حکمرانی فرهنگی
ساختار مصوب شده شورای عالی انقلاب #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی 🌐حکمرانی فرهنگی 🆔 @Cultural_governanc
🔸اصلاحیه
📌این ساختار مصوب نشده بلکه این سند پیوست شماره ۱ "طرح کلان فرهنگ و معماری" است که در مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه (زیرمجموعه ارشاد و سازمان تبلیغات، با مدیریت یاسر جلالی) تدوین شده...
🌐حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
🔸مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه
📎https://sccmedia.ir
🔺یک سامانه طراحی شده جهت بررسی موضوعات شورای عالی انقلاب
🌐حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
⭕️ آزمون جدی وزارت ارشاد
🔹چند روز دیگر مجموعه جشنواره های فجر ( فیلم، تئاتر، موسیقی و..) شروع می شود و این یعنی وزارت ارشاد دولت سیزدهم در برابر آزمونی جدی قرار می گیرد!
🔹پس از وزارت مهاجرانی و دوران اصلاحات، این جشنواره ها به محلی برای جولان افراد، چهره ها و جریان های معاند با دین و انقلاب و نظام تبدیل شد و جماعتی بی اعتنا به ارزشهای اسلامی و قوانین کشور، بر سر سفره پهن شده از سوی وزارت ارشاد می چریدند ، جایزه می گرفتند ، به دین و انقلاب و نظام اهانت و فحاشی می کردند و جشنواره ها را به محل نمایش بی حیایی و بی حجابی و روابط مغایر با عفت عمومی تبدیل کرده بودند!
🔹 وزارت ارشاد دولت سیزدهم تا امروز عملکرد شایسته تقدیر و قابل توجهی که درخور نام و ادعای این دولت باشد نداشته و البته به واسطه درگیری عموم جامعه با مشکلات معیشتی وتمرکز توجهات عمومی به مسائل اقتصادی .... این ضعف و کندی به چشم نیامده است.
❇️ اما جشنواره های فجر و خصوصا جشنواره فیلم فجر عرصه ای است که میزان پایبندی «وزارت ارشاد رئیسی» به ارزشهای اسلامی و انقلابی و شجاعت آن در حفاظت از احکام الهی و قوانین کشوری را مشخص خواهد کرد.
▪️وزیر ارشاد به خوبی می داند که در اکثر جشنواره های سینمایی مطرح جهان، نوع پوشش و موضع گیری افراد شرکت کننده و نحوه اهدای جوایز و ضوابط انتخاب برگزیدگان تابع سیاستهای دقیق و مشخصی است و کسی حق عدول از این سیاستها را ندارد و حتی اگر برگزیدگان جشنواره لباس مورد تایید مدیران جشنواره را نپوشیده باشند حق ورود به مکان جشنواره و دریافت جایزه خود را نخواهند داشت!
▪️▪️وزارت ارشاد در ایام جشنواره نشان خواهد داد که از چه کسی حساب می برد و برای کدام قوانین احترام قائل است!
آیا تسلیم جوسازی و بی حیایی هنرمندنماهای بی حجاب و قانون شکن می شود و جشنواره را به چراگاه آنها تبدیل می کند و یا با سربلندی، اجرای قوانین شرعی و قواعد اخلاقی را بر کسب رضایت عده ای سلبریتی بی هنر ترجیح می دهد!؟
✳️ از خدای متعال سربلندی وزارت ارشاد دولت سیزدهم در این آزمون جدی را خواهانیم و در این مسیر آماده هرگونه حمایت و همکاری هستیم و خدا نکند که جشنوارهی فجر امسال ادامه جشنواره های فاسد و ننگین سالهای گذشته باشد....
#مدیرت_فرهنگی
#سینما
#جشنواره_فجر
🌐حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
🔺رضا امیرخانی: قبله فرهنگی افغانستان ایران است و ما این را درک نکردهایم چون قبله فرهنگی ما یا پاریس بوده یا وسط نیویورک
🔹رضا امیرخانی نویسنده: قبله فرهنگی افغانستان ایران است؛ ما این را درک نکردهایم چون قبله فرهنگی ما یا پاریس بوده یا وسط نیویورک ولی برای یک افغانستانی در بسیاری از موارد مشهد یا تهران و اصفهان جای مهمتری از برلین یا پاریس است.
من دوستی در افغانستان دارم که پسرش بین پذیرش دانشگاه مشهد و دانشگاهی در آلمان مردد بود و در نهایت مشهد را انتخاب کرد. در این روزهای سخت که آمریکا حتی آشپزهایش را هم دارد برمیدارد و میبرد، ما از امکان حضور شخصیتهای فرهنگی افغانستان در ایران و این فرصت که الان مهیا شده استفاده نمیکنیم و دقت نمیکنیم که کمک در روزهای سخت چه تاثیر بلند مدتی دارد.
#بین_الملل
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
⭕️ معجزه وزارت ورزش
🔹وزارت ورزش با هدف تسهیل ازدواج جوانان«دومین مجمع خیرین ازدواج» را در دی ماه ١۴٠١ با حضور این عزیزان برگزار می کند:
▪️فائقه آتشین
▪️بهروز وثوقی
▪️لیدی گاگا
▪️مینا وحید
▪️لیلا فروهر
و.......
🔹در این مجمع یکی از معاونان وزارت ورزش در برابر عزیزان فوق الذکر( که برای حل مشکل ازدواج جوانان در این مجمع حاضر شده اند) به صورت رسمی «تعظيم» خواهد کرد.
🔹 به گزارش مرکز آمار ایران حضور تعدادی از پاکدامن و متقی ترین چهره های فعال در فضای مجازی در نخستین مجمع خیرین ازدواج که به میزبانی وزارت ورزش در سال جاری برگزار شد میزان ازدواج جوانان را تا ٨٠ درصد افزایش داده است.
▪️ متاسفانه معاون محترم وزیر ورزش توفیق حضور در جلسه سال جاری را نداشته و به همین دلیل «تعظیم» به اعضای مجمع مذکور را به نشست سال آینده موکول کرده است!
✍️صادق کوشکی
#مدیریت_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
📌مهارتهای حضور در آکادمیای بینالمللی علوم انسانی
🖍سیدمجید امامی ـ امیرمحمد اسماعیلی
✅علم و آکادمی در اصل یک شبکه همافزا، رصدگر وخودانگیخته است.کنشگر علمی کسی است که بتواند با نوآوریها، گفت و گوها، منشورات و نوآوریها و فناوریهای قابل مشاهده و فهم، در محیط بینالمللی تنفس داشته باشد.
✅کنفرانسها، دورهها، حکایتها و رفت و آمدهای دانشگاهی، رکن جداییناپذیر حیات علمی در هر تمدن است. اگر مهارتها و زیر و بم این کنشگری را به زبان ساده و تجربی بدانیم، فقط لازم است داشتهها و یافتههایمان را به زبان مشترک علمی طرح و در این مسیرها قرار دهیم.
♻️این کتاب، نگرانیها و غفلتهای ما را از مشارکت در رویدادهای علمی و بسط ارتباطات علمی در فضای دانشگاهی امروز، رفع خواهد کرد.
#کتاب
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
💢رییس جمهور طی ابلاغی عماد افروغ، وحید جلیلی، الهام اکبری و حمید ملکی را به عنوان عضو شورای فرهنگ عمومی انتخاب کرد.
♦️سیدابراهیم رییسی، رییس شورای عالی انقلاب مصوبه «انتخاب اعضای حقیقی شورای فرهنگ عمومی» و مصوبه «انتخاب شخصیت حوزوی جهت عضویت در شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۵۲ مورخ هفتم دی ماه ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
رویکرد های نگارش سند تحول در دستگاه ها و ارگان های فرهنگی
✅جمع سپاری یا crowdsourcing
🔸یکی از روش های نگارش سند تحول، استفاده از نظرات شبکه نخبگانی قابل دسترس می باشد. این شبکه نخبگانی می تواند اعضای درون آن سازمان و یا اعضای بیرونی باشند که هردو لایه دارای مزیت های نسبی می باشد. از طرف دیگر برگزاری روش های جمع سپاری خود دارای مدل های متفاوتی می باشد مانند مدل های برگزاری هم اندیشی،نوآوری های باز و...
🔸از مزیت های این رویکرد این می باشد که با استفاده از اجماع نظر مختلف، جامعیت خوبی حاصل می شود اما همین رویکرد دارای آسیب های ذاتی می باشد. در این روش اندیشه تولید شده یک کلاژ می باشد که تمامی اندیشه های مختلف در آن مخلوط شده است و معجون نامرتبی است. اساسا اندیشه های تولید شده از هم اندیشی به علت پرداخت ها و زاویه دید ها متفاوت فاقد محور و روح می باشند و به علت عمق افراطی در موضوعات به لایه کاربرد نمی رسد.
✅شناخت اکوسیستم فرهنگی
🔸در این روش با بررسی کنش های نقش افرینان در حوزه فرهنگ به بررسی اثرگذاری مجموعه های فرهنگی پرداخته می شود و با شناسایی خلا ها و آسیب ها سند تحول را تولید می نماییم.این روش با بررسی برآینداثرگذاری سازمان ها بر مخاطبین بدنبال این هسته که پازل نقش آفرینی مشخص و متمایزی را تعریف نماید.این روش با توجه به اینکه ناظر به شناخت کنشگران فرهنگی و مخاطبین می باشد در هر دو لایه مورد بررسی قرار گیرد.
🔸این روش دارای موانعی می باشدکه قابل برطرف است:
🔹اول اینکه غالب شناخت ستاد ها و سازمان های فرهنگی براساس گزارشات تهیه شده توسط خود سازمان ها، در این روش رخ میدهد که منبع صحیحی برای فهم واقعی باز اثرگذاری کار ها و کیفیت چگونگی کار را مشخص نمی کند(اگر بخواهیم یک شناخت صحیح از سازمان ها داشته باشیم باید طرح نامه،نظرسنجی مخاطبین،سامانه و یا سایر منابع دیگر برای شناخت فعالیت های آن سازمان را داشته باشیم)
🔹همچنین اشکالی دوم در این روش می باشد این است که برای شناخت اکوسیستم باید به مصرف کننده و مخاطب نهایی طرح فرهنگی دسترسی داشته باشیم تا اثر گذاری برنامه را درک کنیم که این دسترسی تا حدودی غیر قابل دسترس است
✅مبتنی بر اندیشه شناسی رهبری
🔸مقام معظم رهبری به عنوان محل رجوع؛ جهت انتخاب تکلیف، مسلما از فضای حقیقی کشور دید بهتری نسبت به دیگران دارند.در این روش با مبنا قرار دادن بیانات رهبری منشور فکری ایشان را در موضوع فرهنگ یا یا یکی از عرصه های کار فرهنگی اسخراج نموده و این سند را محور تحول قرار می دهیم.
🔸این روش از دو ناحیه ممکن است اسیب پذیر شود:
🔹اولا آیا دارای روش پژوهش در اندیشه رهبری هستیم یا خیر؟ یا بدون هیچ روشی می خواهیم با اندیشه ایشان مواجهه کنیم؟
🔹ثانیا ممکن است در انتهای مسیر گزاره های اخباری رهبری استخراج شود که به حکم وضعی، تکلیفی و عملیاتی نرسد
✅براساس نظام مسایل فرهنگی کشور
🔸در این روش در گام نخست، مبتنی بر پایش های و آسیب شناسی وضعیت اجتماعی و فرهنگی گزارشاتی در سطوح ملی و استانی تهیه می شود. باید با استفاده از تکنیک های مساله شناسی،هر مشکل ریشه یابی شود و با طراحی ایده های نوارانه تولید راهکار صورت گیرد که غالبا این گزارشات به این مرحله نمی رسند و در لایه آمار و ارقام باقی می مانند.
🔸به صورت کلی این جنس از اسناد برای مدیریت کلان کشور لازم می باشد اما در پایین ترین میدان ها این اسناد ممکن است که کاربردی نداشته باشد چراکه در فضای میدان مانند محلات، ریشه ها و راهکار ها برای هر محله، دارای تفاوت است.پس این اسناد اگر به لایه ریشه یابی و تولید راهکار برسند قابل استفاده خواهند بود و همچینین در میدان های صف عملیات باید با توانمند نمودن نیرو های کنشگر و تهسیل گری آنها بتوانیم در شناخت مساله و تولید راهکار توانمند کنیم
(متاسفانه در دانش مساله شناسی بسیار ضعیف هستیم)
✅آسیب شناسی سازمانی
این رویکرد مبتنی بر این است که با استفاده از قدمت و تاریخچه سازمان براساس نظرات کارشناسان درونی و یا ادوار سازمانی این کار را انجام دهیم.هرچند این رویکرد قابل ملاحضه است اما صرف او در هندسه فرهنگی کشور ممکن است اثری نداشته باشد
✍️مجتبی فرهنگ
#حکمرانی_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
💡نشست اندیشه ورزی با موضوع:
🔍بررسی پیشنویس طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی (نشست دوم)
🔶با حضور:
🔸حجت الاسلام مجتبی نامخواه
🔹مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)
🔸دکتر سید آرش وکیلیان
🔹دکترای سیاستگذاری فرهنگی و مدرس دانشگاه
⏱زمان:
دوشنبه ساعت 18 الی20
لینک اسکای روم نشست👇👇
🌐https://www.skyroom.online/ch/pajooh/enghelab.farhangi
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
📜اسیب شناسی سند نویسی در سازمان های فرهنگی
📌در حین نگارش سند
🔸عملیاتی و کاربردی نبودن
🔸عدم شناخت دقیق موضوع و مسئله
🔸جامع نبودن و نداشتن شاخصه نواوری
🔸عدم اشاره به شاخص های ارزیابی در سند
📌بعد از نگارش سند
🔸نبودن خط عملیات و لانچر جهت اجرای سند
🔸عدم ارزیابی مطابق با شاخص های ارزیابی
🔸عدم تجربه نگاری عملیات و تولید نکردن دانش ضمنی عملیات ها
📜انواع اسناد درسازمان های فرهنگی
📌نظری شامل
🔸مبنایی
🔸راهبردی
🔸سند تحول
📌کاربردی(فونکسیونل)
🔸طرح نامه 22 مولفه
🔸سند wbs
🔸سند cpm
🔸تجربه نگاری
#سند_نویسی
#حکمرانی_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
🔸نکاتی در نقد سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگ
#قسمت_اول
🔺سند تحول شورای عالی انقلاب در دولایه شورای عالی و دبیرخانه نگارش شده است که به ترتیب این دولایه دارای 8 و 5 وظیفه می باشد.
🖊سند شورای عالی انقلاب فرهنگی هر فصل آن نیازمند نگارش یک سند عملیات است.اساسا اسناد تحول، اسنادی نیمه کاربردی است که باید برای ان سند عملیاتی نگارش نمود.
🖊در سند شورا عالی فرهنگی هیچ اشاره ای با مسایل زیر نشده است
ادغام نهاد های فرهنگی،بودجه ریزی،ارتباط شورای عالی انفلاب با 21 شورای عالی دیگر،نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع فضای مجازی
🖊رویکرد نگارش سند مبتنی بر نظرات اقا در مورد شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمع سپاری می باشد و از سایر رویکرد های دیگر جهت نگارش سند استفاده نشده است.شاید روش اسیب شناسی شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از مهمترین رویکرد هایی می باشد که جای ان بیشتر حس می شود
🖊در یک بخش مجزا باید به صورت خلاصه کنش و فعل های شورای عالی انقلاب فرهنگی نگارش شود مثلا شورای عالی انقلاب می خواهد شبکه سازی،ارزیابی،رصد و سایر کنش های که می خواهد انجام دهد را مشخص نماید.
🖊عدم اشاره به ابزار های الزام اور (اعم از تشویقی و تنبیهی) برای سازمان های فرهنگی
🖊طراحی ساختار دبیرخانه و شورای عالی انقلاب فرهنگی دقیقا مشخص نیست هر چند شرح وظایف و نحوه ارتباطات در سند تا حدودی بیان شده است
🖊عدم اشاره به مراحل سند نویسی و پژوهش در خود شورای عالی انقلاب فرهنگی(ایا قرار است این رویه از فراخوان شروع شود یا مباحثه و گفت وگو)
🖊عدم اشاره به جنس افراد در هسته های فکری و نظام انگیزش این افراد(استقرار کارمند یا پژوهشگر)
🖊نداشتن برنامه زمان بندی در سند که دلیل این قضیه به علت فرایند محور نبودن تحول شورای عالی و نداشتن برنامه های عملیاتی می باشد
🖊در سند باید در ابتدا به این مساله اشاره میشد که تفاوت شورای عالی انقلاب فرهنگی با قرارگاه فرهنگی چیست
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#حکمرانی_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
🔸نکاتی در نقد سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگ
#قسمت_دوم
🔹عدم اشاره به جامعه مخاطبین خود و کیفیت تبادلات این ارتباط
🔺عدم تعبیه کانون های ارزیابی جهت ارزیابی خود شورا و 130 نهاد فرهنگی و نهاد های غیر رسمی
🔹در صفحه 36 سند امده است تعامل با شبکه مردمی از طریق سامانه های هوشمند صورت می پذیرد ایا صرفا و تنها راهکار شورا عالی همین می خواهد باشد؟شاید سامانه ها برای ارتباط اولیه و گرفتن اطلاعات مفید باشد اما ادامه مسیر چگونه می خواهد باشد؟
🔺حکمرانی شبکه ای مهمترین رکن حکمرانی فرهنگی است چرا که برای مثال اگر بخواهیم یک نوجوان با تربیت و ثقافت اسلامی تربیت شود در برایند و نقش افرینی چند دستگاه این اتفاق رخ می دهد.آیا شورای عالی انقلاب برای شبکه نمودن اقدامات دستگاه های فرهنگی برنامه ای دارد؟
🔹در صفحه 23 سند تحول شورا امده است که یکی از وظایف شورا ساماندهی و تقسیم کار است شیوه این تقسیم کار چگونه است ایا تفویض کامل صورت می گیرد؟ ایا قرار است پروژه ها به مردم سپرده شود؟خیلی مفاد این وظیفه شورا معلوم الحال است
🔺در بخش الزامات راهبردی صفحه 13 امده است که شورای عالی انقلاب یک حسابرسی به دیوان محاسبات ارسال می نماید، خب احسنت ثم ماذا این ماجرا چیست؟ اساسا دیوان محاسبات حسابرسی مالی را می فهمد نه حسابرسی و اثربخشی فرهنگی را....!
🔹سازمان باید گزارشات خود را جهت حسابرسی به شورای عالی بفرستند خب این گزارشات شامل چه اسنادی است؟(گزارشات،طرح نامه،هزینه کرد،چارت) از طرف دیگر ایا برای دریافت اطلاعات سازوکاری مانند طراحی یک سامانه تعبیه شده است؟
🔺سرفصل اهرم های الزام اور جهت اصلاح رویه سازمان های رسمی فرهنگ و ماتریس انگیزیش جهت اصلاح رویه نیرو های انسانی در سند لحاظ نشده است
🔹شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت دقیق نسبت سنجی با جامعه مخاطب خود نشده است.مثلا با سازمان ها چه میخواهد بکند؟ با گروه ها مختلف چه رابطه ای می خواهد برقرار کند
🔺نحوه تفویض کارها،برون سپاری و تقسیم های نهادی باید اجماع و مجزا بیان شود
🔹در علوم اجتماعی و مدیریت نوین فرهنگی بیان می شود که عصر سازمان های فرهنگی به اتمام رسیده است و لایه های میانی مانند ngo برا فرهنگ حکمرانی میکند. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید زمان مرگ خود را اعلام کند که در چه شرایطی این کار باید صورت گیرد
🔺عدم اشاره به مدل تصمیم گیری در شورا عالی. آیا قرار است تصمیم گیری فدرالی باشد یا مدل دیگری مد نظر اعضای شورا جهت تصمیم گیری است؟
🔹عدم اشاره به مدل روش شناخت مساله،اقایان ما در حوزه مساله شناسی در لایه گفتمانی هستیم و اساسا روش صحیح علمی نداریم.(فقط 6 کتاب در حوزه مساله شناسی داریم)
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#حکمرانی_فرهنگی
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance