🕋 تكيه مىدهد به ديوار خانهی كعبه خودش را معرفى مىكند.
1⃣ اول كلمهاى كه مىگويد اين است: «منم #بقية_الله از #آدم.»
2⃣ کلمهی دوم اين است: «منم #ذخيره از #نوح.»
3⃣ کلمهی سوم اين است: «منم #مصطفى و برگزیده از #ابراهیم.»
4⃣ كلمهی چهارم اين است: «وَ صَفْوَةٌ مِنْ مُحَمَّدٍ.¹»
💎 مصطفى از تمام عالم وجود، فقط #پيغمبر_خاتم است؛ عالم و آدم غربال شده و از اين غربال یک گوهر در آمده و آن گوهر مصطفى است؛ يگانه كسى كه در عالم اين حرف را مىزند اوست.
🔆 اوست كه مىگويد مصطفى و برگزیدهی از تمام عالم وجود، #احمد است و من مصطفى و برگزیده از #محمدم.
📚 بحارالانوار، ج۵۳، ص۲۳۷
🎙 آیةالله وحید خراسانى۱۳۸۳
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
هدایت شده از بسیج دانشجویی دانشکده علوم قرآنی میبد
🔰 گفتگو با پژوهشگر برتر کشور به مناسبت هفته پژوهش؛
حدود ۹۰ درصد از مقالاتم در سایت های رسمی جهانی بازتاب داده شده اند/ دانشجویان، به معنای واقعی دانشجو باشند
مشروح گفتگو
http://meybodema.ir/?p=70321
🆔 @basij_oqm
@meybode_ma
📖به مناسبت هفته پژوهش📖
🔸کارگاه آموزشی با موضوع تند خوانی، تقویت حافظه و تمرکز حواس
با حضور سرکار خانم رستمی نیا
💫زمان:دوشنبه ۲۵ آذر ماه ساعت ۱۰
💫مکان:سالن اجتماعات
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
▫️دوستى و دشمنى...
🔹ما برگهای درخت ولایتیم ! از بازمانده گل ائمه آفریده شده ایم؛ لذا می بایست پروای الهی و تقوا و نکوکاری صفت بارز ما باشد، نه اینکه به سادگی فریب شیطان و خلق را بخوریم و در مسیر باطل قرار بگیریم.
🔹در کلام امير واژه و سخن، اميرالمؤمنين -عليه السلام- به چیزهایی برمیخوریم که به سادگی با رفتارها و باورهای اکنون ما تطبیق میشوند و مایه شرمساریمان می گردند.
تصور کنید که در برابر مولا قرار بگیریم و نگاه عتابگرانه اش را ببینیم... اینجاست که دردی غریب و رنجی نا آشنا تمام وجودمان را خواهد گرفت. ما و عتاب مولا؟!
🔹تصور کنيد روز قیامت شده و در برابر امیرالمومنین ایستاده ایم و اعمالمان یکی یکی طرح میشوند و سرمان را زیر انداخته ايم و حضرت هم به ما نگاه پرسشگرانه ای انداخته اند: " آیا تو شیعهء من هستی عزیزم؟ پیرو من هستی حبیبم؟"
🔹بگذاريد اصل مطلب را بگویم:
امیرالمومنین علی -علیه السلام- می فرمایند:
كَانَ مِنْ دُعَاءِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ :
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُعَادِيَ لَكَ وَلِيّاً أَوْ أُوَالِيَ لَكَ عَدُوّاً و...»
[بحارالانوار، ج٩٢، ص٣٥٥]
📖ترجمه اش: پروردگارا به توپناه می برم از اینکه با یکی از دوستان تو دشمنی کنم. یا اینکه به یکی از دشمنان تو محبت بورزم و...
این سخن مولا را _ که از مناجات های آن حضرت است_دو سه بار بخوانید تا در ذهنتان ماناتر شود.
🔹اکنون این دور محور را یک به یک و گذرا و به اشاره، روی خود تطبیق کنیم.
یک: [اعادی لک ولیا...] چقدر مؤمنان را صرفاً به دلیل آنکه مخالف مایند، تخریب کردیم؟ گاه حتی عالمان دین را متهم و بدنام کردیم... آیا به سادگی می توان گذشت؟ بيشتر فكر كنيم براين عبارت حضرت امير عليه السلام، ملاك دوستى مان چيست؟
دو: [او اوالی لک ولیا] و چقدر بدکیشان و دشمنان اهل بیت عليهم السلام را که با ولی خدا جنگیدند به بهانه هایی وهمی، تطهیر و تنزیه کردیم؟ او که در برابر امام و خلیفهء رسول الله صف آراست، مایه مرگ هزاران مسلمان شد، سنت را به آتش کشید، و و و می تواند خوب و شریف باشد؟آیا نباید از او بیزاری جست؟ البته فراموش نكنيم هنوز هم هستند شاگردان شان كه با اسم نوگرا، متجدد و... گاه منكر وجود نازنين حضرت وليعصر ارواحنا فداه مى شوند يا در وحى و... ترديد ايجاد مى كنند...!
🔹بیاییم این سخن مولا را تا روح مان در اين دنياى تاريك نَمرده است بفهمیم...
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
🔸ترم هفتى هااا...
#زبان_تخصصى #كنكور_ارشد
🔖خواندن یا نخواندن زبان تخصصى؟ مسأله این است!
زبان، خوان هفتم کنکور الهیات است. هم از نظر آخر بودن اولویت و هم از نظر سنگینی!
تعداد کسانی که جسارت می کنند و زبان کنکور را سفید نمی گذارند کمتر از ۱۰ درصد داوطلبان هستند. جالب است بدانید در نمره نهائی هر داوطلب علاوه بر ضریب هائی که برای هر درس اعمال می شود، پارامتری بنام «انحراف معیار» نیز بسیار تعیین کننده است.
🔖انحراف معیار چیست؟
تفاوت شما با میانگین نفرات دیگر در هر یک از دروس را انحراف معیار می گویند. به عنوان مثال اگر میانگین زبان همه داوطلبان ۵ درصد باشد و شما زبان را ۳۰ درصد بزنید، شما ۲۵ درصد از بقیه بیشتر زده اید. این در حالی است که علاوه بر ۲۵ درصد، یک نمره ویژه ای نیز بابت فاصله زیاد شما با داوطلبان دیگر به شما تعلق خواهد گرفت.
با این حساب معلوم می شود چرا با وجود آنکه زبان ضریب ۲ دارد ولی ۱۰-۱۵ درصد آن به چه دلیل در رتبه ما تأثیر زیادی دارد.
برای اینکه بدانید در چه شرایطی باید سراغ زبان بروید؟ «زبان تخصصی الهیات» و «زبان عمومی ارشد» شامل چه منابعی است و آنرا چطور باید بخوانید.
(ادامه دارد...👇)
دانشآموختگان دانشكده علوم قرآنى اصفهان
🔸ترم هفتى هااا... #زبان_تخصصى #كنكور_ارشد 🔖خواندن یا نخواندن زبان تخصصى؟ مسأله این است!
🔸مهههم و کنکووووری :
#تفسير #صرف_و_نحو
#كنكور_ارشد
🔖از جمله منابع ارشد قرآن و حدیث، تفسیر ۱۲ سوره ای قرآن کریم است.
📌این سوره ها عبارت است از:
بقره -اسراء -انبیاء -حج -مومنون -یس-واقعه -حجرات -انسان -جمعه -طارق-اعلی
📌سئوالات از دو تفسیر المیزان و مجمع البیان می آید. البته باید دانست که در دهه ۸۰ عموماً منبع سئوالات مجمع البیان بود ولی از سال ۹۰ اکثر سئوالات به سمت تفسیر المیزان رفته است. هر چند هنوز هم از مجمع البیان سئوال می آید.
معمولاً حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد نیز از تاریخ تفسیر سئوال می دهند.
🔖و البته صرف و نحو :
📌درس عربی، مهم ترین و اساسی ترین درس در این آزمون ها می باشد به طوری که موفقیت در این درس مساوی است با موفقیت در کل کنکور. به همین دلیل باید برای این درس اقدامی صحیح و دقیق داشت.
📌آموزش و تسلط بر قواعد درس صرف ونحو بحثی کاملاً جدا از حل تست این درس است. برای اینکه بتوان به سئوالات این درس در کنکور پاسخ داد چاره ای جز ورود به تست و حل نمونه سوالات به تعداد خیلی زیاد و حل آنها نیست.
📌بهترین سئوالات برای تمرین، سئوالات کنکور سال های اخیر است چرا که استاندارد آنها یکسان است و میتواند سطح شما را ارتقا دهد. میتوانید برای داشتن سئوالات کنکور این بخش به دفترچه سئوالات کنکور سالهای گذشته مراجعه کنید. و یا ازکتاب تست نامه هايى كه مؤسسات آموزشى چاپ كرده اند استفاده كنيد. کتاب هاى تست نامه صرف و نحوى كه بعضى از مؤسسات آموزشى گردآورى و چاپ كرده اند اين امتياز را دارد.
📌مبحث نحو همواره پر سئوال ترین بخش مباحث عربی بوده است، لذا داوطلبین با توجه به فرصت باقیمانده تا آزمون بهتر است توجه خود را معطوف به بحث نحو نمایند.
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
💥 اول یکدور معارف بخوانید و بعد اگر خواستید، فلسفه و دانشهای دیگر.
🔰«آشنایی با معارف اهلبیت(عليهم السلام) باید محور حوزه علمیه باشد؛ اگر از محور بودن در حوزه بیرون رفت، این حوزه از مدار خودش خارج شده است. حوزهای که مدار آن در فقه و اخلاق و عرفان، معارف اهلبیت(ع) نباشد، شک نکنید که این حوزه، شیعی نیست. میشود: حوزه مدینه یا حوزه الازهر.
معنا ندارد طلبه در حوزه علمیه، شرح تجرید خوانده، شرح منظومه خوانده، اسفار خوانده، اشارات خوانده، حکمتالاشراق خوانده...، اما یک دوره توحید صدوق و کتب روایی دیگر را نخوانده باشد. این قابلدفاع نیست.
🎗این به معنی انکار فلسفه نیست؛ من نمیخواهم فلسفه را انکار کنم؛ میگویم اینطرفش چه شد؟ طلبه ممکن است با حسابوکتاب، ادبیات معاصر یا روشنفکری را بخواند و همچنین کتابهای خوب مثل کتب علامه طباطبایی(ره) را بخواند، اما اصولکافی و بحارالانوار چطور؟ [اگر نمیخوانیم] پس چرا اسم خودمان را میگذاریم طلبه[يا دانشجوى قرآنى؟!]
👈من نمیگویم آنها را نخوانید، میگویم اینطرفش چه شد؟ آدم سی سال در حوزه علمیه باشد، اما یک دور «کافی» نخوانده، یک دور «بحار» نخوانده. پس چه خواندهای؟
🔆منبعِِ معارف برای طلبه[يا دانشجوى علوم قرآنى!]، قرآن و روایات است. قرآن اصل است و روایات تفسیر قرآن است. خدا رحمت کند استاد ما را، میفرمود قرآن فهم نمیشود الا بالروایة (لتبیّن للناس ما نزّل الیهم. مبیّن قرآن اهلبیت-عليهم السلام- هستند.) و روایت فهم نمیشود الا بالزیارة. منبع معرفتی ما باید قرآن و روایات باشد.
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
#تلنگر
#نماز_شب
امام صادق صلوات الله عليه فرمودند:
💢دروغ میگوید كسی كه گمان كند نماز شب میخواند و گرسنگی میكشد؛ زيرا نماز شب، رزق و روزی انسان در روز را ضمانت میكند.
💠«قال الامام الصّادق عليهالسلام: كذب من زَعَمَ أَنَّهُ يُصلّي صلاةَ الّليلِ و هو يَجُوعُ، إِنّ صلاةَ الليلِ تُضْمِنُ رزقَ النَّهارِ.»
📜المقنعة (شیخ مفید)، ص۱۲۰
وسائل الشيعة (شیخ حرعاملی)، ج۵، ص۲۷۷
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
سلسله نشست های قرآن پژوهی
💫زمان:دوشنبه ۲ دی ماه ساعت ۱۰ الی ۱۲
💫مکان:سالن اجتماعات دانشکده
با حضورحجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد کاظم رحمان ستایش
تشریف بیاورید
🔹
🔹
🔹
@QuranAnjoman_ESF
هدایت شده از چَشم به راه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاى_درس_آقا
#چشم_به_راه_آقا
🔸ركن اساسى دانشگاه
┏━━━🌸🌷🌸━━━┓
⠀ @Chashm_Be_Rah
┗━━━🌸🌷🌸━━━┛
#حدیث #گناه
◻️رسول خدا را نیازاریم!
🔹عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ :سَمِعْتُهُ يَقُولُ :مَا لَكُمْ تَسُوءُونَ رَسُولَ اللَّه
فَقَالَ رَجُلٌ : كَيْفَ نَسُوؤُهُ؟
فَقَالَ أَ مَا تَعْلَمُونَ أَنَّ أَعْمَالَكُمْ تُعْرَضُ عَلَيْهِ فَإِذَا رَأَى فِیهَا مَعْصِيَةً سَاءَهُ ذَلِكَ . فَلَا تَسُوءُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ سُرُّوهُ .
یعنی: سماعة گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که مى فرمود:
---چرا پیغمبر اکرم _صلى الله علیه و آله_ را میازارید؟
مردى گفت:
--- ما او را میآزاریم؟
فرمود: مگر نمیدانید که اعمال شما بر آن حضرت عرضه میشود و چون گناهى در آن بیند، اندوهگینش میکند؟پس بپیغمبر را نیازاریم، بلکه او را (با عبادات و طاعات خویش) شادمان سازید.
[اصول کافى ج1 ،ص 318]
♦️
♦️
♦️
@QuranAnjoman_ESF