داستان های عبرت آموز
💠دهم جمادی الاولی سال ۳۶ هجری قمری سالروز جنگ جمل در تاریخ می باشد که عده ای بعد از بیعت با امیرالمومنین علیه السلام نقض عهد کرده و در مقابل حضرت دست به شمشیر بردند .
بدون تردید علی بن ابی طالب علیه السلام به نص پیامبر خلیفه بلافصل بعد ایشان بود ولی بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله این مقام از حضرت غصب شد. با غصب خلافت و برنامه ریزی دشمن کم کم جایگاه علی بن ابی طالب علیه السلام خصوصا در بین تازه مسلمانان ناشناخته ماند و چون مردم شاخص را برای هدایت از دست داده بودند در انتخاب راهنمای امت دچار مشکل شده و به هر دامنی چنگ زدند لذا می بینیم در اولین جنگی که به امیرالمومنین علیه السلام تحمیل شد عده زیادی از مردم به طرفداری از فتنه گران جمل برخاستند؛ چون در رأس آنها همسر و دو صحابه رسول خدا بودند.
پیشگویی جنگ جمل توسط پیامبر
روایات متعددی به پیشگویی پیامبر صلی الله علیه و آله در مورد جنگ های علی بن ابی طالب علیه السلام با سه گروه ناکثین ، قاسطین و مارقین اشاره دارد و اینکه پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود من بر تنزیل قرآن جنگیدم و علی بن ابی طالب بر تاویل قرآن می جنگد. به عنوان نمونه به یک گزارش از صحابی رسول خدا ابو ایوب انصاری اکتفا می کنیم که:
از علقمه و اسود نقل شده است: هنگامی که ابوایوب از صفّین بازمی گشت، به دیدارش شتافتم و گفتم: ای ابا ایّوب! خدای تعالی تو را گرامی داشت که محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به خانهات قدم نهاد و ناقهاش کنار خانه تو به زمین نشست و این همه به سبب موقعیت ویژه تو بود و دیگران از این منزلت بینصیب ماندند.
حالا چه شده است که شمشیرت روی شانه خود گذاشتهای و با گویندگان «لا اله الا الله» میجنگی؟ (از تو چنین توقعی نبود).
ابو ایوب در پاسخ به این ضربالمثل متمسّک شد که: «انّ الرائد لا یکذب اهله»؛ راهنمای کاروان به اهل آن دروغ نمیگوید. همانا پیغمبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به ما دستور داد، با سه دسته از مردم که با علی (علیهالسّلام) جنگ میکنند، نبرد کنید: با «ناکثان»، «قاسطان»، «مارقان». با ناکثان که پیروان طلحه و زبیر بودند و آتش جنگ جمل را دامن میزدند، نبرد کردیم؛ و با قاسطان هم که پیروان معاویه و عمرو عاصاند، نبرد کردیم؛ و اکنون از مبارزه با آنان برگشتیم؛ و با مارقان که در راهها در انتظار ما هستند و در نخلستانها و در کنار نهرها جای گرفتهاند، نبرد خواهیم کرد.
📚تاریخ بغداد،خطیب بغدادی
💠سپس امام رضا عليه السّلام با همراهان، در مسير خود به خانۀ حميد بن قحطبه وارد گرديد، و در آنجا كنار بارگاهى كه قبر هارون در آن بود، رفت، و در يك طرف قبر، با دست خود، خطّى كشيد و فرمود: «اين است تربت من، و در همين جا به خاك سپرده مىشوم، و بزودى خداوند اين مكان را محلّ رفت و آمد شيعيان و دوستان من قرار مىدهد، سوگند به خدا هيچ يك از آنان، مرا زيارت نكند، و بر من سلام ننمايد، مگر اينكه مشمول آمرزش و رحمت خدا به وسيلۀ شفاعت ما خاندان رسالت خواهد شد، سپس آن حضرت، رو به قبله ايستاد و چند ركعت نماز خواند، و دعاهائى كرد، وقتى كه از دعا فارغ شد، به سجده رفت، سجدهاش طولانى شد، من شمردم كه پانصد بار تسبيح خدا (سبحان اللّه) گفت، سپس از آنجا بازگشت.
در كتاب «منهج الدّعوات» از ياسر خادم نقل شده: هنگامى كه امام رضا عليه السّلام به خانۀ حميد بن قحطبه، وارد شد، لباس خود را در آورد و به حميد داد، حميد آن را گرفت و به كنيزش داد تا بشويد، بعد از چند لحظه كنيز در حالى كه كاغذى در دست داشت آمد، و آن كاغذ را به حميد داد و گفت: «در جيب امام رضا عليه السّلام يافتم» .
حميد به امام عرض كرد: «فدايت گردم، كنيز در جيب پيراهن شما، كاغذى يافته، و آن اين است.
امام رضا عليه السّلام فرمود: «اى حميد اين كاغذ، تعويذ (پناه بردن به خدا) است كه من آن را از خود دور نمىكنم» .
حميد گفت: «مرا به داشتن آن، كرامت بخش!» .
امام رضا عليه السّلام فرمود: «اين، تعويذى است، هر كس كه آن را همراه خود در جيبش نگهدارد، بلا از او دفع مىگردد، و موجب نگهدارى از شرّ شيطان مىشود» ، سپس آن حضرت كلمات آن تعويذ را براى حميد املاء كرد، و آن كلمات چنين بود:
بسم اللّه الرّحمن الرّحيم بسم اللّه انّى اعوذ بالرّحمن منك ان كنت تقيّا او غير تقىّ اخذت باللّٰه السّميع البصير على سمعك و بصرك لا سلطان لك علىّ و لا على سمعى و لا على بصرى و لا على شعرى و لا على بشرى و لا على لحمى و لا على دمى و لا على مخّى و لا على عصبى و لا على عظامى و لا على مالى و لا على ما رزقنى ربّى سترت بينى و بينك بستر النّبوّة الّذى استتر انبياء اللّه به من سطوات الجبابرة و الفراعنة جبرائيل عن يمينى و ميكائيل عن يسارى و اسرافيل عن ورائى و محمّد صلّى اللّه عليه و آله امامى و اللّه مطّلع علىّ يمنعك منّى و يمنع الشّيطان منّى اللّهمّ لا يغلب جهله اناتك ان يستفزّنى و يستخفّنى اللّهمّ اليك التجأت اللّهمّ اليك التجأت اللّهمّ اليك التجأت
: «بنام خداوند بخشنده و مهربان-بنام خدا، من پناه مىبرم به خداى مهربان [از گزند تو اى دشمن]خواه پرهيزكار يا ناپرهيزكار باشى، با توجّه به خداى شنوا و بينا بر گوش و چشم تو گرفتم (چشم و گوش تو را بستم) تو بر من و بر شنوائى و بينائى من، و بر مو، پوست، گوشت، خون، مغز، اعصاب، استخوان و مال من، و بر آنچه كه خداوند به من روزى بخشيده، سلطهاى ندارى، من در پرتو پردۀ نبوّت، بين خود و تو پرده افكندم، آن پردۀ نبوّتى كه خداوند پيامبرانش را در پرتو آن، از گزند و نيرنگ جبّاران و فرعونها، مستور و حفظ كرد، جبرئيل در جانب راستم، و ميكائيل در جانب چپم، و اسرافيل در پشت سرم، و محمّد صلّى اللّه عليه و آله در پيش رويم مىباشند، و خداوند بر من اشراف و آگاهى دارد و مرا از گزند تو و گزند شيطان حفظ مىنمايد، خدايا! جهل او (دشمن) بر نهايت تحمّل تو چيره نشود، به طورى كه مرا پريشان و كوچك و تحقير كند، خدايا! به تو پناه آوردم، خدايا! به تو پناه آوردم، خدايا! به تو پناه آوردم» .
📚کتاب نگاهی به زندگی چهارده معصوم علیهم السلام
~~~~~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️ماجرای ساخته شدن پنجره فولاد:
دست که به شبکههای طلاییش میرسونیم، همه شیرینی زیارت میشینه به دلمون. پنجره فولاد کی اومد و شد تصویر دوستداشتنی زیارت امام رضا (ع)💚
«بسم الله الرحمن الرحیم»
اللّٰهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الحُجَّةِ بْنِ الحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلَىٰ آبائِهِ فِي هٰذِهِ
السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً
وَقائِداً وَناصِراً وَدَلِيلاً وَعَيْناً حَتَّىٰ
تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فِيها طَوِيلاً.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از کوچه میآید صدای #فاطمیه
حیّ علی بزم عزای فاطمیه🖤
4_5882157230282773850.mp3
4.9M
گریه واسه غمِ این مادر جا و مکان نمیشناسه...