♨️#شایعه | یک خبر از رسانه آذربایجانی با این ترجمه اشتباه دارد در کانالها دست بدست میشود که:
❌«اسرائیل میتواند هر زمان که بخواهد، رئیسجمهور ایران را با هلیکوپتر خود بکشد، مهمان بلندپایه رئیسجمهوری را بکشد و دانشمندان هستهای ایران را نیز در ماشینهای خودشان بکشد!»
✍ترجمه اصلی خبر را در تصویر کناری ملاحظه کنید
@Cwarfare
@Cwarfare
@Cwarfare
محمد جوانی
♨️👆#اصلاحیه | الان چک کردم، این ترجمه منتشر شده در کانالهای داخلی، بخشی از متن خبر بوده، نه تیتر؛ متن را گیر آوردم و ترجمه آن بخش درست است!
📌عجیب است که ظاهرا متن خبر را هم حذف کردند از روی سایت روزنامه «ینی موساوات»(چاپ باکو و وابسته به همسر #الهام_علیاف)
ظ
📌لینک خبر این بوده که ظاهرا از کار افتاده👇
https://musavat.com/news/qorxulu-tehran-israil-haniyeni-niye-tehranda-vurdu-irana-hemas-a-ve-dunyaya-verilen-mesajin-menasi-nedir-serh_1089499.html
♨️مطلب یورونیوز با عنوان
«کشتن هنیه در تهران چگونه فرضیه ساقط کردن بالگرد ابراهیم رئیسی توسط اسرائیل را احیا کرد»
📌در بخشی از متن اشاره شده:
«اسرائیل معمولا در مورد عملیات خود در داخل یا خارج از مرزهای ایران اظهار نظر نمیکند و مسئولیت مستقیم آنها را بر عهده نمیگیرد. علت آن هم این است که میخواهد به نوعی از تاکتیک «انکار موجه» استفاده کند و کمترین واکنشهای متقابل را دریافت کند و خود را تا حدی از انتقادهای جامعه جهانی دور نگه دارد.
در طرف مقابل هم، نیروهای نیابتی ایران در منطقه، درجهای از انفصال و انکار موجه را برای ایران به ارمغان میآورند و به ایران اجازه میدهد تا جنگ نیابتی بدون هزینه را به راه بیندازد.»
✍« #انکار_موجه » (plausible deniability) اصطلاحی است که سازمان سیا در دهه1960 آن را به کار میبرد؛ به موجب این قانون، سازمان سیا از ارائه برخی اطلاعات به مقامات (مثلا رئیس جمهور) درباره برخی فعالیتهای بدنام خود که ممکن بود بعداً برای آنها دردسرساز یا دارای تبعات منفی باشد، خودداری میکرد. (منبع:خبرگزاری تسنیم) یا اینکه طوری جلوه دادن ماجرا که انگار رئیس جمهور یا هر مقام مسئول دیگر درباره این فعالیتهای بدنام «بی اطلاع» بوده تا به این ترتیب بعدا مورد بازخواست یا محاکمه قرار نگیرد.
در حالیکه در اصل، دستور انجام این فعالیتهای بدنام را «خودِ» آن فرد مسئول داده است ولی بواسطه قانون «انکار موجه» اثری از این دستور موجود نیست تا به عنوان مدرک بر علیه فرد مسئول استفاده شود؛ و درنتیجه این فرد به اشتباه بیگناه تلقی میگردد(منبع: ویکیپدیا)
@Cwarfare
@Cwarfare
@Cwarfare