مناقشات به پروتکل استانبول در ۲۰ آذر ۱۲۹۰ انجامید. پروتکلی که مطابق آن حق دریانوردی روی اروند از ایران سلب شده و مناطق نفتی بین قصرشیرین و خانقین نیز از ایران جدا میشد. این پروتکل هیچوقت رسمیت پیدا نکرد؛ اما منجر به ایجاد یک مناقشه مرزی دائمی شد. با شکست طرف عثمانی در جنگجهانی اول بخشی از سرزمینهایی که امروز عراق خوانده میشود از عثمانی جدا شد. از آنجا که عراق قبل از اعلام استقلال در سال ۱۳۱۱ نیاز به صلح با همسایگان خود داشت، در مذاکره با ایران پذیرفت هر دو کشور بهطور مساوی بر اروند حق حاکمیت داشته باشند. اما عراق بعد از اعلام استقلال بهعنوان وارث خودخوانده امپراتوری عثمانی مدعی حاکمیت بر سراسر شطالعرب و اروندرود شد.
درنهایت رضاخان طی معاهده سعدآباد در سال ۱۳۱۶ مناطق نفتی مورد مناقشه را به عراق واگذار کرده و حق کشتیرانی در اروندرود بهجز ۵کیلومتر از آبهای مقابل آبادان تا خط تالوگ را نیز از ایران سلب میکند. درواقع مسیر اروند بهکلی به عراق واگذار شد و مرزهای ایران تا حد سواحل شرقی اروند عقب نشست. مطابق قرارداد الجزایر مجدد خط تالوگ اروند بهعنوان مرز دو کشور تعیین شد؛ اما معاهده سعدآباد که رضاخان تن به پذیرش آن داد، بهانهای را در اختیار صدام قرار داد تا وی با دستاویز قراردادن آن، قرارداد الجزایر را پاره کرده و با ادعای دوباره بر حاکمیت اروند جنگ تحمیلی علیه ایران را آغاز کند.
اترک
مطابق پیمان آخال سرزمینهای شمالی اترک به روسیه واگذار شد؛ اما روسها با حملات پیاپی به ایران برخی سرزمینهای ایران شامل (سرخس کهنه، قصبه فیروزه، قریه حصار و حاشیه شیخحسینقلی) را اشغال کرده و مرز را ۳۰ کیلومتر به جنوب آورده و نهر موسیخانی را بهعنوان رود اترک قلمداد کردند. مطابق قرارداد ۱۹۲۱ دولت شوروی ریاکارانه پذیرفت مرزهای معاهده ۱۸۸۱ را به رسمیت شناخته و سرزمینهای اشغالی را به ایران واگذار کند؛ اما این اتفاق هیچوقت نیفتاد و رضاخان با سکوت مصلحتاندیشانه برای کسب قدرت به اشغال این مناطق رسمیت بخشید و مناطق جنوب اترک را به دولت شوروی هدیه داد.
منطقه فیروزه هم قطعه ای جدا افتاده از مام وطن
قصبه فیروزه که در زمان قاجار اشغال و در زمان پهلوی دوم رسما به روسیه داده شد، شهری استراتژیک در ۳۰ کیلومتری غرب قوچان است که در دامنه رشتهکوههای بین ایران و ترکمنستان قرار دارد. این شهر امروزه بهعنوان منطقهای ییلاقی به تفرجگاه مردم ترکمنستان تبدیل شده است.
حتی مطابق قرارداد آخال نیز قصبه فیروزه بهطور رسمی به روسیه واگذار نشده بود و این مناطق مدتها در اشغال دولت شوروی باقی مانده بود؛ اما در زمان پادشاهی قاجار دولت شوروی براساس قرارداد ۱۹۲۱ متعهد شده بود که مناطق اشغالی در دوره روسیه تزاری ازجمله قصبه فیروزه را به ایران بازگرداند، بااینحال این تعهد هیچوقت اجرایی نشد و رضاشاه که مدتی قبل از کودتا جایگاه رئیسالوزرایی ایران را برعهده گرفته بود این حق را مسکوت میگذارد تا بتواند رضایت شوروی را برای انتقال حکومت کسب کند، به همین جهت زمانی که به نخستوزیری میرسد، با شومیاتسکی، سفیر وقت شوروی در ایران، مذاکره کرده و متعهد میشود که منافع شوروی را در ایران تامین کند. رضاخان در مشی از دستدادن سرزمینهای متعلق به ایران روی قاجار را سفید کرد و بدون هیچ جنگی منطقه فیروزه را صرفا با هدف کسب قدرت از دست داد.
ییلاق فیروزه
کار ناتمام رضاشاه را پسرش تمام کرد و تیر خلاص را برای جدا شدن فیروزه شلیک کرد. پس از رسمیتبخشیدن به اشغال فیروزه در دوره رضاشاه با پایان دوره پهلوی اول پس از کودتای ۲۸ مرداد با معاوضه فیروزه با بخشی دیگر از سرزمینهای اشغالشده ایران به این قضیه خاتمه داده شد. در دوره زاهدی، موافقت شد به جای فیروزه در ناحیه مغان صدکیلومترمربع از زمینهای مورد اختلاف به ایران واگذار شود. همچنین ۲۰ کیلومترمربع در سرخس و ۲۰ کیلومترمربع در «دیمان» و بخشی از زمینهای مورد اختلاف در «یدی اولر» در نزدیکی آستارا به ایران واگذار شد.
مناطق مرز شمالغرب
در جریان اشغال ایران در جنگجهانی دوم ارتش شوروی با پیشروی در حدود مرزی آذربایجان مناطق (مغان، نمین، باغچهسرا، یدیاولر، دیمان، تازهکند و بهرامتپه) را مورد اشغال قرار داد که تا پایان دوره رضاشاه نیز هیچ تلاشی برای بازگرداندن این سرزمینها به ایران نشد و درنهایت در دوره زاهدی بخشی از این مناطق با قصبه فیروزه معاوضه شد و بخشی نیز برای همیشه از خاک ایران جدا شد.
بحرین
در قرن ۱۹، انگلستان با سوءاستفاده از وضعیت نامطلوب حکمرانی قاجار چندین قرارداد را با شیخنشینان بحرین که آن زمان جزئی از خاک ایران بود، امضا کرد. انگلستان بعدها با استناد به همین قراردادها این ادعا را مطرح کرد که از زمان انعقاد اولین قرارداد یعنی قرارداد ۱۸۲۰ بحرین را کشور مستقل میدانست. انگلستان در نفوذی که طی سالها در بحرین برای خ
ود ایجاد کرده بود، شیوخ بحرین را برای اعلام استقلال تحریک کرد. در ۱۴دی سال ۱۳۴۷ محمدرضا پهلوی در گفتوگویی با مجله بیلتز سیاست انگلیس برای جدایی بحرین از ایران را استعماری میخواند؛ اما در قبال استقلال این کشور بهراحتی کوتاه آمده و میگوید: «من میخواهم بگویم که اگر مردم بحرین مایل نباشند به کشور ما ملحق شوند، هرگز به زور متوسل نخواهیم شد، زیرا این خلاف اصول سیاست دولت ما است که برای گرفتن این سرزمین خود، به زور متوسل شویم. ثانیا گرفتن و حفظ کردن سرزمینی که مردم آن با شما ضدیت داشته باشند چه فایدهای خواهد داشت!؟» سخنان محمدرضا پهلوی در این مصاحبه مطبوعاتی درواقع نقطه پایانی بر ادعای حاکمیت ایران نسبت به بحرین بود.
در مذاکرات محرمانه میان ایران و انگلیس بر سر مساله بحرین در ۱۳۴۶ خورشیدی در مونترو سوئیس دوطرف به این نتیجه رسیدند که موضوع را به دبیرکل سازمان ملل ارجاع دهند که وی مساعی خود را در ارتباط با آن بهکار اندازد.
استان بحرین در ایران
درحالیکه برای استقلال کشورها نتایج رفراندوم محل استناد است، درمورد استقلال بحرین به نتایج یک نظرخواهی گزینشی اکتفا میشود.
نظرخواهی از ۱۰ فروردین ۱۳۴۹ خورشیدی از بین شیوخ بحرین آغاز شد و ویتوریو وینتسپیرگیچیاردی، دیپلمات ایتالیایی و مدیر دفتر سازمان ملل در ژنو از طرف اوتانت مامور انجام این کار شد. وی پس از پایان ماموریت دوهفتهای خود در بحرین گزارش برداشتهای خود از صحبت با مردم و گروههای بحرین را که به ادعای وی از علاقه آنان به استقلال حکایت میکرد، تسلیم دبیرکل کرد.
با اعطای این گزارش، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۲۷۸ خود را در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۹ خورشیدی صادر کرد که در آن خواسته مردم بحرین مورد تایید قرار گرفته بود.
اسدالله علم در خاطرات خود درمورد واگذاری بحرین چنین نوشته است: «گوینده رادیو ایران خبر جدایی بحرین را چنان با افتخار خواند که گویی هماکنون بحرین را فتح کردهایم.»
براساس اسناد ساواک، وقتی در جلسه یکی از احزاب، از هویدا درباره علت واگذاری بخشی از مملکت به اجانب سوال شد، وی پاسخ داد: «بحرین دختر ما است، دختر بزرگ میشود، به خانه شوهر میرود.» معلوم نبود اگر حکومت پهلوی ادامه پیدا میکرد، دیگر کدام قسمتها به تعبیر دولتمردان این حکومت قرار بود شوهر داده شود.
https://eitaa.com/Bayynat
📣 محل شهادت شهدای قیام ۱۵ خرداد در قرچک گلباران شد
🔸️مشهد الشهدای قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ با حضور مسئولان شهرستان قرچک و مردم ولایت مدار گلباران شد.
🔸️قیام ۱۵ خرداد دفاع از مرجعیت شیعه و ولایت فقیه بود.
🔸️قیام ۱۵ خرداد، نمایش ولایتمداری مردم دشت ورامین است
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چطور بهش اعتماد کردی؟
کیفپولشو دیدم. عکس امام توش بود.
سکانسی از ماجرای نیمروز ۲
https://eitaa.com/Bayynat
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای جالب نان و نمکی که آهنگری را به پادشاهی رساند
https://eitaa.com/Bayynat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا مرگ یا خمینی
🔹سحر ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ امام خمینی توسط ساواک دستگیر شد. دستگیری امام در ادامه حوادث چند ماه گذشته مانند کشتار فیضیه صورت گرفت. با انتشار وسیع خبر دستگیری امام، بلافاصله بازار تهران تعطیل شد.
🔹مردم همان روز در قم و تهران و دیگر شهرها به خیابانها ریختند. دانشجویان تهران با تعطیل کردن کلاسها وارد تظاهرات شدند.
🔹مردم هم به تدریج در میدانهای اصلی و اطراف بازار و خیابانهای نزدیک به میدان ارک تجمع کردند و با شعار «یا مرگ یا خمینی» قیام ۱۵ خرداد شکل گرفت.
https://eitaa.com/Bayynat
#حکایت
زنی به حضور حضرت داوود آمد و گفت: ای پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟
🥀داوود فرمود: خداوند عادلی است که هرگز ظلم نمیکند؛ سپس فرمود: مگر چه حادثهای برای تو رخ داده است که این سؤال را میکنی؟
🥀زن گفت: من بیوهزن هستم و سه دختر دارم، با دستم ریسندگی میکنم، دیروز شال بافته خود را در میان پارچهای گذاشته بودم و به طرف بازار میبردم تا بفروشم و با پول آن غذای کودکانم را تهیه سازم. ناگهان پرندهای آمد و آنها پارچه را از دستم ربود و برد و تهیدست و محزون ماندم و چیزی ندارم که معاش کودکانم را تأمین نمایم.
🥀هنوز سخن زن تمام نشده بود که در خانه داوود را زدند، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد. ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود آمدند و هر کدام صد دینار (جمعاً هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید.
🥀حضرت داوود از آنها پرسید: علت این که شما دستهجمعی این مبلغ را به اینجا آوردهاید چیست؟
🥀عرض کردند: ما سوار کشتی بودیم، طوفانی برخاست، کشتی آسیب دید و نزدیک بود غرق گردد و همه ما به هلاکت برسیم. ناگهان پرندهای دیدیم، پارچه سرخ بستهای به سوی ما انداخت، آن را گشودیم، در آن شال بافته دیدیم، به وسیله آن مورد آسیب دیده کشتی را محکم بستیم و کشتی بی خطر گردید و سپس طوفان آرام شد و به ساحل رسیدیم و ما هنگام خطر نذر کردیم که اگر نجات یابیم هر کدام صد دینار بپردازیم و اکنون این مبلغ را که هزار دینار از ده نفر ماست به حضورت آوردهایم تا هر که را بخواهی، به او صدقه بدهی.
🥀حضرت داوود به زن متوجه شد و به او فرمود: پروردگار تو در دریا برای تو هدیه میفرستد، ولی تو او را ظالم میخوانی؟
🥀سپس هزار دینار را به آن زن داد و فرمود: این پول را در تأمین معاش کودکانت مصرف کن، خداوند به حال و روزگار تو، آگاهتر از
دیگران است.
https://eitaa.com/Bayynat
⭕️خامنه ای، خمینی دیگر است
🔰 ۱۴ خرداد ۶۸، وقتی خمینی ۳۷ سال جوان شد
🔰حمید رسایی: آیا ما خمینی را از دست دادهایم؟
🕙 ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۸ برای بسیاری از آنها که به یاد دارند، شاید نه تنها غمبارترین روز عمرشان که قطعا از جمله دلهره آورترین روزها بود. همه تکیهگاه این مردم برای ایستادگی در برابر دنیای استکبار، امام بود اما بعد از امام، نمیدانستیم چه آیندهای در انتظارمان است؟
🔲 نام خمینی قطعا تا آن روز مهمترین عاملی بود که مردم را در صحنههای مختلف انقلاب حفظ کرده بود، اما امام که رفت، دشمن تمام تلاشش را برای خالی کردن دل نه تنها ما که دل همه آنهایی که در شرق و غرب عالم به امام دلبسته بودند، بکار بست. ما شدیم کودکی که تازه داشت راه رفتن را می آموخت و به اعتماد دست گرم پدر، گام برمیداشت. بسیاری از ما تصور طعم دوباره ای از خمینی را غیرممکن میدانستیم، برخی از ما که از همرنگی با خمینی خسته شده بودیم، کم کم نبود امام را بهانه کردیم که زمانه عوض شده و امام را باید بر اساس مقتضیات زمان تعریف و تفسیر کنیم.
🔲 همینها گفتند که استکبارستیزی، جنگ فقر و غنا، توجه به محرومین و مستضعفین و قرائت دیگر آرمانها با ادبيات امام، از اقتضائآت حضور روح الله در کنار ما بود و امروز که دیگر او نیست، نباید از آن ادبیات استفاده کنیم! حتی خاطره ساختند که امام مخالف شعار مرگ بر آمریکا بود! تعجب نکنید که اینها را برخی از همینها که عنوان خط امام را یدک میکشند، بر زبان آوردند و گفتند...
🔲 اکنون که سی و چهار سال از آن روز میگذرد، وقتی به گذشته باز میگردیم و تاریخ بعد از ارتحال امام را ورق میزنیم تازه میفهمیم، مایی که احساس میکردیم بدون امام نمیتوانیم راه برویم، ۳۴ سال است این راه را بدون او پیموده ایم، ۳۴ سال است که هم چنان با قدرتهای بزرگ جهان، پنجه در پنجه و چشم در چشم ماندهایم، تازه یادمان میآید که بعد از خمینی هم کم بحرانهای را پشت سر نگذاشتیم، از اولین بحران که ارتحال شخص امام خمینی بود تا تهدیدات امروز، مگر کم بود؟ چرا دشمن نتوانست یک گام به جلو بردارد؟
🔲 راستی چرا ما نبود امام را حس نکردیم؟ پاسخ روشن است وقتی گذشته را مرور میکنیم تازه میفهمیم که ما خمینی را از دست ندادهایم بلکه در ۱۴ خرداد ۶۸ او را ۳۷ سال جوانتر به دست آوردیم. هر چند ما خامنهای را به حق، خمینی دیگر میدانیم اما خامنهای خودش میگوید که این انقلاب بینام خمینی در هیچ جای دنیا شناخته شده نیست. او راست میگوید، ما هر چه داریم از امام خمینی است، حتی نعمت امام خامنهای را که در تمام این ۳۴ سال کنارمان بود.
https://eitaa.com/Bayynat
❤️به خود میبالم به داشتن چنین رهبری❤️
بخونید👇👇
ولایت فقیه و جایگاه حضرت امام خامنه ای،ازدیدگاه علمای ربانی و مراجع عظام تقلید
➖➖➖
۱- شهیدمظلوم آیة الله دکتربهشتی:
آنهایی که ولایت فقیه را قبول ندارند ، در هر مقامی که باشند،سرنگون خواهند شد.
ولایت فقیه ، اصل همه اصل ها در همه نسل هاست.
۲- آیة الله بهجت (ره) : در پاسخ به این که ؛ آقای خامنه ای برای رهبری جوان اند فرمودند :
همان یک بار که گفتند علی (ع) جوان است ، برای هفت پشتمان کافیست.
۳- آیة الله وحید خراسانی :
من ایشان(امام خامنه ای)را از قدیم می شناسم ، در سَلیمُ النَّفس بودن ایشان تردیدی ندارم.
۴- آیة الله بهجت (ره) :
من تضمین می کنم که ؛ اولیاء الهی تو را تنها نگذارند ...
۵- آیة الله جوادی آملی :
هر لفظی غیر از " امام خامنهای" ، جفاست به ایشان ...
۶- آیة الله ناصر مکارم شیرازی :
تبعیت از حکم حکومتی ولی فقیه ، بر مراجع تقلید هم واجب است ...
۷- آیة الله اراکی :
وظیفه ما ، در برابر کسی که لحظه لحظه عمرش برای میلیون ها نفر مایه برکت است ، بسیار سنگین است.
۸- آیة الله فاضل لنکرانی (ره) :
در مقام علمی و اجتهاد و فقاهت معظم له ، جای هیچ گونه تردید نیست.
۹- آیة الله مکارم شیرازی :
اگر مقام معظم رهبری حرمت نداشته باشند ، امروز هیچ کدام از ما ایرانی ها حرمت نخواهیم داشت.
۱۰- آیة الله جعفر سبحانی :
رهبر انقلاب ، از نعمت های الهی است و هرحرکتی که موجب تضعیف رهبری شود، مسلماً حرام است.
۱۱- آیة الله گلپایگانی (ره) :
تضعیف شما را حرام می دانم . عمده، عظمت شماست . شما رهبر مسلمین هستید.
۱۲- آیة الله نوری همدانی :
آیة الله خامنهای ، نائب امام زمان (عج) است و در کل جهان فرمانده کل قواست.
۱۳- آیة الله شبیری زنجانی :
من آقای خامنه ای را ، هم مجتهد می دانم، هم عادل.
من ایشان را ، بر بعضی از علمای معروف ترجیح می دهم.
۱۴- آیة الله صافی گلپایگانی (ره) :
در نظامی که آقای خامنه ای هست ، چه کسی را سراغ دارید که از ایشان مؤمن تر و دلسوزتر باشد.
۱۵- آیة الله علوی گرگانی (ره) :
حضرت آیة الله خامنهای ، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ، از نظر تدبیر، سیاست و علم بهترین رهبر دنیاست.
۱۶- علامه حسن زاده آملی (ره) :
سینه ی خود را شکافتم ، هر جای آسمان رفتم ، این سید رادیدم ، باید قنبر خامنهای کبیر بود.
۱۷- آیة الله بهاء الدینی (ره) ، خطاب به امام خامنه ای :
اجازه بدهید دستتان را ببوسم ، تا فردا که به محضر جدّه ام زهرا (س) مشرف شدم ، عرض کنم دست ولی خود را بوسیدم.
۱۸- آیة الله مشکینی (ره) :
ایشان (امام خامنه ای) ، سایر شرایط ولایت امت و رهبری جامعه ی اسلامی را ، به بهترین شکل داراست.
۱۹- آیة الله محمد مؤمن (بعد از انتخاب امام خامنه ای در سال ۱۳۶۸ ) :
بهتر از آقای خامنه ای نداشتیم و این لطف خدا بود که به ذهن ما خطور کرد.
۲۰ - آیة الله میرزا هاشم آملی(ره):
انتخاب شما از سوی خبرگان ، موجب آرامش گردید چرا که شما صاحب درایت هستید.
۲۱- آیة الله خوشوقت (ره) :
حراست از حریم ولایت ، بر همگان واجب است.
۲۲- آیة الله صمدی آملی :
چشم بصیرت ایشان ، بسیار بسیار تیز است.پس حرف ایشان را درست بفهمید و اجرا کنید.
۲۳- آیة الله شاه آبادی (ره) :
اگر این سید اولاد پیغمبر را رها کنیم ، واقعا بیچاره ایم.
مردم اگر به دین علاقه دارند ، باید بدانند فقط ایشان به درد می خورد.
۲۴- علامه بهلول (ره) :
زهد آقای خامنه ای بیشتر از من است،چرا که من چیزی ندارم ، ولی آقای خامنه ای می توانند داشته باشند و زهد می ورزند.
۲۵- هشدار آیة الله ناصری دربارۀ امام خامنه ای :
👈 در آینده ، شاید مشکلاتی باشد ، سعی کنید از مقام رهبری جدا نشوید..
بنده بینی و بین الله این رو احساس کردم که تذکر بدهم.
#لبیک_یا_امام_خامنه_ای
https://eitaa.com/Bayynat
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#استوری
شاید اگر تو نیز به دریا نمیزدی
هرگز به این جزیره کسی پا نمیگذاشت
https://eitaa.com/Bayynat
18.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ماجرای خواب آیتالله حاج آقا حسین فاطمی درباره دیدار امام زمان(عج) و امام خمینی(ره) از زبان شیرین مرحوم آیتالله فاطمینیا
https://eitaa.com/Bayynat