباشد.
📍 لقمان هنگام تربیت و موعظه کردن به فرزندانش مهر و محبت، و شخصیت دادن و احترام نمودن دوری از خشونت و تندی و تحقیر را رعایت میکرد.
📍مواعظ و روش لقمان امروزه از نظر عالمان تربیتی از بهترین الگوهای تربیتی محسوب شده که هم موفقیت در حيات دنيوي و همچنین حیات اخروی را در پی دارد.
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠 حدیث روز 💠
💎 محبوبترین اعمال نزد خدا
🔻امام علی علیهالسلام:
انتظروا الفرج و لا تیأسوا من روح الله، فان احب الاعمال الى الله عزوجل انتظار الفرج ... والمنتظر للفرج کالمتشحط بدمه فى سبیل الله
❇️ انتظار فرج بکشید و از رحمت خدا ناامید نگردید، زیرا محبوبترین اعمال نزد خداى عزوجل، انتظار فرج است و همانا منتظران فرج مانند شهیدانى هستند که در راه خدا در خون خود میغلتند.
📚 بحارالانوار، جلد ۵۲، ص ۱۲۳
#حدیث_روز
#حدیث
#اهلبیت
#اهلبیت
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📜 فرازی از خطبه غدیر:
💎 #تنها_راه_رستگاری
🔻پیامبر اکرم(ص) فرمود:
مَعاشِرَ النّاسِ أَلا وَ إِنَّهُ لایبْغِضُ عَلِیاً إِلاّشَقِی ، وَ لایوالی عَلِیاً إِلاَّ تَقِی
❇️ ای مردم پس بدانید و یقین کنید که با علی دشمنی نمیکند، مگر کسی که سیاهدل و ناپاک است و دل به ولایت علی نمیدهد، مگر کسی که پاک نهاد و پرهیزگار است.
•┈┈••✾••┈┈•
#خطبه
#غدیر
#رسول_الله
#روایات
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠مباحث اعتقادی
🔸✍توحید در اندیشه محمد بن عبدالوهاب (استغاثه به احیاء)
محمدبن عبدالوهاب در باب سیزدهم کتاب خود، درخواست از شخص زنده را نیز شرک میشمرد. بنابراین از نظر شیخ، طلب یاری از پیامبر هم در حال حیات و هم در حال ممات شرک اکبر دانسته شده است. این در حالی است که این کلام، مخالف با آیات قرآن و کلمات بزرگان اسلام است.
1⃣یکی از پیروان حضرت موسی (ع) برای نجات خود، از حضرت موسی طلب استغاثه و نجات و کمک نمود. قرآن می فرماید:
«فَاسْتَغَاثَهُ الَّذِي مِنْ شِيعَتِهِ عَلَى الَّذِي مِنْ عَدُوِّهِ{قصص/15} آن كس كه از پيروانش بود بر علیه كسى كه دشمن وى بود از او يارى خواست»؛
2⃣حضرت سلیمان از دیگران طلب یاری می کند:
«قال يا أَيُّهَا الْمَلَؤُا أَيُّكُمْ يَأْتيني بِعَرْشِها قَبْلَ أَنْ يَأْتُوني مُسْلِمين{نمل/38} (حضرت سليمان) گفت: «اى بزرگان! كدام يك از شما تخت او را براى من مىآورد پيش از آنكه به حال تسليم نزد من آيند»
3⃣افزون بر این آیات، باید گفت که محمد بن عبدالوهاب به نظام فکری نظریهپرداز خود خط بطلان کشیده است. چرا که ابنتیمیه که به عنوان تئورسین وهابیت در نظر گرفته شده است، استغاثه در زمان حیات را میپذیرد.
#مقالات
#معارف_اسلامی
#اعتقادی
#بیان_الصدق
متن کامل مقاله👇:
http://alwahabiyah.com/fa/Article/View/128774
🌿🔘 عضویت در کانال #بیان_الصدق
🌿https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا به همسرتون محبت میکنید؟
✿❧✿ ┅┅┅ ✿❧✿ ┅┅┅ ✿❧✿
#خانواده
#محبت
#زندگی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
💠 حدیث روز 💠
💎 فضل خود را اینگونه نشان بده
🔻 امام علی علیهالسلام:
اِختَصِر مِن کَلامِکَ مَا استَحسَنتَهُ؛ فَإِنَّهُ بِکَ أجمَلُ، وعَلى فَضلِکَ أدَلُّ
❇️ سخن نیکو و مختصر بگو؛ زیرا این براى تو زیباتر است و بر فضل تو دلالت بیشترى دارد.
📚 غررالحکم، حدیث ۲۷۳۵
•┈┈••✾••┈┈•
#حدیث
#اهلبیت
#چهل_حدیث
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
🔰 اطلاعنگاشت | مجلس امید و انتظار
🔻اطلاع نگاشت «مجلس امید وانتظار» مبتنی بر توصیه های حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با مجلس شورای اسلامی (۲۲/۰۴/۹۹)
#رهبری
#مجلس
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی حاج آقا قرائتی
🎬موضوع: این حجاب چیه به ما تحمیل کردن؟
#حجاب
#پوشش
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوه های #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه پنجم:اصل تذكر و روش موعظه
📍موعظه روشي است كه لقمان براي تربيت فرزند خود به كار ميگيرد. او از پسرش گفت: اي پسرم پذيرفتن موعظه بر سفيه سخت است همانگونه كه بالا رفتن از كوه بر پير سخت است. (مجلسی، ج 13، ص 426)
📍لقمان گفت: بر تو لازم است كه موعظه را بپذيري و بدان عمل كني زيرا موعظه نزد مؤمن از عسل مصفا شيرينتر است (ديلمي، ص 72).
📍موعظه از ديرباز در جوامع بشري از جايگاه والايي برخوردار بوده است و جوامع از طريق تجربيات و تأملات خود را به نسلهاي بعدي منتقل ميكردند. موعظه از ماده وعظ در معناي مصدر به كار ميرود. منع و بازدارندگي از راه ترساندن و بيم دادن (تاج العروس، ص 112).
📍یکی از روشهای تربیتی از طریق نصیحت، صحبت و موعظه است. موعظه مانند ساير روشهاي تربيتي در صورتي مؤثر خواهد بود كه شرايط آن رعايت شده باشد از ويژگيها و شرايط آن ميتوان به پنج شیوه در روش تربیت کلامی از منظر سوره لقمان و روایات اشاره كرد.
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📜 فرازی از خطبه غدیر:
💎 #تنها_راه_رستگاری
🔻پیامبر اکرم(ص) فرمود:
مَعاشِرَ النّاسِ ماضٍ حُکمُهُ، جازٍ قَوْلُهُ، نافِذٌ أَمْرُهُ، مَلْعونٌ مَنْ خالَفَهُ، مَرْحومٌ مَنْ تَبِعَهُ
ای مردم حُکمش(علی) لازم الاجراست و کلامش جواز و مجوز، و فرمانش نافذ، مخالف او ملعون است و از دایره رحمت خدا بیرون، آمرزیده است هر که از او پیروی کند.
•┈┈••✾••┈┈•
#خطبه
#غدیر
#رسول_الله
#روایات
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
❇️ 15 ویژگی اهل بیت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در قرآن
👈 بخش اول
✳️ 1. ادله عصمت امامان
ائمه اطهار(ع) در حقیقت باطن هر آیه از قرآن هستند و تاویل قرآن نیز تنها مخصوص آنان است در ادامه به 15 ویژگی اهل بیت عصمت و طهارت در قرآن اشاره می شود:
۱آیه تطهیر
إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا(احزاب/۳۳)
👈۲.آیه ابتلاء: امامت به ظالمان نمیرسد
وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِن ذُرِّيَّتِي قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ(بقره/۱۲۴)
👈 ۳ آیه صادقین:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ(توبه/۱۱۹)
✳️ ۲.ادله امامت حضرت علی (علیه السلام)
👈۱ آیه تبلیغ:
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ(مائده/۶۷)
👈۲ آیه اکمال:
ٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا(مائده/۳)
👈۳ .آیه ولایت
إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُون(مائده/۵۵)
وَمَن يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
َ(مائده/۵۶)
✳️ 3.وجوب اطاعت از اولی الامر(امامان معصوم)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ
فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا(نساء/۵۹)
✳️ 4. وجود هدایت کننده برای همه زمانها
وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا أُنزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِّن رَّبِّهِ إِنَّمَا أَنتَ مُنذِرٌ وَلِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ(رعد/۷)
✳️ 5.تعیین وصی توسط موسی برای مدت کوتاه ۴۰ روز که به میقات رفته بودند.(پس به تبع پیامبر هم همچنان که در غزوه تبوک، امام علی را به عنوان جانشین خود تعیین کرده بودند باعبارت(انت منی بمنزله هارون من موسی الا انه لانبی بعدی )پس برای بعد از خودشون که مدت طولانی هم هست، لازم است جانشین تعیین کنند
وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَقَالَ مُوسَى لِأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَأَصْلِحْ وَلَا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِين.(اعراف/۱۴۲)
#معارف_اسلامی
#اهلبیت
#قرآن
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
شیوههای #تربیت_کلامی از منظر قرآن و حدیث
📌جلسه ششم: مهر و محبت در گفتار
📍يكي از شيوههاي تربیت، اصل حریت وروش محبت متربي است. روشهاي تربيتي كه براي تربيت فرزند كاربرد بسياري دارد برقراري روابط مناسب با فرزند بر اساس محبت ميباشد. منظور از محبت ايجاد شرايطي است كه در آن محبت واقعي و معقولي نثار فرزند گردد و بدين ترتيب معضل بيتفاوتي نسبت به او و سهلانگاري در تربيت حل شود. در تربیت کلامی باید متربی لحن كلامش مشفقانه و با ملايمت و مدارا باشد. (اخلاق و تربيت اسلامي، ص 137).
📍نرمی در سخن گفتن و ملایمت داشتن از دیگر آداب شکلی است که در آیه 159 سوره آل عمران و 28 سوره اسراء و 44 سوره طه بدان توجه داده شده است؛ زیرا هرگونه درشتگویی و فریاد زدن میتواند شنونده را در موضع تقابل و واکنش شدید قرار دهد.
📍قرآن با اشاره به بیزاری آدمی از فریادهای خران، از گوینده خواسته است که نرمی در سخن گفتن را مراعات نموده از داد و فریاد در هنگام سخن گفتن پرهیز کند.
📍«وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْواتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ» (سوره لقمان، آیه 19) صداى خود را كوتاه كنيد، از فرياد بيهوده بپرهيزيد و بيانى نرم و آرام داشته باشيد. چرا که فرياد كشيدن و بلند كردن صدا، امرى ناپسند و نكوهيده است (حجرات آیه 4)،
📍در آیات پرخاشگری و فریاد در سخن گفتن را ناپسند میشمارد و در آیه 19 لقمان از زبان پدر به پسر سفارش میکند که شیوه اعتدال را در پیش گیرد و مراعات آهنگ صوت را بکند.
#تربیت
#تربیت_کلامی
#قرآن
#روانشناسی
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📜 فرازی از خطبه غدیر:
💎 #تنها_راه_رستگاری
🔻پیامبر اکرم(ص)فرمود:
مَعاشِرَ النّاسِ مامِنْ عِلْمٍ إِلاَّ وَ قَدْ أَحْصاهُ الله فِی ، وَ کلُّ عِلْمٍ عُلِّمْتُ فَقَدْ أَحْصَیتُهُ فی إِمامِ الْمُتَّقینَ، وَ ما مِنْ عِلْمٍ إِلاّ وَقَدْ عَلَّمْتُهُ عَلِیاً، وَ هُوَ الْإِمامُ الْمُبینُ
❇️ ای مردم دانشی نیست مگر آنکه خداوند به منَش بازسپرده و من هم تمام آنچه آموخته و اندوختهام، به علی منتقل کردهام که پیشوای پرواپیشگان است، هیچ علمی در عالم نیست که من به علی نیاموخته باشم و او (علی )پیشوای روشنگر است.
#خطبه
#غدیر
#رسول_الله
#روایات
#بیان_الصدق
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
#حدیث
#بخشش_مال
عيون أخبار الرضا عليه السلام : حدّثنا عليّ بن أحمد بن عمران الدقّاق ، قال : حدّثنا محمّد بن هارون الصوفى ، قال : حدّثنى أبو تراب عبيد اللَّه بن موسى الرويانى ، عن عبد العظيم بن عبد اللَّه الحسنى ، قال : قُلتُ لِأَبى جَعفَرٍ مُحمَّدِ بنِ عَلِيِّ الرِّضا عليه السلام : يَابنَ رَسولِ اللَّهِ ! حَدِّثنى بِحَديثٍ عَن آبائِكَ عليهم السلام ... فَقالَ : حَدَّثَنى أبى، عَن جَدّى، عَن آبائِهِ عليهم السلام، قالَ : قالَ أميرُ المُؤمِنينَ عليه السلام : مَن أيقَنَ بِالخَلَفِ جادَ بِالعَطِيَّةِ .
عيون أخبار الرضا عليه السلام : ج۲ ص۵۳ - ۵۴ ح۲۰۴ ، بحار الأنوار : ج۹۳ ص۱۱۵ ح۶ . نيز ، ر . ك : همين كتاب : ح ۹۳ .
ترجمه
حضرت عبد العظيم عليه السلام : به امام جواد عليه السلام گفتم : اى فرزند پيامبر خدا! از پدرانت براى من حديثى روايت فرما ... .
فرمود : «پدرم از جدّم از پدرانش نقل نمود كه امير مؤمنان عليه السلام فرمود : كسى كه به جاىگزين شدن [مالى كه آن را انفاق مىكند] باور داشته باشد ، بذل و بخشش مىكند» .
شرح
اين سخن، اشاره به اين معناست كه مردم در بذل و بخشش، دو دسته اند:
دسته اوّل: كسانى كه سخن خداوند متعال را در باره جايگزين كردن، باور ندارند. چنين افرادى از بخشيدن مال خود به ديگران بخل مىورزند ؛ چون بخشش را موجب كاهش مال خود مىپندارند.
دسته دوم: كسانى كه وعده خداى متعال را در جاىگزين ساختن، باور دارند . چنين افرادى به آسانى، مال خود را به نيازمندان مىبخشند.
#حدیث
#اهلبیت
#امام_جواد
#بیان_الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412