May 11
◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️
🔸 متن ذیل نکات و پرسشهایی است که یکی از فضلا و محققین حوزه برای علما و بزرگان حوزه طرح کردهاند.
🔹 با کسب اجازه از محضر ایشان و حذف مطلبی که انگیزه ایشان در درج این مطالب بود، بقیه نکات را به جهت اهمیت آن ارائه می دهم.
اما پیش از آن یادآور میشوم که شناخت زمان و تهدیدهایی که اسلام و جامعه اسلامی با آن مواجه است و یافتن راه های مناسب مقابله با این تهدیدات آن هم متناسب با شرایط زمان باید در راس مسایل و اولویت های همه دینداران و بویژه علمای اعلام زیدت توفیقاتهم باشد.
🔹در شرایط حساس امروز کشور و جهان و دوران کنونی از عصر غیبت که خدای سبحان این ملت عزیز را شایسته آن دیده که پرچم اجرای احکام نورانی اسلام را بر دوش گرفته و تلاش کند تا با ساختن کشوری اسلامی دورنمایی از جامعه مهدوی ارواحنا فداه را به جهان عرضه داشته و به استقبال قیام مقدس حضرتش برود، حضور و همراهی متحد همه علما که هزار سال راهبران و هادیان این نهضت بوده اند، طی این طریق را سهلتر راهش را هموارتر خواهد نمود.
🔲 سوالاتی صمیمانه از علما (1)
◽️احترام مراجع و علما واجب است و ما اعتقاد داریم توهین کنندگان به ساحت محترم آنان عاقبت به خیر نخواهند شد. امام راحل قبل از انقلاب می فرمود این توهین ها رشته ولایت الهی انسان را قطع می کند.در مورد ضرورت احترام به علما در چنین شرایطی خوب است رجوع شود به بیانات امام قبل از انقلاب که چگونه نسبت به علمایی که با مشی ایشان مخالفت داشتند اظهار تواضع و خاکساری می کردند تا درسی باشد برای دوستدارانشان
◽️ در این زمینه چند نکته را یاد آور می شود:
1-یکی از عوامل مهم زنده بودن اجتهاد در تشیع توجه به عنصر زمان و مکان در احکام بوده است.
.
2-از گذشته ی دور در کشور ما این علما بوده اند که همواره مرزبانان بیدار دین و مال و جان و ناموس و آبروی مردم بوده و رمز پایداری جوامع اسلامی و شیعی و نیز سر دشمنی پایان ناپذیر معاندان دین با علما همین مسئله بوده است.
3-وضع کنونی اقتصاد کشور که می تواند با تلاش و تدبیر موجب عزت جامعه اسلامی شود و خدای نکرده با کم توجهی به آن زمینه های سلطه ی بیگانه بر مقدرات مسلمانان را فراهم آورد امروز یکی از حساس ترین موضوعات مورد نظر آگاهان به شرایط عمومی کشور و دلبستگان به ارزشها و موازین دینی و قواعد شرعی از جمله قاعده نفی سبیل است. آیا دایره حساسیت علمای عزیز ما نباید شامل این موضوعات نیز بشود؟
4-عدم توجه به تولید و اشتغال در کشور زمینه ی فساد در امر مال و ناموس و دین مردم را فراهم می کند. آیا بخشی از علل افزایش تاسف بار آمار طلاق و دیگر مفاسد اجتماعی ناشی از همین عامل نیست؟ آیا نباید علمای گرانقدر در این امور هم همان حساسیت و غیروت ورزی دینی را اظهار فرمایند؟
5- امروز قاچاق در کشور همچون موریانه اقتصاد کشور را در درون دچار پوکی می کند. آیا نباید منتظر اعلام اجماع علما برای مبارزه با قاچاق و حرمت خرید و فروش اجناس قاچاق باشیم؟ آیا مناسب نبود حکم آتش زدن امول قاچاق که یکی از تدابیر موثر برای مبارزه ی جدی با قاچاق بود مورد تایید و حمایت علما قرار می گرفت؟
ادامه دارد...
◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️
هدایت شده از بینات
پرسشهای درس انقلاب اسلامی.docx
16.8K
🔵 نکاتی در باره آیه تبلیغ
🌸 نکته :
🌺 یکی از آیات مربوط به غدیر آیه تبلیغ است:
🔴 سوره مائده آیه 67
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ.
ای رسول! آنچه را از جانب پروردگار بسوی تو نازل شده تبلیغ کن که اگر نکنی رسالتش را تبلیغ نکرده ای و خدا تورا از مردم حفظ میکند. خدا گروه کافران را هدایت نمیکند.
انشاءالله در ایام غدیر نکاتی را در باره این آیه ارائه خواهیم کرد.
#غدیر
#آیه_تبلیغ
📝 @Bayyenat_44
💯 @bayyenat44
ایتا:
💯 @bayyenat313
آلبوم صوتی 930 _ هفته نامه صبح صادق _ نسخه برخط.mp3
5.82M
فایل صوتی یادداشت " تداوم جریان حق
/ محمد عینیزادهموحد"
May 11
👀 چندی پیش یکی از دوستان با ارسال متن کسی در باره خودارضایی🙈، خواستار توضیح شده بود که در ذیل متن سوال و پاسخی که برایش ارسال کردم میآید :
🔻 متن سوال:
🔸 #خودارضایی حلال است!!
حرمت استمناء (خود ارضایی) از احکام غلط مشهور است که نه آیه ای صریح و نه روایتی صحیح و خدشه ناپذیر که دلالت بر حرمت خودارضایی داشته باشد، وجود ندارد.
در زمان ما هم که پیامبر اسلام زنده نیست تا مسلمین، حکم استمناء را از او جویا شوند و تنها قرآن و روایاتی از او به یادگار مانده که بعد از خودش، دیگران به راست یا دروغ به خدا و پیامبر نسبت داده اند که از همین قرآن و روایات هم حرمت قطعی این عمل ثابت نمی شود.
از این رو مسلمین هم اگر دلایل این مقاله را صحیح می دانند، میتوانند با خیال راحت و بدون احساس گناه اقدام به خود ارضایی کنند. البته افراط در آن ممکن است مضراتی در پی داشته باشد.
در مقاله هفت صفحه ای فوق که پیرامون حکم ازدواج موقت و خود ارضایی نوشته شده است، از صفحه ۴ تا ۷ مورد توجه بنده است که حرام نبودن خود ارضایی را مختصر و مفید از قرآن و روایات استخراج می کند.
#نکته: اگر فرضا روایتی صحیح مبنی بر حرمت استمناء وجود داشت باز هم بی ارزش بود چون روایات ظنی الصدور-اند و بنا به آموزه های قرآن، مسلمین حق ندارند مبتنی بر ظن چیزی را حرام کنند خصوصا تحریم مبتنی بر اخبار آحاد!
🔻📜 متن پاسخ :
📔 بخش نخست:
سلام
مدت زیادی تلگرام نداشتم مطلب شما را تازه دیدم.
چند نکته در اینباره بايد توجه شود :
✍ اول اینکه ارتباط کلامی خدای مهربان با مردم از طریق فرستاده رئوف و مهربان اوست. بنابراین حکم خدا را باید از فرستادهاش گرفت.
قرآن هم همین را فرموده (۴۴ و ۶۴ سوره نحل، ۷ سوره حشر، ۳۶ احزاب و...)
✍ دوم اینکه بشر در زندگی فردی و اجتماعی خود نیاز به هزاران هزار حکم و قانون و مقررات دارد که همه آنها باید از خدا باشد (مائده ۴۴، ۴۵،۴۷، سوره انعام ۵۷، یوسف ۴۰، ۶۷ و.. )
اما در قرآن کریم تنها حدود ۵۰۰ آیه آمده که برخی احکام را بیان کرده وبقیه را به سنت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ارجاع داده. مثلا فقط نماز بیش از هزار حکم و قانون دارد که در قرآن نیست که حتی نحوه انجام آن در قرآن نیامده و پیامبر از طرف خدا آن را بیان نموده است.
✍ سوم آنکه دستیابی به این هزاران هزار حکم الهی و استنباط آن از قرآن و سنت نیازمند تخصص است. تخصص در ادبیات عرب، زبانشناسی، تاریخ اسلام، حدیث شناسی، سندشناسی، تحقیق در باره راویان حدیث و میزان اعتماد به هریک از آنها، اعتبار سنجی احادیث، اصول استنباط، منطق و..
بدیهی است که همه مردم نمیتوانند به این تخصصها برسند. پس چارهای نیست جز اعتماد به متخصصان این رشته. همچنانکه در سایر تخصصها چنین است مثلا در راه و ساختمان و شهرکسازی به مهندسان این رشتهها و در بیماریها به متخصصان هر رشته از پزشکی اطمینان میکنیم البته بعد از تحقیق و بررسی در باره تخصص و درستی شان.
🔷🔶 حاصل آنکه غیر متخصص حق ندارد در احکام الهی دخالت کند و خودسرانه با دیدن یک آیه یا روایت حکم صادر کند. قرآن در اینباره میفرماید : و من لم یحکم بما انزل الله فاولئک هم الکافرون. (۴۴ مائده) هرکه به آنچه خدا نازل کرده حکم نکند اینان همان کافران هستند.
🔽 ادامه دارد..
#سوال
#خودارضایی
#استنباط_از_قرآن
#تخصص
#حدیث_شناسی
#حکم_خدا
سروش:
💯 sapp.ir/bayyenat44
تلگرام:
💯 t.me/bayyenat44
📝 t.me/Bayyenat_44
ایتا:
💯 eitaa.com/Bayyenat44
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/AXsO5bHVxb83n1YBUf7TWB
👀 چندی پیش یکی از دوستان با ارسال متن کسی در باره خودارضایی🙈، خواستار توضیح شده بود که در ذیل متن بخش دوم پاسخی که برایش ارسال کردم میآید :
🔻📜 متن پاسخ :
📔 بخش دوم:
✍ و اما در باره #خودارضایی، در مطلبی که فرستادهاید متاسفانه بدون تخصص و تنها به انگیزه مخالفت با فقهای اسلام این سخنان زده شده. قطعا اگر خودارضایی از این آیات اثبات میشد چه دلیلی داشت که متخصصان فقه در طول تاریخ آن را حرام اعلام کنند. اتفاقا اگر با آن مخالفت نمیکردند خیلی ها خوشحال میشدند.
جالب است که محققان پزشکی و متخصصان روانشناسی و جامعه شناسی مضرات فراوانی برای آن شمردهاند مانند ایجاد ناتوانی های جنسی در میانسالی، سست کردن بنیانهای خانواده.
👌 علاوهبراین قرآن هم خودارضایی و هرگونه لذت جنسی خارج از محدوده ازدواج را ممنوع کرده:
ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﺩﺍﻣﻨﺸﺎﻥ [ ﺍﺯ ﺷﻬﻮﺕ ﻫﺎﻱ ﺣﺮﺍم ]ﺍﻧﺪ ،(٥) ﻣﮕﺮ ﺩﺭ [ ﻛﺎم ﺟﻮﻳﻲ ﺍﺯ ] ﻫﻤﺴﺮﺍﻥ ﻳﺎ ﻛﻨﻴﺰﺍﻧﺸﺎﻥ ، ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ [ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺯﻣﻴﻨﻪ ]ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺮﺯﻧﺶ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ .(٦)
ﭘﺲ ﻛﺴﺎﻧﻲ [ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﻬﺮﻩ ﮔﻴﺮﻱ ﺟﻨﺴﻲ ، ﺭﺍﻫﻲ ]ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﻮﻳﻨﺪ ، ﺗﺠﺎﻭﺯﻛﺎﺭ [ ﺍﺯ ﺣﺪﻭﺩ ﺣﻖ ] ﻫﺴﺘﻨﺪ .(٧) سوره مؤمنون.
به آیه ۷ توجه کنید که هرگونه بهرمندی جنسی خارج از چارچوب ازدواج را تجاوز و خروج از حق معرفی کرده و طبیعی است که خودارضایی خارج چارچوب ازدواج است.
🍀 مولای ما حضرت امیر علیه السلام هم جوانی را که خودارضایی کرده بود، ابتدا با چوب چند ضربه به دست او زد تا سرخ شد و بعد دستور داد هزینه ازدواجش را فراهم کنند.
📖 باز در قرآن میخوانیم : ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ ﻭﺳﻴﻠﻪ ] ﺍﺯﺩﻭﺍﺟﻲ ﻧﻤﻰ ﻳﺎﺑﻨﺪ ﺑﺎﻳﺪ پاکدامنی ﭘﻴﺸﻪ ﻛﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻓﻀﻞ ﺧﻮﺩ ﺗﻮﺍﻧﮕﺮﺷﺎﻥ ﺳﺎﺯﺩ . (سوره نور آیه ۳۳)
#سوال
#خودارضایی
#استنباط_از_قرآن
#تخصص
#حدیث_شناسی
#حکم_خدا
سروش:
💯 sapp.ir/bayyenat44
تلگرام:
💯 t.me/bayyenat44
📝 t.me/Bayyenat_44
ایتا:
💯 eitaa.com/Bayyenat44
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/AXsO5bHVxb83n1YBUf7TWB
👀 چندی پیش یکی از دوستان با ارسال متن کسی در باره خودارضایی🙈، خواستار توضیح شده بود که در ذیل متن بخش سوم پاسخی که برایش ارسال کردم میآید :
🔻📜 متن پاسخ :
📔 بخش سوم:
✍ و اما نکته آخر که گفته بود روایات ظنی الصدورند، دروغی بیش نیست که البته شهرت پیدا کرده. چون ما در زمان پیامبر و امامان نبودهایم میگویند پس روایات ظنی هستند!
خوب ما در زمان نزول قرآن هم نبودیم. ما در تاریخ هم نبودیم اما متخصصان تاریخ و باستانشناسان در باره صحت و سقم گزارههای تاریخی تحقیق میکنند و معیارهایی بدست میآورند و با توجه به قرائن و شواهد تاریخی به حقایق تاریخی دست مییابند.
✍ روایات هم همینطور است و متخصصان با تحقیق در اسناد و شواهد به صحت روایات دست مییابند. به فرض در مواردی هم اختلاف نظر داشته باشند اما در اکثر موارد به حق میرسند.
🔻 در باره روایات مربوط به خودارضایی هم بجز یکی دو روایت ضعیف که نویسنده آورده، تقریبا همه روایات مانند قرآن این کار را ممنوع کردهاند و در مجامع روایی ما همچون وسائل الشیعه یک فصل با نام: باب حرام بودن استمناء باز کرده و روایات زیادی در حرام بودن ذکر کرده است.
📚 برخی از روایات حرمت اینها هستند:
🔶 از حضرت صادق (ع)از حكم آن می پرسند می فرماید: «گناه بزرگی است كه خداوند در قرآن مجید از آن نهی فرموده است و استمنا كننده مثل این است كه با خودش نكاح كرده و اگركسی را كه چنین كاری می كند بشناسم با او هم خوراك نخواهم شد».{وسائل الشیعه , ج 18 ص 575}.
🔻 پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: لعنت خدا وفرشتگان و همه مردم بر استمناگر و لواط كننده گان باد. (میزان الحكمه ج 8 ص 539)
🔻 امام صادق (ع) در باره مردی که با چهارپایان نزدیکی می کند یا از راه مالیدن آلت تناسلی با دست جُنُب می شود فرمود: این کارها و شبه آن زِنا هستند. [- وسائل الشیعة ج : 20 ص : 352 بَابُ 28- بَابُ تَحْرِیمِ الِاسْتِمْنَاءِ حدیث25805-]
🔻 ابو بصیر گوید از امام صادق (ع) شنیدم که فرمود: خداوند در روز قیامت با سه گروه حرف نمی زند و به آنان نظر نمی کند و آنان را از گناهان پاکیزه نمی سازد و برای آنان عذابی دردناک است ، یک از آن گروه کسانی هستند که با خود نکاح ( استمناء ) کرده اند. [- وسائل الشیعة ج : 20 ص : 354 حدیث 25810]
#سوال
#خودارضایی
#استنباط_از_قرآن
#تخصص
#حدیث_شناسی
#حکم_خدا
سروش:
💯 sapp.ir/bayyenat44
تلگرام:
💯 t.me/bayyenat44
📝 t.me/Bayyenat_44
ایتا:
💯 eitaa.com/Bayyenat44
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/AXsO5bHVxb83n1YBUf7TWB
🔵 نکاتی در باره آیه تبلیغ
🌸 نکته :
🌺 یکی از آیات مربوط به غدیر آیه تبلیغ است:
🔴 سوره مائده آیه 67
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ.
ای رسول! آنچه را از جانب پروردگار بسوی تو نازل شده تبلیغ کن که اگر نکنی رسالتش را تبلیغ نکرده ای و خدا تورا از مردم حفظ میکند. خدا گروه کافران را هدایت نمیکند.
انشاءالله در ایام غدیر نکاتی را در باره این آیه ارائه خواهیم کرد.
#غدیر
#آیه_تبلیغ
سروش:
💯 sapp.ir/bayyenat44
تلگرام:
💯 t.me/bayyenat44
📝 t.me/Bayyenat_44
ایتا:
💯 eitaa.com/Bayyenat44
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/AXsO5bHVx
هدایت شده از بینات
🟪 نکاتی در باره آیه اکمال
🕔 نکته پنجم:
🟩 الْيَوْمَ يَئسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتىِ وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْاسْلَامَ دِينًا. (سوره مائده آیه 3)
🟨 در نکته قبل دیدیم که دو فراز ۲ و ۳ بعدا در میان فرازهای ۱ و ۴ آیه ۳ قرار گرفته است. اما چگونه این دو فراز در میان آیه ۳ قرار گرفته و بخشی از آن شده است؟
🟨 در این باره دو احتمال متصور است:
۱) این کار به دستور پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم صورت پذیرفته است.
۲) بعد از پیامبر و در مرحله جمع یا توحید مصاحف و توسط صحابه اتفاق افتاده است.
🟦 قائلان به احتمال اول علت این کار توسط پیامبر را حفظ آن از تحریف دانستهاند. زیرا این دوفراز به حساسترین مسئله جامعه یعنی جانشینی پیامبر و ریاست بر امت اشاره دارد. این گروه چینش آیات و عبارات را در سورهها توقیفی میدانند.
🟨 قائلان به احتمال دوم هم به همین حساسیت مسئله مورد اشاره در این دو فراز تمسک میکنند که اگر این دو فراز مستقلا در قرآن قرار میگرفت راه را بر ریاست طلبان میبست. زیرا با وجود کامل شدن دین با معرفی کسی که هم مرجع دینی و علمی و هم مرجع سیاسی و مدیریتی جامعه است، دیگر جایی برای دیگران برای بدست گرفتن این سمتها باقی نمیماند!
#آیه_اکمال
#چینش_آیات
#تحریف_قرآن
#جمع_قرآن
سروش:
💯 sapp.ir/bayyenat44
تلگرام:
💯 t.me/bayyenat44
ایتا:
💯 eitaa.com/Bayyenat313
💯 eitaa.com/Bayyenat44