علت رکوردشکنی “هلو” در افزایش قیمت
🔹 از مهم ترین رویدادهای بازار کالاهای اساسی و کشاورزی در فصل تابستان 1403 انتشار آمار متوسط قیمت هلو در خردادماه و تیرماه توسط مرکز آمار ج. ا. ایران بود. همانطور که در نمودار 1 ملاحظه میشود، متوسط قیمت هر کیلو هلو برای خانوارهای شهری در خردادماه 104 هزار تومان بود که با آغاز فصل تابستان و در تیرماه با تغییرات منفی 23.5 درصد به هر کیلو 79 هزار و 400 تومان کاهش یافت. در واقع در تیرماه هلو بیشترین کاهش قیمت در میان 53 قلم کالای اساسی خریداری شده توسط خانوارهای شهری بر اساس گزارش مرکز آمار به خود اختصاص داد.
🔹روند تورم ماهانه سالهای گذشته نشان میدهد، در 5 سال اخیر در تیرماه همواره هلو با تورم منفی ماهانه مواجه بوده است. در واقع با عبور از فصل نوبرانه میوههای تابستانه، قیمت آن با کاهش قابل توجه مواجه بوده است. ولی در هیچ سالی به میزان 25.3 درصد کاهش نیافته است.
ادامه خبر و نمودار در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
آزادی چه وارداتی؟!
🔹گریههای مکرر و بیقراری یک دختربچه در داغ پدر، پلان تکراری اما هربار جگرسوز و دلخراش است. هر چندوقت یکبار، به واسطه یک داغ ملی، از این صحنهها در فضای مجازی وایرال و بعد از چند روز، همه چیز به فراموشی سپرده میشود. حالا نوبت معدنچیان طبس و خانوادههایشان است.
🔹از قدیم ضربالمثلی بین مردم رایج بوده که میگویند: ” آفتابه و لگن هفتدست، شام و ناهار هیچی”. این را باید هرروز در گوش مسئولین دولتی خواند؛ حالا که تازه دولت را تحویل گرفتهاید، مراقب باشید مصداق این ضربالمثل نباشید.
🔹در روزهایی که نان 66 درصد گران می شود، گوشت و مرغ و سایر کالاهای اساسی هرروز با قیمت جدیدی روی تابلوهای فروشگاه ها عرض اندام میکنند؛ زیرساختها یکی پس از دیگری درحال تخریب است؛ استادیومها چمن ندارند و بازیکن سابق رئال مادرید سلفی میگیرد و مسخره میکند؛ معدن طبس بر سر معدنچیان فرو میریزد، مسئولان اقتصادی دولت از جمله آقای همتی، صحبت از آزادسازی وارد میکنند...
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
ضرورت حفظ ذخایر ارزی کشور با ممنوعیت کالای لوکس/ واردات آیفون اولویت ارزی ندارد
🔹احمد انارکی محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز با تأکید بر ضرورت صیانت از منابع ارزی کشور با استفاده از ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری گفت: در حال حاضر ما در شرایط تحریمی به سر میبریم؛ لذا، با توجه به این نکته مهم و همچنین کمبود منابع ارزی کشور، حفظ و صیانت از این ذخایر برای دولت جدید امری لازم و ضروری محسوب میشود. اکنون واردات کالاهای لوکس ممنوع است و نباید هم وارد کشور شود، اما میشود برخی از کالاهایی که در سطح بازار رقابت ایجاد میکند را از طریق سایر منابع ارزی وارد کشور کرد.
🔹این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان با کمبود شدید ارز مواجه هستند؛ این موضوع صرفاً مختص به یک صنعت نبوده و این مسئله گریبان تمامی صنایع کشور را گرفته است. دولت جدید حتماً باید در این زمینه ورود و مشکلات ارزی تولیدکنندگان را حل کند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
افزایش عجیب قیمت برنج خارجی در ایران!
🔹تولید برنج در سال جاری به ۲.۷ میلیون تن رسیده است، با توجه به ظرفیت حداکثر ۳.۵ میلیون تنی بازار داخلی و واردات ۴۹۰ هزار تنی برنج تا به امروز، عملاً تا پایان سال نباید بیش از ۳۱۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، همچنین به دلیل کاهش قیمت دلاری قیمت برنج خارجی و درعین حال نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، افزایش نرخ برنج خارجی در بازار عجیب است.
@Bazarnews_official
56.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وام ازدواج در بنبست؛ راهکار جدید بانک مرکزی چیست؟
در دومین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع معضلات صف طولانی دریافت وام ازدواج پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻اینفوگرافیک | کاهش ۱۶ درصدی واردات تلفن همراه به کشور
@Bazarnews_official
🔻پیشبینی بورس در هفته دوم مهر ماه ۱۴۰۳/ پیشگامی فولادیها در این هفته
🔹سیاوش وکیلی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند بورس در هفته دوم مهر ماه اظهار کرد: پیشبینی میشود که این بازار در روزهای نخست هفته پیش رو روند متعادلی را سپری کند؛ در صورتی که در روز دوشنبه هفته جاری اتفاق منفی خاصی رخ ندهد، این روند از حالت متعادل به شکل صعودی تغییر خواهد یافت.
🔹این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره نمادهای پیشتاز این هفته بورس گفت: در حال حاضر اخبار خوبی پیرامون نمادهای بانکی منتشر میشود؛ مضاف بر این نماد، صنایع صادراتمحور بورس مانند صنایع فولادی و پتروشیمی هم از دیگر نمادهای هستند که این امکان را دارند که در هفته دوم شرایط خوبی را در مقایسه با سایر نمادها تجربه کنند.
🔹این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: افزایش نرخ ارز نیمایی و کاهش فاصله آن با نرخ ارز بازار آزاد از جمله مواردی است که باعث بهبود وضعیت نمادهای فولادی و پتروشیمی در این هفته بورس شده است. این موضوع به نوعی موید افزایش سودآوری صنایع مذکور و رشد نماد آنها در بورس محسوب میشود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻کاهش دامنه نوسان بورس، تصمیمی عاقلانه در شرایط فعلی
🔹احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تغییر دامنه نوسان بورس به عدد مثبت، منفی یک درصد و تاثیر آن بر حفظ بازار در مقابل نوسانات ناشی از تنشهای منطقهای اظهار کرد: به طور کلی در زمانی که بازار سرمایه به دلیل یک عامل خارجی وارد یک فضای پر ابهام میشود، این حق برای سازمان بورس دیده شده است که با اتخاذ تصمیماتی مانند کاهش دامنه نوسان یا توقف سه روز معاملات بورس، مانع از ایجاد خلل در روند این بازار شود.
🔹این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در مرحله قبل تنشهای سیاسی منطقه، سازمان با سه روز تاخیر دامنه نوسان بورس را کاهش داد. بعد از این اقدام، بورس پس از چند روز به آرامش رسید و رفته رفته دامنه نوسان آن هم به عدد مثبت منفی 2 و 3 درصد افزایش پیدا کرد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻مسکن، سرعتگیر مسائل اجتماعی/۷۰ درصد ایرانیها صاحبخانه هستند
🔹مسکن، یکی از مهمترین داراییهایی است که به صورت سنتی در ایران شناخته شده و بسیاری از مردم، چه برای بهبود کیفی زندگی و چه برای سرمایهگذاری به این بازار روی میآورند. طی سالهای اخیر، قیمت مسکن، رشد عجیب و غریبی را تجربه کرده و طی حدودا 15 سال گذشته، نزدیک به 45 برابر شده است. این یعنی، افراد صاحبخانه، اگر برای سکونت خود وارد این بازار شدند، از تورم عمومی عقب نیفتاده، بلکه جلوتر هم هستند و افرادی که برای سرمایهگذاری به بازار مسکن آمدند، برد خوبی نسبت به بسیاری از بازارها داشتند.
🔹زمانی که به عنوان مثال، یک واحد آپارتمان که 100 میلیون تومان خریداری شده باشد، اکنون به طبق قیمت میانگین، 4 و نیم میلیارد تومان ارزشگذاری شود، از لحاظ ذهنی، افراد را متقاعد میکند که وضع مالیشان بد نیست و داراییای دارند که ارزش آن میلیاردی است. این یک ترمز برای بسیاری از تلاطمهای اجتماعی- اقتصادی است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
59.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کاهش دامنه نوسان،جدیدترین تصمیم سازمان بورس
در سومین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع کاهش دامنه نوسان بازاربورس پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻قیمتگذاری عادلانه کالاها در میادین میوه و ترهبار/ استفاده از فناوریهای نوین چقدر مورد توجه شهرداریها قرار دارد؟
🔹به گزارش بازارنیوز، رشد بیرویه جمعیت و توسعه شهرنشینی به همراه ظهور فنّاوری جدید و تغییرات در الگوی مصرف، همراه با محدودیت در استفاده از منابع طبیعی، علاوه بر ایجاد مشکلات پیچیده در کیفیت زندگی انسان، موجب بروز انواع ناسازگاریهای اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی شده است.
🔹نیاز به ارائه خدمات برای شهروندان منجر به اقدامات بیشتر شهرداریها برای ایجاد خدماتی از قبیل میادین میوه و ترهبار شده است، تا دسترسی به مواد غذایی بهبود یابد. این تدابیر تأثیرات گستردهای در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی ایجاد میکنند. ازاینرو، توسعه و سازماندهی میادین میوه و ترهبار، میبایست اهمیت زیادی برای مدیران شهری داشته باشد. در دنیای امروز، ارائه خدمات شهری از طریق فناوریهای نوین ضرورت دارد؛ زیرا این رویکرد، بنا بر نظر کارشناسان، بهبود کیفیت زندگی شهروندان، بهرهوری شهری و پایداری محیطزیست را تسهیل میکند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻ضرورت اولویتبندی ارز کالاهای وارداتی/ مخالف تامین ارز واردات آیفون هستم
🔹محمد امیر، دبیر کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز ضمن تاکید بر ضرورت صیانت از منابع ارزی کشور از طریق ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری گفت: منابع ارزی کشور علاوه بر تامین نیاز مردم باید در شرایط سخت هم مورد استفاده قرار بگیرد؛ در برخی مواقع مشکل حادی پیش میآید که لازم است که از ذخایر ارزی کشور استفاده شود.
🔹دبیر کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: ذخایر ارزی باید به طوری مدیریت شود که در آینده مشکلی برای کشور به وجود نیاورد؛ دولت ضمن تقویت این ذخایر وظیفه دارد که آن را در بهینهترین حالت ممکن مصرف کند. ممنوعیت واردات برخی از کالاهای لوکس و غیرضروری مانند غذا و ملزومات حیوانات خانگی و همچنین کالاهای دارای نمونه مشابه داخل از جمله اقداماتی است که میتوان با اتخاذ آنها از منابع ارزی کشور صیانت کرد.
🔹وی تاکید کرد که دولت باید طوری برنامهریزی کند تا منابع ارزی، صرف واردات کالاهای اساسی و اقلام ضروری شود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official