51.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پادکست | واردات آیفون مهم تر است یا دارو؟
در اولین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع تخصیص ارز به واردات تلفن همراه اپل در مقابل دارو پرداخته شد.
@Bazarnews_official
تأثیر هوش مصنوعی بر آینده بانکداری در ایران
🔹در حالی که هوش مصنوعی نگرانیهای خاصی را ایجاد میکند، اما آنها با تصورات غلط که اغلب در روایتهای رایج به تصویر کشیده میشوند، متفاوت هستند، مانند ترس از اینکه هوش مصنوعی تمام مشاغل ما را تصاحب کند. بزرگترین نگرانی تاثیر هوش مصنوعی بر اصالت است. توانایی راهحلهای هوش مصنوعی برای پشتیبانی از سرقت و جعل هویت یا به طور کلی، ایجاد هویتهای جعلی، ابهامات جدی ایجاد میکند. این ممکن است نیاز به بازگشت به روش های سنتی مانند احراز هویت حضوری در برخی موارد را داشته باشد.
🔹تهدید دیگر ناشی از فرآیندهای یادگیری مدل هوش مصنوعی بالقوه کنترل نشده است. برخلاف تصور رایج، یک مدل هوش مصنوعی به طور ناگهانی دانش مافوق بشری را به دست نمی آورد. در عوض، ممکن است به سادگی متوقف شود یا شروع به عمل غیرمنطقی کند. این می تواند عواقب منفی داشته باشد، به خصوص اگر از چنین مدل هایی برای تصمیم گیریهای حیاتی استفاده شود.
ادامه یادداشت در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻چرا واگذاری سهام خودرو سازان محقق نمیشود؟
🔹یک کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه عدم واگذاری سهام سایپا و ایرانخودرو به دلیل علاقه دولت به تصدیگری دانست و گفت: درآمدها، انتخاب مدیران و تعیین سیاستگذاری از سوی دولت، سبب شده، خودروسازان داخلی، از تولیدکننده به واردکننده تبدیل شوند.
🔹مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با بازارنیوز، عدم واگذاری سهام خودروسازان را مرتبط به علاقه دولت در تصدیگری این حوزه دانست و اعلام داشت: ازآنجاییکه بازار خودرو، جذاب و عظیم است، لذا دولتها مقاومت عجیبی در واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا دارند، چرا که در زمان رکود تورمی سالیان اخیر، بخشی از درآمدها کاسته شده بود، درنتیجه برای جبران کسری بودجه، افزایش قیمت خودرو بهعنوان راهکار شناخته میشد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
✅@Bazarnews_official
🔻قیمت قهوه در ایران،۶ برابر نرخ جهانی!
🔹از آنجایی که نرخ دلار وارداتی برای قهوه ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، لذا قیمت دلاری هر کیلوگرم قهوه فوری ارزان قیمت، برای مصرف کننده نهایی ۲۷ دلار است، در صورتی که نرخ جهانی آن ۴ الی ۵ دلار است.
✅@Bazarnews_official
شمارش معکوس برای مرگ مناطق آزاد
🔹تعداد زیادی از مسافران، تابستان و زمستان را برای تفریح و خریدهای تجاری به جزیره کیش اختصاص میدادند و سرمایهگذاران برای خرید ملک یا شروع تجارت جدید رهسپار این جزیره میشدند.
🔹با شروع جهش ارزی در سال ۱۳۹۷، به یکباره قیمت خودرو، ملک و سفرهای گردشگری درجزیره کیش با جهش قیمتی سرسام آوری مواجه شد و هر ساله از تعداد سرمایه گذاران و مسافرانی که به جزیره وارد میشدند کاسته شد.
🔹در سال ۱۴۰۱ با حذف ناگهانی ارز ترجیحی و شروع مجدد جهش ارزی، جزیره کیش ناگهان به یک رکود بیسابقه فرورفت. رکودی که میتوان از آن بهعنوان ” شمارش معکوس برای مرگ مناطق آزاد” یادکرد.
🔹در دیماه ۱۴۰۱ قیمت خودرو در جزیره کیش باتوجهبه بستهبودن هم واردات خودروهای داخلی و هم خودروهای خارجی، به سه برابر قیمت مهر ۱۴۰۱، افزایش پیدا کرد که این یکی از بیسابقهترین رشدهای قیمتی در دهههای قبل بوده است و بسیاری از کیشوندان دیگر هرگز نتوانستند خودرو موردنیاز خود را تهیه کنند چرا که بیکیفیتترین و معمولیترین خودرو در جزیره به قیمتی نزدیک حدود یک میلیارد تومان رسیده بود.
ادامه گزارش
@Bazarnews_official
دولت برای واردات آیفون تأمین ارز نکند
🔹سید جواد حسینی کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز با اشاره به ضرورت حفظ منابع ارزی کشور از طریق ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری، گفت: در حال حاضر اولویت نخست دولت و مجلس تامین کالاهای اساسی مورد نیاز است؛ بعد از این مورد حمایت از کالاهای داخلی در مرحله بعدی قرار دارد. پس از این دو اولویت ثبت سفارش و واردات برخی کالاهای ضروری و مورد نیاز جامعه در اولویت سوم قوای مجریه و مقننه قرار دارد.
🔹نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین درباره واردات برخی کالاهایبیهوده مانند غذای حیوانات و میخ در دولتهای قبل گفت: در هر دولتی این قبیل بد سلیقگیها وجود دارد؛ لذا باید امیدوار و مراقب باشیم که چنین موضوعاتی در دولت جدید رخ ندهد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تجربه دلاریزاسیون در اقتصاد برزیل؛ ناکامی در تحقق اهداف متعالی مالی
🔹بحران ارزی و بانکی به وقوع پیوسته در ابتدای هزاره جدید که در پی ناکارآمدی نظام های پرداخت داخلی و بین المللی و همچنین اصرار بر اجرای سیاست های پولی و ارزی غلط و غیر اثر بخش به وجود آمد، گستره ی عظیمی از اقتصادهای کمترتوسعه، فقیر، در حال گذار و نوظهور آمریکای لاتین را درنوردید که اقتصاد برزیل، یکی از مهم ترین این کشورها بود. در این زمان بود که اجماع بانک مرکزی، مقامات پولی و مدیران اقتصادی دولت وقت برزیل، رای به اجرای کامل فرآیند دلاریزاسیون داد؛ تصمیمی حساس در یک برهه زمانی سرنوشت ساز که نتوانست بیم ها و امیدهای دولت، صاحبان صنایع و کسب و کارها و همچنین شهروندان بحران زده ی برزیلی را جامه عمل بپوشاند.
🔹اما سوال اینجاست که رویکردی که به زعم بسیاری از کارشناسان و خبرگان مالی و اقتصادی و همچنین به گواه اسناد و مدارک منتشره توسط صندوق بین المللی پول (به عنوان یکی از حامیان و شرکای اصلی دولت های مختلف در دلاریزه کردن اقتصاد) کشورهای مختلفی را از ورطه سقوط و بروز فاجعه تمام عیار ملی نجات داده، چگونه توانست به جز در مقطع زمانی کوتاه و به طور موقت، پیامدهای مثبت، اثرگذار و بلند مدتی را برای اقتصاد این کشور رقم بزند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دارو تشنه ارز، دلار در اختیار آیفون؟
🔹هادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان کشور در گفتگو با بازارنیوز، در خصوص مشکل تامین ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: ارز همیشه یکی از چالشها و مشکلات صنعت دارو بوده؛ تقریبا یک ماه پیش نامه ای از طرف انجمن داروسازان ایران و شورایعالی سیاستگذاری دارو به رئیس جمهور زده شد و 6 چالش و 6 راه حل را مطرح کردیم. یکی از چالشهای ما همین تامین ارز بود که باید به موقع و به مقدار مورد نیاز در اختیار صنعت دارو قرار بگیرد.
🔹وی افزود: خوشبختانه این موضوع از اولین دستوراتی بود که رئیس جمهور صادر کرد. این دستور باید در مراحل بروکراسی خود به بانک مرکزی رفته و آنجا اقدامات لازم انجام گیرد.
🔹احمدی گفت: این اتفاق یک مسکن موقتی است. ما منابع ارز پایدار میخواهیم. منابعی که همیشه باشد تا صنعت دارو بتواند برنامهریزیهای لازم را انجام دهد؛ بهطوری که طبق قانون برنامه هفتم، ذخایر استراتژیک دارویی به حداقل 60 ماه برسد. اکنون در برخی داروها به زیر 6 ماه هم رسیده است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
افزایش تورم و نرخ ارز، ثمره آزادسازی واردات کالاهای لوکس
فرشاد مومنی، رئیس موسسه دین و اقتصاد:
🔹 آنهایی که به رئیس جمهور مشاوره می دهند که واردات خودرو و کالاهای مصرفی وضعیت را بهتر خواهد کرد، در بهترین حالت آگاهی بایسته ندارند. این رفتار ها اصلا بوی آگاهی و علم و اراده بر اصلاح نمی دهد.
🔹مومنی با انتقاد از رفتار دولت در قبال آزادسازی درهای واردات، گفت: دوره زمانی الزام قانونی منع واردات کالاهای قابل تولید در کشور تمام شد و دوستان به روی خود نیاوردند. این یعنی کسانی در کسوت مسئولیت، بابی را باز کردند برای آنکه تقاضاهای غیرعادی برای واردات ایجاد شود؛ این تقاضاهای غیر عادی دو ضربه مهلک به اقتصاد ایران می زدند.
وقتی واردات کالاهای مصرفی را اولویت قرار می دهیم، پتانسیل تولید در کشور را کاهش می یابد.
🔹وی افزود: اکنون در کشور بحران تشکیل سرمایه وجود دارد. طبق آمارها، تشکیل سرمایه در سال ۱۴۰۲، معادل ۵۲ درصد سال ۱۴۰۱ بوده است. حالا در این شرایط دولت بسترسازی می کند که نرخ ارز را بالا ببرد و انتظار دارد که انگیزه سرمایهگذاری تولیدی افزایش یابد؟
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻مروری بر حوادث تلخ معادن در ایران
🔹به گفته مهاجرانی سخنگوی دولت، تعداد تلفات حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر رسیده است.
@Bazarnews_official
مروری بر مبانی قانونی نظارت بر شبکه بانکی کشور
🔹طی سالهای اخیر چالشها و ناترازیهای نظام بانکی به عنوان یکی از مسائل کلان و همچنین یکی از عوامل موجد و تشدید تورم در کشور مطرح بوده است و در سطح کلان کشور این اتفاق نظر به وجود آمده است که یکی از اقدامات موثر در کنترل و مهار تورم در کشور حل و فصل ناترازی شبکه بانکی از طریق تقویت نقش نظارتی بانکی مرکزی است.
🔹با این حال، خلاء قانونی در این زمینه مانع از اقدامات موثر بانک مرکزی ج. ا. ا شده بود. لذا این موضوع ضرورت تدوین مبانی قانونی برای به رسمیت شناختن بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر شبکه بانکی از حیث برخورد با بانکهای ناتراز و ناسالم را بیش از پیش نمایان کرد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
ریسک گریزها بردند؛ طلا به سقف رسید
🔹 با به صدا درآمده سوت پایان معاملات در شهریورماه، پرونده بازارهای مالی ایران در نیمه نخست سال بسته شد تا سرمایهگذاران پس از استراحتی کوتاه فعالیتهای خود را در نیمه دوم سال از سربگیرند.
🔹براساس آمار، اوراق کم ریسک و سپرده بانکی با بازدهی ۱۵ درصدی و کمترین نسبت ریسک به بازدهی، بهترین عملکرد را در بازارهای مالی ایران به ثبت رساندهاند و سرمایهگذاران ریسک گریز به عنوان برندگان اصلی این نیمه شناخته شدند.
همچنین بازار طلای ایران تحت تاثیر رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی، بیش از ۱۴ درصد افزایش قیمت داشت و در رتبه دوم بیشترین بازدهی در نیمه اول سال ۱۴۰۳ قرار گرفته است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official