هدایت شده از منذر مدیا || پوریا فاضل
17.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خطبه جالب خطیب جمعه مرکز اسلامی میشیگان آمریکا علیه ضد انقلاب و نقشه دشمنان علیه ملت ایران
«سید باسم الشرع» خطیب و مدیر مرکز اسلامی الزهرا در ایالت میشیگان آمریکا به افشاگری علیه دشمنان انقلاب اسلامی پرداخت و خواستار هوشیاری جوانان مسلمان در برابر توطئههای آنها شد
منذرمدیا👇
https://eitaa.com/joinchat/2160263397C85eb9fad7c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
المستغاث بک یا صاحب الزمان
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
r72697a10801.pdf
1.29M
ترسیم طبقه روایی ابراهیم بن هاشم و رفع چالش ها
https://eitaa.com/joinchat/2160263397C85eb9fad7c
دروس الشباب
یکی از بهترین مقالاتی که در باب طبقه شناسی نوشته شده است مقاله طبقه شناسی ابراهیم بن هاشم است حتما
الگویی نو در ترسیم طبقه روایی
هدایت شده از مرکز تخصصی حدیث حوزه
Article.pdf
802.5K
📕مقاله
〽️ "تحلیل داده های طبقه شناختی «محمّد بن عیسی بن عبید» در پرتو منابع رجالی و حدیثی"
👤 سیدعلیرضا حسینی شیرازی
👤 محمد لطفی پور
🖇 فصلنامه دانش ها و آموزه های قرآن و حدیث، شماره 16، بهار 1401
📝 چکیده:
بحث و گفتگو درباره طبقه روایی و تعاملات حدیثی محمدبنعیسی به دلیل تاثیر فراوان در اعتبارسنجی روایات وی، از قرن سوم پیوسته مورد توجه دانشیان و پژوهشگران قرار گرفتهاست. نخستین خاستگاه گفتگو پیرامون طبقه محمدبن عیسی عبارت نصربن صباح میباشد که به کتاب رجال کشی و به تبع آن به رجال نجاشی راهیافتهاست. سخن وی چالش جدی را در تعامل حدیثی گسترده محمد بن عیسی با حسن بن محبوب و یونس بن عبدالرحمن و نیز بهرهگیری مستقیم وی از امام رضا علیهالسلام پیش آوردهاست. برخی از دانشیان رجال و فقیهان چنین برداشتکردهاند که استثنای ابن ولید قمی نیز به دلیل ایجاد خلل در طبقه محمدبنعیسی بودهاست؛ بدین بیان که وی با توجه به خردسال بودن، امکان عملی نقل از یونس بن عبدالرحمن بدون واسطه را ندارد.
در این فصل، پس از بررسی و تعیین دوره زندگی محمد بن عیسی بن عبید بر پایه قرینهها به بحث تحمل حدیث وی از امامان شیعه علیهمالسلام و دادوستد حدیثی او با اصحاب پرداخته شدهاست. گفتنیاست در این پژوهه به هدف برونرفت چالشهای موجود پیرامون رابطه روایی محمدبنعیسی در اخذ حدیث، به سه راهکار نوین در تعیین طبقه راوی روی آورده شدهاست. رهاورد این تلاش، خالیبودن طبقه محمد بن عیسی از هرگونه ابهام است که رابطه روایی وی را با امام رضا علیهالسلام و برخی مشایخ حدیثی همچون یونس و حسن بن محبوب دستخوش تردید قراردهد.
دروس الشباب
📕مقاله 〽️ "تحلیل داده های طبقه شناختی «محمّد بن عیسی بن عبید» در پرتو منابع رجالی و حدیثی" 👤 سیدع
یکی دیگر از مقالات خوبی که در طبقه شناسی راوی مورد استفاده قرار می گیرد مقاله فوق است
ابن حجر عسقلانی در کتاب لسان المیزان خود در مورد محمد بن بحر رهنی چنین می گوید:
"محمد" بن بحر بن سهل السيشاني السجستاني وذكره أبو الحسين الحسن بن بأبويه في تاريخ الري وقال شيخ من شيوخ السنة يكنى أبا الحسين وكان من علمائهم وله تصانيف بخراسان وكان ملينا عندهم وسكن بعض قرى كومابة قال وقيل وكان في مذهبه غلو وارتياع وكان قويا في الأدب واللغة روى عنه الخطابي في غرائب الحديث وكان سمع بن سهيل بن عبد الله بن مطر ومات قبل الثلاثين والثلاث مائة.
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
Magiran | تحلیل پدیده «ترجمه ضمنی» در رجال نجاشی؛ گونه ها و دستاوردها
https://www.magiran.com/paper/2544378
دروس الشباب
Magiran | تحلیل پدیده «ترجمه ضمنی» در رجال نجاشی؛ گونه ها و دستاوردها https://www.magiran.com/paper/
عزیزان علاقه مند به مباحث رفتار شناسی کتاب رجال نجاشی حتما این مقاله را بخوانند
هدایت شده از چهارمحال و بختیاری ــ خبرگزاری فارس
آخرین وصیت؛ بگویید همه بیایند!
🔹خاطره آیتالله مصباح یزدی از آخرین ساعات عمرِ امام خمینیقدسسرهما
بعضى از بستگان حضرت امام، خاطرات واپسین روز حیات ایشان را اینگونه گفتند: عصر همان روز (ارتحال) امام فرمود: به تمام اهل خانواده بگویید كه جمع شوند! همسر ایشان، فرزندان و نوهها كه آنجا حضور داشتند، اطراف تخت وى حلقه زدند و اطراف او جمع شدند.
امام به زحمت چشم خود را باز كرد. سخن گفتن برایش خیلى دشوار بود. اهلبیت خود را مخاطب قرار داد و فرمود: «یك جمله وصیت براى شما دارم». همه چشمها خیره و گوشها تیز شده بودند كه امام در لحظههاى واپسین عمر و با این روز و حال، چه وصیتى دارد؟! امام گفت: «وصیت من به شما این است كه بكوشید نافرمانى خدا نكنید!» بعد فرمود: «بروید؛ من خستهام و مىخواهم بخوابم.»
پارچه را روى صورتش كشید؛ خوابید و دیگر چیزى نگفت. هنگام نماز مغرب و عشا ایشان را صدا زدند. او به نماز اوّل وقت مقیّد بود. احساس كردم كه فقط، انگشتان و لبهایش اندكى حركت مىكنند؛ با اشاره انگشتانش، ركوع و سجود مىكرد و با حركت لبانش، نماز پایانى را خواند.
این چه شخصیتى دارد و چه روحى است كه در واپسین لحظههاى عمر، توجّهش فقط به خدا و انجام وظیفه است و بس؟! بهترین سرمایه و هدیهاى كه براى فرزندان خویش بر جا مىگذارد، این است كه «نافرمانى خدا و گناه نكنید.»
تأكید و تكیه كلامش در تمام عمر، این بود كه خدا از او چه خواسته است؛ مىكوشید آن را انجام دهد تا به تكلیف عمل كرده باشد. در اوایل جوانى، امام را ندیده بودیم؛ ولى در حدود سى و پنج سال از نزدیك ایشان را درك كردیم. از همان روز اوّل در سال ۱۳۳۱ ه.ش كه به قم آمدم، در درس ایشان شركت كردم. پس از تبعید او، كم و بیش با وى در ارتباط بودم. پس از مراجعت ایشان، بارها به خدمتش مشرف مىشدم.
...از نزدیك، غرق تماشاى حركات، درسها و بحثها، معاشرتها و منشهاى او بودم. با این وصف، هرگز در زندگى او، لحظهاى را به یاد ندارم كه ایشان به فكر منافع دنیوى خود باشد؛ درباره چیزى فكر بكند یا مطلبى بگوید یا نكتهاى بنویسد كه انگیزهاش از این گفتن و شنیدن و نوشتنـ جلب منفعت دنیوى براى خویش باشد.
گویا كه در ذهن این مرد، جز اطاعت خدا و خدمت به بندگان خدا، چیز دیگرى نمىگذشت. من جز اطاعت حق و خدمت به خلق، چیز دیگرى از این مرد سراغ ندارم. او دریاى متلاطمى بود؛ ولى آرام و بىكرانه!
📚سیری در ساحل، صفحه ۸۵-۸۷
@Fars_Chb
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
📌غلط بزرگ را جبران کردند❓
🔹حسین دهباشی فارغ التحصیل دانشگاه امنیتی سواز است که مانند بسیاری دیگر از فرنگ رفته ها، مسئولیت های مختلفی در جمهوری اسلامی گرفت و اساسا اغلب کارهای مستندسازی اش مدیون همکاری با صداوسیمای جمهوری اسلامی بوده است. وی که افتخار کارگردانی فیلم تبلیغاتی حسن روحانی را نیز در کارنامه دارد، مدتی عضو هیئت مدیره و مدیر جزایر اقماری سازمان منطقه آزاد کیش و مدتی نیز مالکیت و مدیریت خبرگزاری تاریخآنلاین را به عهده داشت.
🔻دهباشی در قالب تاریخ شفاهی دوران پهلوی، تلاش جدی ای برای تطهیر پهلوی داشته و بخشی از خروجیِ مصاحبه های ایشان در قالب مجموعه «مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر» منتشر گردید. مجموعهای که از انتخاب افراد مصاحبه شونده تا نوع پرسشها و انبوه اطلاعات غلطی که وابستگان به رژیم پهلوی بیان داشته اند، همگی جای تامل دارد.
💎 بر اساس نامه ای که در کانال دهباشی بارگذاری شده است، رهبر معظم انقلاب، کتابهای تولید شده توسط دهباشی را «غلط بزرگ» و مسولین وقت را مستحق مواخذه دانسته اند و نهایتا درخواست جبران این غلط بزرگ را داشته اند.
💥 بخش جالب ماجرا مدیریت مطالعات تکمیلی پروژه مذکور، توسط آقای احمد نجمی است! طبیعتا بخشی از مسئولیت محتوایی این «غلط بزرگ»، متوجه آقای نجمی مدیر سایت مباحثات است. حال سوال اینست که پس از انتشار محتوا و روشن شدن اغلاط متعدد آن، آیا آقای نجمی نسبت به اصلاح محتوا اقدامی کردند؟ آیا نسبت به اغلاط مختلف، روشنگری داشتند؟ آیا غلط بزرگ را جبران کردند❓
💥مدرسه انقلاب
🆔 @darseenghelab
هدایت شده از مکارم الاخلاق
برای رسیدن دین به ما چه سختی ها متحمل شده اند
مرحوم آیه الله بهجت:
✅ سید محمد فشارکی قدسسره که از اساتید بزرگ حوزه علمیه نجف بود، کارش به جایی رسیده بود که وقتی به دکان نانوایی رفته بود تا نان بخرد، نانوا به او گفته بود: حساب شما زیاد شده است، دیگر به شما نان نمیدهیم!
🔆 تا اینکه طلبهای متعهد و ضامن میشود که به ایشان نان بدهند.
✳️ با این همه ابتلائات و فقر و ناداری، از جهت روحی کاملاً راحت بودند؛ زیرا دل به جای دیگر بسته بودند و در علم و عمل همت عالی داشتند و اینگونه گرفتاریها آنها را از کارهای خود باز نمیداشت.
#سید_محمد_فشارکی
#صبر_و_استقامت
┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅
🔻کانال مکارم الاخلاق پنجره ای رو به سوی معنویت ⬇️
https://eitaa.com/makarmolakhlagh
هدایت شده از ایرانی و اسلامی
برخی دوستان خواستند دربارۀ متن فوق توضیح بدهم.
1- جلد 52 بحار الأنوار دربارۀ امام زمان #نمی باشد.
بلکه احادیث مربوط به امام زمان در جلد 13 بحار الأنوار جمع آوری شده است و در چاپ های جدید هم در #جلد 51 قرار دارد.
پس کسی که این عکس ها را برای دوستان عزیز ارسال می کند #خودش هرگز به این کتاب مراجعه نکرده است.
2- #مشخصات چاپ جدید کتاب بحار الأنوار این است:
نام كتاب: مهدى موعود( ترجمه جلد 51 بحار الأنوار)
نويسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى
تاريخ وفات مؤلف: 1110 ق
مترجم: دوانى، على
محقق / مصحح: ندارد
موضوع: كلام
زبان: فارسى
تعداد جلد: 1
ناشر: اسلاميه
مكان چاپ: تهران
3- #احادیث فوق جعلی است. و حتی در جلد 51 هم وجود ندارد.
4- امام زمان #هراسی
پروژۀ مخالفین برای بیزاری مردم از امام زمان است تا دیگر طالب ظهور او نباشند و برای فرجش دعا نکنند و در نتیجه به فکر اصلاح خود و جامعه و مهیا سازی شرایط برای ظهور ایشان نباشند.
5- #حدیث اول مربوط به #فرعون و #قتل_زنان_آبستن برای جلوگیری از ولادت #حضرت موسی است. (مهدى موعود ( ترجمه جلد 51 بحار الأنوار) ؛ متن ؛ ص486)
6- #حدیث دوم: چنین چیزی به عنوان حدیث #وجود ندارد. بلکه عبارتی از سؤال و جواب مکتوب در کتاب إعلام الوری است که نویسندۀ کتاب (علامه طبرسی در قرن ششم) به نقل از سنیان زمان خویش و به عنوان اشکال بر شیعیان، نقل نموده و می گوید: چنین چیزی در هیچ حدیثی نیامده است. (مهدى موعود ( ترجمه جلد 51 بحار الأنوار)، متن، ص: 1137)
7- #حدیث سوم هم دروغ است.
بلکه حدیث چنین است: یا جزیه بدهند (مالیات ویژه برای حمایت حکومت از آنان) یا کشته می شوند.
هدایت شده از ایرانی و اسلامی
متن کامل حدیث سوم:
مهدى موعود ( ترجمه جلد 51 بحار الأنوار)، متن، ص: 1134
كلينى در كافى روايت ميكند كه سالم بن مستنير گفت: از حضرت باقر (ع) شنيدم ميفرمود: هنگامى كه قائم قيام كرد، ايمان را بهمه ناصبىها پيشنهاد ميكند كه پذيرفته و ايمان بياورند. اگر واقعا داخل در ايمان شدند فبها و گر نه يا گردن آنها را مىزند و يا بايد جزيه بدهند چنان كه امروز كافران ذمى بدولت اسلام جزيه ميدهند.
8- #تقلید از دروغگویان، عامل انحراف از حق است:
#اختلاف صفحات و شماره جلد تصویر فوق و متنی که مراجعه کرده ام را ببینید و #انصاف نویسندۀ تصویر فوق را دریابید.
16.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#الغدیر
#علامه_امینی نماد استقامت و دفاع از تشیع
#تشیع_انگلیسی_مآب
#شعر_خوانی در محضر رهبر معظم انقلاب حفظه الله تعالی و أدام الله عزه
#رهبری
هدایت شده از علی نصیری
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی خالد میقاتی مدیر دبیرستان اسلامی در لبنان در باره جایگاه قرآن و لزوم تمسک پیوسته به آن شنیدنی است.
http://eitaa.com/alinasirigilani
با سلام با تسلت به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم الحرام وشهادت امام حسین علیه السلام ویاران باوفای ایشان..
نسخه pdf کتاب 24 جلدی الامام الحسین علیه السلام فی الحدیث والتاریخ / تآلیف علامه محقق سید جعفر مرتضی عاملی قدسسره را خدمت عزیران گرامی تقدیم می شود.
این نسخه فقط برای استفاده شخصی میباشد وهرگونه استفاده تجاری وغیره از آن شرعاٌ وقانوناٌ مجاز نمیباشد.
التماس دعا
https://eitaa.com/alameli
تمارین قرآنی علم بیان از الجدول فی اعراب القرآن.doc
122.4K
برای کسانی که می خواهند کار عملی در بلاغت انجام دهند.
فایل ارزشمندی است.
برشی از جلد آخر کتاب الجدول فی اعراب القرآن
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
هدایت شده از مجله حوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دروازه توهین
🔰 شاید برایتان سؤال باشد، باب اهانت به قرآن کریم ریشه در کجا دارد؟!
✅همه چیز بر میگردد به سال 1376🧐
📣رصد اخبار تحلیلی، مذهبی، سیاسی، اقتصادی و...
╭ ✍️ 🇮🇷l بامنبيا
╰┈➤ @MajalleHozeh
#ترکیب
#اعراب_مضاف_به_یاء_متکلم
#أخی
قالَ رَبِّ إِنِّي لا أَمْلِكُ إِلاَّ نَفْسي وَ أَخي (سورة المائدة/ الآیة: 25)
در اعراب واژۀ #أخ سه احتمال است:
#رفع ، بنابر:
1. عطف بر ضمیر مستتر در #أملک (ترکیب زمخشری که ابن هشام در أوضح المسالک بر آن اشکال کرده است. و خالد در التصریح به آن جواب داده است.)
2. عطف بر محل #إنّ و اسمش (عطف بر محل بعید) در اصطلاح به آن #عطف_بر_محل می گویند. (کسانی که حروف مشبهه به فعل و لا نفی جنس را از شرح ابن عقیل خوانده اند بهتر این نظریه را درک می کنند.)
3. أخی مبتداست و خبرش به قرینۀ خبر إنّ حذف شده است و تقدیر چنین است: (وأخي لا يملك إلا نفسه) پس آیه از باب عطف جمله بر جمله می باشد. در حالی که در ترکیب های قبل از باب عطف مفرد بود.
#نصب ، بنابر:
1. عطف بر اسم إنَّ
2. عطف بر (نفس) که مستثنای مفرغ و مفعول به و منصوب به (أملک) است.
#جر ، بنابر:
1.عطف بر یاء متکلم در (نفسی) البته از دیدگاه جمهور بصریین عطف بر ضمیر مجرور فقط در صورت اعادۀ عامل جرّ، جایز است. ولی مشهور متأخرین این شرط را لازم نمی دانند، مانند: صلّی الله علیه و آله.
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
#اصول_فقه
استعمال لفظ در بیشتر از یک معنا ( #استعمال_اللفظ_فی_أکثر_من_معنی )
#نقش_الفاظ_اصول در #ترجمه_قرآن
آیا یک واژه می تواند به طور همزمان و در یک جمله بر دو معنا دلالت کند؟
برخی اصولیین مثل شهید صدر در حلقات و سایر بزرگان نجف این استعمال را ممتنع می دانند.
ولی سید محمد فشارکی (شاگرد میرزای شیرازی) و نیز شاگرد ایشان شیخ محمد رضا اصفهانی در #وقایة_الأذهان و نیز #امام_خمینی (شاگرد اصفهانی) و مشهور متأخرین مدرسه قم و نیز برخی متأخرین مدرسه نجف مثل آیت الله سیستانی،و شهید صدر در تقریرات خاج اصول، این استعمال را ممکن دانسته اند.
می توان ترجمه آیت الله مشکینی (رحمة الله علیه) در آیه 1 سوره نجم را
یکی از مثال های این بحث، دانست:
وَ النَّجْمِ إِذا هَوى
یعنی: قسم به ستاره هنگامی که طلوع و غروب می کند (ترجمه مشکینی)
ایشان واژۀ #هوی را در این آیه به دو معنای #طلوع و #غروب دانسته است.
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
هدایت شده از مدرسه علمیه حاج ملاصادق مجتهد قمی
💠آیین رونمایی کتب
الفوائد الصمدیه
الهدایه فی النحو
✅با حضور حجت الاسلام و المسلمین نقشه چی
(مسئول آموزش مدارس سطح ۱ حوزه علمیه قم)
🌀سه شنبه۳۱مرداد۱۴۰۲، بعد از نماز ظهر و عصر
🌀نماز خانه مدرسه علمیه حاج ملاصادق مجتهد قمی (ره)
🔰 مدرسه علمیه حاج ملا صادق مجتهد قمی(ره)
#گروه_علمی_زبان_و_ادبیات_عرب
🍃 مدرسه زندگی🌱
🆔 @mojtahedeqomi
🌐 mojtahedeqomi.com
#فقه
#عبادات
#احكام_مشتركه_عبادات
احكامى كه در عبادت به طور مشترك جريان دارند عبارتند از:
اول- اسلام و ايمان: و اعتقاد به معتقدات مذهب اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام)
دوم- قصد قربت
سوم- خُلُوّ از رياء: رياء يعنى انجام دادن كارى به خاطر كسب ثناء و طلب بزرگى در دل مردم.
چهارم- خُلوّ از عُجْب: عُجب آن است كه كسى در عبادت فخر و طلب بزرگى براى خويش كند، و بر خداى تعالى منّت گذارد كه حق او را كاملًا اداء كرده است.
پنجم- خُلوّ از إدلال: إدلال آن است كه شخص علاوه بر داشتن عُجب از خداى تعالى نترسد، و خود را نزد او عزيز بداند، يعنى به جهت عبادات و اعمال خويش معتقد باشد كه بر خدا حق دارد، و استبعاد كند كه خدا او را به مكروه مبتلاء كند.
ششم- خلوّ از سَمعه (شنواندن): اگر مكلّف عبادتى- مثلًا نماز- را به قصد شنواندن به مردم بجا آورد، و اين قصد تمام انگيزه يا جزء انگيزهاش باشد، مبطل عبادت است.
هفتم- متّحد نبودن عبادت با ضمائم محرّمه: عبادت نبايد با ضمائم محرّمه متّحد باشد، پس اگر چيز حرامى- مانند دست بسته نماز خواندن، يا آمين گفتن بعد از قرائت حمد- متّحد با نيّت عبادت و يا متّحد با جزئى از اجزاء عبادت شود، عبادت را باطل مىكند؛ ولى اگر چيز حرامى با عبادت به نحو اجتماع امر و نهى باشد، يعنى چيز حرام خارج از عبادت و مقارن با آن باشد- مانند خواندن نماز در وقت وجوب إزاله نجاست از مسجد- عبادت را باطل نمىكند.
هشتم- ضمائم راجحه يا مباحه محرّك انجام عبادت نباشند: اگر ضميمه مباحه يا راجحه در عبادت باشد- مثلًا مكلف وضوء بگيرد به قصد قربت و خنك شدن، يا به قصد قربت و تعليم غير- چنانچه قصد قربت سبب اصلى عبادت باشد، عبادت صحيح است؛ و اگر ضميمه سبب اصلى باشد، عبادت باطل مىباشد؛ و اگر هر كدام جداگانه يا با هم سبب و محرّك براى انجام عمل باشند، أحوط اعاده آن عمل است.
نهم- وجوب مقدّمه واجب
دهم- حرمت مقدّمه حرام
يازدهم- انجام واجب موقّت مشكوك در وقتش
دوازدهم- جائز نبودن عبادت به نيابت از زنده
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
دروس الشباب
#سؤال_منطقی_اصولی #تطبیق_منطق_و_اصول_فقه حالات روانی انسان نسبت به هر گزاره ای که می شنود یا کشف می
#ورزش
#هدف ورزش
#زکات_تندرستی
اهداف ورزش
1- حضرت علي(ع) در دعاي کميل، هدف از ورزش را در يک عبارت زيبا و دلنشين چنين ميفرمايند:
«يا رَبِّ يا رَبِّ يا رَبِّ قَوِّ عَلي خِدمَتِکَ جَوارِحي وَاشدُد عَلَي العَزيمَةِ جَوانِحي»
پروردگارا اعضاء و اندام مرا در طريق خدمت به خودت نيرومند گردان و اعصاب و افکارم را بر عزم و استواري محکم فرما.
2- در حديثي از پيامبر اکرم(ص) چنين ميخوانيم:
«اِنَّ الشَّديدَ لَيسَ مَن غَلَبَ النّاسَ وَلکنَّ الشَّديدَ مَن غَلَبَ عَلي نَفسه»
همانا پهلوان و شجاع کسي نيست که بر مردم پيروز شده است، ليکن پهلوان کسي است که بر نفس سرکش خود پيروز گرديده باشد.
مرديگمانمبرکهبهپنجهاستو زور وکتف با نفس اگر برآيي، دانم که شاطري
🤼♂️زکات ورزش
« پيامبر (ص) : لِکُلِّ شَي ءٍ زَکاةً » (هر چیزی زکاتی دارد)
زکات هاي مرتبط با بدن و نیرومندی:
1- زکات بدن: « حضرت علي(ع): وَ لِکُلِّ شَيْءٍ زکاةً وَ زَکاةُ الّبَدَنِ الصِّيامُ » (زکات بدن روزه است)
2- زکات شجاعت: « حضرت علي(ع): زکاةُ الشُّجاعةِ، الجِهادُ في سَبيلِ اللهِ » (زکات شجاعت، جنگيدن در راه خداست)
3- زکات سلامتي: « حضرت علي(ع): زکاةُ الصِّحَةِ ، السَّعْيُ في طاعَةِ اللهِ » (زکات سلامتي، تلاش در راه بندگي و طاعت خداست).
4- زکات پيروزي: « حضرت علي(ع): زکاةُ الظَّفَرِ، الإحسانُ (العَفْو) »(زکات پيروزي، نيکي، احسان و گذشت است.)
5- زکات قدرت: « حضرت علي(ع): زَکاةُ القُدْرَةِ ، الإنصافُ » (زکات قدرت، انصاف و دادگري است.)
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB
#واژه_شناسی
#تاریخ_اسلام
#تشیّع
علت #مهجوریت_سنن_نسائی
آیا می دانید، تا قبل از قرن 5هجری، علمای عامّه،
واژۀ #تشیّع را برای کسی به کار می بردند که: «ابوبکر و عمر را قبول دارد و علی را برتر از عثمان می داند» (من یفضل أبابکر و عمر و یفضل علیا علی عثمان).
آنان در همین زمان در تعبیر از امامیه (قائلین به امامت و خلافت بلافصل علی علیه السلام)، از واژۀ #رافضی استفاده می کردند.
#نمونه
#ذهبی در #سیر_اعلام_النبلاء ج14 ص133 دربارۀ نسائی می گوید:
قلت: و لم یکن أحد فی رأس الثلاث مئة أحفظ من #النسائی،
هو أحذق بالحدیث و علله و رجاله من مسلم و من ابی داود و من ابی عیسی
و هو جار فی مضمار البخاری و ابی زرعة
إلا أن فیه قلیل #تشیّع و انحراف عن خصوم الامام #علیّ کمعاویة و عمرو .
و الله یسامحه
علت مهجور شدن سنن نسائی در میان اهل سنت نیز همین است، با اینکه او را حاذق تر از مسلم و ابوداوود و ابوعیسی دانسته اند.
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB